آیه نورانی شب هفدهم ماه مبارک رمضان
معنای اصلی حسرت آشکار شدن و انکشاف است. گفته شده؛ چون در قیامت حقایق و اسرار روشن میشود (روزی که اسرار باطن شخص آشکار شود) آن را روز حسرت خواندهاند
من که خیلی از این ایه میترسم
میشه گفت این ایه یه هشدار
یه هشدار بسیار جدی
این ترس خوبه ولی به شرطی که بازدارنده باشه و انسان رو در صدد جبران اشتباهاتش بر اورد
اخه ما خیلی اوقات میترسیم ولی باز انجامش میدم طبق صحبت ابجی نازنین مرگ خوبه برای همسایه
بعد از مرگ انسان از هر نظر در معرض خطرهاي گوناگون چون کيفرها، رسوائيهاي گوناگون قرار دارد، اگر توبه ننمايد، و با توبه از دنيا نرود و خداوند ستارالعيوب به داد او نرسد، ممکن است در برزخ رسوا شود و يا در قيامت اسرار باطني او آشکار گردد و رسوا شود، به خصوص آن که يکي از نامهاي روز قيامت «يوم تبلي السراير» است.
در کفایة الموحدین فرماید که سرائر و عقاید مردم ظاهر و منکشف شود در حالتى که صفوف انبیا و ملائکه مقربین آراسته شود و خلایق صف در صف ایستاده باشند که آدمى محشور مى شود با حالات و احوالى که در دنیا زندگانى نموده و با آن اعمال قبیحه شنیعه که مشغول بوده و به آنچه از نیات قبیحه که در دل او جاى گرفته، و همه خلق به او مشاهده کنند شخص را به آن رسوائى و گرفتارى، و ملائکه غلاظ و شداد اطراف او را گرفته و به این وصف و حالت او را در معرض خطاب و عتاب الهى در آرند. آری چون پرده ها بالا رفت و سرایر آشکار گشت به فرموده ی قرآن: "یعرف المجرمون بسیماهم فیؤخذ بالنواصی و الأقدام *.. . هذه جهنم التی یکذب بها المجرمون" سوره ی الرحمن، آیات 41 و 43؛ بدکاران به سیما و علامتشان شناخته می شوند. پس موی پیشانی آنان را بگیرند با پاهایشان، یعنی سر و قدم را جمع کنند و در دوزخ افکنند،.. . این همان دوزخی است که آن را تکذیب می کردند.
من که خیلی از این ایه میترسم
میشه گفت این ایه یه هشدار
یه هشدار بسیار جدی
این ترس خوبه ولی به شرطی که بازدارنده باشه و انسان رو در صدد جبران اشتباهاتش بر اورد
اخه ما خیلی اوقات میترسیم ولی باز انجامش میدم طبق صحبت ابجی نازنین مرگ خوبه برای همسایه
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
دقیقا نکته همین جاست
میترسیم اما عمل نداریم
از جهنم میترسیم اما باز گناه میکنیم
آجی نازنین یه نکته گفتین زدین به هدف
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
دقیقا نکته همین جاست
میترسیم اما عمل نداریم
از جهنم میترسیم اما باز گناه میکنیم
آجی نازنین یه نکته گفتین زدین به هدف
آجی من خودم رو میگم و به کسی توهین نمیکنم ولی فکر میکنم من عالم بی عمل که تو مثل ها میگن هستم .من فکر میکنم خیلی از ماها انقدر اطلاعاتمون بالاست ولی در مقام عمل که میرسه متاسفانه ....دیگه از اون شعار دادن ها خبری نیست.
قرآن کريم در آيه ديگر نيز از معرفي شدن مجرمان خبر داده و فرمود: «يعرف المجرمون بسيماهم» در قيامت گنه کاران از چهرههاي شان شناخته ميشوند.
طبق اين گونه آيات معلوم ميشود روز قيامت، روز ظهور و بروز اسرار است، اسرار نهفته انسان آشکار ميشود، اعم از ايمان و کفر و نفاق يا نيت خير و شر، يا ريا و اخلاص و اين ظهور روز به روز براي مومنان مايه افتخار و مزيد بر نعمت است، براي مجرمان مايه سرافکندگي و منشا خواري و خفت، و چه دردناک است که انسان عمري زشتيهاي دروني خود را از خلق خدا مخفي کرده باشد و با آبرو در ميان مردم زندگي ميکند، ولي در آن روز که همه اسرار نهاني آشکار ميگردد، در برابر همه خلايق شرمسار و سرافکنده شود که گاه درد و رنج اين عذاب از آتش دوزخ دردناک تر است.
ما از اشکار شدن حقیقت جلوی دیگران میترسیم
اما جلوی خدا نه
چرا
؟؟؟؟؟؟؟
شاید دلیلش این باشه که هنوز خیل ها قیامت رو باور نکرده اند!
خیلی از ما فقط این زندگی زودگذر رو باور داریم و برای همین هست که از اینکه آبرویمان جلوی کسی برود و از کارهایمان با خبر شوند نگرانیم!
ولی چون قیامت را هنوز قطعاً باور نکرده ایم و وقوع آن را دیر می پنداریم و فرصت زیاد!!! از آشکار شدن حقیقت نزد پروردگارمان بیم نداریم!
در اين آيه به توصيف آن روز بزرگ پرداخته، مىفرمايد: «در آن روز كه اسرار پنهان (انسان) آشكار مى شود)) (يوم تبلى السرائر). آرى ! در آن روز كه ((يوم البروز)) و" یوم الظهور" است اسرار درون آشکار مى شود، اعم از از ایمان و کفر و نفاق ، یا نیت خیر و شر، یا ریا و اخلاص ، و این ظهور و بروز براى مؤ منان مايه افتخار و مزيد بر نعمت است.
يَوْمَ تُبْلَى السَّرائِرُ. نه تنها سرائر انسان آشكار مىشود بلكه آن جهان جهانى است كه حقايق عالم در آن جهان به طور كلى مشهود است؛ انسان، هم بواطن و سرائر خودش را مشاهده می کند هم سرائر عالم را.
« تُبْلي » : مورد امتحان و آزمايش قرار ميگيرد . نمايان و هويدا ميشود . از آنجا كه به هنگام آزمايش ، حقيقت اشياء ظاهر و آشكار ميشود ، اين ماده در اينجا به معني ظهور و بروز آمده است . « السَّرَآئِرُ » : جمع سَرِيرَة ، نهانيها و پنهانيها . اسرار و رازها . نيّات و عقائد و هرچيزي كه نهفته و پوشيده باشد .
حضرت وصی علیه السلام فرمودند که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند : " براى هر بنده اى باطنى است و ظاهرى ، پس كسى كه باطنش را اصلاح كند خداوند ظاهرش را نيز آراسته مى سازد، و آن كه باطنش را تباه كند خداى ظاهرش را تباه سازد."
در نشئه طبيعت و دنيا، سلطان اسم شريف ((الظاهر)) حكومت مى كند چه اينكه در عالم آخرت دولت كريمه اسم شريف ((الباطن )) حكم فرما است و بر همين مبناى رصين ، در آن عالم سرائر وجودى شخص برايش ظهور مى كند زيرا يوم ظرف ظهور اشيا را گويند و آنجا را به يوم تبلى السرائر نام مى برند يعنى روزى كه در آن ظرف ، بواطن به منصه ظهور مى رسد.
«يوم تبلی السرائر» آشكار شدن نيات درونی و رازهای پنهان بندگان را وعده میدهد
در قرآن كريم از ويژگیهای قيامت، «يوم تبلی السرائر»، آشكار شدن رازهای پنهان افراد خواهد بود كه در واقع اسرار پنهان افراد، ايمان، كفر، نفاق و نيات آنها همگی آشكار میشود.
از روز قیامت است چنین یاد
وان روز یقین وزد چنین باد
سری به نهان دگــــــر نماند
سری به غم و دگر کند شاد
فی البداهه: منصور مقدم 5/5/92