بداء و مهدويت
بحث بداء به طور عمده در سه عرصه از مباحث مهدويت مطرح ميشود:
1. در اصل ظهور
بدون ترديد ظهور و قيام حضرت مهدي عليه السلام از وعدههاي خداوند است و هرگز در آن تخلف صورت نميگيرد و روايات پرشماري بر حتمي بودن آن تأكيد كرده است. در رواياتي چند قيام جهاني حضرت مهدي عليه السلام از بزرگترين پديدههايي دانسته شده كه به طور قطع در پايان دوران و آستانة رستاخيز شكل ميگيرد. رسول گرامي اسلام صلي الله عليه و آله و سلم فرمود:
محضر مبارك حضرت آيتالله العظمى مكارم شيرازى
سلام عليكم
از آنجا كه حوزههاى علميّه و مراجع تقليد در طول تاريخ پاسخگوى نيازهاى فكرى و دينى مردم بودهاند، مستدعى است به دليل برطرف كردن شبهات و پرسشهاى مكررى كه از داخل و خارج صورت مىگيرد و در مواردى موجب اخذ تصميمات و اقدامات نادرست مىشود ـ كه حتّى گاه جان افراد را نيز به خطر افكنده است ـ در موارد ذيل وظيفه ما را مشخص كنيد
گر قسمتم شود که تماشا کنم تو را/ای نور دیده جان و دل اهدا کنم تو را
این دیده نیست قابل دیدار روی تو/چشمی دگر بده که تماشا کنم تو را/
ای پناه بی پناهان شیعه!...بیا!بیا که ما جز تو دادرسی نداریم
ای آخرین جواب دل انگیز هر سوال/در متن قرن های پر از وحشت و ملال/
هرقدر هم که دیر بیایی و راه دور/هرقدر هم که بگذرد این سالهای سال/
یک روز ذوالفقار نگاهت به آسمان/پل می زند به سمت تبسم به شور و حال/
تلخ است اگرچه بی تو همه مرانتظار/ما را امید تا ابد است و تو را مجال/
ياري امام زمان(عج) در اين زمان به انجام صحيح وظايف خود در زمان غيبت است . وظيفه منتظر امام زمان(ع) اين است که مانند يک منتظر واقعي زندگي کند. وقتي انسان حقيقتا منتظر کسي باشد تمام رفتار و سکناتش نشان از منتظر بودن او دارد. به عنوان مثال اگر منتظر ميهمان باشد حتما خانه را تميز و مرتب مي کند، وسايل پذيرايي را آماده مي کند و با لباس مرتب و چهره اي شاداب در انتظار مي ماند. چنين کسي مي تواند ادعا کند که منتظر ميهمان بوده است. اما کسي که نه خانه را مرتب کرده است و نه وسايل پذيرايي را آماده نموده است و نه لباس مرتب و تميزي پوشيده است و نه اصلاً به فکر ميهمان است اگر ادعا کند که در انتظارميهمان بوده همه او را ريشخند خواهند کرد و بر گزافه گويي او خواهند خنديد.