گلچین شیرینی های عید نوروز همراه با دستور پخت
شیرینی مربایی فندق و بادام
مواد لازم
• نصف پیمانه کره
• 4/1 پیمانه پودر قند
• 3- 2 قاشق چایخوری مربای میوه (به طعم دلخواه)
• 4/1 قاشق چایخوری پودر وانیل
• 8/1 قاشق چایخوری نمک
• یک پیمانه آرد
• 3/1 پیمانه مغز و آجیل کوبیده
طرز تهیه
1. آرد را با نمک مخلوط کنید و کنار بگذارید.
2. در یک کاسه متوسط، پودر قند و کره را تا حدی که کف کند هم بزنید (حدود 5- 3 دقیقه)، سپس وانیل را به مخلوط اضافه کنید.
3. آرد و نمک را کمکم به مواد فوق اضافه کنید تا خوب با هم ترکیب شوند.
4. مغزها را با ترکیب فوق، مخلوط کنید و روی مواد را بپوشانید و به مدت یک ساعت خمیر را درون یخچال قرار دهید.
5. فر را از قبل روی دمای 350 درجه فارنهایت، از پیش گرم کنید.
6. روی سینی فر، کاغذ مخصوص شیرینیپزی را قرار دهید .
7. به اندازه چند توپ 2.5 سانتیمتری از خمیر بردارید، آنها را به فاصله 5 سانتیمتر از هم روی کاغذ مخصوص، بچینید و با دست ضربه آرامی روی آنها بزنید تا کمی تخت شوند.
8. با استفاده از انگشت یا هر وسیله مشابه دیگر، در وسط هر کدام از شیرینیها یک گودال کوچک نزدیک به لبه، ایجاد کنید و درون آن را با مربا پر کنید.
9. شیرینیها را به مدت 12 – 10 دقیقه یا تا زمانی که طلایی رنگ شوند حرارت دهید.
آرد : یك و یك چهارم لیوان
ازش لذت ببرید.
مواد لازم شیرینی فندقی :
| مغز فندق بوداده بدون نمک | ۱۲۵ گرم |
| مغز بادام بوداده بدون نمک | ۱۲۵ گرم |
| آرد سفید | ۲۵۰ گرم |
| پودر قند | ۲۵۰ گرم |
| هل کوبیده | یک قاشق مرباخوری |
| روغن | ۱۷۵ گرم |
| پودر پسته | به میزان لازم |
طرز تهیه شیرینی فندقی :
ابتدا در ظرفی روغن ریخته و آرد را به آن اضافه میکنیم و حرارت میدهیم تا طلایی شود. هل، بادام و فندق چرخ کرده را به آن میافزاییم تا سرخ شود. بعد از مدتی آن را از روی حرارت برداشته و میگذاریم تا سرد شود. پودر قند را درون یک ظرف مسطح ریخته و با آن مخلوط میکنیم و با پشت قاشق مواد را صاف کرده و روی آن پودر پسته میریزیم و به صورت لوزی برش میزنیم و درون ظرف دیگری میچینیم.
طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید
مواد لازم :
|
پودر قند |
250 گرم |
|
كره آب شده |
250 گرم |
|
زرده تخممرغ |
2 عدد |
|
هل ساييدهشده |
يك قاشق مرباخوري |
|
وانيل |
1/8 قاشق چايخوري |
|
زعفران آب كرده |
به ميزان لازم |
|
سياهدانه و پودرپسته |
به ميزان لازم |
|
آرد گندم، برنج و نخودچي |
به ميزان لازم |
طرز تهيه:
كره را در يك ظرف روي حرارت ملايم قرار ميدهيم تا دوغ كره از بين برود اين كار باعث لطيفتر شدن شيريني ميگردد. بعد از خنك شدن كره پودرقند را به آن اضافه كرده و با همزن آنقدر ميزنيم تا رنگ آن شكري شود و به طوري كه پرههاي همزن روي مواد جا بيندازد. زرده تخممرغ، وانيل و هل ساييده شده را اضافه كرده و باز با همزن آنقدر هم ميزنيم كه زرده محو گردد. سپس مواد به دست آمده را به سه قسمت تقسيم كرده و به هر كدام جداگانه از آردهاي ذكر شده ميافزاييم.
ابتدا با نوك انگشتان دست آرد و مواد را مخلوط ميكنيم تا جذب يكديگر شود و خمير به دست نچسبد. 15 دقيقه به خمير استراحت ميدهيم و بعد آن را روي سطحي صاف با وردنه باز كرده و با قالبهاي ريز، قالب ميزنيم و در سيني گالوانيزه مخصوص فر چيده و در طبقه وسط فر به مدت 10 الي 15 دقيقه با حرارت 350 درجه سانتيگراد حرارت ميدهيم.
به خمير گندم ميتوان زعفران آبكرده اضافه كرد تا شيريني زعفراني هم داشته باشيم.
با زعفران آبكرده، سياهدانه و پودرپسته روي شيرينيها را تزئين ميكنيم.
نكته :
با توجه به ظريف بودن اين نوع شيريني بايد حتما آرد را از پارچه حرير رد كنيم تا سبوس و هرگونه زبري آرد گرفته شود و آرد بسيار نرمي به دست آيد.
شيريني ريز را بعد از سردشدن از سيني جدا ميكنيم تا له و خرد نشود.
منبع :groohashpazi