حضرت محمد بن امیرالمؤمنین علیهما السلام
دوشنبه 18 آبان 1394 3:36 PM
«السَّلامُ عَلى مُحَمَّدِبن اميرالمُؤمِنينَ قَتيلَ الأَيادِىِّ الدّارِمِىِّ لَعَنَهُ اللّهُ وَ ضاعَفَ عَلَيهِ العَذابَ الاليمَ، وَ صَلَّى اللّهُ عَلَيكَ يا مُحَمَّدُ وَ عَلَى اهلِ بَيتِكَ الصّابرينَ»
درود بر محمد بن اميرالمؤمنين عليه السلام كه توسط ابانى دارمى كشته شده، خداى كشندهاش را لعنت كند. و عذاب دردناك را هر چه بيشتر بر او بيفزايد. و درود خدا بر تو اى محمد و بر خاندان شكيبايت باد.
محمّد اوسط فرزند اميرالمؤمنين عليه السلام، مادرش امامه بنت عاص است. محمد پس از شهادت پدر بزرگوارش در كنار امام حسن عليه السلام بودو پس ازشهادت ایشان در خدمت امام حسين عليه السلام بود، و آن حضرت را از مدينه تا كربلا همراهى كرد.
روز عاشورا پس از شهادت علی اکبر علیه السلام و تعدای از بنی هاشم خدمت برادر رسید و اذن میدان گرفت و پس از وداع با اهل خیام همانند پدرش أسدالله چون شیری بر دشمنان حمله نمود و آن بزدلان مانند گوسفند فرار می کردند که عده ای بر اثر فرار روی هم ریختند و به هلاکت رسیدند.جناب محمد یک به یک یزیدیان را به خاک هلاکت می کشانید و این گونه رجز می خواند:
شَيخى عَلىٌّ ذُوالفِخارِ الأَطْوَلِ مِنْ هاشِمِ الصِّدقِ الكَريمِ المُفضِلِ
هذا حُسَينُ بنُ النَّبِىِ المُرسَلِ عَنهُ نُحامى بِالحُسامِ المُصْقَلِ
رهبر و بزرگم على عليه السلام است داراى افتخار فراوان، از خاندان صادق، بزرگوار و با فضيلت هاشم. اين حسين عليه السلام پسر پيغمبر صلى الله عليه و آله است كه من با شمشير برنده از او دفاع مىكنم.
پس از جنگ نمایانی که کرد بر اثر شدت جراحات طاقتش کم شد و خون بسیاری از او رفت ناگاه اسبش را پی کردند و بر زمین افتاد، بر سر او ریختند و ایادی دارمی ملعون جنابش را به شهادت رساند.خدا قاتلانش را لعنت کند.
من مبتلایم مبتلای ابتلایت
من بیقرارم بیقرار کربلایت