زاهِر بن عَمرو كندى
یک شنبه 17 آبان 1394 9:24 AM
السَّلامُ عَلى زَاهِرٍ مَولَى عَمْروِ بْنِ الْحمق.
مردی شجاع ودلیر ودوستدار اهل بیت علیهم السلام واز اصحاب شجره بوده ودرغزوه حدیبیة و خیبر ملازم رکاب رسول خدا صلی الله عل یه واله ، و نیز اهل تجربه و رزم آوری مشهور بوده است.
عمرو بن حمق از کسانی بود که رسول خدا صلی الله عل یه واله او را بشارت به بهشت دادند و بعد از امیرالمؤمنین علیه السلام ، معاویه علیه اللعنة در جستجوی او در آمد ،چون جزء جمعیت حُجرِ بن عدی بود که در زمان حکومت زیاد بن ابیه علیه اللعنة به طرفـداری علی علیه السلام مجمع بزرگی در مسجد کوفه داشتند و احادیث آن حضرت را مذاکره میکردند، زیاد بن ابیه آنها را پراکنده کرد.
عمرو بن حمق بر حالیکه زیاد بن ابیه بر منبر بود بناکرد بر او سنگریزه پرانیدن و زاهر بن عمرو نیز با او شرکت داشت چون همراه او و در قول و فعل با او یکی بود.آنها شب و روز پنهان شدند تا اینکه معاویه بـرای زیاد فرستـاد که آن دو را دستگیر کـرده بـه جانب شام بفرستد ، زیاد نتوانست و آنها پنهانی از کوفه خارج شدند ودر غاری که در نزدیکی موصل بود مخفی گشتند، خبر ایشان به عامل موصل رسید جمعی را به طلب ایشان فرستاد، عمرو قوت فرار نداشت ، او به زاهر گفت خود را پنهان کن تا همانطور که حبیبم رسـول خـدا صلی الله عل یه واله بـه من خبرداده کشته شوم، زاهر در ابتدا قبول نکرد امـا بعد به خـاطر سخـن عمرو بـه ناچار اطاعت کرده پنهان شد، سپاه رسید و سر عمرو را بریدند و بر نیزه زده و از شهری بـشهری بردند تا به شام .
زاهِر بن عَمرو، از دوستان و ياران عَمرو بن حَمِق خُزاعِى و از شهيدان كربلاست.
زاهر پهلوانى آزموده، شجاع و به محبت خاندان پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نامبردار بود. پس از شهادت امام على عليه السلام، در كنار عمرو بن حمق، بر ضد حكومت ظالمانه معاويه و عامل دستنشاندهاش، زياد، به مبارزه برخاست. آنگاه كه معاويه فرمان دستگيرى و كشتن زاهر و عمرو را صادر كرد، هر دو از شهر متوارى شدند و سر به كوه و بيابان نهادند. تا اينكه عمرو بن حمق در مخفىگاه خود مورد اصابت نيش مار قرار گرفت و سپس به وسيله مأموران حكومت دستگير شد و به شهادت رسيد. ولى زاهر همچنان زنده بود و در سال شصتم هجرى در موسم حجّ به محضر امام حسين عليه السلام شرفياب شد و همراه آن حضرت به كربلا آمد، و روز عاشورا، در حمله نخست افتخار شهادت يافت
محمد بن سنان، ابوجعفر زاهرىّ ( متوفى 220 ق)، صحابى امام رضا عليه السلام و نويسنده كتابهاى الطرائف، الأظلّة، المكاسب و ... ، از نوادگان همين « زاهر» است
من مبتلایم مبتلای ابتلایت
من بیقرارم بیقرار کربلایت