مصرف مکرر فست فودها می‌تواند زمینه را برای بیماری های قلبی و عروقی فراهم کرده و کودکان را نیز با عادات غذایی ناسالم هر چه بیشتر به سمت مصرف اینگونه غذاها سوق دهد.

کارشناس مسؤول تغذیه مرکز بهداشت استان یزد در گفت وگو با خبرنگار وب دا گفت: فست فودها نظیر پیتزا، ساندویچ‌های سرد و گرم، سوسیس، کالباس از نظر محتوای کالری، چربی، قند و نمک بسیار بالاتر از حد استاندارد قرار دارند.

یوسف نقیایی اظهار داشت: از آنجایی که این غذاها عمدتا به شکل سرخ کردنی و با مصرف روغن زیاد تهیه می‌شوند، علاوه بر کالری زیاد می‌توانند به علت مصرف روغن‌های نامناسب با اسیدهای چرب اشباع و ترانس بالا، زمینه بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را نیز در فرد ایجاد کرده و سلامت فرد را به خطر بیاندازند

وی در خصوص مصرف فست فودها برای کودکان، اظهار کرد: استفاده از این غذاها در کودکان، عادات ناسالم غذایی را به دنبال دارد و به دلیل استفاده زیاد از طعم دهنده‌ها و یا مواد قندی و نمک‌های طعام، ذائقه کودکان را تغییر داده و آنها را به سمت مصرف هرچه بیشتر فست فودها سوق می‌دهد.

نقیایی تصریح کرد: وجود مشکلات بهداشتی در تهیه مواد اولیه فست فودها از بحث‌های دیگری است که می‌تواند سبب بیماری در افراد شود و این مشکلات بهداشتی خصوصا در ایام گرم‌تر سال با شیوع بیشتری موجب بروز بیماری‌های گوارشی در فرد مصرف کننده می‌شود.

وی گفت: از طرف دیگر در صورتی که نظارت مناسب بر مواد اولیه این غذاها وجود داشته باشد و از ترکیبات مناسب در تهیه این غذاها استفاده شود، می‌تواند تامین کننده خوبی از مواد غذایی برای افراد باشد. به عنوان مثال تهیه پیتزا یا ساندویچ‌های خانگی با مواد کاملا بهداشتی و مغذی می‌تواند غذایی سالم و مناسب باشد.

 

منبع: شادینه