آرامگاه حضرت دانیال نبی
آرامگاه حضرت دانیال نبی
حضرت دانيال نبي(ع)، از جمله پيامبران بني اسراييل در قرن هفتم قبل از میلاد است كه نسل ايشان به داوود پيامبر(ع) مي رسد. ايشان كه داراي كتاب آسماني است، در كودكي، پدر و مادر خود را از دست داد و زني عابده پرورش و تربيت او را به عهده گرفت. دانيال نبي(ع) در زمان خود به خاطر داشتن هوش و استعداد فراوان توجه بزرگان و پادشاهان بسياري را به خود جلب كرد.
حضرت دانيال(ع) در سال 655 قبل از میلاد همراه با اصحاب اش توسط «نبوكد نصر» پادشاه بابل كه محل حكومت اش در شوش بود، به اسارت گرفته شد. آن حضرت بعد از مدتي اقامت در شوش وفات يافت و در همان شهر دفن شد. آرامگاه دانيال نبي(ع)، در ساحل شرقی رودخانه شاوور و روبروی تپه ارگ قرار دارد . اين زيارت گاه داراي دوحیاط است و بر روی گنبد مخروطی قرار دارد كه از نوع رایج گنبدهای منطقه است . دانیال به زبان عبری معني «خدا حاكم من است» رادارد.
دانیال علاقه ی زیادی به مطالعه و یادگیری علوم آن موقع داشت. برای همین با تحقیق در شهر بابل با علوم کلدانیان آشنا شد. به زبان مقدس تسلط یافت و در حکمت از علمای آن دوران پیشی گرفت.
روزی پادشاه بابل خوابی دید و تمام خوابگزاران از تعبیر آن خواب عاجز ماندند. پادشاه دستور داد تا همه ی آنها را بکشند. خبر به گوش دانیال رسید. به دربار رفت و توانست خواب پادشاه را به درستی تعبیر کند.
این واقعه سبب شد تا به دربار پادشاه نفوذ کند و به مقام برسد. آشنایی او با علم تعبیر خواب و پیشرفت در این خصوص باعث شد تا اعلام پیغمبری کند و پادشاه بیش تر به او توجه کرده و او را از نزدیکان مورد اعتماد خود قرار دهد.
زمان گذشت تا این که کوروش، پادشاه ایران به بابل حمله کرد. او توانست بابل را فتح کند. بعد از آشنایی با دانیالنبی (ع) او را همراه خود به ایران آورد و به عنوان دومین فرد مملکت منصوب کرد.
بعد از مرگ کوروش وی همراه عدهای از قوم یهود در شهر شوش- واقع در استان خوزستان کنونی- ساکن شد. وی در سن ۸۳ سالگی درگذشت و همانجا به خاک سپرده شد.
در برخی از کتاب های شیعیان آمده است که در زمان ظهور حضرت مهدی (عج)، چهار پیغمبر در رکاب آن حضرت شمشیر خواهند زد. یکی از آن پیامبران حضرت دانیالنبی (ع) است.