جفر
كتابى است شامل علم منايا وبلايا ومرگ وميرها آن چه در جهان اتفاق افتاده وآن چه در آينده روى خواهد داد در اين كتاب منعكس گرديده است. اين كتاب، هم اكنون در دست مبارك حضرت ولى عصر (ع) می باشد.(1)
در حديث است كه پیغمبرجفر وجامعه را به حضرت على (ع) املا نمود. كه در حديث، تفسير شده به پوست بزى وپوست قوچى كه همه علوم، حتى خون بهاى خراش ويك تازيانه ونيم تازيانه درآن است.
از محقق شريف درشرح مواقف نقل شده كه جفر وجامعه دو كتاب انداز حضرت على كه در آن، به روش علم حروف، همه حوادث تا انقراض عالم ثبت شده و حضرات ائمه معصومين (ع) بدان آگاه بوده و طبق آن حكم می كرده اند. گواه اين حديث امام صادق (ع) است كه فرمود: جفر ابيض، نزد من است زيد بن ابى العلاه راوى حديث عرض كرد: چه چيزى درآن است؟ فرمود: زبور داود، تورات موسى، انجيل عيسى، صحف ابراهيم (ع) واحكام حلال وحرام ومصحف فاطمه (ع) درآن است. آن چه كه مردم درآن به ما نياز دارند وفرمود: جفر احمر نزد ما است وچه می دانند آن چيست؟ درآن سلاح است، وبه جهت خون گشوده می شود كه صاحب شمشير حضرت ولى عصر(ع) آن را براى كشتن می گشايد.(2)
رفيد می گويد: به امام صادق (ع) عرض كردم : فدايت شوم آيا حضرت قائم (ع) با اهل عراق به همان روشى كه اميرالمؤمنين (ع) با آنها داشت عمل می كند ؟ فرمود: خير اى رفيد على (ع) با آنها بر طبق جفر ابيض عمل می نمود، ولى قائم (ع) با عرب ها طبق جفر احمر عمل خواهد كرد. عرض كردم: فدايت شوم، جفر احمر چيست؟ حضرت به انگشت به گلوى خويش اشاره نمود و فرمود: اين چنين يعنى كشتار. (3)
گروهى از اصحاب امام صادق (ع) به خدمت آن حضرت شرفياب شدند و آن حضرت را ديدند كه روى زمين نشسته ودر حالى كه به شدت می گریست فرمود: سرور من !غيبت تو خواب از ديدگانم ربوده، خاطرم را پريشان ساخته و آرامش دلم را از من سلب كرده است. يكى از ياران عرضه نمود: مولاى من خدا ديدگانت را نگرياند، چه چيزى موجب شده كه اين چنين سيلاب اشك بر صورت مباركت جارى شود؟ امام صادق (ع) آهى كشيد كه قفسه هاى سينه اش باز شد و لرزه بر اندامش افتاد و فرمود: واى بر شما امروز صبح كتاب جفر را مطالعه می كردم، در زندگى قائم می انديشيدم كه از ديده ها غائب می شود و غيبتش طولانى می گردد و عمرش بسيار طولانى می شود و مؤمنان درآن زمان به سختى آزموده می شوند واز طول غيبتش دچار شک وترديد شده، بيشترشان از دين خود مرتد می شوند... از مطالعه وضع آن ها رشته افكارم گسست وكوه غم و اندوه بر تنم فرو ريخت. (4)
1. اصول کافی ج 1 ص 239 ، الزام الناصب ص 7و 9.
2. کافی ج1 ص 240 ، معارف ومعاریف ج 4 ص 167.
3. بحار الانوار ج 52 ص 313.
4. بحارالانوارج 51 ص 219 ،غيبة طوسی ص 15، منتخب الاثرص 259.
حمار حضرت
يعفور نام حمار رسول خدا(ص) است كه هنگام ظهور حضرت مهدى(ع) همراه ايشان است.(1)
1.نجم ا لثاقب باب دوم.
كفش حضرت
در روايات آمده است كه حضرت مهدى (ع) وقتى ظهور مى كند، كفش مخصوص شيث نبى (ع) را بر پا دارد. )1)
كفش شيث هم از مواريث انبياست كه به حضرت مهدى (ع) انتقال مى يابد. شیث دومين پیغمبراز نسل بشر و سومين فرزند آدم و حوا و به قولى اولين فرزند آن دو پس از هابيل و قابيل است. وى وصى و وليعهد آدم و اول كسى بودكه كعبه را به گل و سنگ بناكرد. هفتصد و دوازده سال وبه قولى هزار و چهل سال زندگى كرد و پس از فوت در غار ابوقبيس دفن شد. دربعضى تواريخ آمده كه نسل آدم، همه از شيث مى باشند، زیرا هابيل بلا عقب از دنيا رفت و فرزندان قابيل هم، همه در طوفان از ميان رفتند. ازحضرت رسول (ص) روايت شده كه شيث به زبان سريانى مبعوث گشت و پنجاه صحيفه بر او نازل شد. (2)
1.اثبات الهداة ج 7 ص 45 منتخب الاثرص 479.
2. معارف ومعاريف ج 6 ص 591.
عبای حضرت
قطوانى نام عبايى است كه حضرت مهدى (ع) هنگام ظهور بر دوش دارد.
پيامبر(ص) فرمود: مهدى از فرزندان من است، به هنگام ظهور سيمايى چهل ساله وپرتوان و شاداب دارد... و دو جامه خاص قطوانى بر تن اوست... )1)
عباى قطوانى، عباى سفيد رنگى است كه داراى كرك هاى كوتاه است. (2)
قطوان يكى از نواحى كوفه وسمرقند است، كه عباى آن معروف است.(3)
1. عقدالدرر ص 36 بحارالانوار ج 51ص 96.
2. لسان الميزان ماده قطو.
3. معارف ومعاریف ج 8 ص 351.
عطرحضرت
جناب حكيمه خاتون مى گوید: يك بار وقتى دلم براى حضرت تنگ شده بود، به نزد گهواره اش رفتم و او را بغل كردم و به دست و صورتش بوسه زدم. آن چنان عطر خوشى از او استشمام نمودم كه هرگز عطرى به آن خوشى بويى استشمام نكرده بودم )1)
زهرى مى گوید حضرت بقيه الله را ديدم كه جمال دل آراى او نيكوترين صورت ها و عطر ساطع از وجود شريفش، خوشبوترين عطر در جهان بود.(2)
على بن ابراهيم ازدى نيز مى گويد: مشغول طواف خانه خدا بودم که دركنار حلقه اى در طرف راست خانه خدا، جوان زيبارو، خوش بو، باوقار و با شكوهى را ديدم .....(3)
1.روزگار رهایی ج 1 ص152.
2. همان ص 168.
3. همان.
منبع:http://yamojir.com