جام جم آنلاين: وقتي درباره «مكث 94» پس از جستجويي اينترنتي مطالبي مي‌خواندم، فكر نمي‌كردم مخاطب هر شب اين برنامه راديويي شوم. به هادي نُه‌برادر، هماهنگي اين برنامه زنگ مي‌زنم و قرار مي‌گذارم هماهنگ يا به اصطلاح آفيشم كند تا بتوانم سر برنامه ضبط گروه بروم.

مكث 94 ـ كه از برنامه‌هاي راديو تهران است ـ هر شب به شكل زنده با شنوندگان ارتباط‌ تلفني برقرار مي‌كند. راديو تهران وسط ميدان ارك و در حقيقت جايي‌ است شايسته نام تهران بخصوص از نوع قديمش. وقتي به استوديو مي‌روم برنامه ورزش راديو تهران در حال پخش است.

اين اتاق كتابخانه عجيبي هم كنار خود دارد. نمي‌دانم كتاب ناظم‌الاطبا، گلستان، نهج‌الفصاحه به چه كار مي‌آيد.

فرهنگ فارسي‌ كه همه‌ جا توجيه خودش را دارد، حس و حال خوبي به اين اتاق داده است. در هر ميان برنامه، يك برنامه ترافيك پخش مي‌شود. ساعت نزديك 7 بعدازظهر است كه بچه‌ها مي‌آيند.

ساحل كريمي، گوينده مكث 94 از زمان ورودش به اتاق يكريز مي‌خندد. «لحظه‌هاتون هميشه پر از شادي!» وقتي از ساحل كريمي خواستم برنامه‌ را در يك جمله معرفي كند، اين جمله را گفت كه در ادامه گزارش روشن مي‌شود جمله‌اي كليشه‌اي نيست: در تعريف متعارفي كه از اين برنامه مي‌شود، مي‌توان گفت مكث روي موج 94 اف‌ام هر شب اوقاتي مفرح و شاد را براي شنوندگانش ايجاد مي‌كند.

اين برنامه كه ساعت 19 آغاز مي‌شود، بيشتر ساعات خود را به اجراي مسابقه‌هاي مفرح مانند زوكشي، تشخيص نام فيلم از ديالوگ بازيگران، تكرار ديالوگ‌هاي فيلمي كه پخش مي‌شود، اسم‌ فاميل، جمله‌سازي، گويندگي و... اختصاص داده است.

كمي گيج‌كننده است كه خودتان بخواهيد سر از شيوه اجراي دوگانه اين برنامه درآوريد. همين ابتدا همه‌ چيز را روشن خواهم كرد. اين برنامه توسط دو گروه اداره مي‌شود.

از آنجا كه هر شب، از شنبه تا چهارشنبه این برنامه پخش مي‌شود، كار را به دو گروه سپرده‌اند تا هيجان بيشتر ايجاد و برنامه متنوع‌تر شود.

يك هفته مكث 94 به تهيه‌كنندگي مهدي سلطاني، سردبيري ميثم عبدي و گويند‌گي احسان كرمي و ساحل كريمي انجام مي‌شود و يك هفته هم به تهيه‌كنند‌گي مجيد خسرو‌ انجم ـ كه از سردبيران آغازين اين برنامه بوده ـ روي آنتن مي‌رود.

حالا ما از هفته‌اي صحبت مي‌كنم كه سردبيرش ميثم عبدي‌ است و در دهمين جشنواره بين‌المللي راديو، تهيه‌كننده برگزيده و در دوازدهمين جشنواره در بخش اطلاع‌رساني سرگرمي نيز جايزه اول را برد.

ميثم عبدي كه دانشجوي تئاتر و فارغ‌التحصيل اين رشته بوده است، بسيار به صدا و فرم در كارش توجه كرده و افكت‌هاي مختلفي در كارش مي‌آورد تا همه بتوانند با برنامه‌هايش ارتباط برقرار كنند.

او درباره برنامه‌اش مي‌گويد: فضاي بچه‌هاي مكث 94، دوستانه است و اين فضا با مخاطبانش ارتباط برقرار كرده است.

ميثم در عصر بخير تهران فقط در راديو تهران كار مي‌كند و هيچ راديوي ديگري را دوست ندارد، اما عاشق هميشگي تئاتر است.

در مسابقه‌هايي كه برگزار مي‌شود، امتيازاتي به شركت‌كنندگان داده مي‌شود و آن كه امتياز بالاتري گرفته برنده است، اما برنده آخر هفته يعني چهارشنبه مشخص شده و به هفته آينده ملحق مي‌شود.

صدابردار اين برنامه، پيمان آزادي نشسته است و هواي زو‌هايي را كه كشيده مي‌شود، مي‌گيرد. او تنها استقلالي بازمانده در اتاق است كه با بچه‌ها مدام كل‌كل مي‌كند. برنامه مكث 94 با رويكرد طنز در قالب مسابقه مطرح مي‌شود.

در كنار اين مسابقه، مهماني هم معرفي مي‌كنند كه قرار است به سوالات مردم در آخر برنامه پاسخ دهد. هيچ متني براي گويندگان نوشته نشده است و گويندگان جوان برنامه با توجه به گفت‌و‌گوهايي كه بين ‌خودشان و مخاطب برقرار مي‌شود، برنامه را اداره مي‌كنند.

به ‌نظر مي‌رسد همه ‌چيز دست گويندگان است، اما فقط اين‌طور به‌نظر مي‌رسد؛ چون تنوع، فرم خاص و جذاب اين برنامه مديون سردبير و تهيه‌كننده است.

پيش از اين، شهرزاد عبدحق جاي ساحل كرمي گويندگي مي‌كرد و امروز به ‌طور اتفاقي پس از چند ماه آمده تا به همكارانش سري بزند. همه هيجان زده شده‌اند و به داخل استوديو مي‌برندش تا با شنوندگانش احوالپرسي كند.

هنوز فرصت نشده تا با بچه‌هاي مكث 94 صحبت كنيم. برنامه زنده است و همه بايد حواس‌شان به اجرا و صدا باشد. از اجراي كريمي و كرمي همه اين پشت ريسه رفته‌اند. بي‌شك پس از يك‌بار شنيدن، طرفدار پر و پا قرص اين برنامه خواهيد بود.

احسان كرمي كه براي تنفس بيرون آمده است درباره مكث مي‌گويد: مكث 94 برنامه مورد علاقه‌اش است و پنج سال است كه با اين برنامه همكاري مي‌كند. اين برنامه كه بخش اعظمي از آن را مسابقه تشكيل داده است پتانسيل بالايي براي برنامه ايجاد مي‌كند.

مهدي سلطاني نيز مي‌گويد: عمر تهيه‌كنندگي‌اش به اندازه عمر راديو پيام است و از اولين سردبيران آن راديو بوده است. سلطاني ويژگي ‌برنامه‌اش را فضاي مفرح آن مي‌داند و معتقد است اين برنامه همان‌طور كه يك‌ ساعت و 20 دقيقه خودش را شاد مي‌كند، فضاي مفرحي نيز براي شنوندگان به وجود مي‌آورد.

خانمي زنگ مي‌زند و 15 ثانيه زو مي‌كشد، امتيازي مي‌گيرد و گردونه را مي‌چرخاند. امتيازها را عبدي مي‌دهد. يك تيم كارشناسي در استوديو نشسته است و درباره چگونگي صدا و گويندگي و شركت شما در مسابقه‌ها نظر مي‌دهد. امتيازها خيلي هم از روي هوا نيست.

سلطاني معتقد است آن لذتي را كه برنامه زنده دارد برنامه توليدي ندارد. دوازده سيزده سال است كه اين ساعت برنامه را به‌عهده دارد و به‌زعم او بهترين زمان براي اجراي برنامه است.

همه از روي علاقه براي اين برنامه كار مي‌كنند و خيلي خوش مي‌گذرد. ساحل كريمي كه تا پيش از اين، كارش اجراي برنامه‌هاي فرهنگي و ادبي بوده است، كارش را خيلي سخت شروع كرده و استرس زيادي داشته تا توانسته اين نيروي شادي‌بخش را در خودش كشف كند و به مخاطبانش ببخشد.

درباره اولين برنامه زنده‌اش مي‌گويد: آنقدر استرس داشتم كه يادم رفت سلام بدهم و مستقيم به گفت‌وگو با مهمان برنامه پرداختم.(جام جم - ضميمه قاب كوچك)