خواص میوه ها و سبزیجات کاهو


ترکیبات شیمیایی کاهو

آب - پروتئین - مواد قندی - کلسییم - آهن - ید -فسفر -پتاسیم - منیزیم - ویتامینهای ( آ - A ) (ب-B)  (ث-C) و E - و K -چربی -ازته

بطور متوسط هر28 گرم کاهو 3 کالری دارد. هرچه برگهای کاهو سبزتر باشد ویتامین و کلروفیل بیشتر دارد .کاهوی پخته هضمش راحتتر و خاصیت غذایی بیشتری دارد.

خواص دارویی - غذایی

  • طبیعت کاهو سرد و خنک میباشد

  • کاهو صد یبوست و خشکی مراج است.

  • اگر با سرکه خورده شود اشتها را زیاد میکند.

  • اگر با عصاره هویج خورده شود خاصیت آن ریاد میشود.

  • برای سر درد - زکام و درد سینه مفید میباشد.

  • در درمان کم خونی موثر است.

  • برای تقویت بینایی توصیه شده است.

  • به دلیل داشتن لاکتوسین خاصیت آرام کنندگی دارد و سستی را از انسان دور میکند.

  • اگر قبل از خواب کاهو بخورید از خواب آرامتری برخوردار خواهید بود.

  • در معالجه یرقان - انسداد مجاری طحال و کبد -صفرا موثر میباشد.

  • کاهو پوست صورت را با طراوت کرده و باعث سرخی گونه ها میگردد.

  • اگر بصورت ناشتا میل شود موی سر را به رنگ سیاه زیبایی در میآورد .

  • در زمان رژیم لاغری توصیه میشود قبل از شروع غذا یک ظرف پر سالاد کاهو بخورند . کاهو به دلیل حجم زیادی که در معده اشغال میکند باعث میشود تا میل کمتری به غذا داشته باشند.

تذکر

  1. زیاده روی و افراط در مصرف کاهو برای افراد مبتلا به سل و تنگی نفس مضر میباشد.

  2. زیاده روی و افراط در مصرف آنباعث ایجاد فراموشی - نفخ روده ها - ضعف بینایی و سستی در بدن میشود.(برای درمان این امراض میتوان از نعناع استفاده نمود.)