0

ورزش پیلاتس

mhzahraee
mhzahraee
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2617

تاریخچه پیلاتس در ایران
چهارشنبه 11 فروردین 1395  8:53 PM

تاریخچه پیلاتس در ایران

بهاره عطري بنيانگذار ورزش پيلاتس  در ايران می نویسد:

امروزه، دنياي ماشيني قرن بيست‌ويكم است. بشر براي گذراندن زندگي و تامين نيازهاي خود مجبور به انجامِ ساعت‌ها كار فكري و جسمي است.بهاره عطري،پيلاتس،ورزش پيلاتس،موسسه ورزشي پيلاتس ايرانيان در حال حاضر، دو نوبت كار روزانه به‌سختي نیازهای روزمره زندگي خانواده‌ها را برآورد می‌کند. در چنين شرايطي انسان به‌سرعت دچار فرسودگي جسمي و روحي مي‌شود و همواره به دنبال يافتن راه و چاره‌اي براي جبران است. همه روزه، ورزش‌هاي گوناگون در سراسر دنيا طراحی مي‌شوند و پيلاتس يكي از این‌ ورزش‌ها است. در كشورهاي پیشرفته و ماشيني، كارمندان و مديران پرمشغله براي جبران فرسودگي جسمي و بدني خود به ورزش پيلاتس روي آورده‌اند. بیشتر افراد شاغل در محل كار خود به كمك تمرين‌های پيلاتس از کوچک‌ترین فرصت و زمان آزاد خود استفاده می‌کنند تا با انجام ورزش پيلاتس جسم و جان خود را نيرو ببخشند.

تاریخچه پیلاتس در ایران

كشور ما نیز مانند بسياري از كشورهاي بزرگ و پیشرفته، گرفتارِ مشكلات اقتصادي است و بسياري از افراد روزانه دوازده ساعت و حتي گاهی، دو نوبت در شبانه‌روز كار مي‌كنند تا بتوانند نیازهای خانواده خود را تامين نمايند. در فکر يافتن راه‌كاري براي حل مشكلاتِ بدنيِ ناشي از اين‌گونه فعاليت‌هاي آسيب زا بوديم، تا راه نوينی پیدا کنیم که مناسب و ارزان باشد، به وسايل گوناگون، فضاي مخصوص يا لباس و كفش گران احتياج نباشد. تحقيقات و مطالعه در كتاب‌هاي ورزشي، ارتباطات رايانه‌اي و بالاخره مسافرت‌هاي متعدد به كشورهایي مانند آمريكا، آلمان و كانادا من را تشويق به مطالعه و تحقيقات بيشتر در مورد اين رشته جديد ورزشي كرد، زیرا این كشورها ورزش پيلاتس را در رأس تمرينات ورزشي خود قرار داده‌اند.
حال چگونه بايد اين ورزش نوين را در ايران گسترش داد؟ اين كار آساني نبود. از كجا بايد شروع می‌کردم؟ ابتدا، در يكي از مراكز ورزشي، اين ورزش را با دوستان نزديك در ميان گذاشتم و آن‌ها را با اين ورزش آشنا كردم به مرور و کم‌کم افراد زیادی بالغ بر 1000 نفر از علاقه‌مندان ورزشي در گروه‌هاي سني به این ورزش جلب شدند. اين موضوع موجب شد تا فعاليت خود را در اين زمينه به صورت رسمي شروع کنم.
حال، مي‌بایست با مسئولان ورزش كشور موضوع را در ميان مي‌گذاشتم. در سراسر دنيا، اين رشته به صورت حرفه‌اي و غيرحرفه‌اي در هر گروه سني و بدون نياز به هيچ‌گونه وسيله‌ و محل اختصاصي به شكل همگاني اجرا می‌شود. به همین دليل، به فدراسيون ورزش‌هاي همگاني رجوع کردم. برای شروع فعالیت رسمی، جلسه‌ها و ديدارهاي زياد و بحث برانگيزي برگزار شد و زمان زیادی در خدمت كارشناسان محترم به تبادل نظر گذشت. در هر جلسه قسمتي از اصول كار مطرح ‌شد و مورد تائيد آن‌ها قرار ‌گرفت.
 سرانجام با لطف پروردگار، مساعدت و حسن نيت مسئولان محترم،  رشته ورزشي پيلاتس در تاريخ 28/1/1385 مورد تائيد قرار گرفت و براي اولين بار در كشور به‌طور رسمي و قانوني فعاليت ورزش پیلاتس در ایران به شکل انجمن پيلاتس زير نظر فدراسيون ورزشهاي همگاني آغاز شد.
و اينجانب بهاره عطري بعنوان اولين رئيس انجمن ورزشي پيلاتس در کشور منصوب شدم.
از آنجا که اين رشته ورزشي بسيار تخصصي است و اجراي بيشتر حرکتها با رعايت سلامت ستون فقرات و مفاصل بدن انجام مي شود، آموزش مربيان و ايجاد آگاهي و بينش علمي و  پرورش مربيان کارآزموده از اهداف من  در زمان مسئوليت انجمن بوده است
 براي نيل به چنين اهدافي، استانداردسازي در دستور کار انجمن قرار گرفت. برگزاري کارگاههاي آموزشي، تربيت مربيهاي کارآزموده، شناسايي توانايي افراد با ايحاد سطح بندي در جهت تقويت و پرورش نيروهاي مجرب از نمونههاي استانداردسازي اين انجمن براي اولين بار در ايران وجهان بوده  است .    
همواره تلاش  نمودهام تا با ايجاد محيطي پويا و سازماندهي مناسب با بکارگيري بهترين نيروها و آموزش مربيان ارزشي و کار آزموده در جهت اهداف اين رشته ورزشي گامي موثر و پايدار در حفظ سلامتي علاقمندان به  پيلاتس بردارم. فراگيري اين ورزش با تلاش و پشتيباني نيروهاي متخصص با  نظارت مستقيم اينجانب به ثمر نشست  و تا زمان برکناري وجود  000/32 نفر ورزشکار وحدود 750 نفر مربي در 24 استان کشور و برگزاري بيش از 130 دوره در کل کشور نمايانگر فعاليت و تلاش همهجانبه اينجانب و اعضاي  انجمن در طي حدود هشت سال گذشته است.
مايه افتخار بسیار است كه با پشتيباني و حمايت مسئولین ورزشی، توانستیم فعالیت‌های آموزشي خود را در سراسر كشور گسترش دهیم. در اینجا لازم است از تمام مسئولين و كارشناسان كه در اين راه ما را ياري کردند، نیز سپاسگزاری کنم.

منبع: http://www.pilates.ir/%D9%BE%D9%8A%D9%84%D8%A7%D8%AA%D8%B3/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%8A%D8%AE%DA%86%D9%87-%D9%BE%D9%8A%D9%84%D8%A7%D8%AA%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86.html

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها