0

موزه ی پول ایران

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

موزه ی پول ایران
یک شنبه 18 بهمن 1394  12:29 PM

  یکی از راه‌های سیر در تاریخ و بدست آوردن اطلاعات در مورد گذشتگان، دیدن اشیایی است که متعلق به آن‌ها بوده است. یکی ازبهترین محل‌ها برای به دست آوردن این اطلاعات موزه‌ها هستند. شاید یکی از جالب‌ترین آن‌ها، یکی از موزه‌های تهران به نام موزه‌ی پول یا تماشاگه پول باشد که قطعا ارزش بازدید را دارد؛ موزه‌ی جالبی در پارک ارم که در این مطلب در مورد آن با شما صحبت خواهیم کرد.

 

 

 جغرافیای موزه

در سال ۱۳۸۵ موزه‌ی پول که ابتدا در بلوار میرداماد، نرسیده به پل میرداماد در ساختمان دفینه قرار داشت به کیلومتر ۴ تهران- کرج مجتمع سبز ارم منتقل شد. موزه‌ی پول سومین موزه‌ای است ک به پارک ارم منتقل شده است. از دیگر بخش‌های این موزه می‌توان به سالن اجتماعات، تماشاخانه، کتاب فروشی، بانک اطلاعات، کتابخانه‌ی تخصصی و چای‌خانه اشاره کرد.

 

موزه پول

 

 

پارک ارم

 

 

 

تاریخچه‌ و بخش های مختلف  موزه

 

موزه ی پول

 

اولین موزه‌ی تخصصی و البته دائمی اسکناس، سکه و دیگر اوراق بهادار در ایران موزه‌ی پول است که تاریخ افتتاح آن به ۱۷ تیر ۱۳۷۶ بازمی‌گردد. مکانی که می‌توانید  سیر تکاملی سکه و پول‌ کاغذی درایران را در آن ببینید. این مجموعه‌ی تخصصی  شامل ۱۴۰۰ سکه، ۷۵۰ اسکناس و ۲۰۰ اوراق بهادار دیگر است  که  در یک ساختمان با مساحت ۷۰۰ مترمربع نگهداری می‌شوند و دارای بخش‌های متعددی مانند بخش دوران قبل از پیدایش پول، بخش‌های مربوط به تاریخ سکه و قسمت‌های مربوط به تاریخ اسکناس است، در بخش سکه نخستین سکه‌های ایرانی ازدوره‌ی هخامنشی، سکه‌هایی متعلق به امرای هخامنشی، سکه‌هایی از سلوکیان، ساسانیان، اسکندر مقدونی و حتی سکه‌هایی اسلامی از دوره‌های غزنویان، سلجوقیان و دیگر دوره‌ها یافت می‌شود. 

 

موزه پول

 

 

موزه پول

 

 

موزه پول

 

 

موزه پول

 

از  اشیا منحصر به فردی که دراین موزه وجود دارد سکه‌ی لیدی (LIDY ) یا لید است که مربوط به ۵۱۴ سال قبل از میلاد است و می‌گویند اولین سکه‌ی جهان است و در شرایط خاصی نگهداری می شود،  اسکناس‌هایی به ارزش هزارتومان است که مربوط به دوران ناصرالدین شاه است و البته گفته می‌شوددر آن زمان به دستور مقامات به عنوان پشتوانه در خزانه نگهداری می‌شده است و در بازار وجود نداشته بنابراین مردم آنها را ندیده بودند( اولین اسکناس ایرانی "چاو" است که البته در این موزه وجود ندارد) و سکه‌ی  پوراندخت ساسانی اولین شاه بانوی ایرانی .  حتی جالب است که  ویترین‌های هر بخش هم متناسب با همان دوران از تاریخ ساخته شده است که این احساس در شما ایجاد می شود که در تاریخ قدم می زنید. 

 

موزه ی پویل

 

 

موزه پول

 

در سال ۱۳۷۸ نیز یک بخش جدید به این مجموعه اضافه شد که شامل سکه واسکناس‌های ملل مختلف است و علاوه بر سکه و اسکناس آن کشورها پرچم و نقشه‌ی آنها، و اطلاعاتی در مورد ارزش پول و واحد پول آن کشورها نیز وجود دارد.

 

موزه  پول

 

 

موزه پول

 

بازدید از این موزه بار دیگر سبب می‌شود تا ایرانیان به خود مباهات نمایند زیرا در زمانی که بسیاری از کشورها مبادلات اقتصادی خود را به ساده‌ترین شکل ممکن انجام می‌دادند، در ایران و قلمروی پهناور آن، سکه‌های متعدد با نام‌های گوناگون و ارزش‌های متفاوت (طلا و نقره) ضرب می‌شد.

 

 منابع: tabnak | wikipedia | persianpersia | jamejamonline

عکاس: سارا رجایی

 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

تشکرات از این پست
nezarat_ravabet papeli
دسترسی سریع به انجمن ها