راسخون

محل ارسال احادیث طرح "هر کاربر در هر روز یک حدیث"

rtcivil کاربر نقره ای
|
تعداد پست ها : 645
|

ادامه حدیث 114

امام حسین (ع) :

" و مجاهدة الذین یلونکم من الکفار فرض.

و أما الجهاد الذى هو سنۀّ لایقام الاّ مع فرض فانّ مجاهدة العدو فرض على جمیع الامۀ لو ترکوا الجهاد لأَتاهم العذاب و هذا هو من
عذاب الامۀ و هو سنۀَّ على الامام و حدهّ أن یأتى العدو مع الامۀّ فیجاهدهم."

"جهاد باکسانى که چشم پوشیده اند و با شناخت مقصد و راه، از آن روى تافته اند و کفر ورزیده اند، این مجاهدت ضرورى است و این قتال فریضه است. چون پس از تبیین ارزش ها و صف بندى گروهها دیگر راهى نیست و اگر تو دست به کار نشوى محاصره و محصور و معدوم خواهى شد.

اماّ جهاد سوم که سنتّ و فرض است و جز با جهاد تحقق نمى یابد درگیرى و جهاد با دشمنى است که از مسلما نهاست و دشمن داخلى است، پس چنین مجاهدتى بر تمامى امتّ فرض است و اگر همه رها کنند همه گرفتار عذاب مى شوند، گرچه بر امام فرض نیست و مى توانند بدون امام با اهل بغى بجنگند."

(تحف العقول، ص 243 و فروع کافى، ج 5، ص 9 و10)
shirdel2 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 5535
|

مواظب اعمال و رفتارت باش

امام حسین (ع):

"  يَابْنَ آدَمَ، اءُذْكُرْ مَصارِعَ آبائِكَ وَ اءبْنائِكَ، كَيْفَ كانُوا، وَ حَيْثُ حَلّوُا، وَ كَاءَنَّكَ عَنْ قَليلٍ قَدْ حَلَلْتَ مَحَلَّهُمْ."
" اى فرزند آدم ، بياد آور آن لحظاتى را كه پدران و فرزندان - و دوستان - تو چگونه در چنگال مرگ قرار گرفتند، آن ها در چه وضعيّت و موقعيّتى بودند و سرانجام به كجا منتهى شدند و كجا رفتند.
و بينديش كه تو نيز همانند آن ها به ايشان خواهى پيوست - پس مواظب اعمال و رفتار خود باش -."

(نهج الشّهادة : ص  60 )

rtcivil کاربر نقره ای
|
|

ادامه حدیث 114

امام حسین (ع) :

" امّا الجهاد الذى هو سنّة فكلّ سنّة أقامها الرجل و جاهد فى اقامتها و بلوغها و احيائها فالعمل و السّعى فيها من افضل الاعمال لانّها احياءُ سنّةٍ وقد قال رسول‏ اللّه صلى الله عليه و آله و سلم: من سنّ سنّةً حسنة فله أجرها و أجر من عمل بها الى يوم القيامة من غير أن ينقص من اجورهم شيئٌ"

"و اماّ جهادى که سنت است، پس هر کوششى است که مردى براى احیاء سنتّ آغاز مى کند، آن را بپا مى دارد و مى کوشد تا بایستد و به بلوغ برسد و زنده شود. عمل به سنت و سعى در آن و در راه آن، از مهمترین کارهاست که احیاء سنت است و رسول اللهّ  صلى الله علیه و آله و سلم مى فرمود : «من سنّ سنۀّ حسَنۀَ فله أجرها و أجر من عمل بها الى یوم القیامۀ من غیر أن ینقص من أجورهم شیئا  » : هرکس روش خوبى را پایه بگذارد پس براى اوست اجر و پاداش این سنتّ و پاداش هرکس که تا روز قیامت به آن عمل کند، بدون آنکه از پاداش هاى آنها کم شود و از آنها چیزى فروبرده شود."

(تحف العقول، ص 243 و فروع کافى، ج 5، ص 9 و10)
rtcivil کاربر نقره ای
|
|

از امام حسین علیه السلام سؤال شد، چگونه به صبح رسیدى؟ چگونه در روز قدم گذاشتى؟
امام حسین (ع) :

" سئل الحسین بن على فقیل له کیف أصبحت یابن رسول اللهّ، قال:
أصبحت ولى رب فوقى، و الناّر أمامى و الموت یطلبنى و الحساب محدق بى و أنا مرتهن بعملى. لاأجد ما أحبّ و لاأدفع ما أکره و الامور بید غیرى، فان شاء عذبنّى و ان شاء عفا عنىّ فاىّ فقیر أفقر منىّ."
"من صبح کردم در حالیکه براى من پروردگارى مسلط هست و آتش، پیشاپیش من است و مرگ مرا مى طلبد، در حالی که حساب و باز خواست مرا احاطه کرده و من در گرو کارهاى خودم هستم. آنچه را که مى خواهم نمى یابم و آنچه را که نمى خواه جلوگیرش نیستم و کارها در دست دیگرى است. اگر بخواهد مرا مى رنجاند و اگر بخواهد از من چشم مى پوشد. پس کدام فقیرى از من تهیدست تر است."

(بحار ج 75 ، ص 116)

shirdel2 کاربر طلایی1
|
|

عدالت امام مهدی علیه السلام

امام حسین (ع):

" إذا قامَ قائِمُ العَدلِ وَسِعَ عَدلُهُ البِرَّ و الفاجِرَ ."

" آن گاه كه برپا دارنده عدالت (امام مهدى عليه السلام) قيام كند ، عدالتش نيكوكار و بدكار را فرا گيرد ."

(المحاسن ، ج 1 ، ص 134 .)

rtcivil کاربر نقره ای
|
|

امام حسین (ع)

"انّ المؤمن اتخذ اللهّ عصمته و قوله مراته، فمرةّ ينظر فى نعت المؤمنين و تارة ينظر فى وصف المتجبريّن فهومنه فى لطائف و من نفسه
 فى تعارف و من فطنته فى يقين و من قدسه على تمکين."
"خداوند کنترل و نگهدارى مؤمن رابه دست گرفته، پس گفته خدا آینه مؤمن است. گاهى به نشان مؤمنین توجه مى کند و گاهى در توصیف گردن کشان نظر مى نماید. مؤمن از خداوند در لطیفه ها و عنایت ها غرق است و از نفس خودش در آشنایى و آگاهى است. از زیرکى خود در یقین استوار است و از پاکى و قدس حق بر تمکین و اطاعت پابرجاست"

(بحار، جلد 78 ، ص 119 حديث 15)
shirdel2 کاربر طلایی1
|
|

یکی از نشانه های خوش نامی

امام حسین (ع):

" مِن دَلائِلِ عَلاماتِ القَبولِ : الجُلوسُ إلى أهلِ العُقولِ."

" از نشانه هاى خوش نامى و نيك بختى ، همنشينى با خردمندان است."

(گزیده تحف العقول ، حدیث شماره  500103 )

shirdel2 کاربر طلایی1
|
|

یاوران ، اوصیاء ، وارثان و سزاوارترین مردم

امام حسین (ع):

" إنَّ اللّه َ اصطَفى مُحَمَّدًا صلي الله عليه و آله عَلى خَلقِهِ ، وأكرَمَهُ بِنُبُوَّتِهِ ، واختارَهُ لِرِسالَتِهِ ، ثُمَّ قَبَضَهُ اللّه ُ إلَيهِ وقَد نَصَحَ لِعِبادِهِ ، وبَلَّغَ ما اُرسِلَ بِهِ صلي الله عليه و آله . وكُنّا أهلَهُ وأولِياءَهُ وأوصِياءَهُ ووَرَثَتَهُ وأحَقَّ النّاسِ بِمَقامِهِ فِي النّاسِ ، فَاستَأثَرَ عَلَينا قَومُنا بِذلِكَ ، فَرَضينا ، وكَرِهنَا الفُرقَةَ ، وأحبَبنَا العافِيَةَ ،
ونَحنُ نَعلَمُ أنّا أحَقُّ بِذلِكَ الحَقِّ المُستَحَقِّ عَلَينا مِمَّن تَوَلاّهُ ."

" امام حسين عليه السلام : خداوند، محمّد صلي الله عليه و آله را براى خلقش برگزيد و با پيامبرى گراميش داشت و او را براى رسالت خود برگزيد. سپس خداوند، او را در حالى نزد خود برد كه حضرت صلي الله عليه و آله براى بندگان خدا خير خواسته بود و آن چه را كه براى آن فرستاده شده بود رسانده بود. ما خاندان، ياوران، اوصياء، وارثان و سزاوارترين مردم هستيم براى دست يافتن به مقام او در ميان مردم. اما قوم ما اين مقام را از ما گرفتند و به خود اختصاص دادند و ما هم بدين امر تن داديم و از تفرقه تنفّر و عافيت را خوش داشتيم و اين در حالى است كه مى دانيم ما به اين حقّ كه حقّ ماست، سزاوارتر از كسانى هستيم كه آن را در اختيار گرفته اند."

( تاریخ الطبری ، 357/5 ؛ عن ابی عثمان النهدی ، البدایة والنهایة ، 157/8 )

rtcivil کاربر نقره ای
|
|

فریفته کیست؟

امام حسین (ع):

"فالمغرور من غرَتَّه والشّقىّ من فتنته، فلا تغرنّکمّ هذه الدنیا فإنهّا تقطع رجاء من رکن الیها. و تخیبّ طمَعََ من طمعَ فیها."
"با این همه تحولّ و آموزش، مغرور و فریفته کسى است که درس نگیرد و گرفتار شود؛ بدبخت کسى است که در فتنه از دست برود و نتواند رابطه مناسب بگیرد و بهره کامل بردارد."

( کلمات الحسین علیه السلام نجمى، ص 190 بنقل از مقتل خوارزمى، ج 1، ص 253 - بحار، ج 45 ، باب 37 ، ص 5)
shirdel2 کاربر طلایی1
|
|

اهل خانه کرامت و معدن رسالت

امام حسین (ع):

" إنّا أهلُ بَيتِ الكَرامَةِ ، ومَعدِنُ الرِّسالَةِ ، وأعلامُ الحَقِّ الَّذينَ أودَعَهُ اللّه ُ عَزَّوجَلَّ قُلوبَنا ، وأنطَقَ بِهِ ألسِنَتَنا ."

" امام حسين عليه السلام ـ به عتبة بن ابى سفيان : ما، اهل خانه كرامت و كان رسالت و نشانه هاى حقّى هستيم كه خداوند آن را در دل ما به وديعت نهاده و زبان ما را بدان گويا ساخته است."

(امالی الصدوق :130/1 عن عبدالله بن منصور عن الامام الصادق عن ابیه عن جده علیهم السلام)

shirdel2 کاربر طلایی1
|
|

تقوا در پیش گرفتن و حق را برای اهلش شناختن

امام حسین (ع) :

" في خُطبَتِهِ لِمَن جاءَ إلى مُحاصَرَتِهِ بِكَربَلاءَ ـ : أمّا بَعدُ ، أيُّهَا النّاسُ ، فَإِنَّكُم إن تَتَّقوا وتَعرِفُوا الحَقَّ لِأَهلِهِ يَكُن أرضى للّه ِِ عَنكُم ، ونَحنُ أهلُ بَيتِ مُحمَّدٍ أولى بِوَلايَةِ هذَا الأَمرِ عَلَيكُم مِن هؤُلاءِ المُدَّعينَ ما لَيسَ لَهُم ، والسّائِرينَ فيكُم بِالجَورِ والعُدوانِ . وإن أبَيتُم إلاّ كَراهِيَةً لَنا والجَهلَ بِحَقِّنا فَكانَ رَأيُكُمُ الآنَ غَيرَ ما أتَتني بِهِ كُتُبُكُم وقَدِمَت بِهِ عَلَيَّ رُسُلُكُم ، انصَرَفتُ عَنكُم ."

" امام حسين عليه السلام در خطبه خود خطاب به كسانى كه براى محاصره او به كربلا آمده بودند ـ : امّا بعد، اى مردم! اگر شما تقوا در پيش گيريد و حقّ را براى اهلش شناسيد خدا از شما خشنودتر خواهد گشت و ما خاندان محمّد به داشتن ولايت اين امر بر شما شايسته تر هستيم از اين مدّعيانى كه از آن بى بهره اند و در ميان شما به ظلم و تجاوز مى گردند و اگر ما را خوش نمى داريد و اين حقّ را براى ما نمى شناسيد، كه در اين صورت اين نظر شما جز آن چيزى است كه نامه هاى شما به من مى گويد و پيكهاى شما به من گفته اند، پس من از نزد شما برمى گردم."

( الارشاد :2/79 ، الکامل فی التاریخ :2/552 )

shirdel2 کاربر طلایی1
|
|

خانه رحمت و درخت نبوت

امام حسین (ع) :

" ما نَدري ما تَنقِمُ الناسُ مِنّا ! إنّا لَبَيتُ الرَّحمَةِ ، وشَجَرَةُ النُّبُوَّةِ، ومَعدِنُ العِلم."

" ما نمى دانيم چرا مردم كينه ما را مى جويند! در حالى كه ما خانه رحمت و درخت نبوّت و كان علم و معرفتيم."

(نزهة الناظر : 21/85 )

shirdel2 کاربر طلایی1
|
|

بخشی از خطبه امام حسین (ع) در روز عاشورا برای معرفی خودش و اتمام حجت با دشمن

امام حسین (ع) :

" أنَا ابنُ عَلِيِّ الخَيرِ مِن آلِ هاشِمٍ كَفاني بِهذا مَفخَرًا حينَ أفخَرُ وجَدّي رَسولُ اللّه ِ أكرَمُ خَلقِهِ ونَحنُ سِراجُ اللّه ِ فِي الأَرضِ يَزهَرُ وفاطِمُ اُمّي مِن سُلالَةِ أحمَدَ وعَمِّيَ يُدعى ذَا الجَناحَينِ جَعفَرُ وفينا كِتابُ اللّه ِ اُنزِلَ صادِقًا وفينَا الهُدى والوَحيُ بِالخَيرِ يُذكَرُ ونَحنُ أمانُ اللّه ِ لِلخَلقِ كُلِّهِمُ نُسِرُّ بِهذا فِي الأَنامِ ونَجهَرُ ونَحنُ وُلاةُ الحَوضِ نَسقي وَلِيَّنا بِكَأسِ رَسولِ اللّه ِ ما لَيسَ يُنكَرُ وشيعَتُنا فِي النّاسِ أكرَمُ شيعَةٍ ومُبغِضُنا يَومَ القِيامَةِ يَخسَرُ ."

"من پسر على هستم كه برگزيده خاندان هاشم است * هنگام به خود باليدن، مرا همين افتخار كافى است. نياى من پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله است كه بهترين خلق خداست * و ما چراغ خداييم كه در زمين مى درخشد. و فاطمه، مادر من است كه از سلاله احمد است * و عموى من جعفر كه دارنده دو بال ناميده مى شود. كتاب خدا در ميان ما به حقّ نازل شد * و هدايت در ميان ماست و وحى از ما به نيكى ياد مى كند
ما امان خداييم براى همه خلايق * و اين را در ميان مردم، پنهان و پيدا مى گوييم .ماييم عهده داران حوض كوثر كه دوستان خود را سيراب مى كنيم * با جامى از رسول خدا و اين چيزى است كه هرگز انكار نمى شود
شيعه و طرفداران ما در ميان مردم بهترين طرفداران هستند * و بدخواه ما در روز رستاخيز زيان مى كند."

(المناقب لابن شهرآشوب : 80/4 ، الاحتجاج : 163/103/2 ، ینابیع الموده :  75/3 )

shirdel2 کاربر طلایی1
|
|

ما اهل سر الهی هستیم

امام حسین (ع) :

نَحنُ الَّذينَ عِندَنا عِلمُ الكِتابِ وبَيانُ ما فيهِ ، ولَيسَ لِأَحَدٍ مِن خَلقِهِ ما عِندَنا ، لِأَنّا أهلُ سِرِّ اللّه ِ"

" ما همانهايى هستيم كه علم كتاب و بيان آن چه در آن است نزد ما مى باشد و آن چه نزد ماست نزد هيچ يك از خلايق نيست، زيرا ما اهل سرّ الهى هستيم."  

(المناقب لابن شهر آشوب : 52/4  عن الاصبغ بن نباتة )

shirdel2 کاربر طلایی1
|
|

خویشاوندی اهل بیت (ع)

امام حسین (ع):

" في قَولِ اللّه ِ عَزَّوجَلَّ : «قُل لا أسأَلُكُم عَلَيهِ أجرًا إلاَّ المَوَدَّةَ فِي القُربى» ـ : إنَّ القَرابَةَ الَّتي أمَرَ اللّه ُ بِصِلَتِها وعَظَّمَ مِن حَقِّها وجَعَلَ الخَيرَ فيها قَرابَتُنا أهلَ البَيتِ الَّذينَ أوجَبَ [اللّه ُ] حَقَّنا عَلى كُلِّ مُسلِم ."

" امام حسين عليه السلام ـ درباره آيه شريفه «بگو، من به ازاى اين از شما مزدى نمى خواهم مگر دوست داشتن خويشاوندانم» ـ : آن خويشاونديى كه خداوند به صله [ونگهداشت پيوند آن] فرمان داده و آن را حقّى بزرگ داشته و خير و خوبى را در آن قرار داده، خويشاوندى ما اهل بيت است كه خداوند حقّ ما را بر هر مسلمانى واجب ساخته است."

(تاویل الایات الطاهره : 531  عن عبدالملک بن عمیر )