0

اسم من «عسل» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «عسل» است!
چهارشنبه 8 دی 1389  4:18 PM

هم دوا هستم، هم غذا
اكسير طول عمر را در من جستجو كنيد
هيچ نوع ميكربي در من اثر ندارد....زيرا دشمن سرسخت آنها هستم.
شفابخش زخمهاي دهان بوده سستي اندام و عضلات را از بين مي‏برم.
پادزهر خوبي براي سموم مختلف هستم.
دوست كبدم و سنگهاي كليه و مثانه را خرد مي‏كنم.
و خلاصه هزاران خاصيت ديگر كه كمتر كسي از آن مطلع است!
مرا به فارسي انگبين، و برادر ارجمندم را كه خوراك ملكه كندو بوده، و داراي اكسير جواني و طول عمر است، شاه انگبين گويند - شهد - نوش - نوشابه - هم به من گفته‏اند.
من از زمانهاي خيلي دور، يعني قبل از پيدايش انسان در كندوهاي طبيعي، در لابلاي صخره‏ها و شكاف درختان جنگلي وجود داشتم، من از نيكنوش گلها و برگها و دمبرگها كه بوسيله زنبور عسل كشيده مي‏شود درست مي‏شوم زنبور عسل تمدني بسيار قديمي دارد و قوانين كندو از زماني اجرا مي‏شد كه انسان آشنا به مقررات انتظامي و حقوقي نبود، مصريان و ايرانيان عهد باستان، تقريبا چهارهزار سال پيش به اصول كندوداري و پرورش زنبور عسل همت گماردند، سقراط مرا اكسير طول عمر مي‏دانست. من تنها ماده قندي بودم كه قبل از قند، كام انسان را شيرين كرده و ارزش غذايي خود را در طول تاريخ حفظ نموده‏ام.
در مقابر فراعنه‏ي مصر، كوزه‏هايي پر از عسل ساليان دراز باقي مانده، و هنوز با گذشت چهل قرن فاسد نشده، و مقداري از منافع خود را حفظ كرده است و اين خود از عجايب ذاتي من است كه با وجود شيريني، ترش نمي‏شوم، كپك نمي‏زنم و تغيير ماهيت نمي‏دهم. در قرآن مجيد سوره‏ي مباركه‏ي «نحل» در شأن من نازل شده و اين افتخاري بس بزرگ براي من است.
عده‏اي مرا هم دوا و هم غذا دانسته‏اند. من اين تعريف را قبول ندارم، زيرا دوا معمولا به آن دسته از گياهان اطلاق مي‏شود كه با بدن انسان بيگانه بوده و پس از تأثير، زيان فراواني به دنبال مي‏آورد و با توجه به اينكه در عصر حاضر، بعضي از داروها بيفايده و خطرناك مي‏باشند كمال بي‏انصافي است اگر كسي مرا دوا بخواند، من با بدن انسان آشنا و يكي از غذاهاي اصلي شما هستم كه بدون تشريفات و به آساني هضم شده، جذب ياخته‏هاي عضلات شما مي‏گردم. بهترين تعريفي كه تاكنون از من شده، و سزاوار آن مي‏باشم شفا است كه بنا بر مندرجات قرآن مجيد، در من وجود شفا موهبتي است كه ايزد توانا آنرا در نيكنوش گياهان به وديعت نهاده و براي آنكه انديشمندان پي به عظمت دستگاه آفرينش برند، به زنبور عسل دستور داده است كه آن را از شيره گلها و برگها گرفته، و مرا كه حاوي نيكنوشهاي گوناگون به رنگهاي مختلف هستم بسازد.
اسرار ساختمان من با وجود پيشرفت‏هاي علمي هنوز بر زيست‏شناسان و دانشمندان ديگر كشف نشده، و فقط مي‏دانند كه زنبور عسل پس از مكيدن شيره گياهان آنرا به كيسه‏ي عسل كه در شكم است برده و پس از چند عمل شيميايي ناشناخته و محرمانه، آنرا به مايعي خوشبو و خوش طعم، مقوي، نشاطآور، و نيكو خصال تبديل كرده و در خانه‏هاي مومين كه قبلا ساخته شده است، ذخيره مي‏نمايد. براي تهيه يك كيلو از اين شهد گوارا زنبور ناگزير است دو ميليون دفعه روي گلها بنشيند و براي شما انگبين تهيه نمايد كه هم غذا باشد و هم شفا، حال اگر زنبور بجاي مكيدن شيره گلها از قند سفيد استفاده كند، فرآورده او را نمي‏توان عسل ناميد و به همين جهت است كه در قوانين كشورهاي مترقي، عسل به شهدي اطلاق مي‏شود كه آنرا زنبور عسل پس از تغذيه از گياهان مختلف ساخته باشد. هنر من تنها شفاي بيماران نيست، بلكه اكسير طول عمر نيز در شاه انگبين قرار دارد، و از اين رو مشاهده مي‏فرماييد كه عمر ملكه زنبور عسل كه تنها از شاه انگبين تغذيه مي‏كند، چهار تا پنج سال مي‏باشد. در صورتي كه عمر زنبورهاي كارگر تابستاني شش تا هشت هفته و عمر كارگر زمستاني كه از اضافات شاه انگبين بهره‏مند مي‏شوند، شش تا هشت ماه است. حال ببينيد دو زنبور كه يكي از انگبين و ديگري با شاه انگبين تغذيه مي‏كند، چقدر تفاوت طول عمر دارند.
اين كه گفته شد خدا شفا را در نيكنوش ما قرار داده است، تنها يك ادعا نيست، بلكه متكي به دلايل علمي و تجربي زير مي‏باشد، نخستين تجربه‏اي كه آزمايش آن با وسايل علمي امروزي بسيار آسان است، اين است كه شما مي‏توانيد مقداري ميكرب خطرناك را با من مخلوط كنيد و ببينيد با اين كه من يك ماده‏ي غذايي كامل هستم و بايستي محيط خوبي براي پرورش ميكربها و قارچها باشم، نه تنها اين موجودات در روي من رشد نمي‏نمايند، بلكه به زودي از بين رفته و اجساد آنها نيز به تدريج محو و نابود خواهد شد. اين تجزبه كوچك و بسيار آسان از آن جهت شايان توجه است كه من فاقد مواد سمي هستم و با اين حال، خاصيت ميكرب‏كشي و ضد عفوني‏كننده‏ي من از قوي‏ترين زهرها زيادتر و از همه آنتي بيوتيك‏ها وسيع‏تر است. ممكن است بعضي بپرسند كه من با كدام اسلحه به جنگ اين موجودات خطرناك مي‏روم، و چگونه اين جانوران موذي را از بين مي‏برم. سؤالي است بسيار بجا و منطقي. من داراي چندين نوع آنتي بيوتيك خوراكي و بي ضرر با طيفي وسيع كه انسان نسبت به آنها حساسيت ندارد بوده و نيز داراي تشعشعات راديواكتيو، و از همه مهمتر داراي مقداري دياستاز و عوامل زنده هستم كه مي‏توانند اين ميكربها را خورده و از بين ببرند و حتي قادرند هر ماده‏ي خارجي را كه با عسل مخلوط شود از خود برانند و روي همين اصل است كه عسل مخلوط و تقلبي به آساني شناخته شده و حتي اگر قند هم به آنها بزنند، به صورت شكرك درآمده متقلبين را رسوا مي‏نمايد. اين عوامل زنده كه در عسل هر چه تازه‏تر باشد بيشتر است هنرهاي بسيار دارند كه دانستن بعضي از آنها خالي از لطف نيست. اولين كار اين دسته تجزيه‏ي قند چغندر به قندهاي انگور و توت است و با اين كه ابتدا من داراي مقداري از نوع قند چغندر هستم معذلك پس از چندي فاقد آن شده، و تمام قندهاي من، تجزيه شد به قند توت تبديل ميشود عوامل زنده مي‏توانند مواد نشاسته‏اي و چربي را نيز تجزيه و تبديل نمايند و روي همين اصل است كه قوي‏ترين ميكربها و قارچها در برابر آنها ياراي مقاومت ندارند. اگر شما عسل تازه را روي پينه‏هاي دست و پا و زبري‏هاي روي زانو و آرنج بماليد، آنها را از بين خواهد برد و با همين حربه است كه من مي‏توانم سنگرهاي ميكرب‏هاي كهنه و مزمن را خراب كرده و به داخل آنها نفوذ نمايم.
يكي ديگر از خواص شفابخشي من آن است كه هر دارويي با من مخلوط شود و يا همراه من مصرف گردد خاصيت بهي بخشي آنرا چند برابر مي‏نمايم، و روي همين اصل مسلم بود كه پزشكان و داروسازان قديم بيشتر داروها را همراه من تجويز و تهيه مي‏كردند.
من با داشتن قند فراوان سركه نمي‏شوم و قندهاي من با شيريني فراواني كه دارند، به دندان‏هاي شما صدمه نمي‏زنند، بلكه مي‏توانند آنها را سفيد و لثه‏ها را محكم سازند.
خاصيت ضد عفوني‏كننده من، اگر تاكنون بر شما ثابت نشده است مي‏توانيد يك كاسه عسل و يك كاسه شربت قند را كنار هم بگذاريد. پس از چندي خواهيد ديد كه پشه و مگس در روي كاسه شربت جمع شده، ولي جرأت نزديكي به عسل را ندارند.
شما مي‏توانيد از خاصيت ضد عفوني‏كننده من براي كليه امراض جلدي به صورت خالص و يا مخلوط با مواد گياهي ديگر استفاده كنيد - مضمضه با شربت من براي زخم‏هاي دهان و غرغره با آن جهت اورام گلو بسيار سودمند است. بهترين خمير دندان را مي‏توانيد از تركيب من با مواد ديگر درست نماييد و ماليدن خالص من به لثه و دندان نيز نافع است و سبب روييدن گوشت نو مي‏شود. من معده و عروق را باز مي‏كنم ليزابه‏هاي بلغمي را جذب و از عمق بدن بيرون مي‏آورم. براي سستي اندام و عضلات و استسقاء و ورم طحال مفيد مي‏باشم.
بادشكن بوده براي معالجه قولنج روده تجويز شده‏ام، پادزهر سموم، مخصوصا مسموميت غذايي هستم و دوست كبد و شكننده سنگهاي كليه و مثانه مي‏باشم. من به علت طعم شيرين، خاطرخواه زياد دارم و ناسازگاري غذا را از بين برده، غذاهاي ناگوار را گوارا مي‏سازم. چون زود جذب ياخته‏ها مي‏شوم، هر دارويي كه همراه من خورده شود به سرعت اثر نيكنوش را خواهد بخشيد.
من حاوي تمام ويتامين‏ها و تمام عناصر معدني مورد نياز بدن انسان هستم و كمبودهاي غذايي را جبران مي‏نمايم، با داشتن قند زياد، آن گونه كه ساير قندها براي مبتلايان بمرض قند ضرر دارند زيان‏بخش نيستم. ترشحات غدد داخلي و بزاق را تعديل مي‏كنم و براي معالجه سختي عمل بلع و خشكي گلو و درمان سرفه زياد توصيه و تجويز شده‏ام. مبتلايان به مرض كم‏خوابي و بي‏خوابي مي‏توانند از من استفاده كنند. قبل از خواب چند قاشق مرباخوري از شهد گواراي من ميل نمايند. براي رفع دل درد و يبوست و كم‏اشتهايي مي‏توانيد از من استفاده كنيد. خوردن من جريان خون را آسان مي‏كند و كندي آنرا از بين مي‏برد و گرفتگي مويرگها را باز مي‏نمايد و از سكته قلبي جلوگيري مي‏نمايد. براي زخم معده و امعاء مفيد است و ترشي معدي را از بين مي‏برد و اشتها به غذا را زياد مي‏كند.
در دوران پيري براي حفظ سلامتي انسان، غذايي مناسبتر از من نيست. به اشخاص سالخورده بگوييد كه تا مي‏توانند از خوردن قند سفيد كه بي‏جان و مرده است خودداري كرده و از شهد من كه زنده و فعال است تناول نمايند.
در صنعت داروسازي از وجود من براي شيرين كردن داروها بجاي قند استفاده مي‏كنند تا بيماران شما شفاي عاجل پيدا نمايند. مرا همراه خمير دندان كنيد تا كرم‏خوردگي را از بين ببرم. در حب‏ها - در شيافها و پمادها از من داخل كنيد تا اثر معجزه آساي آنرا ببينيد. در شهرهاي جنوبي فرانسه، شربت مرا با مخمر آبجو مخلوط كرده و مي‏نوشند. عمل آنها چندان خوب نيست. زيرا مخمر آبجو قادر نيست با من رشد نمايد.
خوردن من همراه با كندر جهت پاك كردن سينه و قصبةالريه و استسقا و بند آمدن ادرار و شكستن بادهاي سرفه و دفع سموم مخلوط با آب مقطر يا باران جهت زياد شدن ادرار و خورد شدن سنگهاي كليه و مثانه و رفع تشنگي بسيار نافع است. سرمه من به تنهايي يا مخلوط با آب پياز جهت شفاف شدن چشم و رفع خارش پلك و جلوگيري از آبريزش چشم مفيد است. اين خواص و هزاران منافع ديگر موقعي در من جمع است كه تقلبي و ساختگي نبوده، بوسيله زنبور عسل از نيكنوش گلها تهيه شده باشم.
سكنجبيني كه با من تهيه شود، بهترين مشروبات بوده، و صفرابري اعلا مي‏باشد.
شربتها و مرباها و مارمالادها و شيريني‏ها را با من درست كنيد تا از زندگاني لذت ببريد.
از نوع وحشي من هنوز در بعضي از كوههاي ايران خصوصا بلوچستان و كردستان پيدا مي‏شود و بسيار لذت‏بخش مي‏باشد. بهترين نوع محصول من، محصول بهاره است كه از گلهاي معطر بهاري بهره‏مند گرديده است.
پرده‏اي از موم كه زنبور عسل روي من مي‏كشد، بهترين نشانه‏ي اصليت من است. اگر اين پرده را به عنوان ماسك زيبايي به روي صورت خود بكشيد و پس از چندي آنرا با آب پاك كنيد، و با آب نيم گرم بشوييد، چين و چروك و گوشت‏هاي اضافي و پست و بلنديهاي كوچك را از بين مي‏برد و به لطافت پوست شما كمك مي‏كند.
به مبتلايان به جوش غرور توصيه كنيد كه همه روزه كمي عسل به صورت خود بمالند و آنقدر با دست مالش دهند تا از بين رود و بدون شستن آثار آن ديده نشود. اگر چند روز مرتبا به اين كار ادامه دهند، جوش از بين رفته و آثار آن نيز محو مي‏گردد.
ممكن است بعضي از زنبورها به گل خرزهره و چند گل سمي ديگر عادت كنند، و محصولي سمي تهيه نمايند. اين كار به ندرت اتفاق افتاده و قابل جلوگيري است.
نيكنوش يك كلمه فارسي است و فرنگي‏ها به آن نكتار گويند.
زبان خوراكيها جلد يك دكتر غياث الدين جزايري

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها