يادها و چهره ها

وای بر ما، وای بر پاسدار ما، وای بر بسیج ما، اگر روزی برسد كه فقط پاسدار نظامی باشد. اگر اول پاسدار و بسیج عقیده باشید در راهتان تزلزل و سستی ایجاد نمی‌شود. در هدفتان سست نمی ‌شوید. همیشه معتقد خواهید بود، همان خدایی كه شما را به دنیا آورده، یكروز هم از دنیا خواهد برد.

در دوستی حاج احمد متوسلیان و حاج همت رازی نهفته بود كه تا پس از ربوده شدن حاج احمد توسط صهیونیست‌ها برملا نشد. این راز حرمت پنهانی بود كه حاج همت نسبت به حاج احمد قائل می‌شد و این حرمت فراتر از حد معمول میان دو دوست و دو همرزم بود.

از متن كتاب

ما فرمانده گردانی كه بنشیند عقب و بخواهد هدایت كند نداریم. باید جلو بروید اما در جای مناسب، باید رعایت اصولی بشود. از تجربیات باید استفاده كنیم. دقت كنید، روی خون بچه‌های مردم دقت كنید…

در میدان نبرد خود را گم نكنید. در آن لحظه كه آتش توپخانه و خمپاره‌های دشمن بر سر شما می‌ریزد، به خدا پناه ببرید…

…ما از شهید دادن نمی‌ترسیم، ولی از این می‌ترسیم كه خدای ناكرده روزی این خونها به ناحق ریخته شود و ما خدای ناكرده، تزلزلی در راهمان و استقامتمان و در توانمان پیدا بشود، كه ان‌شاءا… این نباید باشد.

فرماندهان گردانها سعی كنند در تمام موارد، چه در برخورد، چه در نشست، چه در عملیات و چه در غیر عملیات در درون و در قلب بسیجی‌ها جای بگیرند.

زمانی كه همت وارد كردستان شد جوان سرزنده و بشاش و پرمایه‌ای بود كه به آستانه شكوفایی رسیده بود. وی در همان حال كه به مردم محروم منطقه خدمت می‌كرد، در اثنای یك تحول روحی قرار داشت. كردستان فرصتی بود تا از خود دل بكند و راه ترقی را طی كند. در این مسیر سلامت نفس، سرآمد سرمایه‌های اخلاقی و انسانی وی بود.

از متن كتاب

من خاك پای بسیجی‌ها هم نمی‌شوم. ای كاش من یك بسیجی بودم و در سنگر نبرد از آنان جدا نمی‌شدم. شما بسیجیان شریف تجسمی از روحیه بالا و برتر یك انسان كامل هستید و امام زمان(عج) همواره در كنار شما بسیجی‌هاست.

حقیقت اینست كه هرچه بگوییم خسته شدیم، بریدیم، اسلام دست از سر ما برنمی‌دارد. اینست كه ما باید بمانیم و كاری كه می‌خواهیم انجام بدهیم، باید مشغول یك مطلب باشید و آن عشق است. اگر عاشقانه با كار پیش بیایی، به طور قطع هیچوقت بریدن و عمل‌زدگی و خستگی برایت مفهوم پیدا نمی‌كند.

پدر و مادر! من زندگی را دوست دارم ولی نه آنقدر كه آلوده‌اش شوم و خویش را گم و خاموش كنم.

شهادت در قاموس اسلام، كاری ‌ترین ضربات را بر پیكر ظالم و جور و شرك و الحاد می‌زند و خواهد زد.

از متن وصیتنامه شهید حاج ابراهیم همت

ما هرچه داریم از شهدا داریم و انقلاب خونبار ما حاصل خون این عزیزان است. جنگ در تمام تاریخ بشریت، چه در لیست استكبار و چه در جنگهای اسلامی و صدراسلام و تمام غزواتی كه پیامبر شخصاً در آنها حضور داشت همیشه این مشخص بوده كه جنگ حالت سكه چندرو دارد.

«وجدان، قاضی خوبی است. شبها بنشینیم این وجدان را قاضی كنیم. امروز من كار خودم را كردم یا نكردم. وجدانتان به شما می‌گوید چكار كنید. نه بگویید فرمانده لشكر، نه بگویید فرمانده گردان، نه فرمانده تیپ. وجدانتان را قاضی كنید، ببینید آن وظیفه‌ای كه برعهده شما بوده انجام داده‌اید یا نه…»

كاروانی بودیم از سپاه مریوان، پاوه، همدان كه به قصد تشكیل تیپ (محمدرسول‌الله(ص)) عازم خوزستان شدیم. عهد بستیم تا فتح جنگ و پیروزی نهایی و دادن آخرین قطرات خون خود، انقلاب و اسلام را یاری كنیم و جبهه را ترك نكنیم.