تصاویر استوک را از کجا پیدا کنیم؟
اگر وبلاگنویس حرفه ای یا طراح گرافیک در داخل ایران باشید ، قطعا با مشکل پیدا کردن تصاویر استوک و انواع و اقسام آیکون ها برای پست ها و طرح هایتان برخورد کرده اید. نمی خواهم در این پست برایتان روضه بخوانم و از اوضاع و احوال بد اینترنت صحبت کنم. فقط راه حل را می گویم و بس.
۱) منابع اینترنتی
منابع اینترنتی رایگان و پولی زیادی برای پیدا کردن انواع و اقسام محصولات تصویری وجود دارد. اما تقریبا تمامی منابع غنی ، در ایران مسدود هستند! به همین دلیل به جای ذکر تک تک این منابع ، وبسایتی را معرفی می کنم که همه منابع تصویری رایگان را برای شما لیست کرده و به راحتی می توانید هر کدام را که خواستید ، استفاده کنید.
http://www.bluevertigo.com.ar/
وبسایت فوق ، لیستی از وبسایت های رایگان/ارزان برای تصاویر استوک ، تصاویر وکتور ، براش های فتوشاپ ، لوگوتایپ ، فونت ، فایل های سه بعدی ، صدا و موزیک ، میکس و آیکن دارد. روی نام هر سایت که کلیک کنید به صورت مستقیم به آن هدایت می شوید.
۲) وبسایت های وطنی
بسیاری از وبسایت های ارائه دهندهی ابزارهای گرافیکی ، معمولا بصورت هفتگی در طی پستی تعدادی تصویر استوک منتشر کرده و برای دانلود می گذارند. وبسایت هایی مثل پرشینgfx ، مهرگراف ، میهن گراف ، تک تمپــ ، پیکنما(سایت اختصاصی تصاویر استوک با موضوعات ایرانی و اسلامی) و . . .
۳) خرید پکیج تصاویر استوک
این راه هم یکی از راه های پیدا کردن تصاویر استوک است. ولی من خودم یک پکیج تصاویر استوک در ۱۰ DVD دارم و از آن استفاده نمی کنم به جز زمانیکه می خواهم پوستر طراحی کنم! چرا؟ می خواهید بدانید اشکالات این بسته ها چیست؟ این بسته ها سه اشکال عمده دارند:
۱) این پکیج ها هیچ نرم افزار رابطی ندارند که شما در آن جستجو کنید و مثلا بنویسید “درخت” بعد بفهمید عکس های درخت در کدام DVD و در کدام پوشه وجود دارد.
۲) تصاویر یک موضوع به طور همزمان در چند پوشه قرار دارند و شما نمی دانید تفاوت اینها چیست که در یک پوشه یکسان قرار نگرفته اند مثلا در چند پوشه تصاویر ابر وجود دارد
۳) به دلیل اینکه کیفیت تصاویر در این مجموعه ها بالاست ، پیدا کردن عکس مورد نظر شما زمان بر می شود. توضیح می دهم. مثلا شما تصویری از آسمان مد نظرتان است. فرض می کنیم که پوشه ای برای تصاویر آسمان وجود دارد. شما مجبورید ، چند صد عکس را نگاه کنید تا به عکس مورد نظرتان برسید. چون عکس ها کیفیت به نسبت بالایی دارند ، باز کردن هر عکس زمان می برد. به این شکل شما باید حداقل یک ساعت زمان بگذارید تا شاید عکس دلخواهتان را پیدا کنید!
این ها بودند راه های یافتن تصاویر استوک. بهتر بود مسئولین فیلترینگ ، فقط کلمات کلیدی خاصی را در وبسایت های استوک مسدود می کردند. مثل گوگل. بجای اینکه به طور کل دسترسی به این موتور جستجو را قطع کنند ، یک سری کلمات کلیدی خاص را مسدود کرده اند.