جام جم آنلاين: سعيد نيكپور اين روزها بازي در مجموعه تلويزيوني مرد نقره‌اي به كارگرداني كاظم معصومي و تهيه‌كنندگي اميرحسين شريفي را روي آنتن شبكه شما دارد.

سعيد نيكپور در اين مجموعه نقش هادي رادمنش، شخص متمول ساكن اصفهان را بازي مي‌كند كه صاحب يك كارخانه فرش در اصفهان است.

رادمنش در انتخابات صنفي كانديدا مي‌شود تا رياست صنف را به عهده بگيرد و در همين حين تلفن ناشناسي او را تهديد مي‌كند تا از كانديداتوري صنف انصراف بدهد.

او معتقد است نقش هادي رادمنش به ژان والژان ـ شخصيت اصلي داستان بينوايان ويكتور هوگو ـ بسيار نزديك است و همين مساله باعث شد تا او بازي در اين مجموعه را بپذيرد.

مخاطب با ديدن قسمت‌هاي اول مجموعه مرد نقره‌اي به ياد نقش شما در مجموعه خانه بي‌پرنده مي‌افتد، شخص متمولي كه صاحب كارخانه فرش است و از سوي ديگر معتمد مردم هم است. خودتان وقتي فيلمنامه را خوانديد متوجه اين همه شباهت شديد؟

اين تشابه فقط در شغل اين دو نقش وجود دارد. در «خانه ‌بي‌پرنده» نقش يك تاجر فرش را در تهران بازي مي‌كردم، اما هادي رادمنش در مرد نقره‌اي يك تاجر فرش در اصفهان است كه با پسرش زندگي مي‌كند. به مرور كه قصه اين سريال جلو مي‌رود، نشان مي‌دهد زندگي هادي رادمنش با فراز و نشيب‌هاي زيادي روبه‌رو است. بيننده در همان قسمت‌هاي اول متوجه اشتباهات رادمنش در زندگي‌اش نمي‌شود و فكر مي‌كند او هرگز اشتباهي نكرده است.

بله، زندگي پر از چالش اين شخصيت مرا براي بازي ترغيب كرد. من در هلند زندگي مي‌كنم و زماني كه بازي در اثري را مي‌پذيرم به ايران مي‌آيم. وقتي دوستان، فيلمنامه مجموعه مرد نقره‌اي را برايم ايميل كردند و تلفني با كاظم معصومي ـ كارگردان ـ صحبت كردم، توضيحي كه ايشان براي نقش هادي رادمنش داد اين بود كه اين شخصيت به ژان والژان، قهرمان اصلي داستان كلاسيك بينوايان ويكتور هوگو خيلي نزديك است. فيلم‌هاي متعددي بر اساس داستان بينوايان ساخته شده است. من هم وقتي نقش هادي رادمنش را در فيلمنامه خواندم متوجه شباهت او با شخصيت ژان‌والژان شدم. هر دوي اين شخصيت‌ها در يك زماني بر اساس اتفاقي كار خلافي انجام دادند، اما بعد از مدتي پاك شدند. در مجموع نزديك‌بودن به اين شخصيت‌ها و شباهت‌ها برايم خيلي جذاب بود. از سوي ديگر ما در كارهاي تلويزيون شخصيتي مثل هادي رادمنش را خيلي كم يا اصلا نديده‌ايم.

بله، معتقدم جسارت بزرگي است كه چنين اثري براي تلويزيون توليد شود. ما در قصه مرد نقره‌اي مردي را مي‌بينيم كه به ظاهر آدم معتمد و باايماني است كه قصد دارد رييس اصناف شهر شود. اين در حالي است كه كسي از گذشته او مطلع نيست و اين‌كه در قتلي شركت داشته و دستش به خون آلوده است. گرچه او ثروتمند است، اما مالش را از راه نامشروع و سرقت از يك جواهرفروشي به دست آورده است. مسلما پرداختن به چنين شخصيتي كار راحتي نيست. من چنين شخصيتي را تا به حال در آثار تلويزيوني نديده‌ام.

بله، با وجود آن‌كه همزمان با پخش، بخش‌هايي از اين مجموعه تصويربرداري مي‌شود، اين مجموعه را هر شب دنبال مي‌كنم. معتقدم مجموعه مرد نقره‌اي يكي از كارهاي خوب تلويزيون است كه غير از فيلمنامه، كارگرداني و بازي‌هاي خوب، تدوين خيلي خوبي هم دارد. فقط اي كاش اين مجموعه از يكي از شبكه‌هاي سراسري روي آنتن مي‌رفت. البته اين مجموعه الان هم با استقبال مخاطبان روبه‌رو شده است، ولي اگر از يكي از شبكه‌هاي سراسري پخش مي‌شد، مسلما بيشتر از اين ديده مي‌شد. اين مجموعه پاياني عجيب و غريب دارد و مي‌توانم بگويم اين پايان استثنايي باعث غافلگيري مردم مي‌شود.

من ترجيح مي‌دادم از شبكه‌اي پخش مي‌شد كه همه مردم آن را مي‌ديدند. با توجه به اين‌كه شبكه شما از طريق دستگاه‌هاي ست‌تاپ‌باكس قابل دريافت است و از آنجا كه همه مردم اين دستگاه‌ها را ندارند، علاقه‌مند بودم اين مجموعه از يك شبكه ديگر و با يك شرايط مناسب پخش مي‌شد. البته منظورم اين نيست كه مجموعه مرد نقره‌اي هنگام افطار پخش مي‌شد، چرا كه مناسب اين زمان نيست؛ چون مردم هنگام افطار مي‌خواهند آرامش داشته باشند، نه اين‌كه اثري را بينند كه در آن شاهد تضاد شخصيت‌ها، جنايت، خلاف و... باشند. اگر اين مجموعه در يك زمان مناسب و از يك شبكه سراسري روي آنتن مي‌رفت، مسلما طرفداران زيادي ميان مردم پيدا مي‌كرد.

اين مجموعه در اصفهان تهيه شده است، اما همه عوامل اين سريال از تهران انتخاب شده‌اند و تعدادي از هنرمندان اصفهان هم در اين مجموعه بازي مي‌كنند. اين مجموعه تلويزيوني در معاونت استان‌ها توليد شده است، اما استاني‌بودن كار در انتخاب من نقشي نداشته است.

فيلمنامه اين مجموعه خلاصه قصه 50 صفحه‌اي داشت. علاوه بر آن 20 قسمت از فيلمنامه آماده بود و بقيه آن در طول توليد اين مجموعه نوشته شد. با توجه به اين‌كه كليت قصه از ابتدا مشخص بود، بنابراين ما مشكلي در ارتباط با فيلمنامه نداشتيم. علاوه بر آن، كاظم معصومي از ابتدا درباره شخصيت هادي رادمنش تمام مواردي كه مد نظر داشت را گفت و من نسبت به اين شخصيت‌ها و ديگر نقش‌ها شناخت خوبي پيدا كردم.

كاظم معصومي جزو كارگردانان بااخلاق سينما و تلويزيون است. او بسيار صبور است و با سختي‌هاي كار به راحتي مي‌سازد. در واقع، صبر و تحمل ايشان در طول كار خيلي زياد است و براحتي همه چيز را كنترل مي‌كند. ايشان براي نظر بازيگران احترام زيادي قائل است و از پيشنهادهاي آنها استقبال مي‌كند.

بله، من هميشه در هر كاري كه حضور دارم ارتباط صميمانه با بقيه دارم. بنابراين، هميشه رفاقتي و دلسوزانه پيشنهادهايم را مي‌دهم. البته اين مساله فقط شامل حال بازي نمي‌شود و سعي مي‌كنم اگر نظري هم در ارتباط با لباس، گريم، تصويربرداري و... دارم به دوستان بگويم. وقتي كار مشورتي باشد، مسلما به نتايج مطلوبي هم ختم مي‌شود. اين اتفاق هم در مجموعه تلويزيوني مرد نقره‌اي افتاد و فضاي صميمانه‌اي حاكم بود و تلاش كرديم بهترين كار را با همفكري يكديگر تهيه كنيم.

من هميشه در كارهايي كه انجام مي‌دهم، سعي مي‌كنم روابط صميمانه با گروه داشته باشم به ويژه با بازيگران جوان. تجربيات خود را در اختيار يكديگر مي‌گذاريم. اين‌طور نيست كه فقط آموخته‌هايم را به آنها منتقل كنم، بلكه سعي مي‌كنم خودم هم ياد بگيرم. اميدوارم مجموعه مرد نقره‌اي مورد توجه همه مردم قرار گرفته شده باشد.