همه مردم دنيا از دانشمندان و هنرمندان گرفته تا مردم عادي و عموم جامعه تنها 24 ساعت در شبانه‌روز وقت دارند، اما چه طور است كه گروهي با كار و تلاش در اين ساعت‌ها به جايگاهي عالي مي‌رسند و عده‌اي ديگر هم تنها از وقت نداشتن براي انجام كارهايشان شكايت مي‌كنند؟ شايد نوع كارها و شيوه استفاده از زمان است كه موجب ايجاد اين همه تفاوت‌ مي‌شود.

پس اگر شما هم هميشه وقت كم مي‌آوريد و ده‌ها كار نيمه تمام در برنامه‌هايتان مي‌ماند، به فكر باشيد و با ايجاد تغييراتي اساسي از اين وضعيت خلاص شويد.

اگر مي‌خواهيد مدت زماني را كه در اختيار داريد افزايش دهيد، بايد كارهاي مهم را بشناسيد و روي آنها تمركز كنيد. بزرگترين اشتباه ما اين است كه از صبح تا شب خودمان را مشغول مي‌كنيم؛ اما دقت نداريم كارهايي كه وقت ما را مي‌گيرد واقعا مهم است يا نه؟!

براي اين‌كه بهتر متوجه اين اشتباه شويد، با خودتان فكر كنيد اگر واقعا وقت مانند پول بود، باز هم حاضر بوديد آن را براي موارد كم اهميت خرج كنيد؟ يا اين‌كه سعي مي‌كرديد آن‌ را جايي سرمايه‌گذاري كنيد كه بيشترين سود را براي شما داشته باشد؟ پس با دقتي بيشتر از دقيقه‌هايي كه در اختيار داريد استفاده كنيد.

چند دقيقه به خودتان فرصت دهيد تا بهتر متوجه شويد زمانتان چگونه مي‌گذرد. شايد فكر كنيد با اين همه كاري كه داريد، فكر كردن‌ به اين موارد بي‌نتيجه است. اما مطمئن باشيد در طولاني مدت به نفع شما خواهد بود. پس با خودتان رو راست باشيد و دقيق مشخص كنيد چه زمان‌هايي و براي انجام چه كارهايي وقتتان را بيهوده تلف كرده‌ايد.

خيلي خوب است به بهترين شكل از وقت‌تان استفاده كنيد، اما اين‌كه براي چه چيزي اين وقت را اختصاص مي‌دهيد نيز مهم است. اگر هدف نداشته باشيد، به طور حتم نمي‌توانيد با موفقيت از وقت‌تان استفاده كنيد. تعجب نكنيد؛ اين اشتباه خيلي از ما انسان‌هاست؛ مي‌خواهيم كارآيي خود را افزايش دهيم، اما وقت با ارزش و انرژي خود را بدون در نظر گرفتن هدفي مشخص بيهوده مصرف مي‌كنيم.

با اين‌كه هميشه مي‌دانيم در هر روز چه كارهايي بايد انجام شود، اما خيلي بهتر است با نوشتن آنها روي كاغذ ذهن را آزاد بگذاريم و در طول روز براي يادآوري به نوشته خود مراجعه كنيم. پس از انجام هر كار هم مقابل آن علامتي بگذاريد تا احساس رضايت بيشتري داشته باشيد. علاوه بر اين، با اين كار زماني را كه ناچار هستيد به كارهاي روزمره فكر كنيد تا آنها را به ياد بياوريد، كاهش مي‌دهيد.

البته حواستان باشد معمولا هميشه وسوسه مي‌شويم اول كارهايي را انجام دهيم كه دوست داريم، نه آنهايي كه بايد زودتر انجام شود. در صورتي كه بايد هميشه كارها را به ترتيب اهميت و اولويت تنظيم كنيد و به همان ترتيب هم انجام دهيد.

كاملا مشخص است اگر بتوانيد بعضي از كارها را به فرد ديگري بسپاريد، وقت آزاد بيشتري خواهيد داشت. پس اگر كسي را مي‌شناسيد كه مي‌تواند كارتان را بخوبي شما و حتي سريع‌تر انجام دهد، كار را به او بسپاريد.

هيچ‌كس نمي‌تواند هميشه مشغول كار كردن باشد و هيچ وقت تفريح و استراحت نكند. اگر هم كسي به اين شيوه ادامه دهد، به طور حتم خيلي زود خسته و فرسوده مي‌شود. پس هميشه در زندگي خود به فكر حفظ تعادل باشيد؛ تعادلي ميان كار و تفريح.