محل ارسال احادیث طرح "هر کاربر در هر روز یک حدیث"
از امام حسین (ع) پرسیده شد: "قبل از اینکه خداوند عزّوجل آدم (ع) را خلق کند، شما چه چیزی بودید؟" فرمودند:
"كُنّا اَشْبَاحَ نُورٍ نَدُورُ حَوْلَ عَرْشِ الرّحْمنِ فَنُعَلّمُ لِلْمَلاَئِكَةِ التّسْبِيحَ وَ التّهْلِيلَ وَ التّحْمِيدَ"
"ما شبحهايى از نور بوديم كه بر گرد عرش خدا مىچرخيديم و به ملائكه درس تسبيح و توحيد و ستايش خدا را مىآموختيم."
(بحارالأنوار، ج 57، ص 311، ح 1)
دوری از هوس
امام حسین (ع):
"اتقّوا هذه الاهواء التى جماعها الضّلالۀ و میعادها الناّر."
"از هوس هایى که همه در ضلالت آدمى جمع مى شوند و همه با آتش پیمان دارند و وعده گذاشته اند، بر حذر باشید."
( موسوعه ص 771)
تلاوت قرآن در نماز
امام حسین (ع ) :
" من قرأ ایة من کتاب الله ، عز و جل ، فی صلاته قائما یکتب له بکل حرف مائة حسنة."
" کسی که آیه ای از قرآن را ایستاده در نماز خود بخواند، به هر حرفی صدحسنه برای او نوشته می شود."
( الکافی ، ج 2، ص 447 )
شیرینی و تلخی دنیا
امام حسین (ع):
"و اعلموا أن الدنّیا حلوها و مرهّا حُلمٌُ و الانتباه فى الآخرة."
"آگاه باشید! که شیرینى و تلخى دنیا رؤیاست. بیدارى در آخرت اتفاق مى افتد."
( موسوعه ص 398)
سفارش امام به عبداللله بن حر جعفی در مسیر کربلا
امام حسین (ع) :
" و اني انصحك كما نصحتني ان استطعت ان لاتسمع صراخنا ولا تشهد وقعتنا فافعل فوالله لايسمع واعيتنا احد و لا ينصرنا الا اكبه الله في نار جهنم."
"همان گونه كه به من پند دادى و برايم خيرخواهى كردى، به تو سفارش مىكنم: اگر مىتوانى جايى بروى تا فرياد [دادخواهى و يارى] ما را نشنوى و حوادثى را كه برايمان پيش خواهد آمد نبينى، اين كار را بكن. سوگند به خدا! اگر كسى فرياد يارى ما را بشنود، اما كمكمان نكند، خدا او را در آتش جهنم خواهد افكند!."
( مقتل الحسين، عبدالرزاق مقرم، ص156، چ قم.)
یاری نکردن امام برابر است با صورت رفتن در آتش جهنم.
امام حسین (ع) :
" انطلقا فلا تسمعا لي واعية و لا تريا لي سوادا فانه من سمع واعيتنا او ترى سوادنا فلم يجبنا او يغثنا كان حقا على الله عزوجل ان يكبه على منخريه به في النار."
" از اينجا دور شويد; تا فرياد كمك خواهى مان را نشنويد و ما را نبينيد، زيرا آنكه نداى يارى طلبيدن ما را بشنود يا ما را ببيند، اما لبيك نگويد و ياريمان نكند، سزاوار است خداى عزوجل او را به صورت درون آتش جهنم افكند!"
" مقتل الحسين، عبدالرزاق مقرم، ص156، چ قم."
خطبه امام در مسیر کربلا در بین یاران حر بن ریاحی
امام حسین (ع):
" ايها الناس، ان رسول الله قال: من رآى سلطانا جائرا مستحلا لحرام الله ناكثا عهده مخالفا لسنة رسول الله يعمل في عباد الله بالاثم و العدوان فلم يغير عليه بفعل و لا قول كان حقا على الله ان يدخله مدخله الا و ان هؤلاء قد لزموا طاعة الشيطان و تركوا طاعة الرحمن و اظهروا الفساد و عطلوا الحدود و استاثروا بالفيء و احلوا حرام الله و حرموا حلاله و انا احق ممن غير...."
" اى مردم! رسول خدا فرمود: كسى كه ببيند حاكم ستمگرى، حرام خدا را حلال مىشمارد و پيمان خدا را مى شكند و با سنت رسول خدا مخالفت مى ورزد و ميان بندگان خدا به فساد و ستمكارى عمل مىكند، اما وى با عمل يا سخن بر ضد حاكم قيام نكند، سزاوار است خدا او را با آن حاكم محشور كند. آگاه باشيد بنى اميه به اطاعت شيطان گردن نهادند و اطاعت خداى رحمان را رها كردند و فساد را آشكار نمودند و حدود الهى را ترك كردند و بيت المال را غارت نمودند و حرام خدا را حلال و حلالش را حرام شمردند. و من به خلافت از كسانى كه [دين خدا را] تغيير دادند سزاوارترم."
(مقتل الحسين، عبدالرزاق مقرم، ص156، چ قم )
شرافت در چیست؟
امام حسین (ع) :
"لایکمل العقل الاّ باتباع الحق"
" شرافت نه در نعمت ها و امکانات و نه در بازدهى و تلاش ها که در اطاعت خدا و تقواى اوست."
(موسوعه ص 742 بنقل از اعلام الدین.)
پسندم آنچه را جانان پسندد!
قيل للحسين عليه السلام انّ اباذر يقول:
" الفقر أحبّ الىّ من الغنى و السقم أحبّ الىّ من الصحة.
فقال عليه السلام: رحم اللَّه تعالى اباذر، أمّا أَنا فاقول من اتّكل على حسن اختيار اللَّه تعالى له لَم يَتَمَنَّ غير ما اختاره اللَّه عزّوجل له."
به حضرت ابا عبداللَّه عليه السلام گفته شد كه ابوذر مى گويد: فقر و تهيدستى براى من محبوبتر از بى نيازى است و مريضى و بيمارى برايم محبوبتر از تندرستى است.
حضرت فرمود: خداوند اباذر را رحمت كند، امّا من مى گويم، هر كس بر زيبايى و خوبىِ انتخابِ خدا براى او تكيه كرد، جز آنچه كه خداى عزوجل براى او، انتخاب نموده تمنايى نخواهد داشت و چيز ديگرى نخواهد خواست.(موسوعه، ص 747 بنقل از احقاق الحق 11/ 591)
هشت اثر پر برکت مسجد رفتن
امام حسین(علیه السلام) از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) نقل کردند که:
"مَن أدمَنَ إلى المَسجِدِ أصابَ الخِصالَ الثَّمانِیَةَ: آیَةً مُحكَمَةً، أو فَریضَةً مُستَعمَلَةً، أو سُنَّةً قائمةً، أو عِلما مُستَطرَفا، أو أخا مُستَفادا، أو كَلِمَةً تَدُلُّهُ على هُدىً أو تَرُدُّهُ عن رَدىً، و تَركَ الذَّنبِ خَشیَةً أو حَیاءً."
"هر كس پیوسته به مسجد رود، به هشت چیز دست یابد: آیتى محكم، یا فریضهاى عمل شده، یا سنّتى جارى [از معصومان، یا دانشى تازه، یا برادرى كه به دست آورده، یا سخنى كه او را هدایت كند، یا از هلاكت برهاندش و ترک گناه یا از سر ترس یا شرم و حیا."
( بحارالانوار77/3/84 )
عذاب های قیامت
امام حسین (ع) :
"أوصیکم بتقوى اللهّ و أحُذرِّکم أیاّمه و أرفع لکم أعلامه، فکانّ المخَُوف قد أفدِ بمهوُلِ وروده و نکیر حلوله و بشَِعِ مذاقه، فاعتلق مهجکم و حال بین العمل و بینکم."
مجازات شدن و پاداش گرفتن
امام حسین (ع):
" إ عْمَلْ عَمَلَ رَجُلٍ يَعْلَمُ اءنّه ماءخُوذٌ بِالْاءجْرامِ، مُجْزىٍ بِالْإ حْسانِ
" كارها و اءمور خود را همانند كسى تنظيم كن و انجام ده كه مى داند و مطمئن است كه در صورت خلاف تحت تعقيب قرار مى گيرد و مجازات خواهد شد.و در صورتى كه كارهايش صحيح باشد پاداش خواهد گرفت ."
( بحارالا نوار: ج 2، ص 130، ح 15 و ج 75، ص 127، ح 10)
امام حسین (ع) :
افراد جامعه
امام حسین (ع):
" النّاسُ عَبيدُالدُّنْيا، وَالدّينُ لَعِبٌ عَلى اءلْسِنَتِهِمْ، يَحُوطُونَهُ ما دارَتْ بِهِ مَعائِشَهُمْ، فَإ ذا مُحِصُّوا بِالْبَلاء قَلَّ الدَّيّانُونَ
" افراد جامعه بنده و تابع دنيا هستند و مذهب ، بازيچه زبانشان گرديده است و براى إ مرار معاش خود، دين را محور قرار داده اند - و سنگ اسلام را به سينه مى زنند،پس اگر بلائى همانند خطر ، مقام و رياست ، جان ، مال ، فرزند و موقعيّت ، ... انسان را تهديد كند، خواهى ديد كه دين داران واقعى كمياب خواهند شد."
(محجّة البيضاء: ج 4، ص 228، بحارالا نوار: ج 75، ص 116، ح 2. )
امام حسین (ع) :