پاسخ به:برشی_از_یک_کتاب
سه شنبه 27 تیر 1396 8:14 PM
#برشی_از_یک_کتاب 📚
تو دختری یا پسر؟ دلم میخواد دختر باشی و یه روز چیزایی که من الان حس میکنم حس کنی!
مادرم میگه: دختر دنیا اومدن یه بدبختی بزرگه و من اصلاً حرفش قبول ندارم! وقتی خیلی دلش میگیره میگه: آخ! کاش مرد به دنیا اومده بودم!
میدونم دنیای ما با دست مردا و برای مردا ساخته شده و زورگویی و استبداد تو وجودش ریشههایی قدیمی داره! تو قصههایی که مردها برای توجیه کردن خودشون ساختن اولین موجود یه زن نیست، یه مرده به اسم آدم! بعدها سر و کله ی حوّا پیدا میشه تا آدم از تنهایی در بیاره و براش دردسر درست کنه!
تو نقاشیای در و دیوار کلیساها، خدا، یه پیرمرد ریش سفیده نه یه پیرزن مو سفید! تموم قهرمانا هم مردن! از پرومته که آتیش اختراع کرد گرفته تا ایکار که دلش میخواست پرواز کنه!
با تموم این حرفا حتی اگه نقش یه مرغ کرچ بازی کنی، زن بودن خیلی قشنگه! چیزیه که یه شجاعت تموم نشدنی میخواد! یه جنگ که پایون نداره! خیلی باید بجنگی تا بتونی بگی وقتی حوا سیب ممنوعه رو چید گناه به وجود نیومد، اون روز یه قدرتِ باشکوه متولد شد که بهش نافرمانی میگن!
خیلی باید بجنگی تا بتونی بگی تو تنت چیزی به اسم عقل وجود داره که دوس داری به صداش گوش بدی!
#اوریانا_فالاچی
از کتاب: نامه به کودکی که هرگز زاده نشد
سهراب سپهری