ازدواج موقت
«یا سامعَ الدعا؛ ای(خدایی که) شنوندة دعایی »(1)
بنگاه هاي ازدواج موقت1
در ازدواج ( دائم یا مدت دار)نباید به هر معرفی اعتماد کرد. برخي افراد دلال اينترنتي و حضوري در زدواج مدت دارند و واقع زالو صفت به فكر جيب خود هستند اگر مورد مناسبي گيرشان آمد كه خودشان قربتا الي الله زحمتشان را ميكشند و اگر مالي نبود با گرفتن پول به ديگران معرفي ميكنند. اگر كسي دلسوز است تلاش كند، شرايط ازدواج دائم آنها فراهم شود. درست است كه خانم ها با اين ازدواج مخالفاند. ولي من در برخي از مشاوره هاي تلفني با زناني بيوه مشاوره داشتهام كه به دلائلي خود دنبال اين ازدواج هستند از آنها ميپرسم كه چرا شما بر خلاف زنان دنبال اين ازدواج هستيد؟! ميگويند: حرف آن زنان براي ما حجت نيست چون اگر در شرايط ما بودند و اين كار را نكردند حرفشان را قبول داریم اگردر خانهاي سوت و كور بودند و ماها گذشت و كسي حتي فرزندان به او سر نزدند و همدمي نداشتند و رد كردند حرفشان را ميپذيریم. فرق ما و آنها در بیت زیر است.
ای سیر تو را نان جوین خوش ننماید
معشوق من است آن که به نزدیک تو زشت است
ولي من شديداً به آنهايي كه در دام اين ازدواج ها افتاده اند هشدار ميدهم كه مراقب باشيد ممكن است وقتي اين ازدواج نقش مسكّن را داشته باشد اگر به فکر ازدواج دائم نیفتید و عین درد است. برخي از افراد با نامردي تمام يك خانم بيوه را به ازدواج مدت دار در ميآورند و اسیر خود می کنند. و زمان وفرصت ازدواج دائم را از او ميگيرند وقتي به خود ميآيند كه میبينند زيبايي و نشاطش آن را از دست داده اند و همان مرد نامرد آنها را بين زمين وآسمان رها ميكنند و ميروند و پشت سرشان را هم نگاه نميكنند .(2)
تجربه مشاوره ای
خانمی میگفت: من خودم از مخالفان سرسخت ازدواج موقت بودم ولی الان جایی گیر کرده ایم که نه راه عقب رفتن داریم نه را پیش آمدن. خواهر شوهرم همسر برادر بزرگم بود. برادر در تصادف از دنیا رفت. دو سال بعد متوجه شده ایم که این زن با برادر کوچکم که معتاد به کراک است رابطه دارد. برادرم نه پول دارد و نه کار و من نمی دانم چرا این زن سراغ او رفته است. اما هر چه که هست این دو به رغم برخوردهای ما متوجه شده ایم که با هم خلوت هایی دارند. برادرم زیر بار ازدواج با او نمی رفت . ما هم دیگر نمی توانستیم بیشتر از این با آن دو درگیر شویم به خصوص این که شوهرم نمیخواست با برخورد با خواهرش آبروی او نیز ریخته شود تا این که من راهی جز پیشنهاد دادن ازدواج موقت به آنها برای جلوی گیری از گناه نداشتم.
تفاوت ازدواج های مدت دار اهل سنت با ازدواج متعه
تمام ازدواج های جدید اهل سنت در ظاهر ازدواج دائمی هستند که از این نظر با ازدواج موقت (متعه) تفاوت دارند. اما در واقع بخاطر فرار از نام ازدواج موقت آنرا به این صورت در آورده اند که در ابتدا به صورت دائمی عقد خوانده می شود بشرط اینکه در زمان خاصی طلاق صورت گیرد! ( اسمشو نیار خودشو بیار )
برای بیشتر روشن شدن مطلب خوب است توضیح مختصری درباره برخی از این ازدواج های جدید داده شود:
1) ازدواج مسیار!
جالب این که حتّى منکران ازدواج موقّت (یعنى غالب برادران اهل سنّت) هنگامى که تحت فشار جوانان و اقشار دیگر محروم قرار گرفته اند، تدریجاً به نوعى ازدواج ـ شبیه ازدواج موقّت ـ تن در داده اند و آن را «ازدواج مسیار» مى نامند، هر چند نام آن را ازدواج موقّت نمى گذارند، ولى در عمل هیچ تفاوتى با ازدواج موقّت ندارد; به این ترتیب که اجازه مى دهند فرد نیازمند به ازدواج، با زنى ازدواج دائم کند در حالى که قصد دارد بعد از مدّت کوتاهى او را طلاق دهد و با او شرط مى کند که نه حقّ نفقه داشته باشد و نه شب خوابى و نه ارث! یعنى دقیقاً شبیه ازدواج موقّت، با این تفاوت که در این جا با طلاق از هم جدا مى شوند و در ازدواج موقّت با بخشیدن باقیمانده مدّت یا سرآمدن مدّت و هر دو از آغاز زمان محدودى را در نظر دارند.
و جالب تر این که اخیراً بعضى از جوانان اهل سنّت که گرفتار مشکل ازدواج شده و در فشار بوده اند، از طریق اینترنت با ما تماس گرفتند که ما مى خواهیم در مسأله ازدواج موقّت از فتواى شیعه پیروى کنیم، آیا مانعى دارد؟ گفتیم: هیچ مانعى ندارد!آنها که ازدواج موقّت را انکار مى کنند، ولى به «نکاح مسیار» روى مى آورند، در واقع اسمش را نمى آورند ولى خودش را مى آورند.
آرى «ضرورت ها» سرانجام انسان را وادار به پذیرش «واقعیّت ها» مى کند، هر چند نام آن را بر زبان نیاورد.
بنابراین نتیجه مى گیریم آنها که اصرار بر مخالفت با ازدواج موقّت دارند، دانسته یا ندانسته جاده را براى فحشا صاف مى کنند، مگر این که نوع مشابه آن، یعنى نکاح مسیار را پیشنهاد کنند و به همین جهت در روایات اهل بیت(علیهم السلام) آمده که «اگر با ازدواج موقّت اسلامى مخالفت نکرده بودند، هیچ کس آلوده زنا نمى شد».(2)همچنین آنها که با سوء استفاده از «ازدواج موقّت» که براى ضرورت ها و نیازهاى واقعى محرومان تشریع شده، چهره آن را در نظرها زشت نشان داده و آن را وسیله هوس رانى خود ساختند، آنها نیز جاده را براى آلودگى جامعه اسلامى به زنا صاف کردند، و درگناه آلودگان شریک هستند، چرا که عملا مانع استفاده صحیح از ازدواج موقّت شدند. به هر حال، اسلام که یک آیین الهى مطابق با فطرت آدمى است و تمام نیازهاى واقعى انسان ها را پیش بینى کرده، ممکن نیست مسأله ازدواج موقّت را در برنامه هاى احکام خود نگنجانیده باشد، و همان گونه که بعداً خواهد آمد، ازدواج موقّت، هم در متون قرآن مجید آمده و اخبار نبوى، و عمل گروهى از صحابه نیز بر آن بوده است، منتها جمعى مدّعى نسخ این حکم اسلامى هستند که خواهیم دید دلیل قانع کننده اى بر نسخ آن ندارند .(3)
2) المصیاف: ازدواجی است مخصوص تعطیلات تابستان یعنی در انتهای تابستان با طلاق به پایان می رسد!
3) المسفار :ازدواجی است مخصوص خانم هایی که می خواهند سفر تحصیلی به خارج از کشور داشته باشند که در انتهای تحصیلات با طلاق به پایان می رسد !البته شاید برای سفرهای غیر تحصیلی هم استفاده شود.
4) الابتعاث: با توجه به ماده آن به نظر می رسد یکنوع ازدواج دانشجویی باشد که پایان آن هم با طلاق در زمان فارغ التحصیلی است
ازدواج های جدید پیشنهادی در سایت های اهل سنت
5) المطیار: ازدواجی که برای خلبانان و خدمه پروازی استفاده می شود و انتهای آن هم با طلاق در پایان خدمت خواهد بود
6) المحجاج: ازدواجی که برای حجاج استفاده می شود و انتهای آن هم با طلاق در پایان سفر حج خواهد بود
7) المسیاق:ازدواجی که بین معلم های زن مناطق دور و راننده وسیله نقلیه صورت می گیرد ! و انتهای آن هم با طلاق در پایان سفر یاد شده می باشد .
8) السياحي: ازدواج براي گردش گران.(4)
و ازدواج های دیگری که در آینده نه چندان دور شاهد آن خواهیم بود ....
چند نكته طنز
- خانم هاي ايراني بروند خدا را شكر كنند و اجازه اقامت به شوهرشان در كشورهاي عربي ندهند كه سرشان در خطر است.
- گويند آقايي كه تحقيق كرده بود و اين ازدواج را كشف كرده در عربستان قصد وطن كرده و به هيچ وجه حاضر نيست به كشورش برگردد و با يك زن سر كند.
- دوستم مي گفت سيستم عرب ها با ما فرق دارد رفته بودم مشهد هتلي كار داشتم كه عرب هاي شيعه آنجا اقامت داشتند يك دفعه در باز شد عرب با دشداشه اي چون برف وارد سالن شد و يكي يكي همسرانش را صدا زد: ام ريحانه، ام علي، ام ليلا، ام مهدي . با صدا زدن او در اتاقي باز مي شد و خانمي و فرزندانش بيرون مي آمدند و به سمت سه چهار تاكسي سمندي كه بيرون پارك شده بود مي رفتند يه چيزي تو مايه فرمانده گردان با چهار گروهان. باز خدا اين شيعه را بيامرزد ازدواجش خيلي قانونمند تر از ازدواج هاي المسيار، السياحي و المصياف و...است .
- پزشكی سالمند به نام «خداپناهي» با منشي جوانش ازدواج كرد دوستانش زان پس به او ميگفتند «پناه بر خدا».
شعار این هشدار
ازدواج موقت همان گونه که از کارد میتوان هم برای آشپزی استفاده کرد و هم برای زخمی کردن یک انسان. ازدواج موقت هم دو سویه است مهم استفاده در جایی است که شرع گفته است.
----------------------------------------------
(1)مفاتیح الجنان، دعای جوشن کبیر
(2)البته من مخالفم كه بگوييم هميشه ازدواج مدت دار مسكن است برخي موارد عين درمان است مانند ازدواج مدتدار کسی که بیماری لاعلاج دارد و نمیتواند ازدواج دائم کند.
(3) www.persian.makarem.ir
(4).www.askdin.com
«الم یَعلمْ بأنَّ الله یری؛
آیا نمی داند که خدا میبیند»
بنگاه ازدواج موقت2
ميگفت: سنم بالا رفته بود و مجرد بودم و با چندر در آمدم به اين زودي ها هم نمي توانستم امكانات يك ازدواج ساده ساده را هم فراهم كنم از سويي هم بدجوري از ايمانم ميترسيدم و دنبال راهي برای كنترل شهوت بودم روزي به مركزي براي ازدواج مدت دار رفتم فردي شماره تلفن خانمي را به من داد و گفت به او تماس بگير ببين مي پذيرد با شما ازدواج مدت دار داشته باشد؟كور از خدا چه ميخواهد؟
انگار خدا در لطفش را به رويم باز كرده بود با آن شماره با آن خانم تماس گرفتم. و بعد جايي با هم قرار گذاشتيم. خيلي جوان بود. از او پرسيدم بيوهاي گفت: نه. دختر رشيده ام و اذن پدر نياز ندارم چون پدر ندارم و امكانات ازدواج مثل جهيزيه ندارم، سنّم هم بالاست و مصلحت خودم را تشخيص ميدهم .چند بار هم ازدواج مدت دار داشته ام. من كه مدتها بود از فشار جنسي در رنج بودم توضيحات او را بدون هیچ تأملی قانعكننده يافتم. به او گفتم دنبال من بيا. من جلو رفتم و او پشت سرم. وجدان يك لحظه من را رها نميكرد يك سئوال از من كرد نتوانستم جواب قانع كنندهاي به وجدانم بدهم: آيا اگرخواهرت در اين شرايط بود اين كار را برايش ميپسنديدی و راضي ميشدی؟
كلافه شدم نميدانستم چه كنم به شهوتم پاسخ بدهم يا وجدانم؟ تنها چيزي كه آن لحظه به فكرم رسيد اين بود كه لابهلاي جمعيت كاري كنم كه مرا گم كند و اين كار را هم كردم. بعدازمدتي درسهاي حوزه و رشته دانشگاهي حقوق خواب وخوراك مرا هم كم كرد و از نظر شهوت فشار كمتري ميديدم.من الان ازدواج كردهام اما هنوز نتوانسته ام جواب وجدانم را بدهم و ميدانم ازدواج موقت درشرع است اما ميدانم نه برای هركس و با هركسي.البته همه مراجع تأكيد دارند كه اگر امر داير مدار گناه و ازدواج موقت باشد ازدواج موقت مقدم است.(1)
شعار این هشدار
در بند خویش بودن معنای عشق نیست.
چونانکه زنده بودن ، معنای زندگی (2)
-----------------------------------------------
(1)www.askdin.com
(2) قیصر امین پور
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی در خصوص مشکلات ثبت صیغه تصریح کرد: صیغه در سه صورت باید ثبت شود بارداری- چرا که چنانچه در صورت بارداری ازدواج موقت ثبت نشود موجب گسترش بچه های بی هویت می شود- ،توافق طرفین و شرط ضمن عقد. البته صیغه قطعا مشکلاتی را به همراه خواهد آورد و دو پهلو دارد اگر صیغه ثبت شود حتما کاهش فساد را به دنبال خواهد داشت و اگر ثبت نشود افزایش فساد را به دنبال دارد .
ازدواج موقت :
آری ؟ خیر؟
آیاراهی برای استحکام خانواده هاست؟
بااین همه پارامترهای موجوددرخانواده هابه نظرمن یکی ازبهترین راه هاست
من نظرموتغییرمی دهم فرض کنیدباخواهریاماردرتون کسی قصدازدواج موقت داشته باشدآیابه اوپاسخ مثبت می دهید؟
سلام و خسته نباشيد
شما بگوييد به من بگوييد چرا
چرا براي متولدين بعد از انقلاب از قبل برنامه فرهنگي تدارك نكرده ايد كه الان مقابل تهاجم فرهنگي متوسل به ازدواج موقت شويد؟
چرا جوانان متولد اوايل انقلاب نيازهاي اساسي شان تامين نشده كه بتوانند ازدواج كنند؟
چرا زيباييهاي اخلاقي دينمان را درست در مدرسه و دانشگاه يادمان نداديدكه مجبور نشويم اين كمبودها را با سير مطالعاتي خودمان بدست اوريم؟
چرا نسل فهيم قبل از انقلاب كه شهداي اين خاك هستند در محيط خفقان اور قبل از انقلاب در مسابقه اخلاق گوي سبقت را از نسل بعد از انقلاب گرفتند؟
ازدواج موقت جواب مساله به كم كارهايي كساني است كه مسائل فرهنگي جامعه را دست كم گرفتند. با تشكر
من دیدم افرادی راکه اقدام به اینکارنمودند دیدم یک نفرباچندنفردرارتباط است آیامعنی ازدواج موقت اینست؟
متاسفانه دراجتماع کنونی این موضوع هم دیگرارزشی نداردوازآن سوء استفاده می شود.
متاسفانه در جامعه ما از هر چیزی استفاده درست نمیشود مثل اینترنت که با آن میتوان در جهت فراگیری بهتر علم و فرهنگ و گسترش آن اقدام نمود ولی خیلی از جوانان ما از آن استفاده غلط دارند یا تکنولوزی های دیگر .
ازدواج موقت هم همینگونه است . هم باید شرایط آن را از قبل بگونه ای بوجود می آورند که جامعه پذیرای آن باشد هم کسانی که قصد انجام ان را دارند بگونه ای مناسب از آن بهر ببرند .