به نظرتون چرانهضت عاشوراوقیام امام حسین(ع)همیشه ماندگاروپایداره؟
با عرض سلام و تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین علیه السلام
به نظر شما چه ویژگی ها و خصوصیاتی قیام عاشورا را همچنان ماندگار و پایدار کرده؟
چه درس هایی از این قیام میتونه باعث این ماندگاری شده باشه؟
با تشکر
به نظر من ظلم ستیزی و قیام بر ضد استکبار و مظلومیت شهید شدگان و ... قیام عاشورا را ماندگار کرده.
درس شجاعت و ظلم ستیزی و آزادگی و ...باعث شده
با سلام
به نظر من چندین عامل باعث ماندگاری نهضت عاشورا شده که برخی از عوامل اشاره میکنم «»
1-مشیت الهی و اراده الهی:
پیامبر اکرم فموده اند: همانا شهادت حسين حرارت و شعلهاي در قلبهاي مؤمنين ايجاد كرد كه هرگز سرد نخواهد شد؛ و اين محبت و ارادت را خداوند متعال در قلوب مردم گذاشته است كه تا نام حسين برده ميشود دلها ميشكند و هواي كربلا میکند.
2-وعده الهی برای ماندگاری شهیدان:
به آنها که در راه خدا کشته میشوند مرده مگویید بلکه زندهاند ولی شما نمیفهمید.
3-نقش رسول خدا در ماندگاری عاشورا:
رسول خدا در یک بیان نورانی به ماندگاری عاشورا در طول تاریخ اشاره نمود لذا وقتی که جریان شهادت امام حسین (ع) را برای دخترش فاطمه (س) بیان فرمود حضرت زهرا گریه شدیدی کرد و عرضه داشت متی یکون ذلک پدرجان این واقعه در چه زمانی اتفاق میافتد. پیامبر خدا فرمود فی زمان خال منی و منک و من علی : در زمانی که نه من هستم نه علی و نه تو، فاشتد بکائها و قالت یا ابه فمن یبکی علیه و یلتزم با قامه العزاء له: گریه فاطمه شدید شد و عرض کرد پس چه کسی بر حسین من گریه میکند و عزا، بر پا مینماید.
فقال النبی (ع) یا فاطمه ان نساء امتی تبکین علی نساء اهل بیتی و رجالهم یبکون علی رجال اهل بیتی یجدّدون العزاء جیلاً بعد جیل فی کل سنه.
ای فاطمه زنان امت من بر اهل بیت حسین و مردان امت من بر مردان کربلا گریه میکنند آنها نسل به نسل در هر سال پرچم عزای حسین تو را بر پا میکنند.
به نظرم تا موئمنین و آزادگان در روی زمین هستند، عاشورا هم هست و عشق حسین (ع) از دلها بیرون نخواهد رفت.
موفق باشید.
وجه تمایز قیام عاشورا با دیگر قیام ها نشات گرفتن از فطرت کمال جویانه انسان است.
تقوایشگی یاران و روحانیت شیعه از جمله دلایل ماندگاری قیام امام حسین (ع) می باشد. همچنین بدلیل اینکه این قیام از یک قیام الهی نشأت گرفته است ماندگار ششده است. به نظر بنده یکی دیگه از دلایل ماندری مظلومیت حضرت علی اصغر(ع)، طفل شيرخواره امام حسين(ع) میتونه باشه.
هر نهضتی و قیامی که خلوص داشته باشد و فقط خدا مد نظر باشد پایدار است .
بخصوص حادثه عاشورا.
درس بگیریم تا درک کنیم عاشورای حسینی را
سلام
چون خون حسین(ع) و یارانش بر حق بوده پس نظرم اینه که هیچوقت این خون پایمال نخواهد شد
همیشه در دلهای عاشقان زنده می مانند
هر روز هم به این عشق افزوده خواهد شد
شهیدان زنده هستند و نمرده اند
تا مولایمان امام زمان بیایند و انتقام این خونها را بگیرند
چون خدا این حرارت وعشق به حسین ع رادروجودشیعیان قرارداده است که خاموش نمیشود
ضمن سلام و تسلیت ایام
کاربر گرامی در تاپیک ویژه ویژه کپی مجاز نیست و بدون اطلاع دادن به کاربر حق حذف کردن آن ممکن است . اما چون تازه وارد محسوب می شوید و ممکن است از قوانین مطلع نیاشید، مطلب شما حذف نشد.
تجربه نشان داده است در انجمن ها، مطالب کوتاه بیشتر طرفدار دارد تا اینگونه طومارها. انصافا خود شما آیا مطلب را کامل مطالعه کرده اید؟
شما می توانستید با مطالعه این متن، برداشت خودتون را به عنوان نظرتون ارائه دهید تا از امتیاز ویژه هم برخوردار شوید.
انشاالله این مورد مجددا تکرار نشود.
بنظرمن مطالعه قیام عاشوراروازچندبعدمی توان موردبررسی قرارداداولا" بعد انسانیت آنراکه یاران امام حسین باوجودیکه تعدادآنهابه اقلیت می رسیدندامابااعتمادبه نفسی که داشتنددرمقابل انهمه نیروی عظیم دشمن قرارگرفتندثانیا" بعد روانشناختی موضوع می باشدکه باوجودحمله احتمالی دشمن به اصحاب امام حسین یاران باوفای ایشان باتمام وجوددرخواست اجرای فریضه واجب نمازرادرظهرعاشورانمودندثالثا"بعدفرهنگی آنرامی توان یاداورشدچراکه هنوزباگذشت سالیان سال وهزاران سال باریخته شدن خون شهیدان این نهضت وباتوجه به اینکه ریختن خون هیچ فردی بدون جبران نخواهدبودهمچنان این نهضت زنده است وعلیه کافران ازخدابیخبرایستاده ایم وباتوجه به فرهنگ عاشوراشناسی ومباحث روانشناسی عاشورااین مهم همچنان زنده وپایدارمی باشد.
با سلام و عرض تسلیت خدمت همه دوستان راسخونی
به نظر من مهمترین ویژگی قیام عاشورا که باعث شد این قیام بعد از 1373 سال همچنان پایدار بمونه تقابل همیشگی حق و باطل هست. تقابلی که در کربلا به اوج خور رسید.
البته ویژگی های دیگری را هم میشه نام برد.
شهادت ، رشادت،ازخودگذشتگی، مظلومیت، ایستادگی بر عقیده و نپذیرفتن ذلت و ... اما اگر دقت کنیم همه این ها ناشی از همان تقابل حق و باطل است چرا که تمام ویژگی های خوب عاشورا و کربلا ناشی از همراهی یاران امام با حق و ولایت بود و همه پستی و ذلت سپاه مقابل از اصرار آنها بر باطل خود.
لحظه لحظه زندگی انسان میتونه با درس های عاشورا گره بخوره. همراه تقابل حق و باطل وجود داره و کسی در این راه همراه حق خواهد بود که راه کربلا و پیام عاشورا را گم نکرده باشد.
شخصیت عرفانی امام حسین (ع) مدد قابل توجهی بر ماندگاری نهضت عاشورا دارد. زیرا عرفان مرز نمی شناسد. دلیلش این است که عرفان، با دل و عشق بازی و فنا شدن در دریا سر و کار دارد و وقتی قطره با دریا سر و کار پیدا نماید، دریا شده و ماندگار خواهد شد.
شاید آن اختیاری که برای ماندن در کنار سیدالشهدا بود باعث این ماندگاری شده. چیزی که خود ایشان شب عاشورا به آن اشاره کردند و تاریکی شب را نشان دادند و به قدرت اختیار درونی هر فرد اشاره کردند، همین امر خلوص نیت اصحاب را نشان می دهد.
البته تبیین نقش مهمی را بعد از حادثه ایفا کرد
حرف حق و منطقی همیشه قابلیت شکست دادن باطل را دارد. حضرت زینب سلام الله علیها این کار را به خوبی انجام داد. امام سجاد هم در سالهای امامت خود به روشنگری و ماندگاری این حادثه بسیار کمک کرد.
ماندگاری قیام امام حسین به دلیل این بود که امام حسین یارای باوفایی داشتند مثل امام سجاد حضرت زینب که خیلی خوب ان واقعه عاشورا را در کاخ یزید ملعون به تصویر کشیدن هم به خاطر اینکه هدف انها تنها امر به معروف و نهی از منکر بود و احیای دین
سلام و تشکر از زحمات همکار گرامی nargese_montazer
پست های خلاف قوانین چه به صورت کپی یا مطالب کوتا ه و پست های متعدد بعد از اخطار و تکرار غیر فعال می شوند. لطفا در امتیازدهی این نکته را در نظر داشته و به موارد غیر فعال امتیازی اضافه نفرمائید.
با تشکر فراوان از عنایت و همکاری شما
عوامل بسياري در ماندگاري واقعه كربلا مؤثر بودند.
1-دفاع امام حسين (ع) از اصل اسلام و احياي احكام آن و نيز احياي فطرت
2- سخنان رسول خدا (ص) درباره عظمت و شخصيت امام حسين(ع).
3- مقام اخلاقي و رفتار امام حسين (ع) چرا كه او سمبل اخلاق ، شجاعت و جوانمردي بود.
4- شيوه و روش مبارزه امام حسين (ع) عليه امويان.
5- نوع فجايعي كه در كربلا اتفاق افتاده است و نيز شكيبايي ياران امام و سخنان آنان در شب عاشورا
6- سفيران و بازماندگان كربلا و افشاگری آنان عليه حاكمان فاسد بني اميه در كوفه ، شام و مدينه.
7- تلاش و سخت كوشي امامان معصوم (ع) در حفظ نهضت عظيم كربلا در طول حياتشان
8- نهضت ها و انقلاب هايي كه با الهام از نهضت كربلا در اقصي نقاط كشورهاي اسلامي به دفاع از قيام حسيني(ع) صورت گرفته است.
9- همت و تلاش خستگي ناپذير مؤمنان و ارادتمندان و شيعيان امام حسين(ع) در مدت 1400 سال كه با برپايي مجلس عزا به ترويج و نشر افكار و انديشه نهضت عاشورا پرداختند