اخبار سینما و تئاتر(91/01/30)
خبرگزاری فارس: فیلم اسبجنگی به کارگردانی استیون اسپیلبرگ در باشگاه فیلم رازی به بوته نقد گذاشته میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۱ ، باشگاه فیلم رازی در بیست و چهارمین نشست خود فیلم سینمایی "اسب جنگی" را مورد نقد و بررسی قرار میدهد.
برپایه این گزارش دراین نشست موضوعی که امروز چهارشنبه30 فروردین ماه ساعت 17و با حضور جمعی ازهنرمندان، اصحاب رسانه و هنرجویان عرصه فیلم وسینما برگزار می شود جواد طوسی نویسنده ومنتقد سینما فیلم سینمایی اسب جنگی ساخته استیون اسپیلبرگ را مورد نقد و بررسی قرار خواهد داد .
گفتنی است؛ فیلم سینمایی"اسب جنگی" براساس رمانی با همین نام نوشته مایکل مورپرگو نویسنده بریتانیایی محصول2011 است.
داستان فیلم روایت رابطه دوستانه بین پسری به نام آلبرت واسب او "جوئی" است که به فراز و نشیب های جنگ جهانی اول می پردازد.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس: جمال شورجه با اشاره به اینکه برای بازی در فیلم «آخرین سفر» مذاکره مستقیم با پرویز پرستویی نداشته و گروه تولید این موضوع را به اطلاع وی رسانده است، گفت: منتظر مشاوره و راهنمایی «پروزیر پرستویی» هستم.
«جمال شورجه» کارگردان سینما، در پی انتشار گفتوگوی «پرویز پرستویی» در یکی از رسانهها در مورد عدم مذاکره با وی برای بازی در فیلم سینمایی «آخرین سفر» به فارس، اظهار داشت: آقای پرستویی درست میفرمایند، بنده مذاکره مستقیم با ایشان نداشتم و احتمالا از طریق عوامل گروه تولید و تهیه به اطلاع ایشان رسانده شده است.
کارگردان «33 روز» در ادامه به فارس، گفت: اما چنانچه خداوند متعال لطف و لیاقت ساخت چنین اثری را به من داد خیلی علاقهمند هستم که «پرویز پرستویی» این نقش را ایفا کند.
«جمال شورجه» در پایان این گفتوگو خاطرنشان کرد: البته به گوش من رسیده بود که «پرویز پرستویی» اعلام کرده است که من با «جمال شورجه» خیلی صحبتها دارم و من هم درباره این اظهار نظر میتوانم بگوییم که منتظر مشاورهها و راهنماییهای «پرویز پرستویی» هستم و چنانچه مراحل تولید این کار جدی و جدیتر شد، قطعاً فیلمنامه را برای ایشان ارسال خواهم کرد.
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: کارگردان «مصائب چارلی» از احتمال اکران این فیلم در گروه مخاطب خاص خبر داد.
«علیرضا سعادتنیا» کارگردان سینما با خبرنگار سینمایی فارس، گفت: هنوز قراردادی منعقد نشده است اما قرار است فیلم سینمایی «مصائب چارلی» احتمالاً در گروه مخاطب خاص اکران خواهد شد.
بنابراین گزارش، داستان فیلم سینمایی «مصائب چارلی» درباره کاکازاد فروشنده دورهگرد نفت و بنزین است که در منطقه اربیل کردستان زندگی میکند. او که عاشق فیلم و سینماست به طور اتفاقی روزی در بازار کهنه فروشی یک آپارات سینما را دیده و خریداری میکند و ...
این فیلم در جشنواره کودک سال گذشته توانست جوایزی را از آن خود کند.
مهدی هاشمی، طوفان ابوبکر، سیروان گلی، محمد کرامیانی، سیمر فاروق، خالد مولود (بازیگران ایرانی) و نارین اکرام، سویت لانه شیخعمر، الکساندرا اولینیک و ...
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: بر اساس اعلام شرکت پارامونت فیلم سینمایی جدید آرنوفسکی درباره حضرت «نوح(ع)» مارس 2014 اکران میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری السینما، شرکت پارامونت موعد رسمی خروج نهایی فیلم جدید «دارن ارنوفسکی» را اعلام کرد.
پارامونت اعلام کرده است فیلم جدید این کارگردان هالیوود که درباره حضرت نوح(ع) و برگرفته از «عهد عتیق» است، در 28 مارس 2014 در سینماها اکران میشود.
بنابر این گزارش، ارنوفسکی ساخت این فیلم را یکی از آرزوهای خود خوانده و با بیان اینکه این فیلم تعریف حقیقی نجات را در بر دارد، گفته است: داستان نوح[ع] و خانوادهاش همیشه برای من الهامبخش بوده و داستانی بزرگ از امید و سرنوشت و دانش مردی است که جهان بر روی دوشهای او ایستاده است.
به گزارش فارس، این فیلم را که «جان لوجان» نوشته و قرار است «راسل کرو» نقش نوح نبی(ع) را در آن بازی کند.
انتهای پیام/س
خبرگزاری فارس: «علی عطشانی» اولین فیلم سهبعدی ایرانی را با عنوان «آقای الف» اردیبهشتماه جلوی دوربین میبرد.
«علی عطشانی» کارگردان سینما در گفتوگو با خبرنگار سینمایی فارس درباره تولید این فیلم برای توزیع در شبکه خانگی نمایش گفت: «آقای الف» توسط امیرعلی محسنین نوشته شده بود، قصد داشتیم در حوزه سینما قبل از فیلم «طلبه» آن را بسازیم. مقدمات کار را فراهم کرده بودیم تا برای دریافت پروانه ساخت ارایه کنیم اما بعد از این اتفاقاتی که در حوزه توزیع و نمایش فیلمها افتاد، احساس کردیم ممکن است موقعیت خوبی برای ساخت فیلم در سینما نباشد. سرمایهگذاری هم که قرار بود این کار را انجام بدهد برایش علامت سوال ایجاد شد و دچار تردید شد که چه ضمانتی برای اکران فیلم وجود خواهد شد. ما تصمیم گرفتیم این کار را که اتفاقات خوبی هم قرار است برای این کار بیافتد با یک شرایط جدید به صورت ویدئو در بازار عرضه کنیم.
* نسخه بلو ری «آقای الف» منتشر میشود
وی در ادامه گفت: با یک شرکت تولید و پخش محصولات ویدئویی صحبت کردیم که این فیلم را در اشل فیلم کاملاً حرفهای و سینمایی بسازیم و در شبکه نمایش خانگی توزیع شود. چند اتفاق خوب قرار است بیافتد، اول این که همراه با نسخه DVD نسخه «بلو ری» هم از این فیلم منتشر میشود. همچنین تبلیغات فیلم همزمان با شروع تصویربرداری آغاز خواهد شد.
عطشانی در ادامه گفت: «آقای الف» فیلم سینمایی با ساختار حرفهای سینمایی ساخته و در شبکه نمایش خانگی توزیع میشود، البته قبلا هم دیده بودیم اما تفاوت این فیلم با دیگر فیلمها در ساختارش خواهد بود. دوستان پکیج خاصی را برای فیلم طراحی خواهند کرد. این تبلیغات با توجه به پتانسیلی که در نمایش خانگی وجود دارد علاوه بر تبلیغات میدانی از طریق پتانسیل شبکه نمایش خانگی شروع خواهد شد.
* توزیع فیلم به همراه عینک سهبعدی
عطشانی در ادامه گفت: علاوه بر نسخه DVD فیلم یک عینک سهبعدی هم با فیلم ارایه خواهد شد، زیرا سکانسهایی از فیلم به صورت سهبعدی آماده میشود و این سکانسها به گونهای طراحی شده است که بدون نیاز به تلویزیونهای LED یا LCD قابل نمایش نخواهد بود و با عینک روی پکیج قابل دیدن خواهد بود.
وی درباره نحوه تبلیغات فیلمی که هنوز ساخته نشده است، توضیح داد: تبلیغات را ما شروع نمیکنیم، شرکت ویدئو رسانه وقتی فهمید فیلم قرار بوده است یک فیلم سینمایی باشد و در جریان فیلمنامه و پتانسیل موجود در آن قرار گرفت، تصمیم گرفت به صورت حرفهای عمل کند و تبلیغات را همزمان با تصویربرداری آغاز کند. فیلمنامه علاوه بر بار معنویاش طنز است و کشش مناسبی دارد. این شرکت تصمیم گرفت برای اولین بار برای یک فیلم که قرار است در شبکه خانگی توزیع شود تلاش مضاعف برای تبلیغات صورت گیرد.
کارگردان فیلم سینمایی «تلفن همراه رئیس جمهور» درباره زمان تصویربرداری فیلم توضیح داد: 20 روز دیگر فیلم جلوی دوربین خواهد رفت و همزمان با آغاز تصویربرداری پیش تبلیغات و تبلیغات فیلم آغاز خواهد شد. البته این برای فیلمهای خارجی مرسوم است. در ایران مرسوم نبوده است. این شرکت نگاه حرفهای به مقوله سینما دارند و امیدواریم با این کار مسیر خوبی را عرضه محصولات سینمایی و حرفهای در شبکه نمایش خانگی باز و هموار کنیم.
عطشانی در مورد چگونگی آماده شدن بخشهای سهبعدی فیلم توضیح داد: بخشهایی از فیلم سهبعدی خواهد بود که ملموس باشد، چندین سکانس از فیلم را که المانهای سهبعدی در آن بیشتر دیده میشود انتخاب کردیم. این سکانسها علاوه بر این که به صورت رئال کار میشود به صورت سهبعدی هم گرفته میشود، در نسخه DVD که همراه با عینک ارایه میشود قبل از آغاز این بخشها زیرنویس میشود و به بیننده اطلاعرسانی میشود تا آن سکانسهای خاص را با عینک ببیند و بعد از پایان سکانس با زیرنویس اطلاعرسانی میشود که عینک را بردارند. این کار کمک میکند که بیننده همزمان که داستان فیلم را تعقیب میکند بتواند قسمتهای سهبعدی را ببیند.
وی درادامه گفت: ما دو نوع سهبعدی داریم که یکی به صورت آناگلیف است و دیگری به صورت ساید بای ساید خواهد بود. اگر میخواستیم ساید بای ساید را اجرا کنیم تنها افرادی میتوانستند استفاده کنند که تلویزیونهای مجهز به سیستم سهبعدی و امکان پخش داشته باشند، اگر به صورت آناگلیف انجام بدهیم، حتی میتواند عینک ساده بگذاریم با یک تلویزیون 14 اینچ هم به صورت سهبعدی همزمان با تکنولوژی روز دنیا ببینید، با مشورتهایی که با فرامرز قهرمانی فرد داشتیم به این نتیجه رسیدیم علاوه بر نسخه DVD یک CD حاوی عکسهای فیلم هم منتشر خواهیم کرد که با عینک قابل دیدن است.
وی در پاسخ به این سؤال که چه بخشهایی از فیلم جذابیت سهبعدی شدن را خواهد داشت، گفت: اصولاً برای فیلمهای سهبعدی یک جاهایی سهبعدی بودن ملموس و نمایان است، بخشهایی که تصویر عمق دارد و حرکت از عمق شروع میشود یا المانی به سمت لنز دوربین پرتاب میشود. حالا این المان میتواند سنگ یا گلوله یا هر چیز دیگری باشد، ما نیز سکانسهایی را انتخاب کردیم که این خصوصیت و ویژگیها را داشته باشد.
وی در ادامه گفت: بخشهای سهبعدی را در دو مرحله اجرا میکنیم. یک بار سر صحنه به صورت رئال و یک بار سهبعدی انجام میشود، بعد روی میز تدوین مخصوص سهبعدی میرود و بعد از ضبط صحنههای سهبعدی بلافاصله آقای قهرمانیفرد شروع به آماده کردن آن سکانس میکنند.
عطشانی درباره فیلمنامه فیلم توضیح داد: فیلمنامه بسیار جذابی است، موضوع این کار هم مرگ است اما به صورت کاملاً متفاوت و طنز روایت میشود. امیر ادیب یک تاجر ایرانی است که با مرگ خودش رودررو میشود و تصمیمات جدیدی در زندگیاش میگیرد.
وی درباره بازیگران فیلم توضیح داد: برای هر نقش دو سه گزینه انتخاب کردیم و فیلمنامه را ارایه دادیم. ظرف چند روز آینده لیست بازیگران قطعی خواهد شد. پیش تولید سنگینی خواهیم داشت تا تولید آرام داشته باشیم. تلاش میکنیم شخصیت اصلی داستان «آقای الف» را از بازیگران مطرح سینمای ایران انتخاب کنیم
طبق برنامه ریزی انجام شده 20 اردیبهشتماه فیلم جلوی دوربین خواهد رفت و حدود 30 جلسه تصویربرداری به طول خواهد انجامید.
تعدادی از عواملی که حضورشان تاکنون قطعی شده است عبارتند از:
نویسنده فیلمنامه: امیرعلی محسنین/ کارگردان: علی عطشانی/ تهیهکننده: موسسه بیتا فیلم تهران/ دستیار و برنامه ریز: حامد امرایی / دستیار دوم کارگردان: مهدی نبی زاده/ مدیرتولید: مهدی بایراملو/ جانشین تهیهکننده: حسام شجاعی/ طراح چهرهپردازی: امیر ترابی
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: فیلم سینمایی «نارنجیپوش» ساخته داریوش مهرجویی رکورد فروش اینترنتی بلیت برای یک فیلم در سینما آزادی را شکست.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی موسسه تصویر شهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با وجود گذشت یک هفته از نمایش «نارنجیپوش» استقبال مردم از این فیلم به حدی است که شب گذشته در سینما آزادی رکورد فروش اینترنتی بلیت در این سینما طی دو سال گذشته شکسته شد.
فیلم سینمایی «نارنجی پوش» به سرگروهی سینما قدس در سینماهای پردیس آزادی، فرهنگ، پردیس ملت، برج میلاد، اریکه ایرانیان، ایران، جوان، پردیس زندگی، پردیس شکوفه، عصر جدید، سپیده، ماندانا، آستارا، فلسطین، گلریز، مرکزی، پارس، پایتخت، حافظ، کارون، دهکده، پردیس تماشا و فرهنگسرای نور در حال نمایش است.
حامد بهداد ، لیلا حاتمی، میترا حجار، طناز طباطبایی، همایون ارشادی، فردوس کاویانی، اردشیر رستمی، امید روحانی، محمدجوادجعفرپور، مهیار پورحسابی، کیانوش گرامی و... بازیگران اصلی این فیلم هستند.
«نارنجی پوش» تازه ترین اثر داریوش مهرجویی داستان حامد آبان (حامد بهداد) عکاس حرفه ای مجلات و روزنامه ها است که با خواندن کتابی چنان تحت تاثیر پالایش محیط زیست و مبارزه با آشغال زایی می شود که با لباس نارنجی مخصوص رفتگران به شهرداری می پیوندد و با عنوان «نارنجی پوش لیسانسه» به شهرت می رسد اما اعتبار و محبوبیت حامد زندگی خصوصی و خانوادگی او را با سیلی از فراز و نشیب های عاطفی تند و ناگهانی به سمت و سویی دیگر می برد...
این فیلم در سیامین جشنواره بین المللی فیلم فجر برنده چهار سیمرغ بلورین (بهترین فیلم سینمای آسیا، جایزه بین المذاهب ، جایزه ویژه هیات داوران و بهترین تدوین) شده بود. همچنین در شش رشته دیگر ، بهترین بازیگر نقش اول زن: لیلا حاتمی ـ بهترین بازیگر نقش دوم زن: میترا حجار، بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم نامه و بهترین صدابرداری کاندیدای دریافت جایزه شده بود.
عوامل اصلی نارنجی پوش عبارتند از:
کارگردان و تهیهکننده: داریوش مهرجویی ـ نویسندگان فیلمنامه: وحیده محمدیفر، داریوش مهرجویی ـ تدوین: هایده صفییاری ـ مدیر فیلمبرداری: فرخ مجیدی ـ صدابردار: نظام الدین کیایی ـ طراحی و ترکیب صدا: محمدرضا دلپاک ـ تدوین صدا: رضا نریمی زاده ـ موسیقی: کریستف رضاعی ـ طراح چهره پردازی: فریور معیری ـ عکس: مرتضی اتابکی ـ مدیر تولید: مهدی بدرلوـ مدیر هنری: داریوش مهرجویی ـ طراح لباس: نگار نعمتی ـ طراح صحنه: امیر حسین قدسی ـ مجری طرح: رضا درمیشیان ـ با مشارکت شهرداری تهران (موسسه تصویر شهر) ـ پخش: فیلمیران.
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: با انجام مراحل فنی، مجموعه تلویزیونی «سهمی برای دوست» به کارگردانی مسعود اطیابی به زودی آماده نمایش شده و تیرماه از شبکه دو سیما پخش میشود.
به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس، با انجام همزمان مراحل فنی مجموعه تلویزیونی «سهمی برای دوست» به زودی آماده نمایش شده و تیرماه از شبکه دو سیما پخش میشود.
تدوین همزمان تصاویر توسط بهزاد مصلح در حال انجام است و ساخت موسیقی و صداگذاری مجموعه به ترتیب به میلاد موحدی و مهرداد جلوخانی سپرده شده است. به تازگی سیامک انصاری به عنوان راوی داستان به گروه پیوسته است.
در خلاصه این سریال آمده است:اسماعیل و بهرام دو برادر هستند که در بدترین شرایط مالی به سرمیبرند ؛آنها برای فرار از این وضعیت به کارهایی متوسل میشوند که درد سرهای عجیب و غریبی را برای خودشان و دیگران ایجاد میکنند.
در این مجموعه اشکان خطیبی،علی سرابی،جمشید شاهمحمدی،مهتاج نجومی،مهشاد مخبری،مسعود میرطاهری،رضا فیض نوروزی،فرزین محدث،عباس امیری به ایفای نقش پرداختند.
«سهمی برای دوست» را بهروز مفید به سفارش شبکه دو سیما تهیه و تولید کرده است.
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: تصویربرداری مستند «خانه» به کارگردانی خدایار قاقانی و تهیه کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به اتمام رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری- تحلیلی «سینما تجربی»، خدایار قاقانی با اعلام خبر فوق افزود: مرحله اول تصویربرداری مستند «خانه» در منطقة گلوبندک تهران و در محله چاله حصار به اتمام رسیده است.
وی تصریح کرد: عمارت قدیمی میرزاحسن مستوفی (از سیاستمداران خوشنام ایران) در محله «چاله حصار» که هم اکنون بیش از 120 سال قدمت دارد، همچنان برای زندگی مدرن و پیچیده جامعه شهری تهران، با وجود تغییر موقعیتهای طبقاتی و جغرافیای شهری، ویژگیهای قابل کشف و معرفی دارد.
کارگردان فیلم مستند خانه ادامه داد: زمین اولیه این عمارت از شمال به حسن آباد، از غرب به ابوسعید، از شرق به سبزه میدان، از جنوب به میدان خیام میرسد.
قاقانی گفت: در این مستند به جغرافیا پرداخته نشده است. بیشتر مفهوم خانه که در 120 سال دستخوش تغییرات بوده است مورد بررسی قرار میدهد.
وی افزود: این عمارت در گذشته لوکیشن تصویربرداری فیلم های مهم تاریخ سینمای ایران از جمله سلطان صاحبقرانیه، دلشدگان علی حاتمی و همچنین پرنده از قفس پرید احمدرضا معتمدی بوده است.
قاقانی خاطر نشان کرد: روح فرهنگی چنین عمارتی که از آدم هایی که در آن زیستهاند به جای مانده است ما را به سمت مفاهیم فرهنگی جامعه امروز سوق میدهد.
عوامل کار عبارتند از: کارگردان: خدایار قاقانی، مشاور کارگردان: علی عبداللهزاده، مشاور پروژه: محمدرضا اصلانی، تحقیق و پژوهش: خدایار قاقانی، سودابه فضائلی.
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: همزمان با نمایش فیلم سینمایی «نارنجی پوش» ساخته داریوش مهرجویی 31 فروردین در سینما قدس و ایران به همراه مردم به تماشای «نارنجیپوش» مینشیند.
به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، داریوش مهرجویی جمعه ساعت 17 در سینما قدس در کنار تماشاگران و تعدادی از عوامل فیلم به دیدن فیلم «نارنجیپوش» مینشیند. پس از آن نیز مهرجویی به سینما ایران خواهد رفت و در این سینما نیز به همراه تماشاگران فیلم را خواهد دید.
مهرجویی جمعه ساعت 17 در سینما قدس، سینمای سرگروه «نارنجی پوش» حضور خواهد داشت تا ضمن تماشای فیلم با تماشاگران به صحبت بنشیند.
فیلم سینمایی «نارنجی پوش» به سرگروهی سینما قدس در سینماهای پردیس آزادی،فرهنگ، پردیس ملت، برج میلاد، اریکه ایرانیان، ایران، جوان، پردیس زندگی، پردیس شکوفه، عصرجدید ،سپیده، ماندانا ، آستارا ، فلسطین، گلریز ، مرکزی، پارس، پایتخت، حافظ، کارون ،دهکده، پردیس تماشا و فرهنگسرای نور در حال نمایش است.
حامد بهداد ، لیلا حاتمی، میترا حجار، طناز طباطبایی، همایون ارشادی، فردوس کاویانی، اردشیر رستمی، امید روحانی، محمدجوادجعفرپور، مهیار پورحسابی، کیانوش گرامی، علی اصغر طبسی و... بازیگران اصلی این فیلم هستند.
«نارنجی پوش» اثر داریوش مهرجویی داستان حامد آبان (حامد بهداد) عکاس حرفه ای مجلات و روزنامه ها است که با خواندن کتابی چنان تحت تاثیر پالایش محیط زیست و مبارزه با آشغال زایی می شود که با لباس نارنجی مخصوص رفتگران به شهرداری می پیوندد و با عنوان «نارنجی پوش لیسانسه» به شهرت می رسد اما اعتبار و محبوبیت حامد زندگی خصوصی و خانوادگی او را با سیلی از فراز و نشیب های عاطفی تند و ناگهانی به سمت و سویی دیگر می برد...
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: رضا ایرانمنش گفت: من تقریباً 17 بار به کما رفتم، 4 سال پیش هم یک بار مرگ مغزی شدم. شاید باورتان نشود اما من 4 ساعت کاملاً مرده بودم. مرا به سردخانه بردند و بعد از 4 ساعت دوباره برگشتم.
● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------
به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، «رضا ایرانمنش» بازیگر سینما و تلویزیون در روزهای پایانی فروردینماه به کما رفت. این خبر بسیاری را متأثر کرد، اما خوشبختانه 25 فروردین به هوش آمد. با جمعی از خبرنگاران خبرگزاری فارس به بهانه عیادت از این هنرمند جانباز به بیمارستان آتیه رفتیم تا در عصری طوفانی، پای درد دل ایرانمنش بنشینیم.
این هنرمند جانباز با رویی خوش از ما استقبال و با خوشطبعی مثالزدنی حرفهای تلخی را برایمان روایت کرد. ردپای درددلهایش را میشد به وضوح بر تاول دستهایش دید.
مشروح این گفتوگو در ذیل میآید:
* در بیمارستان به سکوتم مشهورم
* فارس: آقای ایرانمنش، چند روز در کما بودید؟ وضعیت فعلیتان چگونه است؟
- ایرانمنش: از 21 فروردین 4 روز در کما بودم، تازه برگشتم اما حالم خوب است، من با این بیمارستان انس گرفتهام.
البته یک ساعت و نیم پیش هم از درد مچاله شده بودم، من در این بیمارستان به سکوت معروفم، یعنی اظهار درد نمیکنم. نیمههای شب هم که سوزش و خارش شدید مغز استخوان، به جانم چنگ میزد، دلم نیامد دکترم را بیدار کنم و تا صبح با بیماری دست به گریبان بودم.حضور شما و یکی از دوستانم برایم تسلیبخش و آرامشدهنده بود.
* چند فیلمنامهام را در همین اتاق بیمارستان نوشتهام
نمیدانم تا چه حد مطلع هستید اما اگر دز تزریق مرفین را در بیماران شیمیایی مدام بالا ببرند، کمکم اثرگذاری این دارو در بدن بیمار کمرنگ میشود و در کاهش درد موثر نیست.
به نظر من بهترین راه تحمل درد یا حتی فراموشکردن آن، سرگرم بودن به کاری است.
من دور تا دور اتاقم را با خطاطیها دستنویس خودم پر میکنم. نقاشی میکشم و حتی چند فیلمنامه را در همین بیمارستان نوشتهام.
* آنقدر در این بیمارستان بودهام که میگویند سهامدار شدهای!
* فارس: اینکه میگویید انس گرفتهاید، مگر برای چندمینبار است که در بیمارستان «آتیه» بستری میشوید؟
- ایرانمنش: اگر تمام دفعات را حساب کنم، تقریباً 9 سال است که دائم در حال رفت و آمد در این بیمارستان هستم، (میخندد و ادامه میدهد) تمام پرسنل این بیمارستان را میشناسم، به تمام اتاقهای آن سرکی کشیدهام، دکتر معالجم «علیزاده» میگوید: ایرانمنش آنقدر که اینجا بوده جزو سهامداران این بیمارستان است. در حقیقت من یک دوره پزشکی کامل در این بیمارستان گذراندهام.
* فارس: آقای ایرانمنش، ازفیلمنامه سخنی به میان آمد، ما خبری را شنیدیم که شما برای یک تلهفیلم قرارداد بستهاید دراین باره برایمان بگوئید؟
- ایرانمنش: عطا سلیمانیان فیلمنامهای برای ارائه به گروه تاریخ و فرهنگ و هنر شبکه دو نوشته بود، مدتی از آن گذشت و بالاخره این پروژه به من واگذار شد به محض مرخصی از بیمارستان ساخت آن را شروع میکنم، راستی یکی از ساختههایم به اسم فرزند پارس قرار است 8 اردیبهشت از شبکه اول سیما پخش شود. امیدوارم کار قابل قبولی باشد.
* تا زندهام، بازی میکنم
* فارس: با وضعیت جسمی و بیماری شیمیایی، بازی در فیلم و کارگردانی برایتان مشکل نیست؟
- ایرانمنش: نه سخت نیست. تا زنده باشم، بازی میکنم .ما بیرون هم باشیم همین درد را داریم. من توصیهام به همرزمانم این است که مقاومت کنند.
این بیماری و درد یادگار جنگ است. من با تمام سختیها آن را دوست دارم. ما نباید فراموش کنیم که چه کسی بودهایم و چرا جنگیدهایم، شاید بهتر باشد زیاد درگیر امور دنیا نشویم.
* هر روز به گلولهای که از کمرم درآوردند، نگاه میکنم
* فارس: نکته جالبی است که شما از درد و بیماری با «عنوان یادگاری» یاد میکنید.
- بله، سال گذشته یک گلوله را از کمرم در آوردند. باور کنید هر روز در دفتر کارم به آن نگاه میکنم، دوستش دارم . به آن تعلقخاطر دارم. به نظرم این دردها و یادگاریها به نوعی جلوی گناه را میگیرد، هشدار است.
ما همیشه در جمع هم رزمانمان که صحبت میکنیم حسرت میخوریم که چرا همان زمان شهید نشدیم و هر دفعه به این نتیجه میرسیم و فارغ از لیاقت شاید وظیفهمان بوده که بمانیم تا آنچه که دیدیم بازگو کنیم.
* مُردم، به سردخانه رفتم اما دوباره برگشتم!
* فارس: آقای ایرانمنش، شما چندین بار به کما رفته اید، از این حالت خود خاطرهای هم دارید؟
- ایرانمنش: من تقریباً 17 بار به کما رفتم، 4 سال پیش هم یک بار مرگ مغزی شدم، شاید باورتان نشود اما من 4 ساعت کاملاً مرده بودم. مرا به سردخانه بردند و بعد از 4 ساعت دوباره برگشتم.
* صدای بوق دستگاه میگوید که برگشتهام
فارس: از آن مرگ 4 ساعته نکتهای به خاطر ندارید؟
- ایرانمنش: خیر اما 2 بار از دفعاتی که به کما رفته بودم، خاطرات واضحی را به یاد دارم، احساس میکردم در خلأ هستم، میتوانستم خیلی سریع به هر جا که اراده کنم بروم. اما دلم نمیآمد از کنار جسمم آن طرفتر بروم، مثل یک رویا بود.
یکی از بچهها از بههوش آمدن من - بعد از یک ماه بیهوشی- فیلم گرفته بود، در فیلم دیدم که گریه و التماس میکنم و همه را به قرآن قسم میدهم که نمیخواهم برگردم ، من سبک و رها بدون هیچ دردی در ابرها بودم، اما هر لحظه به زمین نزدیکتر میشدم دلم نمیخواست برگردم. اما بالاخره برگشتم و دوباره سنگین شدم دوباره دردها برگشتند (آهی میکشد، آب دهانش را قورت میدهد) و ادامه میدهد قبل از هوشیاری کامل صدای بوق دستگاهها به من یادآوری میکردند که برگشتهام و میفهمم دوباره به «آتیه» آمدهام.
* فارس: گویا در این چند روز سرتان شلوغ بوده است، همرزمانتان به دیدنتان آمدهاند؟
- ایرانمنش: بله حتی یکی از همرزمانم، قبل از آمدن شما تماس گرفت و گفت: «رضا، چرا تکلیف ما را روشن نمیکنی، بالاخره رفتنی هستی یا ماندنی؟!»
من گفتم تا پیش شهدا میروم آنها میگویند یا جای ما اینجاست یا جای این، و باز هم من را برمیگردانند!
* فارس: با چه نوع گازی شیمیایی شدید؟
- ایرانمنش: خردل و اعصاب.
* فارس: در کدام عملیاتدچار جراحت شیمیایی شدید؟
- ایرانمنش: من یک هنرمند بودم که در جزیره مجنون شیمیایی اعصاب و در کربلای 5 و باز پس دهی فاو خردل نصیبم شد.
* ماجرای ساجد لشکری که در سجده شهید شد
فارس: آقای ایرانمنش از همرزمان شهید خود خاطرهای در ذهن دارید که ماندگارتر باشد؟
- در لشکر دوستی داشتیم به نام «یوسف شریف» به ساجد لشکر معروف بود. چون همیشه در حال سجده بود هر جای خلوت را که پیدا میکرد برای شکرگذاری به سجده میرفت.
یک شب که من با یکی از دوستانم خود را برای عملیاتی آماده میکردیم-نمیدانم چرا- اما احساس کردم قرار است برای ساجد لشکر اتفاقی بیفتد. بنابراین من پشت سر او به راه افتادم. بالاخره عملیات تمام شد ما خط را شکسته بودیم، هوا آفتابی بود باید مسافتی بین 200 متر را میدویدم تا به یک خاکریز برسیم. من صدای زوزهی گلولههایی را که از کنار سرم میگذشت میشنیدم آنقدر آتش زیاد بود که کلاه آهنیام از سرم افتاد. یک دفعه ساجد لشکر را دیدم میان آن همه ترکش و آتش زانو زد و به سجده افتاد. در همان حال که داشتم فیلم میگرفتم در ذهنم گفتم «توی این اوضاع، سجده کردنت چیه آخه» که یک دفعه دیدم به عقب برگشت و کلاه از سرش افتاد. جلو رفتم یک گلوله وسط پیشانیاش خورده بود به طور طبیعی باید به عقب پرت میشد اما او به سجده در آمده بود.
بعدها در وصیتنامهاش خواندم که نوشتهبود خدایا بچههای لشکر من را ساجد لشکر صدا میزنند من خجالت میکشم اما اگر تو من را از کوچکترین سجده کنندگان قبول داری دلم میخواهد به حالت سجده به دیدارت بیایم و دیدم که دقیق همین اتفاق افتاد.
* خیلی از جانبازان به نان شبشان هم محتاجند
* آقای ایرانمنش هزینههای بیمارستان را چگونه پرداخت میکنید؟
- من سهمیه50 درصد جانبازی دارم، آنقدر که ما برای گرفتن پول و هزینه دوندگی میکنیم، با پرداخت هزینهها آنقدر تفاوت ندارد، البته چند روز پیش که آقای حسینی وزیر ارشاد به ملاقاتم آمده بودند صحبت کردند که روال آسانتر شود اما مسئله من نیستیم موضوع این است خیلی از جانبازان به نان شب خود نیز محتاجاند.
به عنوان مثال شاید رسانهها آقای حسینی و ... من نوعی «رضا ایرانمنش» را بشناسند اما خیلی از جانبازان هستند که وضعیت به مراتب وخیمتر از من دارند و کسی آنها را نمیشناسد و صدایشان جایی نمیرسد.
اصلاً یک سوال برای من پیش آمده که درصد جانبازی را چطور محاسبه میکنند؟ این افراد محاسبهگر چه کسانی هستند؟ من میدانم هم این طرف میز جانبازان هستند و طرف دیگر میز هم باز هم از اهالی جنگاند. حال چرا این قدر بیانصافند، نمیدانم! مَثَل ما مَثَل درختانی است که بیشتر از تیغه آهنی تبر از دسته چوبی آن میتواند که همجنس آنهاست.
من چند سال پیش به یک کمیسیون پزشکی مراجعه کردم در آن جانبازی اصفهانی با کت و شلوار و عصا به دست ایستاده بود و شلوار او تا لگن تا شده بود. آقایی که پیشت میز بود به آن جانباز گفت «تا کجای پایت قطع شده» (حالا میدید که شلوارش تا لگن تا شده) اما اصرار داشت و حتی گفت شلوارت را در بیاور تا ببینم تا کجای پایت قطع است.
(آخر من نمیدانم چطور کسی میتواند درصد جانبازی تعیین کند؟ واقعا با چه معیاری؟) من در آن وضعیت خیلی ناراحت شدم و خطاب به آن مسئول گفتم باید از آن جبههای که رفتهای خجالت بکشی، و بعد از این اتفاق دیگر به کمیسیون پزشکی نرفتم.
حتی ما جانبازان یک طرح ترافیک ساده هم نداریم، خود من وقتی که خواستم طرح بگیرم گفتند باید درصد جانبازیات 70 درصد باشد، اما دوستان گفتند به کمیسیون پزشکی نرو، چون دستور است که درصدهای جانبازی را کم کنند!
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: فیلم ویدیویی «ثور» از امروز توسط موسسه ویدئو رسانه سینما هفت در شبکه نمایش خانگی عرضه شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، فیلم ویدیویی «ثور» THOR برای نخستین بار توسط موسسه ویدئو رسانه سینما هفت و شبکه پخش بایا وارد شبکه نمایش خانگی شد.
این فیلم محصول 2011 بوده و توسط کنت برانا، کارگردان هالیوود و خالق آثاری همچون هملت و هنری پنجم، کارگردانی شده است.
در این فیلم بازیگرانی چون ناتالی پورتمن، آنتونی هاپکینز و کریس همزورث بازی میکنند.
این فیلم در قالب DVD و با کیفیتی ممتاز در تاریخ 30فروردین 1391 توزیع شد.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس: جواد شمقدری گفت: آماده هستیم اگر شرایط مهیا باشد دفاتر انجمن سینمای جوانان خود را در افغانستان راهاندازی کنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، شمقدری در این دیدار با اشاره به عقبه حضور جامعه افغانستان در سینمای ایران، اذعان داشت که یکی از فیلمسازان مدتی فیلمسازی در افغانستان را در انحصار خود داشت، فیلمهای متعددی در خصوص جامعه افغانستان ساخت که برخی از آنها به شهرت جهانی رسید اما پس از ساخت فیلم بسیار توهینآمیزی نسبت به جامعه افغانستان بود که دولت افغانستان وی را از کشور اخراج کرد.
در حال حاضر، فیلمهای متعددی با موضوع افغانستان و جامعه افغان در ایران ساخته شده یا در دست ساخت است که پرداخت واقعی از این جامعه دارد. فیلمهایی مانند «عروس افغان»، «آخرین ملکه زمین»، «گلچهره» و... فیلمهایی است که در این چند سال اخیر ساخته شدهاند و فیلم «یک، دو، سه» به کارگردانی چارکچیان، در حال حاضر در مزارشریف در حال ساخت است.
ریس سازمان سینمایی در ادامه اشاره کرد سرزمین افغانستان از موضوعات مورد علاقه خود بنده هم بوده و هست و قبل از آنکه به شدت درگیر مسئولیتهای دولتی بشوم کاری را درخصوص منطقه بامیان انجام دادم که نیمه تمام باقی ماند.
ولی به هر حال ما آماده هستیم اگر شرایط مهیا باشد دفاتر انجمن سینمای جوانان خود را در افغانستان راهاندازی کنیم. طبق طرحی که چند سال پیش مطرح بود، مقرر گردید در 3 شهر کابل، مزارشریف و هرات دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران راهاندازی شود. در شهر کابل تا حدی طرح پیش رفت اما در نهایت انجام نشد. در حال حاضر هم ما مجدداً اعلام آمادگی میکنیم که جهت تربیت سینماگران جوان و تازه کار افغانستان دفاتر خود را در این کشور ایجاد نماییم.
معاون وزیر افغاستان هم با اشاره به اینکه در افغانستان استعدادهای فراوانی وجود دارد و در این 10 سال فرصت های خوبی برای رشد و باروری آنها فراهم گردیده است و با اشاره به اینکه بخش زیادی از مردم افغانستان در ایران تحصیل میکنند و مشترکات فراوانی چه به لحاظ فرهنگی، علایق، سلایق و زمینه های همکاری وجود دارد از ریاست سازمان درخواست کردند که نه تنها زمینه برای ایجاد دفاتر انجمن سینمای جوانان در افغانستان فراهم گردد، بلکه فرصت و زمینهای فراهم شود تا جوانان مستعد و علاقمند افغانی بتوانند در ایران، دورههای کوتاه و فشرده سینمایی را بگذرانند.
شمقدری در ادامه این نشست گفت: ما در دورهای هستیم که بیداری اسلامی سبب شده تا عامه مردم متوجه فریبکاری دشمنان باشند و با تایید اینکه رابطه عمیق و عاطفی بین مردم ایران و افغانستان وجود دارد، افزود: وجود اشتراکات فراوان میتواند زمینه را برای تولیدات مشترک سینمایی بین دو کشور ایجاد نماید و با اشاره به فیلم «بادبادک باز» (که یک بازیگر ایرانی، هم در این فیلم نقشی ایفا میکند) اذعان داشتند اگر رمان یا فیلمنامه مناسب در خصوص رویدادهای سه دهه اخیر افغانستان وجود داشته باشد زمینه برای تولید فیلم مشترک بین ایران و افغانستان کاملاً فراهم است و ما در زمینه تولید فیلم در صورت وجود فیلمنامه مطلوب، مناسب و مرتبط هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
در پایان دو طرف ابراز امیدواری کردند تا زمینه را برای تسریع و تسهیل ارتباطات فرهنگی و سینمایی فراهم نمایند تا در گسترش روابط ایران و افغانستان در زمینه فرهنگی گامهای مفید و موثری برداشته شود.
اعضاء حاضر در این جلسه عبارت بودند از: جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی، مبارز راشدی معاون وزیر در حوزه مطبوعات و رسانه وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان و امیری رایزن فرهنگی افغانستان در تهران.
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: کارگردان فیلم سینمایی «صبح روز هفتم» گفت: سینما اگر راهکار نمیدهد، نباید مشکلات خانوادهها را نشان دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، «مسعود اطیابی» در گفتو گو با پایگاه خبری حوزه هنری درباره چگونگی تصویر کردن خانوادههای ایرانی در آثار سینمایی اظهار داشت: در مقاطعی تصاویر درست و خوبی از خانوادههای ایران در فیلمها ارائه میشد و میتوان گفت در دهه 60 و نیمه اول دهه 70 فیلم های خانوادگی خوبی ساخته شد، اما با غربزده شدن سینما وضعیت برگشت.
او ادامه داد: تبلیغ رسانهها درباره جشنوارههای خارجی و بزرگ نمایی در مورد برخی فیلمها در محافل غربی باعث شد توجه فیلمسازان به سینمای غرب جلب شود و در نتیجه آنچه به عنوان خانواده در فیلمها به نمایش گذاشته میشود از شکل ایرانی خارج شود و خانوادههای ایرانی به شکل تقلیدی از غربیها دربیایند.
اطیابی شروع ایجاد انحراف در نمایش تصویر خانوادههای ایرانی را چنین تشریح کرد: ابتدا شک در مورد مردها در فیلمها ترویج شد و فیلمهایی که به این موضوع پرداختند در غرب و ایران مورد توجه قرار گرفتند. در این میان فضای موجود در کشورهای اسلامی نادیده گرفته شد و بدبینی نسبت به مردها در فیلمها رواج پیدا کرد.
او ادامه این روند را چنین بیان کرد: پس از ترویج بدبینی در مورد مردها حالا نوبت به زنان خانواده رسید و تصویر ارائه شده از خانواده ها، تصویری از هم گسیخته نمایش داده شد و به نظرم در ادامه کار به اختلاف و بدبینی نسبت به فرزندان و والدین میرسد و این اصلا تصویر خوبی از خانوادههای ایرانی در فیلمها نیست.
این فیلمساز اظهار داشت: البته همچنان فیلمهایی داریم که خانوادههای ایرانی را به درستی تصویر میکند، اما مسئله این است که این گروه از فیلم ها چندان مورد استقبال رسانهها قرار نگرفت و آنچه در رسانهها بیشتر نمود پیدا کرد و مورد توجه قرار گرفت فیلمهایی بود که خانوادههای از هم گسیخته به نمایش می گذاشت.
او گفت: اصول و قواعد در میان خانوادههای شرقی و مسلمان روشن است و باید این نکته را بپذیریم که بهترین گونه سینمای ملی ما میتواند فیلمهای خانوادگی به نگاهی درست به خانواده های ایرانی باشد.
اطیابی ادامه داد: اکنون فیلمهای سینمایی ما کانون خانواده را در ایران مورد شک و تردید نشان میدهند، وقتی فیلمی در جشنواره فیلم فجر به نمایش در میآید و پدر خانواده در آن خائن است و در عین حال این فیلم مورد تقدیر قرار میگیرد، رسانهها و جشنواره به آن توجه میکنند طبیعی است که این روند ادامه داشته باشد و در نهایت به فیلمهایی برسیم که این روزها در مورد خانوادهها و تصویر کردن خیانت در آنها میپردازند، که این مسئله اصلا برای سینما و جامعه ما خوب نیست.
این کارگردان سخنان خود را چنین پایان داد: اگر آمار طلاق در جامعه بالاست و یا مشکلاتی در خانوادهها وجود دارد نباید بدون ارائه راهکار به صورت عیان چنین مسائلی مطرح شود. مهمترین مسئله این است که نباید بیاعتمادی را در میان خانوادهها ترویج کنیم و این به واسطه تصویر کردن گذشت و ایثار در فیلم ها این فرهنگ را در جامعه رواج دهیم. اگر یک فیلم به صورت عریان مشکلات موجود در خانوادهها را نشان میدهد باید 10 فیلم دیگر داشته باشیم که آنها تصویری همانند آنچه اشاره کردم از خانوادهها نشان دهند.
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: تهیهکنندگان قسمت جدید مجموعه «پلیس آهنی» (روبوکاپ) که قصد احیای آن را در این قسمت از فیلم دارند، میگویند کاراکتر اصلی قصه فیلم که پلیس آهنی است، انسانیتر از کاراکتر قسمتهای قبلی آن به تصویر کشیده خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، جوئل کینامان بازیگر مجموعه موفق تلویزیونی «کشتار» که نقش پلیس آهنی را در قسمت جدید و احیا شده فیلم بازی میکند. میگوید کاراکتر او تفاوتهای عمدهای با کاراکتر آلکس جیمورفی در قسمتهای قبلی این مجموعه فیلم دارد.
پیتر ولر در 3 قسمت قبلی این مجموعه فیلم در نقش کاراکتر آلکس جیمورفی ظاهر شد. این کاراکتر در قسمت اول فیلم پس از درگیری با شخصیتهای منفی قصه به شدت آسیب دید و با کمک علم پزشکی تبدیل به موجودی نیمه آهن- نیمه انسان شد.
به گفته کینامان: من هم مثل بسیاری دیگر شوکه شده ام. کاراکتر پلیس آهنی در قسمت جدید با حال و هوای تازه ای ظاهر میشود و میتوان گفت شخصیتی تازه دارد.
این بازیگر از این که خوزه پادیلا قسمت جدید «پلیس آهنی» را کارگردانی میکند نیز ذوقزده به نظر میرسد و عقیده دارد او این مجموعه فیلم را خیلی خوب احیا خواهد کرد.
کینامان قسمت اول «پلیس آهنی» را یکی از فیلمهای محبوب همه دوران خود میداند و میگوید باور نمیکرد روزی در نقش پلیس آهنی جلوی دوربین سینما ظاهر شود.
خوزه پادیلا قبل از این گفته بود تصورات ویژهای برای نسخه جدید این مجموعه فیلم دارد و میخواهد فیلمی جدید و متفاوت از قسمتهای قبلی کارگردانی کنند.
با این حال، تهیهکنندگان «پلیس آهنی» جدید بر روی این نکته تاکید کردهاند که این فیلم همچنان به قصه و حال و هوای کلی قسمتهای پیشین آن وفادار خواهد ماند.
به گفته آنها، احیای «پلیس آهنی» به معنی خلق و تولید یک مجموعه فیلم جدید که تفاوتهای خیلی زیادی با نسخه اصلی داشته باشد نیست.
تهیهکنندگان فیلم گفتهاند نمیخواهند طرفداران قدیمی این مجموعه فیلم را ناامید کنند.
اولین قسمت «پلیس آهنی» با هزینهای 15 میلیون دلاری در سال 1987 تولید و روانه پرده سینماها شد. این فیلم موفق به فروشی 54 میلیون دلاری در آمریکای شمالی شد.
قسمتهای بعدی این مجموعه فیلم در سالهای 1990 و 1993 ساخته شدند. قسمت دوم فیلم فروش معمولی کرد ولی قسمت شکست تجاری خورد.
عدم استقبال تماشاگران از سومین قسمتهایی مجموعه فیلم باعث شد تا تهیهکنندگان «پلیس آهنی» تولید قسمتهای بعدی آن را متوقف کنند.
انتهای پیام/ی
خبرگزاری فارس: از صبح امروز اکران فیلم سینمایی «سیب و سلما» ساخته حبیبالله بهمنی در سینماها آغاز شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، از صبح امروز اکران فیلم سینمایی «سیب و سلما» ساخته حبیبالله بهمنی در 11 سینمای تهران آغاز شد.
بنابراین گزارش، فیلم سینمایی «سیب و سلما» در گروه سینمایی آزادی جایگزین فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی» ساخته آرش معیریان شد.
«سیب و سلما» داستان طلبه جوانی است که سیبی را میخورد و پس از خوردن سیب به دنبال مالک اصلی آن و طلب رضایت از او برمیآید.
در این فیلم هادی دیباجی، سوگل قلاتیان، جعفر دهقان، اسماعیل خلج، بهروز بقایی، داود فتحعلی بیگی و... به ایفای نقشهای اصلی میپردازند.
فیلم سینمایی «سیب و سلما» در سینماهای آزادی، بهمن، پردیس ملت، پردیس زندگی، ماندانا، پایتخت، فردوسی، شاهد، بهاران، خانواده و ققنوس اکران خود را آغاز کرده است.
انتهای پیام/ی