راسخون

اخبار قرآنی (1391/03/06)

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
تعداد پست ها : 287351
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:42:24             شماره‌ خبر :1016401
در ميزگرد «ارزش‌های دفاع مقدس» عنوان شد:
شكاف بين جوانان و رزمندگان با نظام‌مند شدن اقدامات فرهنگی پر شود

گروه حماسه و ايثار: در ميزگرد «ارزش‌های دفاع مقدس؛ از ديروز تا امروز» در تحريريه ايكناي خوزستان عنوان شد كه ارزش‌های دوران دفاع مقدس را آن گونه كه بايد و شايد به آيند‌ه‌سازان كشور معرفی كنيم و شكافی كه بين جوانان و رزمندگان دفاع مقدس ايجاد شده را با نظامند شدن اقدامات فرهنگي پر كنيم.

فاطمه دهشور، بهيار و رزمنده هشت سال دفاع مقدس در ميزگرد «ارزش‌های دفاع مقدس؛ از ديروز تا امروز» كه يكشنبه، 31 ارديبهشت‌ماه در خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خوزستان، برگزار شد با تصريح به اينكه بتوانيم آنگونه كه رضای خدا و شهدا است دين خود را به شهدای دفاع مقدس ادا كنيم گفت: دوران دفاع مقدس را آنگونه كه بايد و شايد به آيند‌ه‌سازان كشورمان معرفی كنيم، همچنين تلاش بانوان رزمنده را كه زحمات بسياری متحمل شدند بازگو كنيم.

بهيار هشت سال دفاع مقدس:
دوران دفاع مقدس را آن گونه كه بايد و شايد به آيند‌ه‌سازان كشورمان معرفی كنيم

اين رزمنده دفاع مقدس با اشاره به گوشه‌هايی از زندگی خود در دوران دفاع مقدس بيان كرد: اول انقلاب من و چند نفر از دوستانم از كاركنان سازمان جهاد كشاورزی مشغول به تدريس قرآن بوديم. پس از مدتی دوره بهياری را زير نظر يكی از پزشكان آن دوره گذراندم، 12 روز از آن دوره گذشت و جنگ آغاز شروع شد با آغاز جنگ به عضويت بيمارستان درآمديم. از آنجا كه معلم بودم بدون اطلاع اداره در بيمارستان مشغول شدم علاوه بر من 18 نفر از اعضای خانواده‌ام در جبهه حضور داشتند.

وی گفت: درحاليكه ما در بيمارستان مشغول كار بوديم، زاغه‌های اهواز منفجر می‌شدند و هر دقيقه گوشه‌ای از بيمارستان از بيرون بمباران می‌شد، بايد از خانه و خانواده دل می‌كنديم و كار می‌كرديم. هر آن احتمال داشت يكی از برادران، مادر، خواهران و كسان ما را به‌عنوان مجروح به بيمارستان آورند اما با اين حال به كار خود در بيمارستان ادامه می‌داديم.

دهشور با اشاره به يكی از خاطرات خود از بمباران شهر اهواز تصريح كرد: يك بار كه زاغه‌ها بمباران شد، همه فكر كردند كه حمله شروع شده و دشمن اهواز را گرفته است، در اين لحظه در حال كاركردن بوديم، به دوستم فاطمه عباباف گفتم نمی‌دانم چرا مدام مرا به دفتر پرستاری پِيج می‌كنند. نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است آنچه من نمی‌دانستم آن بود كه در اين بمباران خانه ما را توپ زده و خانواده‌ام به خانه خواهرم نقل مكان كرده‌ بودند.

فاطمه دهشور:
صحنه‌های مربوط به مجروحان، كودكی كه مشغول لی‌لی‌بازی بود و پای‌اش قطع شده بود، نوزادانی كه تازه به دنيا آمده بودند، صحنه‌های غم‌انگيز دفاع مقدس بودند

اين رزمنده ادامه داد: صحنه‌های مربوط به مجروحان، كودكی كه مشغول لی‌لی‌بازی بود و پایش قطع شده بود، نوزادانی كه تازه به دنيا آمده بودند، صحنه‌های غم‌انگيزی بودند. به مجروحان رسيدگی می‌كرديم، زمانی كه می‌خواستيم به خانه برگرديم ديدم شيشه‌های خانه شكسته و خانه ويران شده بود. 12 نفر در خانه بودند، اما ناخن يكی هم خونی نشده بود.

دهشور خاطرنشان كرد: همسايه ما «نه‌نه ناصر» همان زمان قصد داشت بچه‌های خود را به جای ‌امن‌تری نقل مكان كند. درست پس از رفتن آنها، خانه‌شان مورد اصابت قرار گرفت و ديوار پشت‌بام خانه ما در خانه آنها فرو ريخت، اما هيچ‌كس در خانه نبود! اين از معجزاتی بود كه آن زمان ديدم.

اين رزمنده دفاع مقدس گفت: نمی‌دانم خداوند چه توانی به ما داده بود كه توانستيم اين اتفاقات را تحمل كنيم. به جز سه نفر از اعضای خانواده ما كه در خانه بودند، از بقيه اطلاع نداشتيم كه زنده‌اند يا مرده! وقتی از سلامتی خانواده مطمئن شدم دوباره به محل كار در بيمارستان بازگشتيم.

وی در ادامه گفت: يكی از برادران من جمال از دانشجويان پيرو خط امام بود. يك روز كه تلفنی احوال ما را جويا شد و من اوضاع خانه و خانواده را به او گفتم خيلی ناراحت شد. دو روز طول نكشيد كه به اهواز آمد و با حسين علم‌الهدی به خط مقدم جبهه رفت. يك هفته بعد از خرمشهر آمدند، شب همگی افراد خانواده دور هم بوديم. آن شب،‌ شب وداع بود و پس از آن ديگر كسی، كسی را نديد. آن شب به شدت می‌ترسيدم چون خانه ما نزديك شهربانی بود و دشمن می‌خواست شهربانی را بمباران كند صدای توپ و خمپاره تمام نمی‌شد، در اين لحظه برادرم كه ترس مرا ديد، دست به دعا برداشت -كه هرگز آن دست‌ها را فراموش نمی‌كنم- «خدايا اين صدا را خاموش كن، آبجی راحت باشد» دقيقاً صدا ايستاد و هيچ صدايی نيامد.

رزمنده دفاع مقدس:
در جنگ معجزات زيادی ديديم، صبر بانوان در اين روزها شگفت‌انگيز بود، همه اتفاقات جلوی چشم آن‌ها می‌افتاد

اين رزمنده گفت: در جنگ معجزات زيادی ديديم، صبر بانوان در اين روزها شگفت‌انگيز بود، همه اتفاقات جلوی چشم آن‌ها می‌افتاد و همواره دعا می‌كرديم كه اتفاق برای اعضای خانواده نيفتد. فردای آن روز همه از يكديگر خداحافظی كردند.

دهشور بيان كرد: من دوباره به محل كارم در بيمارستان بازگشتم. پنج خانم بوديم؛ من و خواهرم، عباباف، حسام و حاجتی. مقرر شد ما پنج نفر مجروحان جنگ را به فرودگاه برسانيم. آمبولانس در اختيار ما 5 نفر بود مانند كاركنان بيمارستان بوديم و رئيس بيمارستان و پزشكانی همچون دكتر روشن‌ضمير و دكتر رهنمون (دكتر جراح) از ما پشتيبانی می‌كردند.

اين رزمنده دفاع مقدس افزود: شايد روزی بيست بار به برای بردن مجروحان به فرودگاه می‌رفتيم و برمی‌گشتيم. در بهداری فرودگاه مستقر شديم و هر يك از ما مسئول سالنی شد من مسئول سالن فلاحی بودم.

اين بهيار دفاع مقدس گفت: بيشتر اوقات ما روزی دوهزار مجروح داشتيم. معجزات زيادی در فرودگاه ديديم مثلاً هيچ وقت نشد كه دشمن بتواند باند فرودگاه را بزند. باوركردنی نيست كه ما در اين لحظات چه استرسی داشتيم. خداوند توان زيادی به ما داده بود تنها چيزی كه برای من سخت بود و از خدا برای آن كمك می‌خواستم اين بود كه حواسم به مجروحان باشد و خانواده را يادم برود چون خيلی به هم وابسته بوديم.

دهشور:
اصل ارزش‌های دفاع مقدس از بين نمی‌رود. عشق از دل هيچ كس نمی‌رود، در وجود همه ما ايمان و اسلام هست اما جامعه و مسئولان در حفظ اين ارزش‌ها خيلی دخيل هستند

دهشور در ادامه سخنان خود گفت: اصل ارزش‌های دفاع مقدس از بين نمی‌رود در حديثی داريم كه اسلام گاهی به اندازه تار مويی باريك می‌شود اما بريده نمی‌شود. عشق از دل هيچ كس نمی‌رود، در وجود همه ما ايمان و اسلام هست اما جامعه و مسئولان در حفظ اين ارزش‌ها خيلی دخيل هستند.

وی كه بازنشسته آموزش و پرورش ادامه داد: مادران امروز ما تصور می‌كنند جامعه بايد فرزندان را بسازد، در حالی كه ما زنان بايد جامعه را بسازيم. اگر من جامعه را ساختم، عنان آن در اختيارم است اگر عنان جامعه دست ما باشد، هيچ كس نمی‌تواند به جامعه صدمه‌ای برساند. زنان هستند كه جسم و روح و اخلاق جامعه را می‌سازند.

اين رزمنده دفاع مقدس با تأكيد بر زنده‌ بودن ارزش‌ها در همه دوران گفت: يكی از مشكلات آن است كه افراد در مسائل مادی روزمره خود دچار مشكل هستند، قلب انسان مانند ليوان آب تميزی است كه اگر با نوك سوزن دورن آن خاك بريزيم، آلوده می‌شود. فرد تا می‌تواند خود را نگه می‌دارد اما وقتی بيشتر خاك بريزيم گل می‌شود، از آب‌ گل‌آلود چه كسی ماهی می‌گيرد؟ دشمن داخلی و خارجی.

دهشور ادامه داد: ما مسئولان بايد دست به دست هم دهيم و فراتر از قصدها و نيات به هر چه گفتيم عمل كنيم. اصل ارزش‌های دفاع مقدس موجود است، كم‌رنگ شدن ارزش‌ها تنها به جهت عملكرد مسئولان است اگر دانش‌آموزان منِ مسئول را به عنوان يك معلم در مدرسه در هيأتی و در خيابان‌ به شكل ديگر ببينند، يا وقتی من مسئول از طرح‌های زيادی صحبت می‌كنم كه همه نيمه‌كاره مانده‌اند، طبيعی است كه قدری مشكلات برای جوانان پيش می‌آيد. من لحظه به لحظه جنگ را نوشته‌ام اما به هيچ‌كس نداده‌ام!

وی اظهار كرد: طينت فرزندان ما پاك است و كسی كه ضربه می‌زند، خود ضربه خورده است كه ضربه می‌زند. بايد اعتقادات قلبی فرزندانمان را زنده كنيم و پرورش فكری، ايمانی و اخلاقی از عواملی است كه ارزش‌ها را زنده می‌كند.

رزمنده هشت سال دفاع مقدس:
مسئولان بايد دست به دست هم دهيم و فراتر از قصدها و نيات به هر چه گفتيم عمل كنيم. اصل ارزش‌های دفاع مقدس موجود است، كم‌رنگ شدن ارزش‌ها تنها به جهت عملكرد مسئولان است

اين رزمنده و بهيار دفاع مقدس تصريح كرد: سازمان‌ها و ارگان‌هايی كه در رابطه با جنگ و جبهه و ايثارگر و آزاده بودند، وظايفشان را در قبال حفظ ارزش‌ها ضعيف انجام داده‌اند اما آيا بايد در مقابل چنين وضعيتی ساكت ماند و غصه خورد؟ بايد پذيرفت كه «كلكم راع و كلكم مسئول عن رعيته».

وی گفت: رسانه‌ها بايد در كنار يكديگر اين ارزش‌ها را منتقل و تثبيت كنند. در مملكت ما زحمت‌های زيادی در اين‌باره كشيده شده و در حال حاضر نيز كشيده می‌شود، اما بايد بيشتر از اين كار كنيم.

دهشور با تأكيد بر اينكه بايد آرام آرام ارزش‌ها را در وجود جوانان زنده كنيم بيان كرد: من تصاوير زيادی از آن دوران در اختيار دارم و هرگز تصاوير را بدون مقدمه‌چينی به دانش‌آموزان نشان ندادم بلكه قبل از اين كار آنها را آماده می‌كردم و می‌گفتم: چه كسی علاقمند است هويزه بيايد؟ تصاوير را آنجا به آنها نشان می‌دادم. اگر بخواهيم بدون مقدمه تصاوير را به بچه‌ها نشان دهيم، متأثر می‌شوند و از وقايع آن دوره زده می‌شوند، بايد بتوانيم در كنار اين عكس‌ها، نويسنده و راوی خوبی باشيم و آن‌گونه كه رضای خدا است در اين راه كار كنيم.

وی ادامه داد: بايد با جوانان دوستی برقرار كنيم، بايد باشيم و اين‌ها را بسازيم، سازنده هستيم، بايد خون دل بخوريم. امام سجاد(ع) 35 سال پس از جريان عاشورا زنده بود و همه گونه فساد و بدبختی در جامعه ديد اما ساخت. بايد حركت كنيم، نبايد متوقف بمانيم و بگوييم چه كنيم؟

در ادامه داود گودرزی، رزمنده و اسير دفاع مقدس و نويسنده كتاب «ناوك عشق» نيز در اين ميزگرد پرداختن به ارزش‌های دفاع مقدس، ماندگاری و راهكارهای احياء و تقويت آنها را مسائل مهمی دانست و با اشاره به اينكه چرا نخستين كنگره خاطره‌نويسی دفاع مقدس پس از 32 سال برگزار می‌شود، افزود: آيا ارگان‌ها و سازمان‌ها و كسانی كه در ارتباط با جنگ و ايثارگری فعاليت می‌كنند، كاری را كه بايد در جهت احياء اين ارزش‌ها انجام دهند، محقق ساخته‌اند؟ آيا توانسته‌اند اين ارز‌ش‌ها را حفظ كنند؟ به نظر می‌آيد اين ارگان‌ها نتوانسته‌اند اين ارزش‌ها را حفظ كنند و در اين زمينه كار فرهنگی چندانی صورت نگرفته است.

وی با تأكيد بر ضرورت آسيب‌شناسی اين موضوع بيان كرد: جوانی كه چرخ فعال اقتصادی خانواده بود در دوران اول انقلاب، با شروع جنگ خانواده خود را رها می‌كرد و به جبهه می‌رفت. در دوران طاغوت چون مردم با ارزش‌های آن دوران زندگی كرده بودند، دانستند علايق ذاتی آنها به ارزش‌های متعالی و دينی جايی در ارزش‌های طاغوتی ندارد. با شروع انقلاب اسلامی مردم كه نسبت به ارزش‌های اسلامی تشنه بودند، مانند تشنه‌ای كه به آب برسد با جان و دل آن را پذيرفتند.

اين رزمنده دفاع مقدس افزود: زمانی كه جنگ شروع شد همين افراد كه بر اساس نياز ذاتی خود به ارزش‌های اسلامی رسيده بودند، آنها را حفظ كردند و در راه حفظ آنها اين همه حماسه را آفريدند. بايد پذيرفت كه ارزش‌های كنونی همان ارزش‌ها هستند هيچ فرقی نكرده اند؛ اين ما هستيم كه فرق كرده‌ايم. اين ما هستيم كه ارزش‌های ديگری را با ارزش‌های خود مقايسه می‌كنيم و بعد از اين قياس، هر يك از ما بر اساس گرايش‌ها و تمايلات خود، ارزشی را انتخاب می‌كنيم.

اسير هشت سال دفاع مقدس:
با شروع انقلاب اسلامی مردم كه نسبت به ارزش‌های اسلامی تشنه بودند، مانند تشنه‌ای كه به آب برسد با جان و دل آن را پذيرفتند.

وی با بيان اينكه تبليغات فرهنگی گسترده‌ای از هر سو در حال حاضر صورت می‌گيرد و نمی‌توان جلوی تغيير فرهنگ‌ها را گرفت عنوان كرد: ارزش‌های دفاع مقدس هنوز وجود دارند، اما در وجود ما خفته است و زمينه برای بيداری آنها در حال حاضر فراهم است.

گودرزی در ادامه سخنان خود بيان كرد: وقتی دغدغه جنگ تمام شد، همه به زندگی خود پرداختند. به نظر می‌آيد همچنان كه برای جنگ استراتژی خاصی ترسيم شده بود، بايد استراتژی خاصی برای پس از جنگ ترسيم می‌شد.

داود گودرزی:
پس از پايان جنگ همه می‌خواستند به زندگی خود بپردازند اما آيا برای افرادی كه از جبهه و جنگ برگشته بودند، برنامه‌ريزی شده بود؟

وی اظهار كرد: در جبهه از همه اقشار دانشجو، كاسب، بنا، عالی‌ترين رتبه‌های علمی و دينی، روحانيون و طلاب در جبهه حضور داشتند. چرا كه ارزش‌ها را درك می‌كردند و می‌خواستند از آنها دفاع كنند. پس از پايان جنگ همه می‌خواستند به زندگی خود بپردازند اما آيا برای افرادی كه از جبهه و جنگ برگشته بودند، برنامه‌ريزی شده بود؟

اين رزمنده دفاع مقدس ادامه داد: ما عنياً ارزش‌های جبهه را ديديم، همه ارز‌ش‌ها آنجا مراعات می‌شد ديديم كه به خاطر رفتن روی مين و يا اينكه چه كسی خط اول برود، بين رزمندگان بحث بود. همه می‌خواستند خودشان بروند و حضور داشته باشند.

نويسنده كتاب «ناوك عشق» اظهار كرد: جبهه ارزش‌های خاص خود را داشت؛ شهامت، شجاعت، رشادت، ايثارگری اين ارزش‌ها مختص جبهه است. حالا وقتی به عرصه زندگی مادی اجتماعی می‌آييم، تفاوت‌های زيادی هست، بچه‌ها در جبهه همه چيز داشتند. نيازهای آنها تأمين بود. حال چرا اين ارزش‌ها در عرصه زندگی روزمره مادی شكست می‌خورد؟ جبهه استراتژی خاصی داشت زندگی كنونی نيز استراتژی خاصی می‌طلبد. اكنون كه من رزمنده بازگشتم، بايد همه چيز برای من مهيا باشد تا دوباره پيروز شوم. كار، امرار معاش، آموزش‌های فرهنگی، اخلاقی و ... آيا اين كار انجام داده شد؟

گودرزی در ادامه با اشاره به دلبستگی برخی افراد و دست اندركاران به زندگی مادی گفت: انسان وقتی به پستی می‌رسد، فريب مقام آن را می‌خورد و پس از آن مغرور و كم‌كم سست و بی‌اراده می‌شود و به زندگی تجملاتی می‌پردازد و اهميتی به ارزش‌ها نمی‌دهد. در ظاهر انسانی ارزشی و در باطن غيرارزشی می‌شود. وقتی اين دورنگی و دورويی را می‌بينيم آن را به حساب همه می‌گذاريم و به همه تعميم می‌دهيم.

نويسنده «ناوك عشق»:
جبهه استراتژی خاصی داشت زندگی كنونی نيز استراتژی خاصی می‌طلبد. اكنون كه من رزمنده بازگشتم، بايد همه چيز برای من مهيا باشد تا دوباره پيروز شوم.

وی افزود: ما افراد و حتی مسئولانی داريم كه هنوز زندگی بسيار ساده و محقری دارند؛ اما گروه اول نمايان‌تر هستند. گاهی اوقات دو مسئول با يكديگر مسأله‌ای پيدا می‌كنند، ضعف‌های همديگر را بزرگ جلوه می‌دهند، علاوه بر اينكه خود را به چالش می‌كشند جامعه را نيز به چالش می‌كشند، سخنانی عليه هم می‌گويند، ضعف‌های همديگر را چنان بزرگ نمايان می‌كنند اما ما ارزش‌های خود را ساده به دست نياورده‌ايم كه ساده آنها را از دست بدهيم.

سيروس باورصاد رزمنده هشت‌سال دفاع مقدس نيز در اين نشست اظهار كرد: خلاء موجود در حفظ ارزش‌ها واقعيت است؛ از اين رو اين ارزش‌ها را سخت می‌توانيم به جوانان خود منتقل كنيم. بعد از پايان جنگ خلأيی ايجاد شد، مثلاً اولين همايش خاطره‌نويسی دفاع مقدس بعد از 30 سال برای نخستين بار در كشور برگزار شد.

وی با اشاره به شور و علاقه رزمندگان هشت سال دفاع مقدس برای رفتن به جبهه اظهار كرد: آيا فرزندان و جوانان امروزی همين ديد را نسبت به جنگ و مسائل دفاع مقدس دارند؟ متأسفانه شكافی كه بين جوانان و ايثارگران و رزمندگان دفاع مقدس ايجاد شده هنوز وجود دارد. بايد تلاش كنيم اين خلأ را پر كنيم.

سيروس باورصاد:
متأسفانه شكافی كه بين جوانان و ايثارگران و رزمندگان دفاع مقدس ايجاد شده هنوز وجود دارد بايد تلاش كنيم اين خلأ را پر كنيم

اين رزمنده دفاع مقدس با اشاره به ضرورت ثبت لحظات ايثارگری رزمندگان دفاع مقدس گفت: افرادی مثل شهيد آوينی كه همت كردند و روايت فتح را ماندگار كردند تا حدودی روايت فتح را به ثبت رساندند، اما تصاوير و صحنه‌های شگفتی از ايثارگری رزمندگان ما هنوز موجود است و كسی نيست آنها را گردآوری و ثبت كند.

باورصاد با بيان سؤالی بيان كرد: آيا بعد از پايان جنگ برای حفظ ارزش‌ها بسترسازی كرده‌ايم؟ به‌طور مثال تصاوير شهدا كه در سطح شهر نصب شده‌اند، به طور ناخودآگاه در ذهن فرزندان ما جای می‌گيرد. متأسفانه ما دير اين اقدامات را انجام داده‌ايم.

اين رزمنده دفاع مقدس خاطر نشان كرد: خلأيی در اين زمينه وجود دارد و بايد روی آن كار صورت گيرد البته اقدامات خوبی به منظور گردآوری خاطرات رزمندگان از سوی بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس صورت می‌گيرد اما در حال حاضر بيشتر بچه‌های رزمنده و ايثارگر خاطرات ارزشمندی و به‌يادماندنی از آن دوران دارند، بايد به سراغ چنين رزمندگانی رفت و تا زمانی كه دير نشده، خاطرات آنها را گردآوری كرد.

وی با تأكيد اينكه بايد برای حفظ ارزش‌ها همت كرد افزود: با وجود كاستی‌های موجود، رزمندگان پيشكسوت بايد همت كنند خاطرات خود را ثبت كنند و آنها را به ديگران انتقال دهند.

باورصاد در ادامه گفت: متأسفانه رزمندگان پس از بازگشت به سمت اين وادی سوق داده نشدند كه تجربيات دوران اساراتشان يا جبهه و جنگ را يادداشت و ثبت كنند تا اين تجربيات را به مردم انتقال دهند. ما پس از بازگشت از اسارت به كارهای ديگری برای ادامه زندگی و جبران سال‌های اسارات پرداختيم و اين اشتباه بود. اما اين اشتباه از سوی رزمندگان صورت نگرفت؛ بلكه زمينه برای آنها فراهم نبود. می‌توانستيم از رزمندگان بخواهيم در كارهای فرهنگی مشغول شوند و داده‌های ذهنی خود را در مدت اسارت بازنويسی كنند.

رزمنده و اسير هشت سال دفاع:
با وجود كاستی‌های موجود، رزمندگان پيشكسوت بايد همت كنند خاطرات خود را ثبت كنند و آنها را به ديگران انتقال دهند

وی عنوان كرد: پس از جنگ برای رزمندگان برنامه‌ريزی فرهنگی صورت نگرفت. گرچه در مباحث مادی حداقل‌هايی برای رزمندگان تدارك ديده شد اما در مسائل فرهنگی تدبيری انديشيده نشد. بايد در كنار مسائل روزمره گذران زندگی زمينه‌ای برای رزمندگان‌،‌ ايثارگران، جانبازان و آزادگان فراهم می‌شد تا اين افراد تجربيات و خاطرات خود را ثبت كنند.

باورصاد با بيان اينكه تلاش‌های صورت گرفته برای گردآوری خاطرات رزمندگان به صورت جسته و گريخته است، خاطرنشان كرد: اگر كنار ستاد آزادگان ستاد فرهنگی ويژه بچه‌های قشر جانباز و آزاده قرار می‌دادند، رزمندگان می‌توانستند در كنار كارهای خود داده‌ها و تجربيات خود را بازگو كنند.

باورصاد:
رزمندگان و جانبازان ما با وجود شرايط سخت بر ارزشهای دفاع مقدس پای‌بندند؛ اين‌ها نسلی هستند كه سخت می‌توان دوباره اين نسل را در دهه‌های آينده جمع كرد

باورصاد تصريح كرد: پس از جبهه و جنگ زندگی روزمره، بچه‌ها را به ماديات نزديك كرد و اين طرز زندگی، مصداق و استنادی برای جوانان شد؛ به گونه‌ای كه جوانان اين شخص را و شيوه زندگی او را مثال می‌زنند. آنهايی مقصر هستند كه به خاطر مال‌اندوزی به موقعيت مالی خوب وابسته شدند. ما نيز مقصر هستيم چون بستر را برای درك مردم از ايثار و ايثارگری به جهت همان خلأ فراهم نكرديم. مردم احساس می‌كنند وضعيت مادی ايثارگران رزمنده و جانباز در حدی است كه همه چيز در اختيار دارند. ما بر فكر مردم در اين زمينه كار نكرده‌ايم و اين خلأ ارزش‌ها را كمرنگ می‌سازد.

وی افزود: جای تأسف است؛ رزمندگان و جانبازان ما با وجود شرايط سخت بر ارزشهای دفاع مقدس پای‌بندند؛ اين‌ها نسلی هستند كه سخت می‌توان دوباره اين نسل را در دهه‌های آينده جمع كرد. اين سخنان به جهت دل‌آزردگی و غمی است كه بر سينه‌های ما نشسته است.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:42:55             شماره‌ خبر :1015710
ارسال 800 اثر به جشنواره علمی و هنری «نماز» منطقه پنج دانشگاه آزاد

گروه فرهنگ و هنر: معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراك و دبير هفتمين جشنواره علمی، فرهنگی و هنری نماز منطقه پنج دانشگاه آزاد از ارسال حدود 800 اثر به اين جشنواره خبر داد.

محمد رحيم بيرقی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراك و دبير هفتمين جشنواره علمی، فرهنگی و هنری نماز منطقه پنج دانشگاه آزاد

محمدرحيم بيرقی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراك و دبير هفتمين جشنواره علمی، فرهنگی و هنری نماز منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی در حاشيه مراسم اختتاميه اين جشنواره كه پنجشنبه 4 خردادماه در سالن شريف مجتمع قائم مقام فراهانی دانشگاه آزاد اسلامی اراك برگزار شد، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه مركزی، گفت: هفتمين جشنواره علمی، فرهنگی و هنری نماز منطقه 5 شامل دانشگاه‌های استان‌های مركزی، لرستان و همدان از اول تا چهارم خردادماه به ميزبانی اين واحد دانشگاهی برگزار شد.

وی با بيان اينكه هفتمين جشنواره علمی، فرهنگی و هنری نماز به‌همت معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد و با همكاری دفتر نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اراك برگزار شد خاطرنشان كرد: برگزاری نمايشگاه كتاب و نرم‌افزارهای قرآنی با موضوع نماز، برگزاری نمايشگاه عفاف و حجاب و عرضه محصولات فرهنگی از جمله برنامه‌های جنبی اين جشنواره بود.

بيرقی افزود: حدود 800 اثر فاخر در 9 رشته فرهنگی شامل رشته‌های فعاليت‌های انتشاراتی، خوشنويسی، نقاشی، ادبيات، گرافيك، فيلم و عكس، رايانامه، صنايع دستی و تحقيق و پژوهش به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شد كه در هر رشته سه نفر به‌عنوان برگزيده معرفی می‌شوند.

اين مقام مسئول در پايان هدف از برگزاری اين جشنواره را توسعه و ترويج اقامه نماز عنوان كرد و گفت: بهره‌گيری از هنر نقش مهمی در تاثيرگذاری بيشتر جشنواره‌های دينی دارد.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:42:55             شماره‌ خبر :1016392
بررسی وضعيت آموزش قرآن به كودك و نوجوان استثنايی/20
سيد‌مهدی سيف:
استفاده از حواس جايگزين آموزش قرآن به افراد استثنايی را تسهيل می‌كند

گروه كودك و نوجوان: يك مدرس قرآن گفت: برخی از حواس در افراد دچار نقص در اندام حسی قدرت دريافت بيشتری حتی به نسبت افراد عادی دارند و بايد از آنها به عنوان حواس جايگزين كه موجب تسهيل در آموزش قرآن می‌شود، استفاده كرد.

سيد‌مهدی سيف، مدرس قرآن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) گفت: افراد استثنايی نيز همچون ساير افراد حق آموزش مهارت‌های زندگی را دارند و بايد با استفاده از شيوه‌ها و ابزار كارآمد در اين زمينه نسبت به آموزش آنها جديت ويژه‌ای به عمل آيد.

وی گفت: وقتی صحبت از عدالت و مساوات در آموزش به افراد بدون در نظر گرفتن شرايط زندگی آنها می‌شود؛ آموزش قرآن در اولويت اين امور قرار می‌گيرد چرا كه تربيت انسان براساس آموزه‌های قرآن و اسلام تبديل شدن او به يك فرد وارسته و مفيد است و در اين راستا او بايد مورد هدايت الهی قرار گيرد.

آموزش قرآن به افراد استثنايی بايد براساس ميزان ظرفيت آنها برنامه‌ريزی شود

سيف قرآن را كتابی برای همه انسانها معرفی كرد و گفت: در آموزش قرآن نبايد بين فردی عادی و استثنايی تفكيك قائل شد، بلكه طبق گفته قرآن كه می‌فرمايد «لاَ یُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا» بايد بسته به ظرفيت و وسع انسان به گونه‌ای برنامه‌ريزی شود كه مطابق با سطح درك و فهم و بسته به ميزان توقعی كه از وی داريم اين آموزش به انجام برسد.

اين كارشناس قرآنی ادامه داد: تنها به فرض اين مسأله كه كسی نقص در توانايی دريافت مطالبی را در روند آموزشی دارد نمی‌تواند دليل اين باشد كه ما می‌توانيم از ارائه آموزش و مطلب به او اجتناب كنيم چرا كه براساس آموزه‌های قرآنی، فرض بر بجا آوردن و ادای فرايض دينی است و به طور مثال در مورد نمازگزاران گفته شده است كه اگر توانايی آن را نداريد كه ايستاده بخوانيد بنشينيد و اگر اين ميزان را نيز قادر نيستيد خوابيده نماز را برپا داريد و اين نشان می‌دهد كه ارائه نشدن آموزش قرآن به افراد استثنايی به سبب آنكه گيرايی بالايی ندارند جايز نيست.

به اين فرض كه چون افراد استثنايی دچار نقص در آموزش هستند نمی توان از ارائه آموزش قرآن به آنها اجتناب كرد بلكه بايد با استفاده از ابزار و شيوه‌های مؤثر و شناسايی حواس جايگزين، به آنها نيز همچون افراد عادی قرآن را آموزش داد

سيف تصريح كرد: در مورد افراد استثنايی دچار نقص در اندام حسی ديده شده است كه حواس ديگری از اين افراد دارای قابليت و قدرت بسيار بيشتری حتی در مقايسه با افراد عادی است و بايد در امر آموزش از اين حواس كه به عنوان حواس جايگزين معرفی می‌شوند، استفاده مؤثر كرد.

ابزار آموزش قرآن به افراد نابينا بايد بيشتر شنيداری باشد

وی ادامه داد: به طور مثال افراد نابينا از حس شنوايی با قدرت بسيار بالا برخوردارند و لذا بايد ابزار آموزشی قرآن به كار رفته در مورد اين افراد بيشتر به شكل شنيداری عرضه شود تا لمسی كه معمولاً با استفاده از خط بريل ارائه می شود.

وی در مورد لزوم استفاده از ابزار شنيداری در آموزش قرآن به اين افراد گفت: آموزش از طريق حس شنوايی هم در قرائت و هجی صحيح كلمات و صوت و لحن و هم در حفظ با هر ميزان تكرار، به قرآن‌آموز كمك می‌كند تا به شيوه‌ای مطلوب از آموزش رسيده و زودتر به اسلوب قرائت قرآن و يا روش‌های مؤثر حفظ آن دست پيدا كند.

اين مدرس قرآن در پايان گفت: در مورد افراد ناشنوا نيز چون معمولاً ناشنوايی آنها با نقص در تكلم همراه می‌شود و يا اين افراد اصلاً قادر به تكلم نيستند، اما از حافظه تصويری و قدرت بالايی در حس بينايی برخوردارند بايد قرآن و آموزه‌های مربوط به آن با استفاده از بهترين شيوه‌های ارائه تصويری آموزش داده شود و برای فهميدن اين مطلب كه آنها تا چه ميزان درك قرآن داشته‌اند، نيز می‌توان از شيوه‌های قراردادی همچون ايما و اشاره استفاده كرد.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:44:12             شماره‌ خبر :1016414
همزمان با هفته جهانی بدون دخانيات؛
فتاوای مراجع عظام درباره استعمال دخانيات اعلام شد

گروه سلامت: همزمان با هفته جهانی بدون دخانيات فتاوای مراجع عظام درباره استعمال دخانيات اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، فتاوايی كه مراجع تقليد درباره مصرف دخانيات اعلام كرده‌اند، به شرح زير است:

آيت‌الله العظمی مكارم شيرازی و آيت‌الله العظمی بهجت(ره) استعمال دخانيات را حرام اعلام كرده‌اند.

آيت‌الله العظمی مكارم شيرازی: اگر كشيدن سيگار و ساير مواد دخانی به شهادت اهل اطلاع ضرر مهمی برای بدن داشته باشد حرام است.

آيت‌الله العظمی مكارم شيرازی: خطرات مهم دود سيگار يك واقعيت است كه حتی فرزندان افراد سيگاری و معاشران آن‌ها نيز از آن در امان نيستند لذا فتوای تحريم آن را به طور مطلق داده‌ايم.

آيت‌الله العظمی نوری همدانی: با توجه به ضررهای مربوط به استعمال دخانيات، استعمال آن جايز نيست.

آيت‌الله العظمی صافی گلپايگانی: ضرر اين سموم مهلك و خطرناك خانمان‌سوز برای دين و ايمان و شرف و سلامت روح و جسم و جامعه است و جلوگيری از آن وظيفه مستقيم حكومت بوده و بر همگان واجب شرعی است.

براساس گزارش ايكنا چهارم تا دهم خرداد‌ماه هفته جهانی بدون دخانيات است و شعار روز جهانی بدون دخانيات «دخالت‌های صنايع دخانی چند مليتی را متوقف كنيم» اعلام شده است.

بنابراين گزارش با توجه به فرا رسيدن هفته جهانی بدون دخانيات قرار است نشست خبری با حضور معاون بهداشتی صبح روز امروز ششم خرداد‌ماه برگزار شود، همايش روز جهانی بدون دخانيات نيز روز چهارشنبه دهم خرداد‌ماه در سالن همايش‌های دانشگاه علوم پزشكی تهران برگزار می‌شود.

همچنين با توجه به اينكه دومين روز هفته جهانی مبارزه با دخانيات در كشور با عنوان «تقويت ارزش‌های دينی سدی در برابر ترفندهای صنايع دخانی» نامگذاری شده است، ائمه جمعه سراسر كشور نيز روز گذشته از مضرات مواد دخانی، از ديدگاه مذهبی و سلامت‌نگر برای مردم سخن گفتند.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:44:22             شماره‌ خبر :1016383
برگزاری اختتاميه طرح «دوستی با قرآن» در دانشگاه خوارزمی

گروه خبرنگاران افتخاري / امیر سعادت‌روشن: مراسم اختتاميه طرح فرهنگی، دينی «دوستی با قرآن» امروز شنبه، ششم خردادماه در دانشگاه خوارزمی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، به همت معاونت فرهنگی دانشگاه خوارزمی و با همكاری نهادها و سازمان‌های فرهنگی استان البرز، مراسم اختتاميه طرح فرهنگی، دينی «دوستی با قرآن» امروز شنبه، ششم خردادماه از ساعت 17 تا 20 با حضور مسئولان وزات علوم، تحقيقات و فن‌آوری و مسئولان فرهنگی استان البرز در اين دانشگاه برگزار می‌شود.

طرح فرهنگی، دينی «دوستی با قرآن» با هدف ترويج فرهنگ ناب قرآنی، آشنايی دانشجويان با محتوای سوره‌های قرآن كريم، آشنايی بيشتر جوانان با معارف، آموزه‌ها، موضوعات و استفاده از مفاهيم قرآن در جای‌جای زندگی فردی و اجتماعی و ايجاد علاقه و انس با قرآن ميان دانشجويان، با حضور 4300 نفر از دانشجويان دانشگاه خوارزمی در دو بخش مسابقه حفظ شفاهی 20 سوره از قرآن كريم و بخش مسابقه كتبی محتوای جزء سی‌ام قرآن برگزار شد.

همچنين، اين طرح از سوی كانون‌های دانشجويی، فرهنگی و هنری معاونت فرهنگی دانشگاه خوارزمی و با همكاری دفتر نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه خوارزمی، ستاد اقامه نماز استان البرز، ادارات‌ كل فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبليغات اسلامی استان البرز، دفتر امور فرهنگی وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوری و ديگر نهادهای فرهنگی برگزار شد.

آزمون كتبی اين مسابقه، 25 ارديبهشت‌ماه از ساعت 12 تا 13 با حضور بيش از 2500 دانشجوی شركت‌كننده در دانشكده ادبيات و علوم انسانی دانشگاه خوارزمی برگزار شد و آزمون بخش شفاهی (حفظ سوره‌های قرآن) نيز روز چهارشنبه، 27 ارديبهشت‌ماه با حضور بيش از 1800 نفر دانشجو برگزار شد.

يادآور می‌شود، به 60 برگزيده اين مسابقه جوايز ارزنده‌ای همچون كمك‌هزينه سفر به مكه مكرمه، كربلای معلی، سوريه، مشهد مقدس و كارت هديه‌های مختلف اعطا خواهد شد.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:45:16             شماره‌ خبر :1016267
تربيت نسل جوان در پرتو مبانی دينی و ارزش‌های اسلامی، ضروری است

گروه خبرنگاران افتخاري / اعظم‌السادات میرجلیلی: معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: تربيت نسل جوان در پرتو مبانی دينی و ارزش‌های اسلامی مهم و ضروری است.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) در يزد، محمدصادق اكبری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان روز چهارم خردادماه در بازديد از شبكه فعالان ازدواج استان يزد، افزود: با توجه به روشن شدن تشكيلات وزارت ورزش و جوانان، به دنبال احيا و دميده شدن روح تازه در فعاليت‌های حوزه جوانان هستيم و با توجه به اينكه وزير ورزش و جوانان نيز دغدغه ويژه‌ای نسبت به اين حوزه دارند، اميد داريم فعاليت‌های خوبی در اين زمينه انجام شود.

وی ادامه داد: فعاليت‌هايی همچون سازمان‌های مردم‌نهاد و شبكه فعالان ازدواج با توجه به غير دولتی بودنشان، ظرفيت‌ها و پتانسيل‌های بسيار خوبی برای فعاليت دارند كه مردم نيز بهتر می‌توانند با اين مجموعه‌ها تعامل برقرار كنند و بايد از اين ظرفيت‌ها و پتانسيل‌ها به نحو مطلوب استفاده كرد.

اكبری، با تقدير و تشكر از فعاليت‌های شبكه فعالان ازدواج استان يزد، اضافه كرد: شبكه فعالان ازدواج استان يزد ظرفيت‌های بسيار مطلوبی را فراهم آورده است و از شبكه‌های بسيار فعال كشور محسوب می‌‌شود كه بايد از اين تجربيات به‌دست آمده، استان‌های ديگر نيز بهره‌مند شوند.

علی پارسانيا، مدير شبكه فعالان ازدواج استان يزد نيز در اين بازديد به تشريح فعاليت‌ها، عملكرد و تسهيلات شبكه پرداخت و اضافه كرد: يزد با توجه به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌های موجود، آمادگی تبديل شدن به دبيرخانه مركزی برای انتقال تجربيات و هماهنگی شبكه فعالان ازدواج كشور را دارا است.

يادآور می‌شود، در اين جلسه، دهقان، مديركل جديد سازمان ورزش و جوانان استان يزد، شرف‌الدينی، معاون، نارگانی، مسئول روابط عمومی و خانی، رئيس هيئت‌مديره شبكه فعالان ازدواج استان يزد نيز حضور داشتند.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:47:23             شماره‌ خبر :1016389
رهبرحقيقت:
داوری جشنواره «تلاوتِ من» با دريافت 3000 اثر آغاز شد

گروه فعاليت‌های قرآنی: دبير جشنواره بين‌المللی تلاوت من، گفت: اين جشنواره موفق به دريافت 3000 فايل صوتی و تصويری شده است كه همچنان اين ميزان در حال افزايش است و هئيت داوران، ارزيابی تلاوت‌ها را آغاز كرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، مهران رهبرحقيقت، دبير جشنواره بين‌المللی تلاوت من، ضمن اعلام دريافت 3000 فايل صوتی و تصويری، گفت: اين ميزان، تعداد فايل‌هايی است كه شركت‌كنندگان از طريق پايگاه اطلاع‌رسانی اين جشنواره ارسال كردند و چون امكان ارسال فايل‌های صوتی و تصويری از طريق پست نيز وجود داشت، همچنان دبيرخانه در حال دريافت آثار است. هنوز آمار از كل فايل‌های دريافتی، نمی‌توان ارائه داد. البته اين ميزان استقبال با توجه به ميزان تبليغات صورت گرفته بيش از حد تصور بود.

وی يادآور شد: فرصت ارسال فايل‌های صوتی و تصويری از تلاوت‌های شركت‌كنندگان از دوم اسفند‌ماه سال گذشته تا پايان ارديبهشت ماه سال جاری بود. جشنواره بين‌المللی تلاوت من در فاز اول با محوريت ترتيل و تحقيق قرآن برگزار شد و در مراحل بعدی كه در همين سال جاری برپا خواهد شد در حوزه‌های ديگر قرآنی به اجرا درخواهد آمد.

رهبرحقيت با اعلام اينكه برای همه شركت‌كنندگان كارنامه صادر خواهد شد، اعلام كرد: تعداد شركت‌كنندگان در بعد بين‌المللی فراتر از انتظار بود و از تمامی قاره‌ها فايل‌های صوتی و تصويری دريافت شده است. در كشورمان نيز از تمامی استان‌ها و از بسياری از روستا‌ها شركت‌كننده وجود داشته است. شركت‌كنندگان اين جشنواره علاوه براينكه بايد به مقوله قرائت قرآن علاقه‌مند باشند بايد امكان ضبط و ارسال صوت خود را داشته باشند.

وی با اعلام آغاز داوری جشنواره تلاوت من عنوان كرد: به دليل ازدياد فايل‌های دريافت شده، زمان داوری به طول خواهد انجاميد و شاهد برگزاری مراسم اختتاميه، معرفی و تجليل از برترين‌ها در تيرماه سال جاری خواهيم بود.

رهبرحقيقت در ادامه از شركت 65 درصد از آقايان در جشنواره تلاوت من خبر داد و عنوان كرد: از ميان شركت‌كنندگان 23 درصد زير 14 سال، 18 درصد بين 14 تا 22 سال و 59 درصد بالای 22 سال سن دارند.

دبير جشنواره تلاوت من، اعلام كرد: در زمان اختتاميه، كتاب جشنواره تلاوت من با ارائه تمامی آمار و جزئيات برپايی آن توزيع خواهد شد.

گفتنی است، ايجاد آرشيو غنی از قرائت‌های شركت‌كنندگان در اين جشنواره امكان‌پذير است. همچنين استعداد‌ها شناسايی شده و در صورت نياز دوره‌های آموزشی برای آنها برگزار و حتی از تلاوت‌هايشان در راديو قرآن استفاده خواهد شد.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:48:14             شماره‌ خبر :1016434
اولین يادواره 60 شهید کوی صفری اراك برگزار شد

گروه سياسی و اجتماعی: با سخنرانی حجت‌الاسلام آقا ميری یادواره 60 شهید كوی صفری اراك عصر پنجشنبه، 4 خردادماه در مسجد امام رضا(ع) برگزار شد.

حجت‌الاسلام آقاميری، كارشناس دينی موسسه سيره شهدای قم

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه مركزی، حجت‌الاسلام آقاميری از كارشناسان دينی موسسه سيره شهدای قم در این مراسم گفت: از آنجا كه برگزاری مراسم يادواره شهدا مرور خاطراتی از رشادت‌ و از خودگذشتگی‌های رزمندگان غيور و سرافراز ميهن اسلامی در جريان 8 سال دفاع مقدس است، لذا نقش مهمی در تثبيت ياد و خاطره اين عزيزان و تجديد ميثاق با آنها دارد.

وی با بيان اينكه شهدا در راه خدا از بزرگ‌ترين سرمايه خود كه همان جان شيرينشان بود گذشتند افزود: شهدا با خدا معامله كردند و در اين معامله پيروزمندانه به سعادت ابدی نائل آمدند.

حجت‌الاسلام آقاميری با اشاره به اينكه شهدا با غلبه بر نفس اماره خود فتح‌الفتوح را در وجود خود انجام دادند گفت: غلبه بر نفس اماره باعث می‌شود تمامی اعمال انسان رنگ و بوی خدايی گرفته و رضايت الهی به‌عنوان هدف غايی و نهايی از انجام هر كار باشد.

وی در ادامه بر اخلاص بر عمل تأكيد كرد و گفت: كسی كه با خداوند صاف و يكدل باشد، همواره موفق و پايدار خواهد بود و خداوند مهر و محبتش را در قلوب ساير مومنين قرار می‌دهد.

حجت‌الاسلام آقا ميری در پايان خاطرنشان كرد: برگزاری مراسم معنوی يادواره شهدا يكی از موثرترين و متداول‌ترين راه‌های نشر ارزش‌ها و بزرگداشت ياد و خاطره شهداست، لذا خادمين شهدا ماموريت دارند تا با بيان خاطرات و حماسه‌های دفاع مقدس موجب نشر و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و انتقال و پايايی آن شوند.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:50:59             شماره‌ خبر :1016365
رئيس سازمان دارالقرآن كشور خبر داد:
راه‌اندازی مراكز آموزش تخصصی قرآن در سراسر كشور

گروه فعاليت‌های قرآنی: مهدی قره‌شیخ‌لو گفت: مراكز آموزش تخصصی قرآن كريم به‌زودی در سراسر كشور با هدف جذب و شناسایی نخبگان قرآنی و آموزش تخصصی مباحث قرآنی به فعالان قرآنی راه‌اندازی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه قزوین، مهدی قره‌شیخ‌لو در مراسم اختتامیه جشنواره قرآنی «صراط المستقیم» قزوین که عصر جمعه، ۵ خرداد برگزار شد با اعلام راه‌اندازی مراکز آموزش تخصصی قرآن در سراسر کشور گفت: این مراکز با هدف جذب و شناسایی نخبگان قرآنی و آموزش تخصصی مباحث قرآنی به فعالان قرآنی در استان‌های سراسر کشور راه‌اندازی خواهد شد.

وی با اشاره به راه‌اندازی انجمن خیرین قرآنی گفت: این انجمن سال گذشته با شعار هر ایرانی یک خیر قرآنی با هدف جلب و جذب مشارکت‌های مردمی در جهت توسعه فعالیت‌های قرآنی تأسیس شد.

قره‌شیخ‌لو گفت: اگر هر ۷۵ میلیون جمعیت کشور هر کدام ماهیانه مبلغ هزار تومان برای فعالیت‌های قرآنی در سراسر کشور اختصاص دهند هر ساله بودجه‌ای برابر چندین میلیون تومان جمع‌آوری می‌شود که می‌توان از آن در جهت گسترش فعالیت‌های قرآنی بهره گرفت.

رئیس سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به شور و اشتیاق مردم برای شرکت در فعالیت‌های مذهبی گفت: اعتقاد داریم که می‌توان با همکاری مردم و هماهنگی نهاد‌های ذی‌ربط،‌‌ همان شوری که در ماه محرم برای برگزاری مراسم عزاداری به وجود می‌آید در ماه مبارک رمضان برای فعالیت‌های قرآنی به وجود آورد و این امر با مشارکت مردم فعالیتی قابل اجرا در سراسر کشور است.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:51:31             شماره‌ خبر :1016254
تمدن اصفهان در طول تاريخ با عرفان، علم و هنر آميخته بوده است

گروه سياسی و اجتماعی: مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به جايگاه ديرينه اصفهان در علوم اسلامی گفت: در طول تاريخ، تمدن اصفهان با عرفان، علم و هنر آميخته بوده است.

محمود شالويی، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان

به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) شعبه اصفهان، محمود شالويی، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان چهارم خردادماه در همايش نام‌آوران حوزه علميه اصفهان، با اشاره به جايگاه ديرينه اصفهان در علوم اسلامی گفت: در طول تاريخ تمدن بزرگ اصفهان با عرفان، علم و هنر آميخته بوده است.

وی حوزه‌های علميه اين شهر را مشوق ديگر حوزه‌های علميه در سطح جهان معرفی كرد و گفت: از اصفهان با آن پيشينه گسترده علمی و تاريخی، عالمان بسيار بزرگی برخاسته‌اند و در راستای خدمت به اسلام گام برداشته‌اند.

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: همين نقش گسترده در طول تاريخ بوده كه چشم‌های بسياری را به اين شهر دوخته است که انتظارات بالايی از این شهر دارند.

شالويی با اشاره به اين‌كه برگزاری همايش نام‌آوران حوزه علميه اصفهان يك حركت مستمر است، تأكيد كرد: برگزاری سه دوره از سلسله همايش‌های نام‌آوران حوزه علميه اصفهان را در دستور كار قرا داده‌ايم كه در دوره نخست آن به معرفی ۱۴ تن از نام‌آوران حوزه علميه اصفهان از صدر اسلام تا دوره صفويه پرداخته‌ايم.

وی تصريح كرد: در دوره دوم عالمان شاخص حوزه علميه از صفويه تا قاجار را مورد بررسی قرار خواهيم داد و در دوره سوم نيز نام‌آوران اين حوزه از قاجار تا امروز را به‌عنوان جامعه هدف در نظر گرفته‌ایم.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:52:18             شماره‌ خبر :1016474
بيش از 10 هزار زائر از سمنان به سرزمين وحی اعزام می‌شوند

گروه سياسی و اجتماعی: 10 هزار و 245 زائر در قالب 77 كاروان در موسم عمره مفرده امسال به سرزمين وحی اعزام می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران‌(ايكنا) شعبه سمنان، عباس اسماعيلی، مدير حج و زيارت استان سمنان، چهارم خردادماه در همايش عمره‌گزاران شهرستان‌های سمنان و مهديشهر، با اعلام خبر اعزام بيش از 10 هزار زائر از سمنان به سرزمين وحی، گفت: 154 نفر از عوامل اجرايی وظيفه خدمتگزاری و همراهی زائران را بر عهده دارند.

وی از مردم استان سمنان خواست برای تشرف به سفرهای زيارتی خارج از كشور اعم از عمره مفرده، عتبات عاليات و يا سوريه فقط از طريق دفاتر خدمات زيارتی دارای مجور سازمان حج و زيارت اقدام كنند.

مدير حج و زيارت استان سمنان يادآور شد: در اين استان 19 دفتر زيارتی فعاليت دارند كه از اين تعداد شش دفتر در شهرستان سمنان و يك دفتر در مهديشهر مستقر است.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:53:31             شماره‌ خبر :1013381
آقاپور عنوان كرد:
سبك زندگی اسلامی نسخه كامل درمان بحران‌های بشر امروزی است

گروه سلامت: دبير اجرايی كميته راهبردی قرآن‌پژوهی و طب وزارت بهداشت با بيان اينكه در مكتب اسلام و از ديدگاه بسياری از دانشمندان، سبك زندگی اسلامی می‌تواند نسخه كامل درمان بحران‌های اجتماعی، سلامت و... بشر امروزی باشد، اظهار كرد: لذا استفاده از شاخص‌های سبك زندگی اسلامی می‌تواند تمدنی شگرف در جوامع بشری ايجاد كند.

اسلام آقاپور، دبير اجرايی كميته راهبردی قرآن پژوهی و طب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی

اسلام آقاپور، دبير اجرايی كميته راهبردی قرآن پژوهی و طب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، به تاريخچه سبك زندگی پرداخت و افزود: از دهه 80 ميلادی، بين‌المللی شدن به ايجاد و توسعه نهادهای بين‌المللی و توسعه ارتباط‌ها و پيوندهای فراملی و بين‌المللی انجاميد.

وی ادامه داد: در سه دهه اخير، دو جريان تكامل بخش بين‌المللی شدن و جهانی شدن منجر به درك اهميت عامل سبك زندگی و شناخت سبك زندگی جوامع مختلف در سطح ملی و سازمانی شده است كه بر اين اساس، به تدريج روابط افراد و سازمان‌ها مرزهای ملی را درنورديد و عرصه فعاليت‌ها و تعاملات بين‌المللی و جهانی شد، در اين زمان بود كه مختصات ويژگی‌های سبك‌های زندگی ملی و اجتماعی جوامع وارد معادلات شد.

دبير اجرايی كميته راهبردی قرآن‌پژوهی و طب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، يادآور شد: در اين ميان پيروزی انقلاب اسلامی در ايران و معرفی مردم سالاری دينی و توفيقات آن در عرصه عمل، به عنوان پارادايم رقيب، ضربه مهلك بر الگوهای سبك زندگی غربی وارد كرد.

آقاپور با بيان اينكه در مكتب اسلام و از ديدگاه بسياری از انديشمندان اسلامی و غير اسلامی، سبك زندگی اسلامی می‌تواند نسخه كامل درمان بحران‌های اجتماعی، اقتصادی، مديريتی، سلامت، بهداشت و ... بشر امروزی باشد، اظهار كرد: لذا استفاده از شاخص‌های سبك زندگی اسلامی در عرصه تمامی سطوح مديريتی و همچنين در تمامی سازمان‌ها می‌تواند تمدنی شگرف در جوامع بشری ايجاد كند.

وی تصريح كرد: بنابراين ايجاد اتاق فكر سبك زندگی اسلامی در تمامی سازمان‌های كشور ضرورتی گريز ناپذير است كه با تعيين شاخص‌های اين سبك از زندگی با توجه به موقعيت هر سازمان مديريتی می‌توان سيستم مديريتی جديدی را در سطح جهانی رقم زد كه كاستی‌ها و نواقص مديريتی جهان را تكميل كند.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:53:38             شماره‌ خبر :1016413
در قالب كارگاه وبلاگ‌نويسی؛
اعضای كانون‌های مساجد لرستان راه‌های مقابله با جنگ نرم را فرا می‌گيرند

گروه فرهنگ و هنر: اعضای كانون‌های مساجد استان لرستان در قالب كارگاه‌های آموزشی وبلاگ‌نويسی با راه‌های مقابله با جنگ نرم دشمن آشنا می‌شوند.

حجت‌الاسلام سيد علی موسوی، مسئول دبيرخانه كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد لرستان

حجت‌الاسلام سيدعلی موسوی، مسئول دبيرخانه كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه لرستان، از برگزاری كارگاه آموزشی وبلاگ‌نويسی ويژه اعضای كانون‌های مساجد اين استان خبر داد و گفت: دوره كارگاه آموزشی وبلاگ‌نويسی كانون‌های مساجد لرستان روز جمعه، پنجم خردادماه در خرم‌آباد برگزار شد.

وی با بيان اين‌كه اين كارگاه آموزشی طی سه جلسه برگزار می‌شود اظهار کرد: اين كارگاه‌ها روزهای جمعه در مجتمع ديجيتال خرم‌آباد برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام موسوی اذعان کرد: اين كارگاه با هدف آشناسازی جوانان فعال در كانون‌های مساجد با نحوه كار در فضای مجازی اينترنت و به‌منظور مبارزه با جنگ نرم از طريق ايجاد وبلاگ‌های دينی و فرهنگی برگزار می‌شود.

وی با بيان اين‌كه مبارزه با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان بايد به‌طور جدی انجام شود تا جوانان اين كشور از خطر توطئه‌های شوم دشمنان مصون بمانند خاطرنشان كرد: اين دوره آموزشی با حضور اساتيد برجسته استانی برگزار می‌شود.

مسئول دبيرخانه كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد لرستان عنوان كرد: همزمان با اين كارگاه آموزشی، كارگاه آموزشی گزارش‌نويسی و مقاله‌نويسی برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام موسوی بيان كرد: كارگاه آموزشی گزارش‌نويسی و مقاله‌نويسی ويژه مديران و اعضای فعال كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان لرستان برگزار می‌شود.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:55:26             شماره‌ خبر :1016316
امام جمعه موقت قزوين:
اراده ملت ايران در حال تحقق است

گروه سیاسی و اجتماعی: اقتدار ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران و موفقیت ایران اسلامی در مذاکرات با ۵+۱نشان داد اراده ملت ایران در حال تحقق است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه قزوین، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی، امام جمعه موقت قزوین در خطبه‌های این هفته نماز جمعه قزوین با اشاره به موفقیت‌های هیئت ایرانی در دور دوم مذاکرات با ۵+۱ اظهار کرد: زمان و مکان مذاکرات و مهم‌تر از همه روند مذاکرات نشان داد که غرب چاره‌ای جز پذیرفتن حق مسلم ایران اسلامی ندارند.

وی تعیین زمان و محل دور بعد مذاکرات توسط ایران را نیز نوعی دیگر از تسلیم شدن غرب برابر ایران دانست و گفت: این‌ها همه نشان از قدرت و اراده ملت ایران برای ایستادگی برابر دشمنان خود است غرب نیز امروز باید برابر خواسته ایران تسلیم شود.

حجت‌الاسلام عابدینی در بخش دیگری از سخنان با اشاره به برگزاری اولین انتخابات آزاد ریاست جمهوری ملت مسلمان مصر و پیشتازی مسلمانان در این انتخابات ادامه داد: روح استکبار ستیزی مردم مسلمان مصر نشان از این دارد که این مردم به‌هیچ عنوان علاقه‌ای برای حضور و دخالت غرب بر سرنوشت خود ندارند و انتخاب نماینده اخوان‌المسلمین در انتخابات نشان از نفوذ و جایگاه مسلمانان در این کشور دارد.

خطیب نماز جمعه قزوین با اشاره به جایگاه ملت ایران در مصر اضافه کرد مقام معظم رهبری و سیدحسن نصرالله نفوذ بسیار زیادی در قلوب مردم مسلمان مصر دارد و این‌‌ همان چیزی است که غرب و صهیونیست‌ها به شدت از آن در هراس هستند.

حجت‌الاسلام عابدینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرارسیدن ایام البیض و اعتکاف، به استقبال بی‌نظیر مردم قزوین اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: مردم مسلمان قزوین در طول تاریخ استقبال بی‌نظیری از این مراسم دینی دارند و امسال نیز به مانند سالیان گذشته این استقبال ادامه دارد.

وی استقبال دانشجویان در دانشگاه‌ها را نیز بسیار باشکوه خواند و گفت: این حرکت نشان از استقبال خوب دانشجویان در تقویت روحیه معنوی و افزایش سطح ایمان خود دارد.

همایش عبدالجلیل رازی قزوینی عنوان دیگری بود که حجت الاسلام عابدینی در فراز پایانی نماز جمعه این هفته قزوین به آن اشاره کرد. وی عبدالجلیل رازی قزوینی را از مفاخر استان برشمرد و گفت: رازی از سخنوران و وعاظ معروف سده ششم قمری بوده برای حفظ و جایگاه ولایت و دین بسیار زحمت کشیده است.

وی ادامه داد: این همایش در قم و با پیام مقام معظم رهبری آغاز شده است و ادامه آن نیز فردا در مسجدالنبی قزوین برگزار خواهد شد.

mehdi0014 کاربر طلایی1
|
|
شنبه 06 خرداد 1391 08:55:43             شماره‌ خبر :1016390
مجمع قاريان، حافظان و مفسران قرآن دانش‌آموزان گلستانی آغاز به‌كار كرد

گروه فعاليت‌های قرآنی: معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌كل آموزش و پرورش گلستان از آغاز به‌کار مجمع قاريان، حافظان و مفسران قرآن كريم دانش‌آموزان این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه گلستان، منصور عتيقی، معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌كل آموزش و پرورش، صبح امروز، 6 خردادماه با ارزشمند ارزيابی کردن طرح مجمع قاريان، گفت: اين طرح جهت شناسايی، جذب و پرورش نيروهای مستعد قرآنی در زمينه قرائت، حفظ و مفاهيم قرآن كريم در دوران مختلف تحصيلی دانش‌آموزان فعاليت خود را آغاز كرده است.

وی اضافه كرد: با توجه به وجود استعدادهای درخشان در استان گلستان اين طرح كمك شايانی به بروز توانمند‌ی‌های فرزندان اين خطه در امر قرائت، حفظ و تفسير قرآن كريم خواهد كرد.

یادآور می‌شود، در اين رابطه در نشستی با مسئولان اين اداره‌كل، طرح در اختيار كارشناسان و مديران مدارس قرآن كريم قرار گرفت تا در نشست بعدی، نظرات تخصصی و كارشناسانه خود را اعلام کنند. پيشنهاد اين طرح توسط سنگدوينی، مدير مدرسه امام خمينی(ره) شهرستان گرگان داده شده بود كه پس از بررسی و تكميل، توسط كارشناسان قرآن در شورای قرآن استان مطرح شد و اجرای آن در سطح گلستان به تصويب رسيد.