اخلاق و سيره9
حج آن حضرت
شيخ صدوق در كمال الدين به سند صحيحى از محمد بن عثمان عمرى روايت كرده است كه گفت: صاحب اين امر هر سال در مراسم حج حاضر مىشود، پس مردم را مىبيند، آنها را مىشناسد و آنها او را مىبينند، ولى نمىشناسند. (كمال الدين: 440/2)
مىگويم: از جمله رواياتى كه دلالت مىكند بر استجابت دعا كردن براى حجّاج از جهت حجّ خانه خدا، حديثى است كه در )فقيه( از حضرت صادقعليه السلام منقول است كه فرمود: هنگامى كه شامگاه عرفه شود، خداوند متعال دو فرشته را مىفرستد كه چهرههاى مردم را جستجو كند، پس هرگاه كسى كه خودش را به حج عادت داده بود نيابند، يكى از آن دو فرشته به ديگرى مىگويد: فلان شخص در چه حال است؟ جواب مىدهد: خدا بهتر مىداند. پس مىگويد: پروردگارا! اگر فقر مانع از آمدنش شده او را غنى گردان و اگر قرض دارد از او ادا فرماى و اگر بيمارى سبب نيامدنش شده او را شفا بخش و اگر از دنيا رفته پس او را بيامرز و رحمتش فرماى. (من لا يحضره الفقيه: 12/2)
اين حديث دلالت مىكند بر استحباب دعا كردن براى كسى كه خودش را به حجّ عادت داده باشد، چنانكه مخفى نيست.
حمايت آن حضرت از اسلام
حمايت آن بزرگوار از حريم اسلام از مطالبى كه راجع به جهاد و جنگ آن حضرت بيان كردهايم، دانسته مىشود ودر بحار از شيخ نعمانى به سند خود از حضرت ابوجعفر باقرعليه السلام روايت است كه فرمود: گويا مىبينم دين شما پيوسته رو به ضعف و از بين رفتن خواهد نهاد و در خون خود دست و پا خواهد زد و كسى آن را بر شما باز نمىگرداند مگر مردى از ما اهل البيت. (بحار الانوار: 352/52؛ و غيبت نعمانى: 125)
صبر آن حضرت
در حديث لوح كه در كمال الدين و غير آن به طرق مختلفى روايت شده، در وصف حضرت قائم عجّل الله فرجه الشريف - آمده: كمال موسى، و درخشندگى عيسى، و صبر ايوب، در وجود اوست.
: و در بحث بلاى آن حضرت مطالبى در اين زمينه گذشت و چه خوش گفتهاند
فَحُزْنِي ما يَعْقُوبُ بَثَّ أَقَلَّهُ** وَكُلُّ بَلا أَيُّوبَ بَلِيَّتِي
اندوهى كه من دارم كمترين مقدارش را يعقوب نداشت، و همه بلاى ايوب قسمتى از ابتلاى من است.
زيرا كه انواع بلا بر آن حضرت جمع شده و طولانى شدن آن موجب شدّت مصيبت و ابتلا مىباشد. ساعتى بينديشيد، حقيقت مطلب برايتان روشن مىشود. پس بر شما باد كه براى دل پرخون آن حضرت دعا كنيد و فرجش را از خداوند متعال بخواهيد
منبع:http://yamojir.com