پاسخ به:یادنامه شهدای روحانی
سه شنبه 14 دی 1389 3:51 PM
عنوان : غلامحسين حقاني
|
غلامحسين حقاني
شهيد روحاني غلامحسين حقاني فرزند محمد، به سال1320 در خانوادهاي روحاني در شهر قم متولد شد. وي دوران تحصيل را تا اخذ ديپلم در تهران سپري كرد و به دليل عشق و علاقه وافري كه به كسب علوم اسلامي داشت پس از دو سال خواندن مقدمات در تهران، به زادگاهش رفت و در آغاز در محضر اساتيدي چون آيتالله داماد و مرحوم حائري به كسب معلومات پرداخت. در حوزه درس رهبر كيبر انقلاب اسلامي حضرت امام خميني(ره) شركت نمود و چندين سال در زمينه اخلاق و فقه از محضر پر فيض ايشان بهره جست. وي به سرعت و به دليل هوش زياد و حافظه قوي و قلب پاك و كار و كوشش شبانهروزي به درجه اجتهاد رسيد. عليرغم تحصيل در علوم حوزوي همانند ديگر شاگردان امام امت به شهرهاي زيادي سفر كرد و به وعظ و ارشاد مردم پرداخت و زمينه را براي قيام خونين 15 خرداد 1342 آماده ساخت. وي با همكاري اساتيد و علماء و همفكران خود در حوزه علميه قم مؤسسه راه حق و اصول دين را پايهگذاري نمود و ضمن تدريس در حوزه علميه به نوشتن كتب و مقالات متعدد پرداخت. در سال 1346 اولين كتابش بنام«اسلام پيشرو نهضتها» چاپ و منتشر شد. از ابتداي شروع نهضت اسلامي به رهبري امام خمين(ره) مبارزات خود را عليه رژيم سفاك پهلوي تشديد كرد و چندين بار در شهرهاي شيراز، كرمان، بندرعباس، و... توسط ساواك تعقيب شد. در سال1350 دستگير و به چند ماه زندان محكوم شد. پس از آزادي مخفيانه به عراق سفر كرد و از امام خميني(ره) در زمينه چگونگي مبارزه و ادامه آن كسب تكليف نمود. سپس براي تماس با مسلمانان مبارز در خارج از كشور راهي ديگر كشورهاي عربي شد. در سال 1354 ساواك مجدداً وي را دستگير و به دوازده سال حبس محكوم كرد كه چهار ماه در كميته و يازده ماه در زندان قصر بود و بعد به زندان اوين منتقل شد و در اين مدت سختترين و بدترين شكنجهها را متحمل شد. او در سال 57 همراه ديگر آزاد مردان از زندان رها شد و در اعتصابات كارگران زغال سنگ كرمان وتحصن روحانيت در دانشگاه تهران حضور يافت. پس از ورود امام(ره) به ايران با كمك جمعي از فضلاء و اساتيد حوزه عليمه قم دفتر تبليغاتي قم را تاسيس كرد و مسؤوليت اين دفتر را به عهده گرفت. در اسفند ماه سال 57 به نمايندگي از طرف امام(ره)، به استانهاي سيستان و بلوچستان و هرمزگان عازم شد تا به عنوان نماينده امام(ره) مردم را در برخورد با مشكلات و مسائل انقلاب آشنا كند. پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي از سوي امام(ره) به عنوان امام جمعه بندرعباس منصوب شد و مسؤوليت حاكم شرع و رئيس دادگاه استان هرمزگان را به عهده گرفت.
حجتالاسلام حقاني با حس مسؤوليت و قبول تعهد در قبال انقلاب، اسلام و مردم سلحشور ايران به نمايندگي مجلس شوراي اسلامي انتخاب شد. او در مجلس در دو كميسيون دفاع و تحقيق به عنوان نايب رئيس كميسيون انجام وظيفه ميكرد.
جاويدالاثر حقاني در تابستان سال 1359 همراه با پنج تن ديگر از حججاسلام آقايان باهنر، امامي كاشاني، شرعي، عبائي و جنتي از طرف امام(ره) به عنوان بالاترين مقام تصميم گيرنده تبليغات اسلامي منصوب شد و به سمت دبير شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي انتخاب شد و سرپرستي سازمان تبليغات اسلامي را بر عهده گرفت.
سرانجام اين خورشيد تابان حوزه در شامگاه خونين هقتم تير ماه سال 1360 همراه شهيد مظلوم آيتالله بهشتي و 72 تن از ياران صديقش در انفجار بمب سالن حزب جمهوري اسلامي، به نور ابدي و سرچشمه لايزال هستي پيوست و پيكر مطهرش در كنار ديگر شهيدان در گلزار بهشتزهرا(س) آرام گرفت.
روحش شاد و راهش پررهرو باد |