0

یادنامه سرداران شهید

bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:یادنامه سرداران شهید
شنبه 11 دی 1389  7:42 PM

عنوان : سپهبد اميرعلي صياد شيرازي

شهيد در سال 1323 در شهرستان درگز در استان خراسان ديده به جهان گشود و در سال 1346 موفق به اخذ درجه ليسانس از دانشگاه افسري شد . وي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي در بخش‌هاي مختلف ارتش خصوصاً در غرب كشور به وظيفه پاسداري از كشور پرداخت و در سازماندهي فعاليتهاي نيروهاي‌انقلابي در ارتش نيز فعاليت گسترده داشت .

شهيد صياد شيرازي پس ازطي دوران تخصصي توپخانه به عنوان استاد در مركز آموزش توپخانه اصفهان مشغول به تدريس شد . از مهمترين اقدامات وي مي‌توان به تهيه طرح‌هاي عملياتي در كردستان كه منجر به شكستن حصر شهرهاي سنندج پادگان مريوان بانه و سقز شد اشاره كرد .

شهيد سپهبد علي صياد شيرازي پس از خلع بني‌صدر براي پايان دادن به ناهماهنگي ارتش و سپاه در آن دوران ، قرارگاه مشترك عملياتي سپاه و ارتش را راه اندازي كرد وبه عنوان فرمانده ارتش درآن قرارگاه مشغول فعاليت شد .

وي در تاريخ 9/7/60 با حكم حضرت امام خميني (ره) به عنوان فرمانده نيروي زميني ارتش انتخاب و در سال 1365 با حكم امام راحل به عنوان نماينده ايشان در شوراي عالي دفاع تعيين شد . شهيد صياد شيرازي از ابتداي تشكيل ستاد كل نيروهاي مسلح به عنوان معاون بازرسي ستاد كل منصوب شد .

آخرين مسؤوليت اين شهيد رشيد جانشيني رييس ستاد كل نيروهاي مسلح بود و وي در عيد غدير 1378 از سوي مقام معظم رهبري به درجه سرلشگري نايل شد . و سرانجام در 21/1/78 به درجه رفیع شهادت نائل شد.

ارادت شهيد به ولايت

فرزند شهيد در اين باره مي‌فرمايند :

من غالباً درد دلها و سئوالاتم را با ايشان مطرح مي‌كردم و از ايشان راهنمايي مي‌خواستم عمده همه پاسخهايي ايشان هم اين بود كه بايد مواظب باشيم خط ولايت را گم نكنيم . مي‌گفت معيار ما در تمامي گزينشها و انتخابها اشاره و اراده ولايت است و تبعيت از ولايت فقيه بايد در همه جا و در همه حال در وجود ما جاري و ساري باشد . محور ديگر از تأكيدات ايشان ايستادگي بر سر هدف و دفاع از كلمه حق در هر شرايطي بود و مي‌گفت اين دو هدف در سايه قرار گرفتن در خط اصيل ولايت حاصل مي‌شود . مي‌گفت : حرف رهبر را بايد گوش كرد و به آن عمل نمود حالا ديگران و دشمنان هرچه مي‌خواهند بگويند و هر دشمني كه دارند بروز دهند ، براي دستوراتي غير از امر رهبر جايگاهي قايل نبود .

شهيد در همه اوقات بخصوص نماز ارادت عميق خود را به ولايت بروز مي‌دادند كه : « اللهم ايد‌آيه الله العظمي خامنه‌اي اللهم واحفظه و ثبته »

اين دعا را هميشه زيرلب زمزمه مي‌كرد و جزو ذكرهاي دائمي وي بود . و اين بوسه‌اي كه رهبر عزيزمان بر پيكر شهيد زدند نيز تجلي همين عشق متقابل بود و به عقيده خودم اين بوسه ايشان تجليل از دو دهه تلاش و جهاد شهيدان و ايثارگران بود .

خاطراتي از دوران دفاع مقدس

دريابان شمخاني مي‌گويند :

مهمترين موضوعي كه به عنوان يكي از ويژگيهاي شخصيتي شهيد بزرگوار سپهبد صياد شيرازي در ذهن من ثبت شده است ، به توانايي و عزم خستگي ناپذير ايشان در كسوت فرماندهي برمي‌گردد. او فرماندهي آگاه و با اراده در ايجاد و طراحي عمليات در سطح نيروي زميني ارتش نيز از نقاط برجسته شخصيت اوست انجام اين اقدامات به صورت همزمان بدون وجود فرمانده‌اي با انگيزه و ارزشمند مثل صياد شيرازي هرگز ممكن نمي‌شد .

يكي ديگر از همرزمان ايشان مي‌گويند : شهيد چندين بار به افتخار جانبازي نائل آمد .يك مرتبه در كردستان در نتيجه حادثه‌اي استخوان‌هاي لگن وي خرد شد و در بيمارستان كه بستري بود ، دكتر معالج ايشان گفت : ديگر نمي‌تواند به نظامي ‌گري ادامه دهد . اما شهيد شيرازي با همان روحيه‌اي كه داشت با ويلچر به منطقه آمد و در آمبولانس هدايت عمليات را بر عهده گرفت .

يك خبرنگار نقل مي‌كند :

روز عيد سعيد غديز جاي آنهايي كه نبودند واقعاً خالي بود .ساعت حدود 9 صبح گليمهاي حسينيه امام خميني (ره) با قدوم سرباز فداكار و امير سرافراز سپاه سپهبد صياد شيرازي رضوان الله تعالي عليه عطر افشان شد . او از اولين زائرين زيارت مقام عظماي ولايت و فرماندهي كل قوا بود .كنارش قرار گرفتم و ضمن عرض سلام و تبريك گفتم : سردار از همه زودتر تشريف آورديد . با يك تبسم بشاش و پرآوازه اظهار داشت باور كنيد از ديشب تا به حال قرار نداشتم . دائم به فكر اين بودم كه شب طولاني هر چه زودتر به صبح سپيده دم مبدل شود تا بتوانم مراد و مرشد هميشه جاويد انقلاب اسلامي را زيارت كنم . در ادامه به او نگفتم من يك خبرنگار هستم ، سئوال كردم سردار خوشا به حال روزهايي كه شما را در شاخ شمران ، مهران ، سردشت ، مريوان بانه عمليات بزرگ طريق القدس  ، فتح المبين ، بيت المقدس ، خيبر ، بدر ، و الفجر ، ثامن الائمه كه سردار شجاع اسلام شهيد چمران با شما درباره عمليات گفتگو مي‌كرد و دائم از جنابعالي به عنوان فرمانده قهرمان و شجاع ياد مي‌كرد . چه خاطره‌اي از آن شبهاي پرفراز و نشيب داريد ؟ فرمود : بزرگترين خاطره من شجاعت ، مردانگي ، دليري و از خود گذشتگي شهيد چمران بود كه فرمود امام فرمان داده بايد حصر آبادان شكسته شود ، تا اين فرمان اجرا نشود من خود را سرباز فداكار امام و مطيع امر ولايت و فرماندهي كل قوا نمي‌دانم . در ادامه در مورد عشق و علاقه‌اش به مقام رهبري پرسيدم . دوباره فرمود : شما از يك مقلد چه توقعي داريد ؟ گفتم : شما با مقلدان ديگر فرق داريد ، فرمود من خوشحالم كه در امر ولايت و رهبري آقا ذوب شده‌ام و به اين ذوب شدن افتخار مي‌كنم و اميدوارم تا لحظه‌آخر عمر همچنان باقي بمانم ان‌شاءالله .

دوباره در جمال نورانيش كه اخلاص شكوفائي مي‌كرد عميق شدم و سؤال كردم الان چه آرزويي داريد ؟ فرمود : آرزو دارم هرچه زودتر فرمانده دلير و شجاعم را زيارت كنم . شايد اين آخرين زيارتم باشد در پايان عرض كردم سردار ارادت شما به آقا تا كجاست ؟ فرمود : من از خدا خواسته‌ام و حتي در وصايايم آورده‌ام كه در ركاب اين مرد خدا كه جانشيين بر حق آقا امام زمان است باشم و آخر شهيد در راهش شوم . ولي من دو واژه مهم در وجود مبارك مقام معظم رهبري مشاهده مي‌كنم كه اولين آن شجاعت مدبرانه معظم له در برابر همه زور گويان بويژه آمريكاي جهانخوار است و دوم تواضع و مظلوميت ايشان كه شباهت زيادي به مولايمان حضرت علي (ع) دارند .

خدمتگزاري شهيد به مجالس عزاداري حضرت امام حسين (ع)

حجت الاسلام علي دواني خاطره‌اي دارند :

شهيد شيرازي شب اول هر ماه در منزلش مراسم وعظ و عزاداري برپا مي‌كرد همسايگان ديده بودند كه روزهاي اول هر ماه شخصي بيرون خانه و در حالي كه چفيه‌اي به سر و صورت بسته جلو در ورودي را جاروب مي‌كند و آب مي‌پاشد ، كه متوجه مي‌شوند او خود سپهبد صياد شيرازي است .

پيام تسليت رئيس جمهور

از سوي آقاي خاتمي رئيس جمهوري به مناسبت شهادت « سپهبد صياد شيرازي» پيام تسليتي انتشار يافت . متن اين پيام بدين شرح است .

بسم الله الرحمن الرحيم

انا لله و انا اليه راجعون

شهيد بزرگوار سپهبد صياد شيرازي سردار فداكار اسلام و فرزند برومند ايران به ديدار معبود شتافت و پاداش فداكاري و خدمت صادقانه خود را دريافت كرد اما ملت ، دولت و نيروهاي مسلح را داغدار كرد . تاريخ دفاع مقدس سرشار از حماسه‌هاي ماندگار مردمي ، قدرت فرماندهي وقابليت و رشد و فداكاري و ايثار همه جانبه پاكباختگان مؤمن نظامي است .

سپهبد صياد شيرازي از جمله اين وارستگان فداكار و شجاع بود كه شهادت به حق زيبنده و شايسته او بود . بدون ترديد ترور اين فرزند برومند اسلام و ايران نيز همچون حركات زبونانه وضد مردمي گذشته ، حاصلي جز رسوايي عاملان آن نخواهد داشت و تلاش براي كشانيدن جامعه به خشونت و كند كردن روند اعتلا و عزت نظام جمهوري اسلامي و حاكميت و اقتدار قانون در كشور پيشاپيش محكوم به شكست خواهد بود .

بديهي است پاسداران امنيت و ثبات كشور ان شاءالله هر چه زودتر جنايتكاران را شناسايي و به جزاي خيانتشان خواهند رساند .

من شهادت اين سرباز شهيد فداكار را به فرماندهي معظم كل قوا و به نيروهاي مسلح و ملت شريف ايران بخصوص خانواده معزز آن عزيز تسليت مي‌گويم .

پيام رهبر معظم انقلاب

بسم الله الرحمن الرحيم

«من المومنين رنجال صدقوا ما عاهدوالله عليه فمنهم من قضي نحبه و منهم من ينظر ومابدلوا تبديلا»

امير سرافراز ارتش اسلام و سرباز صادق و فداكار دين و قرآن ، نظامي مؤمن و پارسا و پرهيزگار ، سپهبد علي صياد شيرازي امروزبه دست منافقين مجرم و خونخوار و روسياه به شهادت رسيد . اين نه اولين و نه آخرين باري است كه دلي نوراني و سرشار از عشق و ايمان و وفاداري به آرمانهاي بلند الهي ، هدف تيز خشم و عناد و عصبيت از سوي زمره جنايتكار و فاسدي كه ادامه‌ي حيات خود را در خدمتگزاري به دشمنان اسلام دانسته است ، قرار مي‌گيرد و دست خائن خودفروخته‌يي ، نهال ثمربخش انسان والايي را قطع مي‌كند .

سرزمينهاي داغ خوزستان و گردنه‌‌هاي برافراشته‌ي كردستان سالها شاهد آمادگي و فداكاري اين انسان پاك نهاد و مصمم و شجاع بوده و جبهه‌هاي دفاع مقدس صدها خاطره از رشادت و ازخود گذشتگي او حفظ كرده است . خطر مرگ كوچكتر از آن است كه بندگان صالح خدا را از راه او بازگرداند و عشق به منال دنيوي حقيرتر از آن است كه در دل نوراني شايستگان جايي بيابد ، كوردلان منافق بدانند كه با اين جنايتها روز بروز نفرت ملت ايران از آنان بيشتر خواهد شد فضل بيكران الهي بر روح شهيد عزيزمان علي صياد شيرازي و لعنت و نفرين خدا و فرشتگان و بندگان صالحش بر ايادي منفور و مطرود استكبار .

اينجانب شهادت اين بنده‌ي برگزيده‌ي خدا را به ملت ايران بخصوص به ياران دفاع مقدس و ايثارگران جبهه‌هاي نور و حقيقت و به خانواده‌‌ي گرامي و فداكار و بازماندگان محترمش تبريك و تسليت مي‌گويم و صميمي‌ترين درود خود را بر روح پاك او و خون بناحق ريخته‌ي او نثار مي‌كنم .

سيد علي خامنه ای

لحظه شهادت از زبان فرزند شهيد

مهدي صياد شيرازي فرزند سپهبد شهيد صياد شيرازي كه شاهد به شهادت رسيدن پدرش بود .گفت : پدرم مطابق معمول صبح روز شنبه حدود ساعت 45/6 دقيقه صبح بود كه منزل را به قصد محل كارش ترك كرد و قصد داشت سوار خودروي خود شود كه مردي با لباس رفتگرها به او نزديك شد و چنين وانمود كرد كه مي‌خواهد نامه‌اي را به پدرم تسليم كند .

وي گفت : درگذشته نيز مردم به ديدار تيمسار شهيد مي‌آمدند و بعضاً وقتي كه وي قصد ترك و يا ورود به منزل را داشت با او ديدار مي‌كردند و نامه و يا درخواستي را به وي تسليم مي‌كردند .

مهدي صياد شيرازي افزود پدرم زمانيكه تروريست مسلح به وي نزديك شد و با در دست داشتن نامه چنين وانمود كرد كه مي‌خواهد آن را تسليم شهيد كند ، شيشه خودروي خود را پايين كشيد و حتي در سلام كردن پيشقدم شد كه فرد تروريست اسلحه خود را بيرون كشيد و پدرم را به شهادت رساند . وي گفت : فرد تروريست چهار تير بسوي تيمسار شهيد شليك كرد كه به سر و سينه و قلب او اصابت و تيمسار در دم به شهادت رسيد .

وصيتنامه شهيد 

خداوندا اين تو هستي كه قلبم را مالامال از عشق به راهت ، اسلامت ، نظامت و ولايتت قرار دادي ،‌خدايا تو ميداني كه همواره آماده بوده‌ام آنچه را كه تو خود بمن دادي در راه عشقي كه براهت دارم نثار كنم . اگر جز اين نبودم آنهم خواست تو بود .

پروردگارا رفتن در دست توست ، من نميدانم چه موقع خواهم رفت ولي ميدانم كه از تو بايد بخواهم مرا در ركاب امام زمانم قرار بدهي و آن قدر با دشمنان قسم خورده دينت بجنگم تا به فيض شهادت برسم . از پدر و مادرم حق  بزرگي بر گردنم دارند مي‌خواهم مرا ببخشند من نيز همواره برايشان دعا كرده‌ام كه عاقبتشان بخير باشد . از همسر گرامي و فداكار و فرزندانم مي‌خواهم كه مرا ببخشند كه كمتر توانسته‌ام به آنها برسم و بيشتر مي‌خواهم وقف راهي باشم كه خداوند متعال به امت زمان ما عطا فرموده ، آنچه از دنيا برايم باقي مي‌ماند حق است كه در اختيار همسرم قرار گيرد .

از همه آنهايى كه از من بدى ديده‌اند مى‌خواهم كه مرا به بزرگى خودشان ببخشند،و بالاخره از مردان مخلص خودم به ويژه حاج آقا امير رنجبر نيكدل ،استدعا دارم در غياب من به امور حساب و كتاب من برسند و با برادران ديگر ،چون جناب سرهنگ حاج آقا آذريون و تيمسار حاج آقا آراسته در اين باب تشريك مساعى نمايند.

خداوندا! ولى امرت حضرت آيت الله خامنه‌اى را تا ظهور حضرت مهدى (عج) زنده ،پاينده و موفق بدار، آمين يا رب العالمين ،من الله التوفيق .

على صياد شيرازى -19 دى ماه 1371 - 15 رجب 1413

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها