خواص میوه ها و سبزیجات کاهو
خواص میوه ها و سبزیجات کاهو
ترکیبات شیمیایی کاهو
آب - پروتئین - مواد قندی - کلسییم - آهن - ید -فسفر -پتاسیم - منیزیم - ویتامینهای ( آ - A ) (ب-B) (ث-C) و E - و K -چربی -ازته
بطور متوسط هر28 گرم کاهو 3 کالری دارد. هرچه برگهای کاهو سبزتر باشد ویتامین و کلروفیل بیشتر دارد .کاهوی پخته هضمش راحتتر و خاصیت غذایی بیشتری دارد.
خواص دارویی - غذایی
-
طبیعت کاهو سرد و خنک میباشد
-
کاهو صد یبوست و خشکی مراج است.
-
اگر با سرکه خورده شود اشتها را زیاد میکند.
-
اگر با عصاره هویج خورده شود خاصیت آن ریاد میشود.
-
برای سر درد - زکام و درد سینه مفید میباشد.
-
در درمان کم خونی موثر است.
-
برای تقویت بینایی توصیه شده است.
-
به دلیل داشتن لاکتوسین خاصیت آرام کنندگی دارد و سستی را از انسان دور میکند.
-
اگر قبل از خواب کاهو بخورید از خواب آرامتری برخوردار خواهید بود.
-
در معالجه یرقان - انسداد مجاری طحال و کبد -صفرا موثر میباشد.
-
کاهو پوست صورت را با طراوت کرده و باعث سرخی گونه ها میگردد.
-
اگر بصورت ناشتا میل شود موی سر را به رنگ سیاه زیبایی در میآورد .
-
در زمان رژیم لاغری توصیه میشود قبل از شروع غذا یک ظرف پر سالاد کاهو بخورند . کاهو به دلیل حجم زیادی که در معده اشغال میکند باعث میشود تا میل کمتری به غذا داشته باشند.
تذکر
-
زیاده روی و افراط در مصرف کاهو برای افراد مبتلا به سل و تنگی نفس مضر میباشد.
-
زیاده روی و افراط در مصرف آنباعث ایجاد فراموشی - نفخ روده ها - ضعف بینایی و سستی در بدن میشود.(برای درمان این امراض میتوان از نعناع استفاده نمود.)