ترشیجات
|
|
|
مواد لازم: تمر هندي: يك بسته، موسير: 50 گرم، خيار: 3 عدد، رب انار ترش: يك ليوان، سير: يك بوته، كرفس: 2 ساقه، بادمجان متوسط: 3 عدد، گلكلم: يك كيلو، سيبزميني ترشي: نيم كيلو، ادويه ترشي: 2 قاشق غذاخوري، فلفل سبز قلمي: 50 گرم، گوجهفرنگي: 5 عدد، آب گوجهفرنگي غليظ: يك ليوان، سبزي معطر خرد شده: يك ليوانطرز تهيه: فلفلهاي سبز قلمي را با كمي سركه و نمك بجوشانيد تا نرم شود. تمرهندي را درون ظرفي ريخته و مقداري سركه روي آن بريزيد و خوب هم بزنيد، سپس آن را درون يك صافي بريزيد و هستههاي آن را جدا كنيد. گوجهفرنگيها را به صورت نگيني خرد و هويجها، سيبزمينيها و سيرها را پوست كنده و ريز خرد كنيد. برگهاي كرفس را جدا و آنها را هم به اندازه هويج خرد كنيد. خيارها را (بدون پوست گرفتن) خرد كنيد و در صافي بريزيد؛ مقداري نمك روي آن بپاشيد و 2 تا 3 ساعت صبر كنيد تا آب اضافي آن خارج شود. موسيرهاي خشك را به مدت 5 تا 6 ساعت در آب خيس كنيد و آن را 2 تا 3 بار بشوييد، ريشهها و قسمتهاي زائد آن را بگيريد و به صورت ريز شده از آن در ترشي استفاده كنيد. حالا بوتههاي گل كلم را نيز از هم جدا و به طور كامل ريز كنيد.بادمجانها را با پوست يا بدون پوست به صورت دلخواه به شكل حبه قند خرد كنيد و با كمي سركه بجوشانيد تا نرم شود؛ سپس آن را به بقيه مواد اضافه و به طور كامل مخلوط كنيد. ادويه ترشي، رب انار، آب گوجهفرنگي غليظ شده، سبزيهاي معطر خرد شده و تمرهندي رقيق شده با سركه را نيز به مخلوط اضافه كنيد. در اين مرحله مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشي بريزيد و سركه را به آن اضافه كنيد تا روي آن را بپوشاند. نمك را هم به ميزان دلخواه به ترشي اضافه كنيد. اين كار باعث طول عمر بيشتر ترشي ميشود، اما مواظب باشيد ترشي بندري شما زياد شور نشود. روزنامه جام جم |
ترشي بندري
مواد لازم:
تمبرهندي: يك بسته / موسير: پنجاه گرم / هويج: 3 عدد / خيار: 3 عدد / رب انار ترش: يك ليوان / بادمجان متوسط: 3 عدد / سير: يك بوته / كرفس : 3 2شاخه / گل كلم: يك كيلو / فلفل سبز ريز: 50 گرم / سيبزميني ترشي: نيم كيلو / ادويه ترشي: يك تا دو قاشق سوپخوري / گوجهفرنگي كال: 5 عدد / آب گوجهفرنگي: غليظ يك ليوان / سبزي معطر خرد شده (نعنا، گشنيز، مرزه، ترخون :) يك ليوان
طرز تهيه:
فلفلهاي سبز قلمي را با كمي سركه و نمك بجوشانيد تا نرم شود. تمبرهندي را درون ظرفي ريخته و مقداري سركه روي آن بريزيد و به طور كامل هم بزنيد، سپس آن را درون يك صافي بريزيد و هستههاي آن را جدا كنيد. گوجهفرنگيها را به صورت نگيني خرد كنيد، برگهاي كرفس را جدا كنيد و آنها را هم به اندازه هويج خرد كنيد. خيارها را (بدون پوست گرفتن) خرد كنيد و در صافي بريزيد؛ مقداري نمك روي آن بپاشيد و 3 2 ساعت صبر كنيد تا آب اضافي آن برود موسيرهاي خشك را به مدت 6 5 ساعت در آب خيس كنيد، 3 2 بار بشوييد، ريشهها و قسمتهاي زايد آن را بگيريد و به صورت درسته يا ريز شده استفاده كنيد. بوتههاي گل كلم را از هم جدا كنيد و به طور كامل ريز كنيد. سبزيهاي معطر خرد شده ترشي را با تمامي مواد بالا مخلوط كنيد. بادمجانها را با پوست يا بدون پوست به صورت دلخواه به شكل حبه قند خرد كنيد و با كمي سركه بجوشانيد تا نرم شود؛ سپس به همان صورت كه داغ است به بقيه مواد اضافه كنيد و به طور كامل مخلوط كنيد. ادويه ترشي، رب انار، آب گوجهفرنگي غليظ شده و تمبرهندي رقيق شده با سركه را به مخلوط اضافه كنيد. مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشي بريزيد و سركه را به آن اضافه كنيد تا روي آن را بپوشاند. نمك را هم به ميزان دلخواه به ترشي بيفزاييد. استفاده از مقدار بيشتري نمك در صورتي كه شور نشود، مدت و كيفيت نگهداري ترشي را بيشتر خواهد كرد.