|
سرويس: تلويزيون و راديو
محمدرضا عليمرداني در سريال «سقوط يك فرشته» صداپيشهي شيطان است؛ او در گفتوگويي با ايسنا شركت كرده و از ويژگيهاي روايت نقش «شيطان» گفته است.
عليمرداني همچنين بر تجربه جديدش تاكيد و خاطرنشان كرده كه نگران اين نبوده است مردم او را با نقش شيطان بشناسند، او همچنين بازتابهاي اين نقش را مثبت ارزيابي كرده است.
اين دوبلور و صداپيشه در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا در پاسخ به پرسشي خاطرنشان كرد: نگران اين نبودم كه مردم مرا با نقش منفي شيطان بشناسند. فيدبكها و بازتابهاي خوبي از نقشم گرفتم. الان مثل قديم نيست كه مردم تعزيهخوان شمر را كتك ميزدند بلكه متوجه هستند كه اين يك نقش است و بازيگر، تنها آن را بازي ميكند.
وي ادامه داد: قبل از اين كه صداپيشه باشم، بازيگرم و هر نقشي را بازي ميكنم، سابق بر اين هم نقش روح را در تئاتر بازي كردهام.
اين دوبلور افزود: شيطان رَُلِ حساسي است. ابليس شخصيت سادهاي نيست چون تجربهاش به اندازه طول تاريخ زندگي بشر است، بنابراين خيلي حساس است و اين مساله، حساسيت اجراي نقش را بالا ميبرد.
عليمرداني تاكيد كرد: ادعايي ندارم كه بگويم شيطان را آن گونه كه هست نشان دادهام. من در حد بضاعت خودم تلاش كردم. در واقع چيزي كه مردم، ماه رمضان امسال شنيدند، ايده جالبي بود كه با صداي شيطان آشنا شدند.
وي در ادامه درباره روند اجراي نقش شيطان گفت: من هم پا به پاي عوامل توليد مشغول به كار هستم و اين طور نبوده كه كل متن را به صورت يك جا بخوانم؛ قرار بر اين بود ولي اين طور نشد تا فرصت تغييرات داشته باشيم.
عليمرداني كه جزو آخرين اعضاي اصلي بود كه به گروه سازنده «سقوط يك فرشته» اضافه شد، در اين زمينه عنوان كرد: به اين دليل ناچار بوديم زماني را صرف كنيم تا قصه را بدانم، نويسندهها، كارگردان و تهيهكننده به من خيلي كمك كردند و بسيار منعطف و پذيرا بودند. من بعد از اداي اولين جملات، فهميدم كه مورد تاييد آنها هستم.
راوي نقش «شيطان» خاطرنشان كرد: ديالوگها نيز گاهي دستخوش تغيير قرار گرفت. من هم اگر در جايي ايدهاي داشتم، به آن توجه ميشد. اما متن را بيشتر نويسنده، كارگردان و تهيهكننده پيش بردند و من مجري آن بودم.
عليمرداني دربارهي فشردگي كارهاي مناسبتي ماه رمضان و تاثير آن بر كارش گفت: هر قدر هم كه گروه عجله داشت سعي مي كردند با من اين طور برخورد نكنند و اگر از آنها آرامش و يا وقت براي تمرين بيشتر ميخواستم در اختيارم قرار ميدادند. اما من هم بايد آنها را درك ميكردم تا همه مراحل طي شود. با اين حال اين مساله كمي تاثير داشت و اگر زمان بيشتري داشتيم طبيعتا كار بهتر ميشد.
وي در پاسخ به پرسشي درباره تجربه حضور در يك كار ماورايي، خاطر نشان كرد: من از سال 70 تمرين بازيگري را شروع كردم و سال 75 تحصيل در اين رشته را شروع كردم. بازيگري هميشه دغدغه من بوده است. بيان و صدا نيز جزو كارهاي واجب يك بازيگر است كه متاسفانه كمتر در بازيگران ميبينم. با اين حال من از تجربه اين مساله نترسيدم و سعي كردم بدون توجه به محواشي اي مثل ماه رمضان بودن سريال، از آن ياد بگيرم.
اين دوبلور افزود: من در دوره فعاليتم بيشتر در انيميشنها صداپيشگي كردهام و بچهها صداي من را شنيدهاند. من در نقش هايي مثل ساليوان «كمپاني هيولاها»، ديگوِ «عصر يخبندان» و شرك صحبت كردهام. «سقوط يك فرشته» تجربه جديدي بود كه در يك قالب ديگر اجرا شد و واكنشهاي خوبي هم براي من در پي داشت.
عليمرداني در پايان گفت: در اجراي اين نقش فقط يك «اي كاش» برايم باقي مانده كه تنها ميتوانم بگويم اي كاش اينطور ميشد.
|