احادیث امام حسن ع
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
24- قالعلیه السلام: اذا لقى احدكم اخاه فلیقبل موضع النور من جبهته.
( تحفالعقول، ص 239)
هر گاه یكى از شما برادر خود را ملاقات كند، باید كه جایگاه نور از پیشانى او را ببوسد.
¤¤¤¤¤- قال امام المجتبىعلیه السلام: هلاك الناس فى ثلاث: الكبر،الحرص، الحسد. الكبر به هلاك الدین و به لعن ابلیس. الحرص عدو النفس و به اخرج آدم من الجنة. الحسد رائدالسوء و به قتل قابیل هابیل.( از هر معصوم چهل حدیث، ص 113)
نابودى مردم در سه چیز است: 1- بزرگ نمایى 2- افزون خواهى بسیار 3- حسد و رشك بردن.
بزرگ نمایى كه به وسیله آن دین نابود مىگردد و به واسطه آن شیطان ملعون رانده درگاه خدا شد و حرص كه به خاطر آن آدم از بهشت خارج شد، و رشك كه سررشته همه بدى است و به واسطه آن قابیل هابیل را كشت.
- قال امامالمجتبى علیه السلام: اوصیكم بتقوى الله و ادامة التفكر،فان التفكر ابو كل خیر و امه. (از هر معصوم چهل حدیث، ص114)
شما را به پرهیزکارى و ترس از خدا و ادامه تفكر و اندیشه سفارش مىكنم ؛ زیرا تفكر و اندیشه سرچشمه همه خوبی ها است.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
- قالعلیه السلام: صاحب الناس بمثل ما تحب ان یصاحبوك.
( از هر معصوم چهل حدیث، ص 114)
چنان با مردم رفتار نما كه دوست دارى با تو رفتار كنند.
¤¤¤¤¤¤
- قال امام المجتبى علیه السلام: علم الناس علمك و تعلم علم غیرك.
(از هر معصوم چهل حدیث ، ص 116)
دانشت را به مردم بیاموز، و خود نیز دانش دیگران را فراگیر.
¤¤¤¤¤¤
- قالعلیه السلام: لا غنى اكبر من العقل ولا فقر مثل الجهل ولا وحشة اشد من العجب ولا عیش الذ من حسن الخلق. ( از هر معصوم چهل حدیث، ص 116)
: هیچ بىنیازى برتر از عقل نیست و هیچ نیازمندى هم مثل نادانى نیست و هیچ وحشتى بدتر از خودپسندى نیست، و هیچ عیشى لذت بخش تر از اخلاق نیكو نیست.
¤¤¤¤¤¤
- قالعلیه السلام: لاادب لمن لاعقل له ولا مروة لمن لاهمة له و لاحیاء لمن لا دین له. ( از هر معصوم چهل حدیث، ص 115)
كسى كه عقل ندارد ادب ندارد، و كسى كه همت ندارد جوانمردى ندارد و كسى كه حیا ندارد دین ندارد.
¤¤¤¤¤
- تعلموا العلم فان لم تستطیعوا حفظه فاكتبوه و ضعوه فى بیوتكم.
(از هر معصوم چهلحدیث، ص 118)
دانش را فراگیرید و اگر توان حفظش را ندارید ،بنویسید و در خانههایتان نگه دارى نمایید .
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
32- قالعلیه السلام: قیدوا العلم بالكتاب.
: علم را با نوشتن مهار كنید.
¤¤¤¤¤- قالعلیه السلام: من بدء بالكلام قبل السلام فلا تجیبوه.
( چهل حدیث از هر معصوم، ص 117)
هركس قبل از سلام سخن گفت جوابش را ندهید.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
- قالعلیه السلام: الشروع بالمعروف و الاعطاء قبل السؤال من اكبر السؤدد.
( از هر معصوم چهل حدیث، ص 117)
آغاز نمودن به بذل و بخشش پیش از درخواست و تقاضا، از بزرگ ترین شرافت و بزرگى است.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
- قال امام المجتبىعلیه السلام: غسل الیدین قبل الطعام ینفى الفقر و بعده ینفى الهم. ( از هر معصوم چهل حدیث، ص 114)
شستن دست ها پیش از غذا فقر رامىزداید و بعد از آن اندوه را برطرف مىسازد.
¤¤¤¤¤¤¤¤
- قالعلیه السلام: انا الضامن لمن لم یهجس فى قلبه الا الرضا ان یدعوالله فیستجاب له. ( از هر معصوم چهل حدیث، ص 118)
كسى كه در دلش جز خشنودى خدا خطور نكند، چون دعا كند؛ من ضامنم كه دعایش مستجاب گردد.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
- قیل له فما النجدة؟ قالعلیه السلام: الذب عن الجار و الصبر فى المواطن و الاقدام عند الكریهة. ( تحفالعقول، ص 227)
از حضرت امام مجتبىعلیه السلام پرسیده شد نیرومندى چیست؟
فرمودند: دفاع از پناهنده، و پایدارى در نبرد، و ایستادگى هنگام سختى.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤
- قیل له فما الفقر؟ قالعلیه السلام: شره النفس الى كل شىء.
( تحفالعقول، ص 228)
از حضرت پرسیده شد فقر چیست؟ فرمودند: آزمندى به هر چیزى.
¤¤¤¤¤¤¤¤