راسخون

کراوات آری یا نه؟(نظر بدین)

kamrantak کاربر نقره ای
|
تعداد پست ها : 463
|

سلام دوستان اصلا قصد ندارم بحث آسیب شناسانه وموشکافانه اجتماعی در مورد کراوات انجام بدیم

حقیقت اینه که تا چند وقت دیگه عروسی خواهرمه.منم همیشه دشمن سرسخت کراواتم (فقط کراوات نه شیک پوشی) جدای از قضیه های اجتماعی

حالا من موندم چیکار کنم البته می دونم تو تهران وشهرهای بزرگ دیگه تو مراسم اکثرا که رسمی می پوشند، کراوات هم می زنند.ولی تو شهر ما خیلی باب نیست و بیشتر فقط خانواده عروس و داماد اینکار رو می کنند.

یکی می گفت خوب وقتی کراوات می زنی چون یقه ات بسته هست تازه بهتره....

منم که جایی بهتر از اینجا نداشتم که مشورت کنم .حالا نظرتون چیه دوستان؟؟؟

tahmores کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 11998
|

سلام  در مورد کراوات خیلی نظرات مختلف بعضی ها معتقد هستند کروات فرهنگ غرب و اصلا نباید زد  اگر اینجوریه پس کت و شلوار هم فرهنگ غرب

بعضی ها میگن شیک پوشیه

بعضی ها میگن واسه یه عروسی اشکال نداره

البته بعضی از علما  استفاده از کروات را جایز نمیدانند

باید ببینید نظر مرجع تقلدیتون چیه

mohammad98 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 6815
|

به نظرم نشانه غرب زدگیه.

تو شهر ما که اصلا این چنین چیزهایی مرسوم نیست و از این بابت بسیار خوش حالم.

a_sadri کاربر طلایی3
|
تعداد پست ها : 2189
|

به نظر من کراوات هیچ مشکلی نداره و خیلی هم زیباست .

ضمنا کراوات به هیچ عنوان نشانه غرب زدگی نیست . اتفاقا نشانه ایرانی بودن هست . شاید پاپیون نشانه غرب زدگی باشه (چون پاپیون مال اونهاست .)

باز هم به نظر من ، یه کراوات خشگل با یه دست کت و شلوار بپوشین و از مراسم خواهرتون لذت ببرید از این لحظه ها خیلی کم پیش میاد ، پس نهایت استفاده رو ببرید .

ضمنا مهم نیست مردم چی فکر می کنن .(در دروازه رو میشه بست در دهن مردم رو نه !)

خواندن متن زیر خالی از لطف نیست . منبع : بزرگترین دانشنامه جهان ، ویکی پدیا

در مورد ریشه ایرانی بودن كراوات گفته شده كه در اوستا 12 چیز را نیاز مرد جنگی دانسته‌اند كه هشتمین آن از ریشه بود كه در زبان پهلوی به آن گریوپان می‌گفتند و به روی زره بسته می‌شد.

هم چنین در نقش رجب فارس نرسیده به نقش رستم، كه بنا بر نظر هرتسفلد مربوط به بابك، پدر اردشیر پاپكان می‌شود، كوئرت را بر دور گردن بابك به وضوح می‌توان دید كه به روی زره بسته است. این پارچه پهن را بزرگان و سرداران سپاه به صورت پهن و پیش‌سینه‌ای استفاده می‌كردند و نمونه پهن آن در نقوش طاق‌بستان دیده می‌شود.

نوئل مالکوم، پژوهش گر بریتانیایی، نیز در کتاب خود به نام "تاریخچه مختصر بوسنی" بر این باور است که کراوات نخستین بار از ایران در زمان ساسانیان به اروپا رفت. این ایرانیان پیروان مانی بودند و برای اینکه از دیگران متمایز نشان داده شوند از پارچه ای در جلوی پیراهن خود استفاده می کردند ولی در تاریخ معاصر توسط کرواسی‌ها به فرانسه برده شد و به دلیل تفاوت های زبانی، نام آن به کراوات تبدیل شد و به وسیله همسابه فرانسه یعنی انگلستان بیش تر مورد توجه قرارگرفت و به دنیا معرفی شد .

farshon کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 43957
|

باسلام

تحقیقات جامعی کاربرخوبمون جنابa_sadri دراین موردنمودیدآفرین نظرخودمن اینه که مراوات یه مشخصه بقول بعضیهامرتب بودن است واگرنه نه جنبه پوششی بدانصورت داردونه جنبه گرم نمودن تن انسان.البته من هم مجبورم درمجالس عروسی ازاین پوشاک استفاده کنم برای اینکه همرنگ جماعت بشوم بعضیهامیگن "خوب یه شبه دیگه"بجایی برنمیخوره امادوست عزیزاینوبدونین که منم باشماهمکلامم و.این مشکل من هم هست البته دراینگونه موارداصلا"خیالی نیست چراکه شمااگربه بقالی سرکوچه تون مراجعه نمائیدآنهاروش بستن آنرابه شماآموزش می دهندویاخودشان اینکاروبراتون انجام می دهند.

امیدوارم درمجلسی که پیش روداریددرهمه حال خوش باشید.

kamrantak کاربر نقره ای
|
تعداد پست ها : 463
|

سلام دوستان عروسی خداروشکر به خوبی و خوشی دیشب برگزار شد و بنده کراوات نزدم و هیچ اتفاق خاصی هم رخ نداد.خیلی هم خوشحالم

یاعلی

tahmores کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 11998
|

سلام دوستان عروسی خداروشکر به خوبی و خوشی دیشب برگزار شد و بنده کراوات نزدم و هیچ اتفاق خاصی هم رخ نداد.خیلی هم خوشحالم

یاعلی

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

سلام به سلامتی انشا الله  خوشبخت باشن  و یه روزی برای شما 

farbode4 کاربر برنزی
|
تعداد پست ها : 124
|

سلام

البته من دیر به این موضوع بر خوردم ولی حاج آقای مسجد محل ما می گفت کروات حرامه و نظر جمیع مراجه همین هست . البته من خودم هنوز در این مورد تحقیق نکردم و فقط نقل قول کردم.

به هر حال شما مراسمتون انجام شده و چیزی رو از دست ندادی .

موفق باشید

farshon کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 43957
|

یاعلی

زدن کراوات وپیداکردن کسی جهت زدن کراوات خودش باعث بوجودآمدن استرس میشه.این چه عروسی رفتنیه که استرس توشه؟حالابرای مجلس دامادی مدیرمحترم تالارآموزش خانواده بیائیم کراوات نزنیم.

saeedakh کاربر طلایی3
|
تعداد پست ها : 2084
|

بعضی ها زدن کروات رو نشانه شخصیت و فرهنگ طرف میدونند ولی اون چیزی که شخصیت میاره حسن رفتار و برخورد با مردمه

onehamed کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 6061
|

به نظر من با توجه به مکانش باید بگی آری یا نه :)

omiddeymi1368 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 6610
|

خوشبختانه من هم خوشم نمیاد. مراجع عظام تقلید هیچ وقت از خودشون حرف درنمیارن. وقتی میگن تَرک بشه، باید حرف گوش کرد نه اینکه خواسته باشیم کارای منفی رو توجیه کنیم.

omiddeymi1368 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 6610
|

نظر برخی از مراجع تقلید درباره کراوات:

آیت‌ الله العظمی خامنه‌ای:
پوشیدن کروات چه حکمی دارد؟
به‌طور کلی پوشیدن کروات و دیگر لباس‌هایی که پوشش و لباس غیر مسلمانان محسوب می‌شوند به‌طوری که پوشیدن آن‌ها منجر به ترویج فرهنگ منحطّ غربی شود جایز نیست.

آیت‌ الله‌ العظمی مکارم‌شیرازی:
زدن کراوات چه حکمی دارد؟
در مورد کراوات با توجه به اینکه در عرف کشور ما یک فرهنگ اجنبی محسوب می شود، احتیاط در ترک آن است.

hessamnice کاربر طلایی2
|
تعداد پست ها : 4099
|

معمولا در جشن ها استفاده میشه که به نظرم مشکلی نداره. کی گفته کراوات مال غربه؟؟!

amir83610 کاربر نقره ای
|
تعداد پست ها : 995
|

در کل کراوات تقلید از غربیهاست خوب نیست