0

اسم من «خاكشير» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «خاكشير» است!
چهارشنبه 8 دی 1389  12:28 AM

دانه هايم ضد عفوني كننده است. پادزهر خوبي هستم ونقرس را نيز درمان مي‏كنم. در درمان سرطان به نوعي مي‏توان از من استفاده كرد. براي كساني كه مزاجشان سودايي است، اثري معجزه آسا دارم. تب بر هستم و براي تقويت معده بي رقيبم. اشتها را تحريك مي‏كنم. اگر رنگ رخساره‏تان تيره است، براي باز شدن آن از من استفاده بريد..
فارسي من خاكشير است به من خاكشي، خاكشور و خاكژي هم مي‏گويند. در اطراف شيراز مرا شقرك نامند. در تبريز به من سرون و در مازندران به گياه من شلم گويند. عربي من حبه است، كساني كه عربي مرا «خم خم» دانسته‏اند اشتباه كرده‏اند، زيرا «خم خم» عربي تو دري است كه بعدا خود را معرفي خواهد كرد. من داراي دو نوع هستم، يكي تلخ كه دانه‏هاي آن ريز و رنگ آنها مايل به سرخي است و گونه ديگر شيرين كه دانه‏هاي آن يزرگتر بوده و رنگ آنها سرخ تيره است. هر دو نوع من در غالب نقاط ايران مخصوصا دامنه‏هاي جبال البرز در بيابانها بطور خودرو مي‏رويند. از گياه من در رفع اسهال روده و خوني و از بين بردن ترشحات زنانه و آب آوردن نسوج مي‏توان استفاده كرد. دانه‏هاي من كمي ضد عفوني كننده، ضد كرم و تب بر هستند. دارو سازان سنتي ايران مرا به عنوان ملين و خنك كننده با آب سرد مفيد مي‏دانستند، بذر من شهوت را زياد مي‏كند، اشتها را باز مي‏نمايد. مقوي معده و هاضمه بوده، جهت باز شدن آواز و نيكويي رنگ رخسار مفيد مي‏باشد. به عنوان خنك كننده در امراض حصبه، مطبقه و آبله تجويز شده است، چنانچه ده روز، روزي دو مثقال دانه‏هاي مرا با چهار مثقال شكر كف لمه نمايند براي صاحبان مزاج سودايي فراوان دارد.
از دانه‏هاي من به عنوان پادزهر به طريق زير مي‏توان استفاده كرد: پنج گرم دانه مرا شسته و با گلاب يا آب خالص آنقدر بجوشانيد تا شكفته شود، و بعد آن را نيم گرم به مسموم بخورانيد. به اين صورت قي آورده و ايجاد تهوع مي‏نمايد، و اين عمل را چند مرتبه تكرار كنيد تا قي بند آيد. ضماد من جهت زخم چشم، ورم بنا گوش و پستان، نقرس و ورمهاي سخت سرطان نافع مي‏باشد، فرزجه دانه‏هاي من زايمان را آسان مي‏كند. مقدار خوراك نوع شيرين من دو مثقال مي‏باشد.
تودري
فارسي من تودري است، در كرمان مار درخت و در تبريز به آن درينه گويند و سه نوع مي‏باشد كه خواص درماني آنها يكسان است، و بهترين آنها قدومه نام دارد كه منحصرا در ايران و عراق به عمل مي‏آيد وبهترين انواع تودري است ولي از حيث شكل ميوه قدومه و تودري فرق بسيار دارند. دانه‏هاي ميوه تودري در غلافي شبيه خورجين قرار دارند كه طول اين غلاف سه برابر عرض آن مي‏باشد. در صورتي كه ميوه قدومه در غلافي كوچك چهار گوش كه طول و عرض آن مساوي است قرار گرفته و محتوي دو دانه است، به اين نوع بيشتر قدومه شهري يا قدومه شيراز اطلاق مي‏شود و به دو نوع ديگر تودري و قدومه بدلي مي‏گويند.
قدومه بدلي چون گلهاي قشنگ دارد، به عنوان يك گل زينتي در باغچه‏ها كاشته مي‏شود. گياه من داراي گلهاي زرد كوچك بوده و معمولا در كنار جاده‏ها ديده مي‏شود. اعراب به سه نوع ما بزر الخمخم، بزرالهوه و قصيصه گويند. خواص هر سه نوع ما يكسان است، ولي قدومه شيرازي مفيدتر و مرغوب‏تر مي‏باشد. تمام قسمتهاي گياه ما داراي يك اسانس گوگردي است كه در كوچك كردن غدد سخت سرطاني اثر نيكو دارد. دانه‏هاي من بطور دمكرده با جوشانده جهت درمان رقت و فساد خون تجويز شده است. براي معالجه گرفتگي صدا و بيماريهاي حنجره مفيد مي‏باشد. دانه‏هاي گياه من اشتها آور و مقوي قواي جنسي است، و جهت معالجه سرفه خوني مفيد مي‏باشد. پخته دانه‏هاي من در سركه جهت چاق شدن و باز شدن رنگ رخسار توصيه شده است، ضماد كوبيده دانه‏هاي من با آب جهت كوچك شدن غدد سرطاني و ورمهاي سخت مفيد است. سرمه دانه‏هاي من باعسل جهت زخم چشم و پاك كردن چرك آن سودمند است. مرباي آن با عسل جهت از بين بردن خلط لزج سينه و ريه جهت تحليل ورم سخت بنا گوش و ورم پستان و ورم بيضه مي‏توانيد از ضماد من استفاده كنيد. دانه‏هاي من ضد سم است و مقدار خوراك آن به عنوان پادزهر پنج تا هشت گرم و در ساير موارد سه تا پنج گرم است.
ماليدن لعاب من به گيسو شوره سر را از بين ميبرد.
زبان خوراكيها جلد دوم دكتر غياث الدين جزايرى

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها