0

خودكشي دن فابيو در لندن!

 
digebemanad
digebemanad
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 171
محل سکونت : قم

خودكشي دن فابيو در لندن!
یک شنبه 5 دی 1389  1:41 PM

كاپلو: ترس در اردوي انگليس ريشه دوانده است
خودكشي دن فابيو در لندن!
جام جم آنلاين: فابيو كاپلو مدعي است بعد از ناكامي شديد در جام‌جهاني 2010، نوعي ترس و عدم اعتماد به نفس در جمع بازيكنان تيم ملي فوتبال انگليس ريشه دوانده كه باعث شده است، نتوانند در اندازه‌هاي خود ظاهر شده و بدرخشند.

شايد عارضه‌اي از همين دست سبب شد انگليسي‌ها مسابقه دوستانه اما مهم چندي پيش خود با فرانسه را به رغم برگزاري آن در ورزشگاه ويمبلي لندن با حساب 1-2 به اين حريف كه خود از ناكامان بزرگ جام‌جهاني نوزدهم بود واگذار كنند.

با اين حال سرمربي ايتاليايي و مشهور تيم ملي فوتبال انگليس در ادامه موج جوان‌گرايي خود در اين مسابقه هم به تعداد قابل ملاحظه‌اي از جوانان و افراد كم‌تجربه در تركيب تيم خود ميدان داد و ناپختگي آنان از دلايل اصلي شكست تازه انگليس در خانه‌اش بود. از جمله جواناني كه سرمربي سابق يوونتوس، رم و ميلان در ديدار با فرانسه به آنها ميدان داد، مي‌توان به اندي كارول، جوردن هندرسون و جي‌بوترويد، اشاره كرد و اين در حالي است كه او قدري پيشتر جولي‌ين‌اسكات را نيز در خط دفاع انگليس آزموده بود و بابي زامورا را هم از باشگاه فولام با اين كه نه يك جوان بلكه يك مهاجم 30 ساله است براي خط حمله تيمش مي‌خواهد. در اين ميان سياست‌هاي كاپلو با اعتراضات زيادي مواجه شده، زيرا خيلي‌ها معتقدند اكثر اين جوان‌ها در اندازه‌هاي بازي در تيم ملي انگليس نيستند ولي چون كاپلو از بزرگان و نامداران در جام‌جهاني 2010 خيري نديد. از جوان‌ترها چيزي را مي‌طلبد كه ستاره‌هايي مثل جرارد، لمپارد و روني براي تيم وي در آفريقا انجام ندادند.

«كايران گيبز» و «پن فاستر» كه در روز مسابقه انگليس و فرانسه مدافع چپ و دروازه‌بان انگليسي‌ها بودند. مجموعا فقط پيشينه 5 بازي ملي را داشتند. «تئووالكات»، «جيمز ميلنر» و «آدام جانسون» هم كه مثل بوترويد از شروع نيمه دوم به ميدان آمدند، بازيكنان پرتجربه‌اي در اين عرصه به حساب نمي‌آيند.

كاپلو حاضر نيست، بپذيرد كه دليل اصلي شكست چندي پيش تيمش در برابر فرا نسه و لغزش‌هاي گاه به گاه بعد از جام‌جهاني، در درجه اول توان و تجربه ناكافي افرادي بوده كه او براي حضور در تركيب تيمش برگزيده است. به همين سبب ابتدا به مسائل روحي ـ ‌رواني‌اي اشاره مي‌كند كه به‌زغم وي بازتاب حضور ناموفق انگليس در جام‌جهاني امسال بوده است. «بازي ما در برابر فرانسه و بويژه نمايش‌مان در نيمه اول، نماد تمامي مشكلاتي بود كه در اين چند ماه داشته‌ايم. تيم ما بدون شهامت توپ زد و از اعتماد به نفس بي‌بهره بود. تمامي اين نفرات در باشگاه‌هايي مطرح و خيلي‌ها در ليگ انگليس بازي مي‌كنند؛ اما از يك سو بازي در سطح ملي هميشه چيزي متفاوت است و از جانب ديگر نفرات ما بعد از شكست در جام جهاني كاملا فاقد اعتماد به نفس شده‌اند و با ترس و ترديد بازي مي‌كنند.

اميدوارم اين روال تغيير يابد و به روزهاي مثبت و مطمئن‌مان برگرديم؛ اما براي اين مهم بايد كار و تلاش كرد و از افرادي كه بازي‌هاي ملي زيادي دارند، غافل نماند.»

چرا؟

با اين اوصاف مشخص نيست كه چرا دن‌فابيو در بازي‌هاي مورد بحث كمتر از هر زماني از پرتجربه‌ها سود جسته است. شايد هم استدلال و هدف او اين است كه آنقدر در استفاده از نفرات جوان‌تر استمرار و اصرار به خرج بدهد كه آنها سرانجام قدري پرتجربه و صاحب ويژگي‌هاي حضور در بالاترين سطح مسابقات بين‌المللي شوند. در اين راستا قرار است انگليس در ماه فوريه (بهمن)‌ مسابقه‌اي دوستانه اما مهم با آرژانتين داشته باشد و دو بازي تداركاتي ديگر هم در دستور كار انگليسي‌ها هست كه بزودي مشخصات آن اعلام خواهد شد.

انگليس در اين حدفاصل دو بازي در ادامه دور مقدماتي جام ملت‌هاي اروپا 2012 نيز در پيش دارد كه مقابل ولز و سوئيس خواهد بود؛ اما مهم‌ترين مسابقه براي انگليسي‌ها بازي برگشت با مونته‌نگرو (مهرماه سال بعد)‌ در زمين حريف خواهد بود.

اهميت اين بازي در اين است كه مسابقه رفت 2 تيم در خاك انگليس بدون گل مساوي تمام شده است و كاپلو مايل است آن را تلافي كند و چنان امري تضمين‌كننده صعود از گروه هفتم انتخابي اين پيكارها هم خواهد بود.

كاپلو مي‌گويد: «با بازيكنان جوان تيم ملي انگليس دائما صحبت مي‌كنم و سعي دارم حقايق را به آنها انتقال بدهم. آنها تازه متوجه شده‌اند كه تفاوت‌هاي بين زماني كه در ليگ داخلي بازي مي‌كنند با زماني كه در سطح ملي توپ مي‌زنند، به چه ميزان مي‌رسد. فشار روحي اين دو مورد زمين تا آسمان با هم فرق دارد و حتي به لحاظ كيفي نيز اين دو مورد غيرقابل مقايسه‌اند. اين چيزي است كه زمان به آنها ياد خواهد داد.»

مسن‌ها مثل جوان‌ترها

تا چنان زماني طبعا بايد بر كساني تكيه كرد كه بهتر و سريع‌تر از بقيه توانسته‌اند فشار فوق را تحمل كنند و كار مورد نظر را انجام بدهند. يكي از آنها اندي كارول مهاجم شكوفا شده نيوكاسل است كه به محض بازگشت اين تيم به ليگ برتر انگليس،‌ به خوبي گلزني و براي يارانش هم موقعيت‌سازي كرده است.

عده‌اي كه هنوز معتقدند انگليس بايد به سيستم ارسال‌هاي بلند و زدن توپ با ضربات سر روي بياورد و در اين راستا پيتر كراوچ‌ها و اميل هسكي‌هاي جديد را جستجو مي‌كنند، طبعا اندي كارول را كه در اين حال و هوا و به اندازه آنها بلندقد و يا قوي‌هيكل نيست نمي‌پسندند اما انگليس دير يا زود بايد تغيير رويه بدهد و از راه‌هاي ديگري وارد شود. استفاده گسترده از وين روني و جواب دادن وي در سال‌هاي اخير، نشانه‌اي روشن از همين موضوع است.

بنيادهاي سست

در عين حال معلوم نيست جوان‌ترهاي تيم ملي انگليس تا كي بايد به روند يادگيري خود ادامه بدهند زيرا بازيكني مثل كايران گيبز مدافع چپ آرسنال در مسابقه اخير با فرانسه رنج زيادي در برخوردهايش با باكاري سانيا برد كه از قضا هم‌باشگاهي او در آرسنال و مدافع راست فرانسوي همين باشگاه لندني است. رويكرد دن فابيو به امثال جوردن هندرسون 20 ساله و جك ويلشر كه اين يكي با 18 سال سن از هندرسون هم جوان‌تر و خام‌تر است از سوي كارشناسان انگليسي نوعي خودكشي و كمك به سست‌تر شدن بنيادهاي تيم ملي لااقل در كوتاه‌مدت توصيف شده است. درست است كه ويلشر مصدوم بود و به مسابقه اخير با فرانسه نرسيد، اما هندرسون كه رسيد مثل گرت بري 10 سال مسن‌تر از خود هيچ كاري در برابر خروس‌ها از پيش نبرد و به دليل فقدان تجربه بين‌المللي از نفرات ضعيف پرشمار تيم انگليس در اين ميدان بود.

بدون پشيماني

سرمربي پيشين رئال مادريد به عنوان حرف آخر و در اظهاراتي كه نشان مي‌دهد از كرده خود پشيمان نيست و اصرار بر استمرار سياست‌هاي جوان‌گرايي خود دارد، مي‌گويد: «اميدوارم ويلشر به بازي بعدي ما برسد زيرا اين مسابقات براي اين گونه بازيكنان يك كلاس درس اجباري است تا هر روز پخته‌تر شوند. اين كه استدلال شود اين مسابقات هنوز براي آنها زود است، مورد تاييد من نيست زيرا به چشم ديديم كه حتي پرتجربه‌هاي ما هم در مسابقه با فرانسه ضعيف و پراشتباه عمل كردند. من حرف مردم را درك مي‌كنم كه مايلند در درجه اول نامداران و بازي آنها را ببينند ولي من هم بايد به آينده تيم ملي فكر و آن را تامين كنم و كارها و تصميم‌هايم در اين راه باشد. ارزش و پيشرفت اين جوان‌ها بايد در مسابقات بعدي ما شكل گيرد و نبايد حالا كه اين كار را شروع كرده‌ايم. با هر نتيجه بدي اين روند را متوقف و عقب‌نشيني كنيم. مگر همين رسانه‌هاي انگليس نبودند كه در تمامي اين سال‌ها مرا متهم به عدم استفاده بايسته از جوان‌ها مي‌كردند؟ حال چگونه است كه بعد از شروع اين كار از جانب من، آن را مي‌كوبند؟!»

منبع: گاردين / مترجم: وصال روحاني

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها