0

نماز بی‌نظیرترین شادابی و نشاط

a433b6090c
a433b6090c
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 14919

پنج شنبه 1 بهمن 1394  8:18 AM

93197214052416801898.jpeg

نماز بی‌نظیرترین شادابی و نشاط را برای ما به ارمغان می‌آورد؛ چنان‌که حضرت رسول الله وقت نماز که فرا می‌رسید، می‌فرمودند: «أَرِحْنَا یَا بِلَال‏».1 یعنی نماز عامل و مایه نشاط و راحتی و آرامش و آسایشدرون انسان محسوب می‌شود. امام زین العابدین (علیه السلام) نیز در مناجات المریدین عرضه می‌دارد: «وَ فِیم ُنَاجَاتِکَ رَوْحِی وَ رَاحَتِی‏» زیباترین مناجات نماز است. نماز جامع دعا، جامع مناجات، راز و نیاز و نجوا است؛ لذا با نماز انسان به نشاط و شادابی می‌رسد.
حضرت رسول الله فرمود: «الصَّلَاةُ خَیْرُ مَوْضُوعٍ و خیر عادة» نماز بهترین موضوع دینی است برای رسیدن به حیات، نشاط، اعتدال و ارتباط با حضرت حق. بعد فرمودند: «فمن شاء إستَکثَر و َمَن شَاء إستَقَل‏»2 هر که می‌خواهد فراوان بخواند، هر که می‌خواهد کم بخواند؛ اما بداند نماز بهترین موضوع و بهترین عادت است.
همانا خداوند روشنى چشم مرا در نماز قرار داده و نماز را محبوب من نموده؛ همان‌گونه که طعام رابراى گرسنه وآب را براى تشنه. گرسنه با خوردن، سیر، و تشنه با نوشیدن، سیراب مى‏گردد، امّا من هرگز ازنماز سیر نمى‏شوم». یعنی نماز همة خلأها، تشنگی‌ها و گرسنگی‌ها را از بین می‌برد و عامل و موجب چشم روشنی می‌شود.3

باشد که وقتی وقت نماز فرا می‌رسد، فریاد برآوریم:

مصلحت دیدِ من آن است که یاران همه کار                            بگذارند و سر طُره یاری گیرند

1. مفتایح الجنان، زیارت حضرت صاحب الامر (عجل الله تعالی فرجه الشریف).

2. محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج79، ص308.

3. شیخ طوسی، أمالی، ص528.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها