0

اسم من «كره» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «كشك» است!
چهارشنبه 8 دی 1389  5:40 PM

فارسي من كشك است به من پينو و پينوگ هم مي‏گويند. تركي من قروت بوده و عربي من اقط بر وزن كبد مي‏باشد. براي تهيه من و برادرم قره قروت دوغ ترش شده را در مشك مي‏ريزند تا تمام چربي آن كه كره مي‏باشد جدا گردد. بعد باقيمانده دوغ را مي‏جوشانند تا غليظ شود، سپس آن را روي پارچه صاف مي‏كنند تا آب آن گرفته شود و باقيمانده را كه روي پارچه مانده است، به صورت گلوله يا بيضي يا استوانه در آورده، مي‏گذارند تا خشك گردد و نام آن را كشك مي‏گذارند.
آب چكيده از پارچه را با كمي شير مخلوط كرده و بعد مي‏جوشانند تا جسمي سرخ رنگ و ترش مزه كه قراقروت نام دارد به دست آيد. نام اين محصول قراقروت، قره قروت و ترف سياه است. در ايران با من آش كشك، كشكاب و يك نوع اشكنه به نام «كله جوش» درست مي‏كنند و به كشك و بادمجان و حليم بادمجان هم كشك مي‏زنند. براني بادمجان را هم با كشك درست مي‏كنند. ارامنه ايران به جاي ماست و خيار، كشك و خيار، مي‏خورند و عده‏اي به به جاي ماست در آبدوغ خيار، كشك مي‏زنند. من مواد سفيده‏اي و اگر بهتر بخواهيد بگويم مواد سازنده شير و ماست مي‏باشم. فاقد مواد قندي بوده و بهترين غذا براي رژيم لاغري هستم. اشخاص چاق كه مي‏خواهند لاغر شوند، دوايي بهتر از من ندارند زيرا اگر مرا قبل از غذا بخورند، اشتهاي آنها را كم مي‏كنم و با داشتن مواد سفيده‏اي نيرو بخش بوده و به علت نداشتن مواد قندي كسي را چاق نمي‏كنم. بو داده من جهت جلوگيري از اسهال مزمن نافع است و به همين جهت بود كه عده‏اي از روستاييان ايراني در سفر حج غذاي خود را به كشكاب منحصر مي‏كردند تا مبتلا به اسهال نشوند. ضماد من و ماليدن كشكاب بر سر از ريزش مو و طاسي جلوگيري مي‏كند و حتي عده‏اي از پزشكان قديم آن را جهت داءالثعلب (گري) مفيد مي‏دانستند. يكي ديگر از منافع قابل توجه من آن است كه من پادزهر خوبي هستم و روي همين اصل بود كه پزشكان سنتي ايران پس از تجويز داروهاي ضد كرم به بيمار دستور مي‏دادند كه جاي غذا، كشكاب مخلوط با شير بخورند تا هم به افتادن كرم كمك كند و هم از عوارض سمي دارو بكاهد.
قره قروت به علت داشتن اسيد لاكتيك (جوهر ماست) بهتر از كشك، صفرا را از بين مي‏برد و عطش و فشار خون را تسكين مي‏دهد و بر عكس كشك اشتها را زياد مي‏كند و چنانچه آن را در آب حل كرده و به سر بمالند، از ريزش مو جلوگيري مي‏كند و بيشتر صابونها و شاسپوهايي كه جهت جلوگيري از ريزش مو مي‏سازند، داراي كمي اسيد لاكتيك مي‏باشد.
زبان خوراكيها جلد دوم دكتر غياث الدين جزايرى

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها