نیایش شبانه
الهی! توفیق خدمت به والدینم را به من عطا کن
اى خداى من، جز پروردگار ، پرورده خود را پناه نمى دهد و جز چيره و غالب، شكست خورده را ايمنى نمى بخشد و جز جوينده و طالب ، مطلوب را يارى نمى كند.
خداوندا بر محمد و آلش درود فرست و دانستن آنچه در باره ايشان بر من لازم است به من الهام كن و آموختن همه آن واجبات را بى كم و كاست برايم فراهم نما ، آنگاه مرا به آنچه در اين زمينه الهام كرده اى بكار گير و توفيقم ده تا نسبت به آنچه به من بصيرت مى دهى اقدام كنم تا بكار بستن چيزى از آنچه به من تعليم داده اى از دستم نرود و از خدمتى كه به من الهام فرموده اى احساس سنگينى نكند.
خداوندا بر محمد و آلش درود فرست همانطور كه ما را به وجودش شرافت بخشيدى و بر محمد و آلش درود فرست آن سان كه به سبب آن حضرت براى ما حقى بر عهده مردم واجب نمودى.
خداوندا چنان كن كه از هيبت پدر و مادرم بسان هيبت سلطان خودكامه بيمناك باشم و به هر دو چون مادرى مهربان نيكى نمايم و اطاعت از آنان و خوشرفتارى با آنان را در نظرم از لذت خواب در چشم خواب آلود شيرين تر و براى سينه ام از شربت گوارا در ذائقه تشنه گواراتر گردان تا خواسته ايشان را بر خواسته خود ترجيح دهم و خرسندى آنان را بر خرسندى خود مقدم دارم و خوبى ايشان در باره خود هر چند اندك باشد زياد بينم و نيكويى خود را در باره ايشان هر چند بسيار باشد كم شمارم.
عفو تو زیباتر است
اِلهِی اِنْ كانَ قَبُحَ اَلذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْیَحْسُنِِِ اَلْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ اِلهِی ما اَناَ بِاَوَّلِ مَنْ عَصاكَ فَتُبْتَ عَلَیْهِ وَ تَعَرَّضَ لِمَعْرُوفِكَ فَجُدْتَ عَلَیْهِ...
خدای من!
اگر گناه از بنده زشت است، عفو كه از سوی تو زیباست.
معبودم! من اولین عیانگر تو نیستم كه بر او بخشیدی و در سایه ابر احسانت بر او باریدی.
خدایا! به قدرتت، كه به سویم چشم بگردان. با ابر بردباریت بر بیكران دشت گناهانم بگذر.
یا مُجِیبَ اَلْمُضْطَرَ یا كاشِیفَ اَلضُرِِِ ّیا عَظیمَ اَلبِرِّ یا عَلیماً بِما فیِ اَلسِّر یا جَمیِلَ اَلسِّتْرِِ اِسْتَشْفَعْتُ بِجُوْدِك وَ كَرَمَكَ اِلَیْكَ وَ تَوَسَّلْتُ بِجَنابِكَ وَ تَرَحْمَكَ لَدَیْكَُ فَاسْتَجَبْتَ دُعایِی وَلا تُخَیَِّبْ فِیكَ رَجایی وَ تَقَبِّلْ تَوْبتَی وَ كَفِّرْ خَطِیئتَی بِمَنِّكَ وَ رَحْمَتِكَ یااَرْحَمَ الرَّاحِمیِنَ...
ای دریابنده درماندگان! ای دردسوز دردمندان! و ای بزرگ نیك پردازان!
ای داننده هر چه نهان و ای زیبا پوشاننده هر آشكار وپنهان!
تو را میانجی گناهانم و كرم وجودت گزیدم و از میان هر آنچه هست، برای ورود به درگاه رحمتت ترا برگزیده ام.
خدایا!
استجابت كن دعای مرا و مسوزان ریشه نهال آرزوی مرا و بپذیر رجعت مرا و بپوشان فصیحت مرا.
ای پذیرنده ترین پذیرندگان! و ای پوشنده ترین راز پوشان! و ای مهر گسترترین مهربانان!
الهی! پرده پوشی چون تو کجا بیابم!؟
اى خداى من، جز پروردگار ، پرورده خود را پناه نمى دهد و جز چيره و غالب، شكست خورده را ايمنى نمى بخشد و جز جوينده و طالب ، مطلوب را يارى نمى كند.
بارخدایا! به تو پناه می بریم كه از گفتارت روی گردانیم، یا از دینت منحرف شویم.
بارخدایا! به تو پناه می برم از این كه با وجود توانگری تو، من تهیدست باشم، یا با وجود هدایتگری، در گمراهی به سر برم، یا با آن كه قدرت و پادشاهی از آن توست، به من ستم شود، یا با آن كه زمام اختیار امور در دست توست، من مقهور و خوار گردم.
خداوندا! به تو پناه می برم از این كه ظاهرم را در چشم های مردم نیكو جلوه دهی و باطنم را در پیشگاهت زشت سازی، و به وسیله اعمالی كه تو از آنها خوب آگاهی داری، خوش بینی و احترامات مردم را برای خود محافظت كنم و ظاهر خوبم را برای مردم آشكار نموده و اعمال بدم را فقط تو بدانی ، تا به بندگانت نزدیك و از رضای تو دور گردم.
بارخدایا! از شر شیطان به که پناه برم جز تو؟
بارخدایا! به تو پناه می برم از این كه با وجود توانگری تو، من تهیدست باشم، یا با وجود هدایتگری، در گمراهی به سر برم، یا با آن كه زمام اختیار امور در دست توست، من مقهور و خوار گردم.
خدايا ، از وسوسه هاى شيطان رانده شده و از حيله و مكرهاى گوناگون او ، و از اطمينان به آرمان و وعده ها و فريب و دامهاى او ؛ و از اينكه شيطان در گمراه كردن ما از طاعتت و خوار كردن ما در معصيتت طمع كند ، يا اينكه نيكو باشد نزد ما چيزى كه او براى ما نيكو مى نمايد ، يا اينكه بر ما سنگين آيد چيزى كه او در نظر ما بد جلوه داده است مصونمان دار.
خدايا، به خاطر عبادت و بندگيت او را از ما دور كن و به خاطر تلاش ما، در محبتت ، او را ذليل فرمان و ميان ما و او پرده اى قرار ده كه آن را ندرد و سد محكمى كه آن را نشكند.
بارخدایا! آنچه را به تو زیان نمى رساند، به من ببخشاى
به خاطر عبادت و بندگيت او را از ما دور كن و به خاطر تلاش ما، در محبتت ، او را ذليل فرمان و ميان ما و او پرده اى قرار ده كه آن را ندرد و سد محكمى كه آن را نشكند.
معبودا!
فرمانم دادى و نافرمانى ات کردم، نهى ام کردى و مرتکب شدم ممنوع تو را. اکنون به حالى درآمده ام که نه اسباب تبرئه دارم تا معذرت خواهم و نه توانایى تا پیروز گردم. با چه رویى برابرت آیم.
اى آقایم!
با حال خضوع و خوارى و درماندگى و کوچکى، نه وسیله تبرئه جویى دارم تا عذر خواهم و نه توانایى، تا پیروز گردم و نه دلیلى دارم که بیاورم و نه توانم گفت که بد نکردم و مرتکب کار بد شدم که منکر شوم و اگر منکر شوم، اى مولایم! سود مى برم، ولى چگونه و کجا؟
خدایا!
تو نزدیک تر کسى هستى که بخوانند و اجابت کنى و کریم تر کسى هستى که بگذرى و پر عطاتر از هر که عطا کند و شنواتر از هر کسى که از او بخواهند، اى بخشاینده دنیا و آخرت و مهربان هر دو.
اى آقاى من! طاعتم، تو را بهره اى نداده است و گناهم به تو ضررى نمى رساند. پس آنچه را به تو سود و بهره اى نمى رساند، به من عنایت کن و آنچه را به تو زیان نمى رساند، به من ببخشاى.