پاسخ به:......خاطرات مدرسه من ....
جمعه 11 اردیبهشت 1394 4:00 PM
بنام خدا
مختصری از زندگی نامه استاد شهید مرتضی مطهری در یک نگاه - بخش اول
زندگی استاد مطهری(ره) از تولد تا شهادت را می توان در ابعاد متفاوت بررسی کرد؛ زیرا از یک سو ایشان در یکی از حساس ترین دوران حیات فکری کشورهای اسلامی دیده به جهان گشود و از همان آغاز جوانی، در معرض توفان سهمگین اندیشه های الحادی قرار گرفت و از سوی دیگر، زندگی آن استاد فرزانه همواره توأم با شرف و معنویت، تعقل و تدبر و اندیشه و عرفان الهی بوده که از تأمل در آن می توان به ثمرات ارزنده ای دست یافت.
استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری فرزند شیخ محمدحسین مطهری در 13 بهمن 1298 در روستای فریمان متولد شد. چون در یک خانواده اصیل روحانی به دنیا آمده بود، تقوا و پاکی را از همان ایام فراگرفت و شخصیتش از همان دوران کودکی، به وضوح ممتاز و برجسته بود. پس از طی دوران طفولیت، به مکتب خانه رفت و بُعد دیگری از شخصیت او، یعنی شیفتگی بی اندازه به علم آموزی بروز یافت. از این زمان به بعد، دو بُعد تقوا و علم، همراه علاقه وی نسبت به اسلام، به موازات هم در وجودش پیش می رود و ثمرات ارزشمندی در سراسر زندگی آن بزرگوار به جا می گذارد.[1]
استاد مطهری پس از آشنایی با مقدمات زبان فارسی و علوم اسلامی، در سن 12 سالگی به مشهد مقدس عزیمت کرده و به تحصیل مدارج عالیه علوم اسلامی پرداخت. تحولی که در این دوران در وجودش رخ داد، تمام اندیشه و اعمالش را تحت الشعاع قرار داد. استاد درباره این دوره می گوید: «... تا آنجا که من از تحولات روحی خودم به یاد دارم، از سن سیزده سالگی این دغدغه، یعنی مسئله اثبات خدا در من پیدا شد و حساسیت عجیبی نسبت به مسائل مربوط به خدا پیدا کرده بودم.... مقدمات عربی و یا فقهی و اصولی و منطقی را از آن جهت می آموختم که تدریجاً آماده بررسی اندیشه فیلسوفان بزرگ در این مسئله بشوم».
پس از پنج سال اقامت در حوزه مشهد، به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و در طی 15 سال اقامت در حوزه قم و کسب فیض از استادان بزرگ همچون: آیت الله بروجردی، امام خمینی و علامه طباطبایی، بر اندوخته علمی خود افزود. یکی از فرازهای حساس این دوران که در شخصیت روحی استاد تأثیر بسزایی داشت، آشنایی با مرحوم حاج میرزا علی آقاشیرازی بود که در سال 1320 در اصفهان رخ داد.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی حوزه