من برنج و بلغور رو با هم خیس کردم...لوبیا چشم بلبلی هم جدا خیس دادم
گوجه و بادمجون رو نگینی خرد کردم..بادمجون رو نمک زدم و گذاشتم تلخیش بره...
پیاز ریز شده رو توی روغن تفت دادم تا سبک بشه...زرچوبه زدم ...بعد بادمجون نگینی رو اضافه کردم هم زدم تا یکم تفت بخوره...لوبیا سبز خرد شده هم همینطور و گوجه خرد شده..بعد از اضافه کردن هر کدوم یه تفت کوچولو دادم....لوبیا چشم بلبی، برنج و بلغور خیس خورده رو هم اضافه کردم
من چون نمی خواستم عصاره گوشت استفاده کنم همینجا فلفل و کمی زیره (به دلخواه) اضافه کردم...هم می زنیم و بعد آب قلم صاف شده که داشتم اضافه کردم و با حرارت متوسط گذاشتم مواد بپزه
بلغور و برنج آب زیاد می کشه...پس آب جوش دم دستتون باشه..چیزی حدود 3 لیتر آب برای مواد بالا نیازه..ولی خب من گفتم اندازه ها رو دقیق نگرفتم
تو این فاصله سبزی ها رو خرد کردم..می بینین که نسبت ریحان دو برابر جعفری و تره هست
حبوبات که پختن سبزی خرد شده رو توش ریختم
نیم ساعت بعد کشک و فلفل سبز تند رو می ریزیم (من فلفل سبز نریختم)
یه جوش ملایم که زد سیر له شده رو می ریزیم توش و می چشیم و کم و کسری رو میزون می کنیم و یه قل زد خاموش می کنیم....این آش خوشمزه رو از دست ندین که محشررررررررره
قیله Ghayle به تکه های گوشت کوچیکی که در قدیم در خمره های پر روغن نگه می داشتن گفته میشه..پس نتیجه اخلاقی اینکه احتمالا الانم میشه تکه های گوشت توش انداخت و خوشمزه ترش کرد