بياييد فرصت طلب باشيم !
اشاره: آنچه در پي مي آيد، اظهارات حضرت آيت الله حاج آقا مجتبي تهراني درباره فضيلت فوق العاده ده روز اول ماه ذي حجه است كه در درس اخلاق يكي از سال هاي گذشته ايراد كرده اند كه به مناسبت ايام، به نظر خوانندگان گرامي مي رسد. ضمن اينكه در اين ايام شريف براي سلامتي و عافيت اين استاد برجسته اخلاق نيز دعا خواهيم كرد.
بسم الله الرحمن الرحيم
دهه اول ماه ذي حجه از ايامي است كه از نظر ارزشي در روايات ما خيلي بر روي آن تأكيد شده و حتي آن را با ماه مبارك رمضان مقايسه كرده اند. در يك آيه شريفه آمده است كه: «و اذكروا الله في ايام معدودات». ما در روايات داريم كه حضرات معصومين(ع) مي گويند: ايام معدودات، همان دهه اول ماه ذي حجه است. در اين ايام زياد خدا را ذكر كنيد! حالا من به بعضي از آن روايات اشاره مي كنم:
در روايتي از قول رسول خدا(ص) آمده است كه فرمودند؛ «ما من ايام ازكي عندالله تعالي و لا اعظم اجراً من خير في عشر الاضحي (وسائل الشيعه، جلد 14 ص 273) هيچ ايامي از نظر اجر و پاداش در مورد اعمال، پاكيزه تر و بزرگتر از دهه اضحي نيست»؛ دهه اضحي هم همين دهه اول ذي حجه است.
به حضرت عرض شد كه حتي نسبت به جهاد در راه خدا هم اين ايام با فضيلت تر است؟ و رسول خدا(ص) در پاسخ فرمودند؛ «لا الجهاد في سبيل الله الا رجل خرج بنفسه و ماله ثم لم يرجع من ذلك بشيء. ارزش اعمالي كه انسان در اين دهه انجام مي دهد از جهاد في سبيل الله هم بيشتر است؛ مگر اين كه كسي مال، جان و همه چيزش را در جهاد في سبيل الله ببرد و هيچ چيز را هم برنگرداند» يعني نه مالش بماند و نه جانش... تنها چنين چيزي است كه با فضيلت تر از اين ايام است. اين روايت گوياي ارزش اين ايام است.
در روايت ديگري از پيغمبر اكرم(ص) نقل شده كه حضرت فرمودند: «ما من ايام العمل الصالح فيها احب الي الله عز و جل من ايام العشر هيچ روزي نيست كه خداوند انجام كار خير در آن را بيشتر از اين ده روز، دوست بدارد». حالا من مي خواهم يك تذكر عرض كنم. ما تاكنون بخشي از اين دهه را پشت سر گذاشته ايم و بايد نسبت به باقي مانده قدرشناسي و بهره گيري كنيم. ما نبايد از اين امور معنوي و اين فرصت هاي روحاني غفلت كنيم! انسان بايد فرصت طلب باشد و به تعبير علي «عليه السلام» كه فرمود: «اغتنموا الفرص»، فرصت ها را غنيمت بشمارد. زماني خواهد آمد كه اين فرصت ها از دست ما رفته است و ما حسرت آن را خواهيم خورد. پس در اين ايام نسبت به اعمال صالح و آدابي كه وارد شده است غفلت نكنيم! بخصوص ادعيه وارده را كه همه اش جنبه توحيدي دارد بخوانيم.
اصلاً از اين دعاها فهميده مي شود كه مسئله توحيد در اين ايام محوريت دارد و بايد بگوييم كه اين دهه، دهه توحيد است. راجع به حضرت موسي «سلام الله عليه» هم آمده است كه وعده ديدار او با خداوند، در همين دهه بود، نه ماه رمضان!...