اموزش کامل ویندوز 8
سنجاق کردن Task Manager به نوار Taskbar و صفحه Metro Start در ویندوز 8
Task Manager همواره در نسخههای مختلف ویندوز جزء ابزارهای مفید برای مدیریت برنامهها و سرویسهای مختلف بوده است. در ویندوز 8 نیز Task Manager دچار دگرگونی شده و قابلیتهای مختلفی هم به آن اضافه شده است. در این ترفند قصد داریم به معرفی سنجاق (Pin) کردن Task Manager به نوار Taskbar و صفحه Metro Start در ویندوز 8 بپردازیم تا بتوانید هر چه سریعتر به Task Manager دسترسی داشته باشید.
برای سنجاق کردن Task Manager به نوار Taskbar:
ابتدا در محیط ویندوز اکسپلورر به C:\Windows\System32 بروید.
اکنون فایل TM.exe را بیابید و بر روی آن راست کلیک کرده و از منوی Send To بر روی Desktop کلیک نمایید.
حالا اگر به صفحه دسکتاپ خود مراجعه کنید فایل شورتکاتی از Task Manager را خواهید دید. میتوانید نام این شورتکات را نیز از TM.exe – Shortcut به Task Manager تغییر دهید.
اکنون این شورتکات را توسط ماوس گرفته و در نوار Taskbar رها کنید.
خواهید دید که Task Manager به نوار Taskbar سنجاق شده است.
اما برای سنجاق کردن Task Manager به صفحه Metro Start:
ابتدا صفحه Start را باز کنید (ماوس را به منتهیالیه سمت چپ در گوشهی پایین صفحه برده و کلیک کنید).
اکنون در قسمت جستجو عبارت Task Manager را وارد کنید.
با پیدا شدن Task Manager بر روی آن راست کلیک کرده و بر روی آیکن Pin to Start کلیک کنید.
با این کار Task Manager به صفحه Metro Start نیز سنجاق خواهد شد.
حذف aero glass در ویندوز 8
Aero Glass یکی از ویژگیهای گرافیکی ویندوز است که در آن پنجرهها به صورت شیشهای نمایش داده میشوند. این ویژگی گرافیکی در نسخههای ویندوز ویستا، 7 و ویندوز سرور 2008 به چشم میخورد. اکنون مایکروسافت اعلام کرده که در نسخههای آتی ویندوز، ویژگی گرافیکی Aero Glass وجود نخواهد داشت. با اعمال این تغییر گرافیکی و حذف Aero Glass از ویندوز 8 ، پنجرهها به صورت ساده و غیر شیشهای و کاملا مسطح نمایش داده میشوند.
تغییری که مایکروسافت در ظاهر گرافیکی ویندوز 8 اعمال کرده موجب خواهد شد پنجرهها در نسخه جدید ویندوز، به صورت سطوح صاف و بدون حالت بازتاب نور و شیشهای نمایش داده شوند.
ممکن است تصور کنید، تغییرات زیادی که مایکروسافت بر روی ویندوز 8 اعمال می کند، موجب عدم استقبال این سیستم عامل از جانب کاربران خواهد شد. چراکه آنها تصور می کنند کار کردن با سیستم عاملی که ظاهر آن کاملا تغییر کرده، دشوار خواهد بود. اما مایکروسافت با وجود تمام تغییرات تازهای که برروی ویندوز ۸ اعمال کرده، معتقد است که کاربران مشکلی با کار کردن با آن نخواهند داشت.
در واقع مایکروسافت بر این باور است که :
فعال کردن قابلیت Live tile در ویندوز 8
بسیاری از کاربران ممکن است تصاویری را روی رایانه خود ذخیره کرده باشند که نخواهند در این بخش نمایش داده شود. برای جلوگیری از این مشکل میتوانید با طی مراحل زیر، تصویر دلخواه خود را بهطور ثابت، بهعنوان تصویر کاشی برای این ابزار انتخاب کنید:
1ـ از صفحه شروع، ابزار Photos را اجرا کنید. برای این کار میتوانید از کادر جستجو نیز کمک بگیرید و پس از مشاهده نتایج، روی این ابزار کلیک کنید.
2ـ پس از اجرای نرمافزار، به آلبومی که شامل تصویر موردنظر شماست، مراجعه کنید.
3ـ پس از باز شدن آلبوم مربوط، روی تصویری که قصد دارید بهعنوان تصویر کاشی انتخاب شود، کلیک کنید تا در حالت نمایش تصویر باز شود.
4ـ حالا روی تصویر کلیک راست ماوس را فشار دهید و از منوی بهنمایش درآمده در پایین صفحه، روی گزینه Set as app tile کلیک کنید.
5ـ در این مرحله چنانچه به صفحه شروع بازگردید، مشاهده میکنید که کاشی ابزار Photos به تصویر انتخابی شما تغییر کرده است.
توجه: چنانچه تصویر کاشی تغییر نکرده بود، باید مطمئن شوید که قابلیت Live tile فعال است. برای اطمینان از فعال بودن این قابلیت نیز باید روی کاشی نرمافزار کلیک راست کرده و از پایین صفحه فعال یا غیرفعال بودن گزینه Live tile را بررسی کنید.
نظیم دقیق اندازه ستونها در در ویندوز اکسپلورر با استفاده از یک کلید ترکیبی
در ویندوزهای 7 و 8 در محیط ویندوز اکسپلورر، حالتهای مختلف و متعددی برای نمایش فایلها و پوشهها وجود دارد. حالتهایی شامل Tiles ،Details ،List ،Small Icons ،Medium Icons ،Large Icons ،Extra Large Icons و Content که با راست کلیک بر روی فضای خالی از صفحه و انتخاب از منوی View قابل گزینش هستند. شاید بهترین حالت نمایش فایلها و پوشهها برای بسیاری از کاربران، حالت نمایش Details باشد چرا که در این حالت، اطلاعات جزئی فایلها و پوشهها نظیر تاریخ ویرایش و حجم آنها قابل مشاهده است. با این حال شاید تنها مشکلی که در حالت نمایش Details وجود دارد این است که اندازه ستونها به ویژه اندازه ستون Name که نام فایلها در آن درج میشود به طور پیشفرض کوچک است و بایستی با استفاده از ماوس آن را به اندازه مورد نیاز تغییر داد تا نام کامل فایل نمایش داده شود و در انتهای آن نقطهچین قرار نگیرد. در این ترفند قصد داریم به معرفی یک کلید ترکیبی بپردازیم که در حالت Details View اندازه ستونها را به طور هوشمند و اتوماتیک متناسب با آن چیزی که باید باشد به طور دقیق تنظیم میکند و دیگر نیازی به تنظیم دستی اندازه ستونها نیست.
بدین منظور:
ابتدا وارد یک پوشه که حالت نمایش آن بر روی Details قرار گرفته است شوید (با راست کلیک بر روی فضای خالی از پوشه و ورود به منوی View اطمینان پیدا کنید حالت Details انتخاب شده باشد).
سپس کلید Ctrl را به همراه کلید + را فشار دهید.
خواهید دید که اندازه تمام ستونها به طور دقیق تنظیم میشود و در انتهای هیچ عنوانی نقطهچین قرار نگرفته است.
دقت کنید منظور از کلید "+"، کلیدی است که در قسمت سمت راست کیبورد و در محدوده کلیدهای Numpad قرار گرفته است. در صورت استفاده از کلید "+/=" در بالای صفحه کلید و در کنار کلید Backspace، این کلید ترکیبی عمل نخواهد کرد. کاربرانی که از لپتاپ استفاده میکنند بایستی برای فعال کردن کلیدهای محدوده Numpad از کلید Fn استفاده نمایند.
لازم به ذکر است برای تنظیم دقیق اندازه یک ستون خاص میتوانید به جای این روش، بر روی خط جداکننده کنار هر ستون با استفاده از ماوس دوبار کلیک کنید تا تنها ستون مورد نظر به طور دقیق تنظیم شود.
زندگی دوباره ویندوز 8 بدون نیاز به فرمت
سیستمعامل ویندوز مشکلات خاص خودش را دارد و این مشکلات زمانی بیشتر میشود که مدتها از نصب آن روی رایانه گذشته باشد.
ویندوز 8 نیز از این قاعده مستثنا نیست ؛ اما در طراحی این ویندوز امکاناتی درنظر گرفته شده است که بهکمک آنها و بدون نیاز به استفاده روشهای قدیمی همچون فرمت کردن درایو حاوی ویندوز و نصب مجدد آن، میتوانید ویندوز را Refresh کرده و زندگی دوبارهای را به آن هدیه کنید.
همچنین قابلیت دیگری نیز در این ویندوز گنجانده شده است که با استفاده از آن میتوانید با انجام چند کلیک ساده، مراحل پاکسازی درایو و نصب مجدد ویندوز را بسادگی و در کوتاهترین زمان ممکن بهانجام برسانید. در ادامه با روش استفاده از این دو قابلیت آشنا خواهید شد :
زندگی جدید با refresh :
همانطور که گفتیم، کاهش سرعت و بروز مشکلات از جمله مواردی است که موجب میشود نسبت به نصب مجدد ویندوز اقدام کنید که انجام این کار نیز موجب از دست رفتن اطلاعات و نرمافزارهای شما خواهد شد.
ابزار Refresh در ویندوز 8 به شما این امکان را میدهد تا این مشکلات را با چند کلیک ساده رفع کنید؛ به طوری که پس از استفاده از این ابزار، تنظیمات ویندوز به حالت اولیه خود بازخواهد گشت، تنظیمات شخصیسازی شده و فایلها و اطلاعات شما بههمان شکل در ویندوز باقی خواهد ماند و تمام برنامههایی که از فروشگاه ویندوز روی آن نصب شده است به همان شکل سفید میماند؛ اما نرمافزارهایی که توسط شما و از روشهای دیگری نصب شده باشد، از روی رایانه حذف میشود.
به این ترتیب زندگی دوبارهای به رایانه شما هدیه داده میشود که در مدت زمانی بسیار کوتاه و بدون نیاز به فرمت کردن و نصب مجدد ویندوز حاصل شده است.استفاده از این قابلیت به شرح زیر است :
1ـ ابتدا Control Panel را فراخوانی کنید.
2ـ به بخش General بروید.
3ـ از صفحه سمت راست، در پایین صفحه روی گزینه Get Started در بخش Refresh your PC….. کلیک کنید.
4ـ در این مرحله پنجرهای شامل لیست تغییراتی که پس از انجام عملیات refresh بهوجود میآید به شما نشان داده میشود. با کلیک روی گزینه Next عملیات را ادامه دهید.
5ـ در این مرحله به شما اطلاع داده میشود که این عملیات به چند دقیقه زمان نیاز دارد و رایانه شما نیز طی انجام این کار مجددا راهاندازی میشود. چنانچه با ادامه عملیات موافق هستید، گزینه Refresh را فشار دهید و منتظر بمانید تا عملیات Refresh به پایان برسد.
نصب مجدد بدون فرمت :
قابلیت دیگری که ویندوز 8 به آن مجهز شده است Reset نام دارد. با استفاده از این قابلیت تمام اطلاعات ذخیره شده توسط شما از روی درایو مورد نظر حذف میشود و تمام تنظیمات سیستمعامل نیز بهحالت اولیه خود بازمیگردد. بهعبارت دیگر، استفاده از این قابلیت همچون نصب مجدد ویندوز اما در زمان کوتاهتر و به روش سادهتر است.
استفاده از این قابلیت به صورت زیر امکانپذیر است:
1ـ همچون روش قبل به بخش General از کنترل پانل بروید.
2ـ روی گزینه Get Started در بخش Reset your PC… کلیک کنید.
3ـ در اولین مرحله با کلیک روی گزینه Next فرآیند بازنشانی ویندوز را ادامه دهید
4ـ در این مرحله میتوانید مشخص کنید که اطلاعات ذخیره شده در کدامیک از درایوهای هارددیسک حذف شوند (تمام درایوها، بخشی از درایوها یا فقط درایو حاوی ویندوز)
5ـ در نهایت نیز با کلیک روی گزینه Reset رایانه شما عملیات بازنشانی ویندوز را آغاز کرده و پس از اجرای مجدد ویندوز، مشاهده میکنید که همه چیز مثل روز اول شده است و برای ورود به ویندوز نیز باید یک نامکاربری جدید در آن ایجاد کنید.
شور تکات ها به شما اجازه می دهند که تو زمانتون صرفه جویی داشته باشید و به سرعت زیاد به منوها و تنظیمات مختلف در برنامه دسترسی داشته باشید و همچنین باعث می شوند که استفاده شما از ماوس کمتر باشه. ویندوز ۸ که به تازگی نسخه پیش نمایش اون منتشر شده دارای کلیدهای میانبر یا شورت کات ها با رابط جدید کاربری هست که برای استفاده از منوی های جدید کاربرد دارند. بسیاری از شورت کات ها در ویندوز ۷ و ویندوز ۸ باهم یکی هستند اما بسیاری از آنها تغییر کرده اند.
در ادامه، برای شما کاربران گرامی ۳۰ میانبر جدید ویندوز ۸ ذکر شده و می توانید از آنها برای سرعت در کارتان استفاده نمایید.
- Win + Print Screen : گرفتن تصویر از صفحه نمایش و ذخیر به عنوان PNG
- Win + C :باز کردن Charms Bar
- Win + Tab :نمایش لیستی
- Win + Q : بازکردن پنل جست و جوی سراسری
- Win + W : به شما اجازه میده مستقیما در داخل تنظیمات سیستمی جست و جو کنید.
- Win + F : جست و جو در داخل فایل ها
- Win + Z : دسترسی به گزینه های برنامه های مترو
- Win + I : باز کردن منوی تنظیمات
- Win + P : باز کردن تنظیمات صفحه نمایش دوم و تنظیمات پروژکتور (تنظیمات دو مانیتوری)
- Win + H : رفتن به قسمت تنظیمات اشتراک گذاری (Share)
- Win + K : باز کردن صفحه تنظیمات دستگاه های متصل
- Win + X : باز کردن منوی تنظیمات کاربردی سیستم در پایین سمت چپ صفحه
- Win + T : پیش نمایش پنجره های باز شده در نوار وظیفه (Taskbar)
- Win + U : باز کردن پنجره Ease of Access Center (مرکز دسترسی سریع به ابزارها)
- Win + E : باز کردن پنجره Explorer
- Win + R : باز کردن پنجره Run
- Win + Pause : باز کردن پنجره Properties
- Win + Enter : باز کردن پنجره سخنگو
- . + Win + Shift : چسباندن برنامه ها به سمت راست صفحه
- . + Win :چسباندن برنامه ها به سمت چپ
- , + Win : مشاهده Desktop
- Win + D : رفتن به دسکتاپ
- Win + M : مینیمایز کردن همه برنامه ها
- Win + B : برگشت به دسکتاپ
- Win + J : حرکت و تمرکز بین برنامه های داخل مترو
- Win + L : قفل کردن صفحه
- Win + Page Up/ Page Down : تغییر و جابه جایی بین مانیتور اول و ماینیتور دوم (برای سیستم هایی که دو صفحه نمایش دارند)
- Ctrl + Mouse Scroll : در صفحه Start تغییر اندازه کاشی ها
- Ctrl + Mouse Scroll : در درسکتاپ تغییر اندازه آیکون ها
- Ctrl + Shift + N : ایجاد فولدر جدید در شاخه جاری
معرفی ۱۰ قابلیت مخفی در ویندوز ۸
ویندوز ۸ قرار است در نیمه دوم سال ۲۰۱۲ به بازار بیاید. در اینجا نگاهی به ۱۰ ویژگی جدید و پیشرفتهایی که در این نسخه جدید ویندوز وارد شده خواهم انداخت.
استیو بالمر٬ مدیرعامل مایکروسافت٬ سرانجام آنچه را که آگاهان حوزه فنآوری از مدتها پیش میدانستند تأیید کرد: نسل جدید ویندوز در سال ۲۰۱۲ منتشر میشود. در ضمن٬ مایکروسافت در میانه راه ویندوز ۸ قرار دارد – هم اکنون در مرحله Milestone 3 قرار دارد – و این شرکت قصد دارد نخستین نسخه آزمایشی (بتا) ویندوز ۸ را در «کنفرانس توسعهدهندگان ویندوز» که ماه سپتامبر در آناهایم کالیفرنیا برگزار میشود منتشر سازد. اما برای آنکه نگاهی به برخی از ویژگیهای جدید و خوب ویندوز ۸ بیاندازید٬ لازم نیست تا آن زمان صبر کنید. من یک نسخه پیشآزمایشی را به دقت بررسی کرده و ۱۰ ویژگی و پیشرفت جدید را که باید در انتظارشان باشیم پیدا کردم. اگرچه این نسخههای پیشآزمایشی چیز زیادی را فاش نمیسازند٬ اما روی پیشرفتهایی که کمتر شناخته شدهاند اما ارزش ذکر کردن را دارند تمرکز میکنم.
بسیار شبیه ویندوز ۷ است: نسخههای اولیه ویندوز ۸ بسیاری از امکانات آن را مخفی میکنند. برخی از امکانات مخفی آن قابل دسترسی هستند (از طریق دستکاری ریجستری و هک کردن فایلهای DLL) و برخی دیگر مستلزم «کپسولهای سرخ» مایکروسافت هستند تا آشکار شوند
۱. فروشگاه ویندوز
مایکروسافت وارد بازار پرسود اپلیکیشنها میشود. تعجبی هم ندارد. اگرچه «فروشگاه ویندوز» (نامی که این شرکت برای فروشگاه اپلیکیشن آنلاین خود انتخاب کرده) در این نسخه اولیه کار نمیکند٬ اما منابع DLL و XML مرتبط با آن سرجایشان قرار دارند و میتوان آنها را به وسیله ابزارهایی نظیر PE Explorer یا Resource Hacker بررسی کرد.
جزئیات فایلهای فروشگاه ویندوز امکانات آن را افشا میکند (برای مشاهده تصویر بزرگ اینجا را کلیک کنید)
همه ویژگیهای اساسی فروشگاههای اپلیکیشن در فروشگاه ویندوز هم وجود دارد – از جمله قابلیت مرور دستهها٬ خرید از داخل خود اپلیکیشنها٬ دانلود نسخههای آزمایشی و غیره. از جمله ویژگیهای جدید آن میتوان به «پخش» مستقیم اپلیکیشن در کامپیوتر اشاره کرد که چند حالت دارد: ۱) میتوان اپلیکیشن را بلافاصله پس از خرید اجرا کرد – نیازی نیست تا زمان دانلود شدن آن صبر کنید؛ ۲) اپلیکیشنها را میتوانبه صورت ابری میزبانی کرد. به این ترتیب٬ کاربران میتوانند در هنگام لزوم٬ تنها بخشی از اپلیکیشن را که نیاز دارند پخش کنند. این قابلیت برای افرادی مفید است که به نرمافزارهای بزرگ٬ نظیر بسته آفیس٬ روی تبلتهای با فضای ذخیرهسازی محدود نیاز دارند و یا افرادی که مایلند از کامپیوتر دیگری به نرمافزار خود دسترسی داشته باشند. ویندوز ۸ همه اپلیکیشنها را در «اپلیکیشن اکسپلورر» خود گردآوری میکند و آنها را در دو دسته برنامههای «شناور» و برنامههای سنتی «دسکتاپ» تقسیم میکند (برای اطلاعات بیشتر به تصویر زیر نگاه کنید):
«اپلیکیشن اکسپلورر» روبانی٬ محلی برای گردآوری همه برنامههای سنتی و برنامههای تبلت است (برای مشاهده تصویر بزرگ اینجا را کلیک کنید).
۲. جامعهای با ۲ طبقه
ویندوز ۸ با دو رابط کاربری مختلف منتشر میشود – یک رابط کاربری سنتی که شبیه فنآوری آئرو ویندوز ۷ است و یک رابط کاربری با قابلیت پشتیبانی از صفحه لمسی که برای تبلتهایی که بر خود مارک «رابط کاربری شناور» (Immersive UI) دارند طراحی شده است. این قابلیت اخیر هنوز در نسخه آزمایشی به طور کامل تکمیل نشده (و یا به خوبی مخفی شده است). با این حال٬ تعدادی از برنامههای مخصوص تبلت رونمایی شدهاند:
اینترنت اکسپلورر شناور: نسخه لمسی مرورگر وب اینترنت اکسپلورر شرکت مایکروسافت که تنها دارای یک نوار آدرس (که به صورت خودکار مخفی میشود)٬ تاریخچه مرورگر و نمایش تبها است.
مدرن ریدر: تلاش خود مایکروسافت برای ساخت یک مشاهدهگر (ساده) فایلهای PDF که تنها یک ناوبری بدون زرق و برق داشته و از قابلیت نشانگذاری (بوکمارک) نیز پشتیبانی میکند (با این حال٬ احتمالاً شرکت ادوبی چندان از این موضوع راضی نخواهد بود).
سیستم ستینگز: یک «کنترل پنل» لمسی که متناسب با نیازهای دستگاههای قابل حمل است. از جمله این نیازها میتوان به قابلیتهای اتصال٬ تنظیمات منطقه زمانی یا مدیریت دستگاه اشاره کرد.
این چند اپلیکیشن تبلت که اشاره شد در واقع فقط نوک یک کوه یخ هستند و کل رابط کاربری هنوز منتشر نشده است. وقتی در حال سر و کله زدن با فایلهای مختلف ویندوز ۸ بودم٬ روشهایی پیدا کردم که کاربران به وسیله آنها و از طریق آنچه با اسم رمز UIPicker شناخته میشود میتوانند از رابط کاربری سنتی ویندوز ۸ به رابط کاربری تبلت بروند. همچنین٬ نشانههایی از یک «بارانداز» (Dock) به چشم میخورد که انتظار میرود برای یکپارچه کردن همه امکانات داخلی ویندوز (نظیر کادر جستجو) و برنامههای طرف سوم به کار رود.
۳. بالا آمدن ویندوز در ۲۰ ثانیه؟
ویندوز ۸ از یک حالت بوت ترکیبی برخوردار است که زمان بوت (سرد) ویندوز را به نحو قابل توجهی کاهش میدهد و احتمالا به عنوان حالت بوت پیشفرض استفاده خواهد شد. در واقع این حالت بوت٬ ترکیبی از حالتهای Log Off و Hibernate است – وقتی کاربران روی دکمه شات دان کلیک میکنند٬ ویندوز همه برنامههای در حال اجرا را میبندد٬ از حساب کاربری خارج شده و سپس به حالت هایبرنت میرود. ویندوز ۸ به جای آنکه به شکل عادی بوت شود (کاری که مستلزم بارگذاری صدها فایل و راهاندازی سرویسها٬ درایورها و غیره است)٬ تنها یک فایل هایبرنت واحد را درون حافظه بارگذاری کرده و صفحه ورود را به کاربر نشان میدهد. این عمل را در دو کامپیوتر مختلف آزمایش کردم و نتیجه حاصله مرا تحت تأثیر قرار داد:
در دو آزمایشی که انجام دادم٬ بوت ترکیبی زمان بالا آمدن ویندوز را نصف کرد. با این حال٬ بوت ترکیبی تنها در صورتی عمل میکند که کاربر واقعا کامپیوتر خود را شات دان کرده باشد. اگر کاربری کامپیوتر خود را ریاستارت کند٬ ویندوز به صورت سرد بالا میآید.
۴. نگهداری خودکار
مایکروسافت تمرکز زیادی بر بهینهسازی و افزایش پایداری کلی ویندوز ۸ صرف کرده است: یک حالت «نگهداری خودکار» جدید به شکل مداوم به دنبال راه حلهای مناسب برای مشکلات میگردد (از طریق گزارش خطای ویندوز)٬ سرویس بهینهسازی .NET را اجرا میکند و به صورت خودکار کل هارد دیسک را یکپارچه (دیفرگ) میکند. البته کل این اتفاقها زمانی رخ میدهد که کامپیوتر بیکار است.
نگهداری خودکار سعی میکند که مشکلات را برطرف کرده و هارد دیسک را یکپارچه (دیفرگ) کند. همچنین یک سرویس بهینهسازی برای برنامههای .NET است.
۵. یکپارچهسازی دیسک
وقتی حرف از یکپارچهسازی باشد٬ Disk Defragmenter جدید به خوبی از پس درایوهای فلش برمیآید و به کاربران اجازه میدهد فرمانهایTRIM را بسیار آسانتر از ویندوز ۷ اجرا کنند.
دیسک دیفرگمنت با قابلیت پشتیبانی از درایوهای فلش (Trim)
علاوه بر این٬ یک سرویس ویندوز جدید به نام «اسپات وریفایر» (Spot Verifier) یافتم. این سرویس بر اساس توصیفش و فایلهای DLL مرتبط با آن٬ به صورت همزمان به دنبال بدسکتورها میگردد و آنها را مشخص میکند تا از نابودی یا آسیب دیدن دادهها جلوگیری شود. همچنین٬ نشانههایی از تغییرات زیربنایی فایلهای سیستمی پیدا کردم که معنای به خصوصی نداشت. از جمله یک درایور کاملا جدید فایلهای سیستمی که NT Protogon FS driver نام دارد و شبیه یک درایور هسته برای برخی از فایلهای سیستمی (تا کنون ناشناس) است که با عنوان پروتوگون شناخته میشوند. هنوز مشخص نیست که آیا این یک فایل سیستمی کاملا جدید است و یا همان فایل سیستمی قبلی تنها دستخوش تغییرات جزئی شده است.
۶. بهبود کارآیی
مایکروسافت برای افزایش کارآیی نیز تغییرات مهمی در ویندوز اعمال کرده است: ویندوز ۸ پس از دو هفته استفاده مفید (و حتی وقتی دهها برنامه مختلف را در ویندوز بارگذاری کردم)٬ عملکردی بهتر از ویندوز ۷ در وضعیت مشابه داشت. ویندوز در فرآیند ورود و خروج از حساب کاربری٬ اجرای برنامهها٬ اجرای همزمان چند پردازش و انجام دادن کارهای روزمره کمی سریعتر شده است. مایکروسافت موفق شده همه وقفههای پیشآمده را کاهش داده و میزان پاسخدهی را بهبود ببخشد.
۷. سهولت کار: کاهش کلیکها
نه رابط کاربری سنتی و نه رابط کاربری تبلت هنوز به طور کامل طراحی نشدهاند. مایکروسافت در تلاش است که رابط کاربری را ساده کرده و از پیچیدگی کلی آن بکاهد.
به عنوان مثال٬ وقتی به یک شبکه وای فای عمومی متصل میشوید٬ ویندوز ۸ پینجره جدیدی جهت وارد کردن نام کاربری و رمز عبور باز میکند:
کاربران ویندوز ۷ مجبور بودند به شبکه وای فای متصل شوند٬ مرورگری را باز کنند و سپس منتظر بمانند تا صفحه خود سرویسدهنده ظاهر شود.
۸. ویندوز اکسپلورر
ویندوز اکسپلورر ابزار بعدی است که تا حدودی رابط کاربری آن تغییر کرده و نمونه مناسبی از تلاش مایکروسافت برای کاهش گامهای ضروری برای انجام کارها است: چه دوستش داشته باشید و چه نه٬ ویندوز ۸ از یک نسخه روبانی ویندوز اکسپلورر استفاده میکند. این خبر را اولین بار پل تارات و رافائل ریورا٬ کارشناسان ویندوز٬ اعلام کردند. پس از چند هفته کار با این اکسپلورر٬ میتوانیم تأیید کنیم که علیرغم ظاهر زشتش٬ کار کردن با آن واقعا جالب است. کار کردن با فایلهای روزمره سادهتر شده و روبان بر اساس محتوای فایل تغییر میکند (به عنوان مثال٬ در تصویر زیر «ابزار موسیقی» را میبینید.
۹. استقرار فایلهای ISO
به علاوه٬ ویندوز ۸ دارای یک ابزار استقرار فایلهای ISO است. بنابراین دیگر نیازی نیست که برای این کار ابزارهای ثالثی را٬ که معمولا پر از نوار ابزار و تبلیغات آزاردهنده است٬ دانلود کنید.
۱۰. ماشین زمان ویندوز
آخرین مورد که البته کم اهمیتترین نیست: سرانجام مایکروسافت موفق شد یک رابط مفید و سودمند به ابزار «بازیابی نسخههای پیشین» (Restore Previous Versions) خود اضافه کند. صندوقچه تاریخ (History Vault) به کاربر اجازه مسدهد که در زمان سفر کرده و نسخههای قبلی یک فولدر را بازیابی کند. این قابلیت برای زمانی مفید است که به اشتباه تغییرات ناخواستهای ایجاد کردهاید و یا برخی از فایلها را حذف کردهاید و شبیه ماشین زمان اپل در سیستم عامل مکینتاش OS X عمل میکند.
این همان چیزی است که همه کسانی را که طرفدار سهولت انجام کارها هستند شیفته خود میکند: این فنآوری از قبل وجود داشت اما (نخستین بار است که) واقعا کار کردن با آن آسان شده و در دسترس مبتدیان قرار گرفته است.
یکی از قابلیتهای جدید و بسیار جالبی که شرکت «مایکروسافت» در «ویندوز ۸» رونمایی کرده است، ورود به محیط ویندوز و حساب کاربری خود با استفاده از یک رمز عبور تصویری است. بدین صورت که شما میتوانید به دلخواه خود یک تصویر انتخاب کنید. سپس با استفاده از ماوس (و یا انگشت در مانیتورهای تاوچ) نقاط یا خطوط فرضی راست و یا دایرهواری را بر روی تصویر رسم کنید. با ذخیره این رمز عبور تصویری، از این پس به هنگام ورود به حساب کاربری، تصویری که انتخاب کرده بودید نمایش داده میشود و شما بایستی خطوط فرضی که قبلاً رسم کرده بودید را مجدد رسم کنید تا بتوانید وارد محیط ویندوز شوید. به عنوان مثال اگر چهره یک انسان را به عنوان تصویر انتخاب کنید، کشیدن یک خط راست روی لب و کشیدن دایره دور چشمها میتواند رمز عبور شما باشد. در این ترفند قصد داریم به معرفی نحوه تنظیم چنین رمز عبوری در «ویندوز ۸» بپردازیم.
برای این کار:
از صفحه اصلی نمایه Metro، بر روی Control Panel کلیک کنید.
در محیط Control Panel، به قسمت Users رفته و بر روی Create a Picture Password کلیک کنید.
رمز عبوری که برای حساب کاربری خود تعیین کردهاید را تایپ نمایید. اطمینان پیدا کنید حتماً برای حساب کاربری خود قبلاً حتماً رمز عبوری تعیین نموده باشید، چرا که در غیر این صورت امکان ساخت رمز عبور تصویری وجود ندارد.
در صفحه بعد بر روی Choose picture کلیک کنید.
تصویری را به دلخواه خود انتخاب نمایید و بر روی دکمه Open کلیک کنید.
سپس بر روی Use this picture کلیک نمایید.
اکنون شما میتوانید در سه مرحله، خط یا نقطه فرضی مورد نظر خود را بر روی قسمتی از عکس که مد نظرتان است رسم نمایید. با هر بار رسم خط یا نقطه، به طور خودکار وارد مرحله بعد میشوید. این کار را در نهایت بایستی یکبار دیگر برای تأیید این رمز عبور تصویری انجام دهید.
در پایان بر روی دکمه OK کلیک کنید.
حالا اگر قصد ورود مجدد به حساب کاربری خود را داشته باشید بایستی که این رمز عبور تصویری را وارد کنید.
آموزش کار با صفحه شروع ( Start Screen ) ویندوز 8
ویندوز ۸ هم اکنون با ارائه نسخه جدیدی از این سیستم عامل توسط کمپانی ماکروسافت که در آموزش نصب ویندوز ۸ با آن آشنا شدیم قابل استفاده برای تمامی کاربران این سیستم عامل است. یکی از تغییرات بزرگی که در این نسخه روی داده است جایگزین شدن صفحه شروع و یا همان Start Screen به جای منوی شروع یا Start ویندوز است که تا کنون در تمامی نسخه های ویندوز موجود بوده است. در این آموزش با این صفحه و چگونگی مدیریت آن به صورت کامل آشنایی پیدا می کنیم.
شروع کار با Start Screen ویندوز ۸
بعد از روشن کردن سیستم خود و بالا آمدن ویندوز ۸ در سیستم شما اولین صفحه ای که به شما نمایش داده می شود همان صفحه Start Screen است که با استفاده از آن می توانید تقریباْ هر کاری را توسط ویندوز خود انجام دهید. در این صفحه تمامی برنامه ها و App های مورد نیاز شما برای انجام کارهای روزمره مانند وب گردی ، چک کردن ایمیل و ارسال آن مدیریت تصاویر ، آهنگ و ویدئو ها تدارک دیده شده است.
همانطور که می بینید یکی از گزینه های موجود در این صفحه گزینه Desktop است که با کلیک بر روی آن می توانید صفحه دسکتاپ ویندوز خود را مشاهده کنید و مانند گذشته از ویندوز سیستم خود لذت ببرید.
مدیریت App ها در صفحه Start ویندوز
در صفحه Start Screen ویندوز ۸ همانطور که می بینید تمامی برنامه ها و App های موجود در کنار یکدیگر و البته دسته بندی خاصی چیده شده اند. اما در صورتی که دوست دارید این ترتیب را با توجه به نیازهای معمول خود دوباره آرایش دهید تنها کافی است کلیک موس خود را بر روی هر یک از گزینه های موجود نگه دارید و سپس اقدام به تغییر جای آن گزینه بکنید.
در صورتی که گزینه مربوطه را به سمت چپ صفحه بکشید امکان ساخت دسته بندی جدید برای شما با نمایش یک ستون دیگر فراهم می شود که از این امکان می توانید برای دسته بندی های نرم افزارهای نصب شده بر روی سیستم خود مانند برنامه های کار با اینترنت ، برنامه های گرافیکی ، برنامه های کار با مالتی مدیا و … تقسیم بندی کنید. توجه داشته باشید که از این به بعد هر نرم افزاری که بر روی سیستم خود نصب می کنید مانند گذشته که آیکون آن در صفحه دسکتاپ شما پدیدار می شد در صفحه Start Screen ویندوز شما نیز نمایش داده می شود.
در صورتی که می خواهید به صورت گروهی بر روی گزینه های موجود در این صفحه تغییری را ایجاد کنید تنها کافی است بر روی هر یک از گزینه های موجود که مورد نظر شما است راست کلیک کنید و سپس همانطور که در تصویر زیر نیز مشاهده می کنید در پایین تصویر نوار جدیدی نمایش داده می شود که به شما امکان Unpin from Start برای نمایش ندادن و محو کردن برنامه های مورد نظر از صفحه Start و همچنین گزینه Clear Selection و Uninstall برای حذف کلی آن برنامه نصب شده یا App نمایش داده می شود.
در صورتی که تنها بر روی یک گزینه راست کلیک کنید و با این کار آن را انتخاب کنید گزینه ای با نام Smaller یا Larger نیز نمایش داده می شود که برای تغییر اندازه نمایش آن گزینه در صفحه Start Screen است. برای مثال پیشنهاد می کنیم App ایمیل های خود را برای نمایش اطلاعات بیشتر به صورت Larger در آورید و دیگر App ها و گزینه های موجود در Start Screen ویندوز خود را که استفاده کمتری از آن ها می کنید را به صورت Smaller قرار دهید.
نوار کمکی ویندوز ۸ و دسترسی ساده به صفحه Start
در صورتی که موس خود را به سمت پایین و راست صفحه نمایش ببرید منوی جدیدی به شما نمایش داده می شود که این منو تنها در زمان اجرای صفحه Start ویندوز نمایش داده نمی شود و مثلاً در هنگام کار با Desktop نیز می توانیم از آن استفاده کنیم
همانطور که در تصویر بالا می بینید با استفاده از این منو می توانیم به سادگی در سیستم خود جستجو ( Search ) کنیم که در هنگام جستجو این امکان برای ما فراهم می شود که تعیین کنیم در میان App ها ، تنظیمات ، فایل موجود در سیستم خود و یا دیگر سرویس ها جستجو انجام شود. همانطور که می بینید ظاهر و امکانات جستجو در ویندوز ۸ به صورت کلی تغییرات بزرگی را کرده است و به نظر می رسد که مایکروسافت با ایجاد این تغییرات بتواند دوباره در میان کاربران محبوبیت زیادی را به دست آورد.
گزینه دوم این منو که مربوط به اشتراک گذاری ( Share ) می شود به صورت هوشمند این قابلیت را دارد که محتوایی را که هم اکنون در حال مشاهده آن هستید با دیگر دوستان ، اقوام و … شما در اینترنت به اشتراک بگذارد که البته به صورت پیش فرض تنها می توانید محتوای مربوطه را به دوستان خود میل کنید و در آینده به چگونگی اضافه کردن گزینه های بیشتر به قابلیت اشتراک گذاری در ویندوز ۸ آشنایی پیدا می کنیم.
با استفاده از این منو می توانید به راحتی کنترل سیستم خود را بدست گیرید و از مشکلات مربوطه که در هنگام کار با ظاهر جدید ویندوز ۸ برای شما پیش آمده است خلاصی یابید.
ترفند تکمیلی کار با محیط Start Screen ویندوز ۸
در آخر نیز بد نیست با چند ترفند برای کار با محیط Start Screen نسخه جدید ویندوز کمپانی مایکروسافت آشنایی پیدا کنیم تا شما بتوانید راحتر با محیط ظاهری این ویندوز کار کنید. در صورتی که می خواهید یک نمای کلی از ظاهر گزینه ها و App های نصب شده در صفحه Start ویندوز خود مشاهده کنید تنها کافی است بر روی آیکون (
در صورتی که می خواهید رنگبندی صفحه شروع ویندوز ۸ خود را نیز تغییر دهید و با این کار جلوه جدیدی را به این صفحه بعد از مدتی کار با آن ببخشید تنها کافی است با استفاده از کلیک بر روی گزینه Setting در منوی سمت راست تصویر که در این آموزش با آن آشنا شدیم و سپس کلیک بر روی گزینه More PC Setting می توانید به محیط اصلی تنظیمات ویندوز ۸ وارد شوید که مانند App جداگانه ای در سیستم شما نمایش داده می شود.
پس از ورود به محیط مدیریتی ویندوز ۸ از منوی سمت راست صفحه گزینه Personalize کلیک کنید و سپس در زبانه های نمایش داده شده در قسمت راست تصویر گزینه Start Screen را انتخاب کنید. همانطور که مشاهده می کنیم از میان رنگ بندی و طرح های موجود می توانیم هر یک را که می خواهیم انتخاب کنیم و ظاهر جدیدی به صفحه شروع ویندوز خود ببخشیم.
در تصویر بالا می توانید نمونه ای از این تغییر را مشاهده کنید که در نهایت پس از این تنظیمات صفحه شروه ویندوز ۸ شما چیزی شبیه به تصویر زیر می شود.
بازکردن چند نمونه از یک برنامه در ویندوزهای 7 و 8
در ویندوز ۷ و ویندوز ۸ مشکلاتی وجود دارد که با کمی دقت می توان آنها را برطرف ساخت. این سوال برخی از کاربران مبتدی است که چگونه می توان چند نمونه از یک برنامه رو در ویندوز ۷ یا ویندوز ۸ به طور همزمان باز کرد. در این آموزش با روشی شما را برای باز کردن چند نمونه از یک برنامه، آشنا می کنیم.
ویندوز ۷ و ویندوز ۸ دارای قابلیت های بسیار خوبی هستند و با آمدن آنها انقلابی در ویندوز ایجاد شد، اما هنوز به طور به پیشفرض اجازه باز کردن چند نمونه از یک برنامه را نمیدهد. برای مثال اگر شما یک پنجره باز از مرورگر Firefox را دارید و قصد باز کردن یک صفحه دیگه فایرفاکس را داشته باشید، شما اجازه این کار را در حالت پیشفرض نخواهید داشت. به هرحال ما دو راه برای انجام این کار برای شما پیشنهاد میکنیم.
خب برای انجام این کار، ابتدای برنامه مورد نظر را باز نمایید. برای مثال ما مرورگر فایرفاکس را باز میکنیم.
وقتی روی آیکون فایرفاکس کلیک کردید و پنجره مرورگر باز شد، اگر روی آیکون فایرفاکس در پایین صفحه کلیک کنید، دیگر موجب باز شدن صفحه نمیگردد و فقط میتوان صفحه مرورگر را Minimize کرد یا به حالت قبلی برگرداند (Restore).
- برای بازکردن صفحهای دیگر از فایر فاکس، کافیست کلید شیفت (Shift) در سمت راست یا چپ صفحه کلید را پایین نگه دارید و سپس روی آیکون مرورگر فایرفاکس یک بار کلیک چپ کنید. مشاهده خواهید نمود که صفحه جدیدی از فایرفاکس برایتان باز خواهد شد.
- روش دوم برای انجام این کار این است که پنجره فایرفاکس را فعال کنید و سپس کلیدهای Ctrl+N را به صورت همزمان فشار دهید تا صفحه جدیدی باز شود. با این روش هر تعداد که بخواهید میتوانید چند نمونه از یک برنامه را باز نمایید.
این کار بسیار ساده بود و من مطمئنم که همه خوانندگان می توانند آن را به راحتی انجام دهند.
خفی کردن روبان جدید «ویندوز 8 »
یکی از قابلیتهای جدیدی که در «ویندوز 8» به چشم میخورد وجود یک روبان در محیط «ویندوز اکسپلورر» است، مشابه آن چیزی که در نسخههای جدید «مایکروسافت آفیس» به چشم میخورد. روبان (Ribbon)، نوار ابزار بزرگی است که دکمههای مختلف کاربردی درون آن گنجانده شده است. هر چند این روبان، انجام بسیاری از کارها را ساده میکند اما در عین حال فضای زیادی از پنجرهها را نیز اشغال میکند. در نتیجه اگر به این روبان بزرگ علاقهای ندارید و دوست دارید محیط «ویندوز اکسپلورر»، همانند «ویندوز 7» باشد با استفاده از این ترفند میتوانید آن را به طور پیشفرض مخفی کنید و در زمان نیاز مجدد آن را بازگردانید.
بدین منظور:
ابتدا بر روی دکمه Start کلیک کرده و عبارت gpedit.msc را وارد نموده و Enter بزنید.
در پنجره Local Group Policy Editor از پنل سمت چپ مسیر زیر را طی کنید:
اکنون از قسمت سمت راست پنجره، بر روی Start Windows Explorer with Ribbon minimized دوبار کلیک کنید.
در پنجره باز شده، گزینه Enabled را به حالت انتخاب درآورده و بر روی دکمه OK کلیک کنید.
اکنون در صورت باز کردن یک پنجره در محیط «ویندوز اکسپلورر»، اثری از روبان نخواهد بود. با کلیک بر روی فلش کوچکی که در سمت راست و بالای پنجره به چشم میخورد، میتوانید مجدد روبان را بازگردانی کنید.
برای این که همه چیز به حالت ابتدایی بازگردد نیز در مسیر طی شده، بایستی گزینه Disabled را انتخاب نمایید.
حوه نمایش Administrative Tools در صفحه Start «ویندوز 8»
در همان صفحه Start، کلیدهای ترکیبی Win+C را بزنید تا نوار Charms در سمت راست صفحه نمایان شود.
اکنون بر روی Settings کلیک کنید.
سپس از منوی Start بر روی Settings کلیک کرده و گزینه Show administrative tools را بر روی Yes تنظیم کنید.
با این کار Administrative Tools در صفحه Start نمایش داده خواهد شد.
برای غیرفعال کردن آن نیز کافی است این گزینه را بر روی No تنظیم کنید.
نحوه ایجاد یک درایو USB یاDVD ی نصب Windows 8 Consumer Preview با قابلیت بوت
این بخش به شما نشان میدهد که چطور یک درایو USB یاDVD ی نصب Windows 8 Consumer Preview با قابلیت بوت ایجاد کنید و با استفاده از آن اقدام به نصب ویندوز 8 کنید.
تذکر: Windows 8 Consumer Preview بر روی همان سختافزارهای مورد نیاز برای ویستا و ویندوز 7 قابل راهاندازیست.
- 1 گیگاهرتز یا سریعتر پردازشگر 32 یا 64 بیتی
- 1 گیگابایت (برای 32 بیتی) یا 2 گیگابایت (برای 64 بیتی) رم
- 16 گیگابایت فضای خالی (برای 32 بیتی) یا 20 گیگابایت (برای 64 بیتی)
- کارت گرافیکی با قابلیت پشتیبانی از DirectX 9 با درایور WDDM 1.0 یا بالاتر
- برای استفاده از قابلیت لمسی، صفحه نمایشگری که از ویژگی چندلمسی پشتیبانی کند.
دستور کار:
1. اگر از پیش فایل ISOی Windows 8 Consumer Preview را در اختیار ندارید، میبایست با کلیک بر روی لینک زیر برای دانلود نسخه 32 یا 64 بیتی (بسته به نوع پردازشگرتان) اقدام کنید و آن را بر روی دسکتاپتان (مثلا ویندوز 7 یا ویستا) ذخیره کنید
Windows 8 Consumer Preview ISO images Downloads
.2 بعد، میبایست برای دانلود و نصب Windows 7 USB/DVD Download Tool بر روی لینک زیر کلیک کنید.
Microsoft Store Online
تذکر: ابزار Windows 7 USB/DVD Download Tool از DVD های دو لایه پشتیبانی نمی کند.
.3ابزار Windows 7 USB/DVD Download Tool را راهاندازی کنید، و بر روی دکمه Browse کلیک کنید.
4. فایل ISOی دانلود شده (مرحله 1) را انتخاب و بر روی دکمه Open کلیک کنید.
5. بر روی Next کلیک کنید و یکی از مراحل 6 یا 7 را انجام دهید.
6. ایجاد درایوUSB نصب Windows 8 Consumer Preview با قابلیت بوت:
الف- یک درایو USB به رایانهتان متصل کنید، و بر روی دکمه USB device کلیک کنید.
ب- نام الفبایی درایو USB تان را انتخاب کنید؛ و بر روی دکمه Begin copying کلیک کنید.
تذکر: اگر نام الفبایی درایو USB تان در منوی بازشوی موجود، فهرست نشده است؛ بر روی دکمه refresh مقابل آن کلیک کنید تا فهرست بازآوری شود.
پ- در پایان، ابزار Windows 7 USB/DVD Download Tool را ببندید.
ت- به مرحله 8 بروید.
7. برای ایجاد DVD ی نصب Windows 8 Consumer Preview با قابلیت بوت:
تذکر: اگر در ویندوز 7 هستید، بجای این کار میتوانید از ابزار رایت ISO ی موجود در خود ویندوز استفاده کنید.
الف- یک DVD ی خام فرمت نشده در درایو DVDتان قرار دهید. پس از شناسایی DVDی خام بر روی دکمه DVD کلیک کنید.
ب- بر روی دکمه Begin burning کلیک کنید.
پ- در پایان، ابزار Windows 7 USB/DVD Download Toolرا ببندید.
ت- به مرحله 8 بروید.
8. و تمام! حالا میتوانید با درایو USB یا DVD ی bootable تان اقدام به نصب Windows 8 Consumer Preview کنید.
باسلام
ممنون از زحمتاتون بسیار اموزش کاملی بود
خیلی جالب و کامل بود خیلی ممنون