0

اسم من «پرتغال» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «پرتغال» است!
سه شنبه 7 دی 1389  6:20 PM

پوست را شاداب مي‏كنم و جلوگيري چين و چروك خوردن آن هستم.
مانع فساد و لخته شدن خون مي‏شوم.
استخوان را محكم مي‏كنم.
و شما مي‏توانيد اكسير جواني را در من جستجو كنيد...
در فارسي مرا پرتغال مي‏نويسند و پرتاغال مي‏خوانند و اين به علت آن است كه اسم مادري من «پرتاگال» مي‏باشد، لقب من سلطان مركبات است، داراي ويتامين‏هاي ب - پ و ث هستم و مقداري هم جوهر زردك كه در كبد تبديل به ويتامين «آ» مي‏شود دارم. و اين جوهر در انواع رنگين من مثل پرتغال قرمز كه به آن خوني مي‏گويند زيادتر است. انواع ترش - شيرين و ميخوش دارم و هر قدر رسيده‏تر باشم، و روي درخت بيشتر بمانم، شيرين‏تر مي‏شوم - ترشي من بيشتر از نوع ترشي سيب است، و جوهر ليمو خيلي كم، يعني در حدود دو درصد دارم. در گذشته عده‏اي از پزشكان عقيده داشتند كه ترشي ما مركبات مثل ساير ترشي‏ها املاح بدن را از بين برده، و باعث كرم خوردگي دندان و سستي استخوان مي‏شويم، ولي غذاشناسان اين عقيده را رد كرده، و ثابت نمودند كه ما برعكس عمل كرده، و باعث محكمي استخوان‏ها هستيم، زادگاه اوليه من چين است و چون اين كشور به وسيله يك ديوار ضخيم خود را از ساير كشورهاي جهان جدا كرده بود، كسي از وجود من اطلاع نداشت، ولي بعد از جنگ‏هاي صليبي مرا به اروپا آوردند. ولي تا صد سال پيش به ايران نيامده بودم و به همين جهت در كتب قديم ايراني، نامي از من برده نشده است.
اكسير جواني يعني ويتامين «پ» در من زياد است و اكثر هنرپيشگان لطافت و شادابي خود را به وسيله من حفظ كرده بود پس از مرگش معلوم شد روزي دوازده عدد پرتقال مي‏خورده است. من از فساد خون و لخته شدن آن جلوگيري مي‏كنم، و به علت داشتن ويتامين «ث» و املاح آن از رقيق شدن آن ممانعت مي‏نمايم. آب من براي اطفال شير خوار - براي پيران - براي كساني كه از بستر بيماري برخاسته‏اند نه تنها مفيد مي‏باشد بلكه يكي از غذاهاي ضروري به حساب مي‏آيد. به خانم‏ها توصيه كنيد كه براي پاك كردن آرايش صورت خود هميشه از آب من استفاده نمايند تا هيچگاه مبتلا به چين و چروك نشده نرمي و لطافت خود را براي هميشه حفظ نمايند. در زمستان كه بدن انسان عرق نكرده و خون ترش مي‏شود، من و ساير مركبات، ارزنده‏ترين هديه‏ي طبيعت به حساب مي‏آييم. در گذشته كه ميوه‏هاي ما مركبات به حد كافي در دسترس عموم نبود، پيشينيان مجبور بودند در اواخر زمستان حجامت نموده و از ترشي خون بكاهند ولي از مواقعي كه به علت سريع شدن وسايل حمل و نقل همه به ما دسترسي پيدا كرده‏اند، حجامت از بين رفته و كمتر كسي به آن توجه پيدا مي‏كند.
زبان خوراكيها جلد يك دكتر غياث الدين جزايري

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها