حديث ولايت
مقام معظم رهبري:جوان،مجموعه اي از زيبايي ها،برجستگي ها،درخشندگي ها،خوبي ها،استعدادها و امكانات است؛كه هر چه به طرف پيري مي رود،اين استعدادها و امكانات،مرتب به سمت نازيبايي كم مي شود؛حتي از لحاظ معنوي هر چه پيش مي رويد،فعاليت هاي تان بيشتر مي شود؛اما استعدادها و امكاناتتان،مرتب كم مي شود!استعداد،چيزي خيلي مهمي است.امكانات،چيز خيلي مهمي است.استعداد،يعني توان؛و توان خيلي مهم است...
با همه ي اين چيزهاي مثبت و جالب و درخشان در وجود جوان،جوان يك گرفتاري بزرگ دارد و آن،عدم ثبات است،احتمال تزلزل كه هر چه سن بالاتر مي رود،اين حالات كمتر مي شود.التفات مي كنيد؟اين گرفتاري را حواستان باشد؛اين گرفتاري را در خودتان و در ديگران علاج كنيد.كاري كنيد كه ثبات در عقيده داشته باشيدمقام معظم رهبري: امكان ندارد كه انسان در جواني در دوراني كه عواطف و احساسات و خلقيات،در حال رويش و بالندگي و شكل گيري است غرق در ماديات و شهوات باشد،نه به فكر و ياد خدا،نه به فكر محبت خدا و محبت به اولياء،نه به فكر همگامي با اولياء،نه ياد آدم هاي خوب و انسان هاي والا،بلكه با غفلت محض!بعد ناگهان پير كه شد،بگويد:از حالا آن طرفي مي كنيم!بله،خدا دست رد به سينه ي كسي نمي زند،آدمي را كه هفتاد سال هم گناه كرده باشد،به آن جاده و آن خط راه مي دهند؛اما نه آنگونه كه انسان بتواند حركت آن چناني و يك سير موفقيت آميز بكند.نه آن چنان كه غرق بشود و نورانيت پيدا كند،نه آن چنان كه خودش را در عبادات،در محبت خدا و در ياد خدا مستغرق كند،ديگر نمي شود؛مگر در جواني رست عمل كرده باشيد،مگر از جواني شروع كرده باشيد،آن وقت مي شود در پيري استفاده كرد.
(بيانات در ديدار تعدادي از دانشجويان تشكلهاي اسلامي در مراسم افطاري 9/6/1383)
مقام معظم رهبري:جوان،ثبات لازم دارد؛و اين ثبات هم به خودي خود،به دست نمي آيد.بايد آن را پيدا كرد.جوان،دائم در معرض تزلزل قرار مي گيرد؛البته همه ي جوان ها اينطور نيستند نمي خواهم بگويم كه هر جواني اين گونه است به هر حال،اين استعداد تزلزل هم مثل بقيه ي استعدادها،در جوان هست؛كه اين يه يك معنا استعداد خوبي نيست.البته به يك معنا هم خوب است؛چون خود اين هم يك تحول است.از همين هم مي توان استفاده كرد،مرتب مي شود بهتر شد و بالاتر رفت؛اما بايد مواظب باشيد كه اين،وسيله ي لغزش،دور افتادن از راه و دور افتادن از خدا نشود،و به غلطيدن در آن پرتگاه هايي كه انسان بايد از آنها پرهيز كند،منتهي نشود.
(بيانات در ديدار با اعضاي بسيج دانشجويي دانشگاه تهران11/11/1367)
اين كار كوچكي است؛نه،شما كارتان را كه خوب انجام داديد،اگر صد نفر ديگر مثل شما فكر كنند همان اعتلاي عظيم و همان كار بزرگ اتفاق خواهد افتاد.
(بيانات در ديدار با جوانان به مناسبت هفته ي جوان7/2/1377)
(بيانات در ديدار با جوانان به مناسبت هفته ي جوان1377/2/27
امام خامنه اي:دوره ي جواني،دوره ي توانايي است.اين توانايي در چه چيزهايي بايد به كار برود؟به اعتقاد من،بايد عمدتا در تحصيل علم، در ايجاد صفاي نفس و روحيه ي تقوا در خود،و ايجاد نيروي جسماني در خود – كه ورزش باشد – به كار رود.اين سه مورد،عمده است.يعني اگر در يك جمله ي كوتاه از من بپرسند كه شما از جوان چه مي خواهيد،به او خواهم گفت:تحصيل،تهذيب و ورزش.
(بيانات در ديدار با جوانان به مناسبت هفته ي جوان،7/2/1377)
امام خامنه اي:از منظر ديني،جوان يك نقطه اميد و يك نقطه شكوفايي است.اين نقطه اميد و شكوفايي،در همه چيز است؛در مبارزات،در مجاهدات اجتماعي،در فعاليت هاي گوناگون جامعه،و در مجاهدت هاي شخصي و روحي و دروني.خطاب به جوان از سوي دين،هميشه يك خطاب ويژه است.با جوان،مخاطبه زيادي در مفاهيم اسلامي و فعاليت هاي ديني شده است،علت هم اين است كه در جوان،گوهر شور و عشق و صفا و معنويت فروزان است.
(بيانات در ديدار با دانش آموزان و دانشجويان واقشار مختلف مردم به مناسبت13آبان14/08/1376)
مقام معظم رهبري:...اولين استفاده اي هم كه هر انساني بايد از اين روح شور و عشق و صفا و معنويت و نورانيت ببرد،اين است كه خود را،نفس خود را،اندرون خود را،معنا و حقيقت خود را تعالي ببخشد.اين،قدم اول است.لذا ما هميشه براي خودسازي معنوي،يه جوانان سفارش مؤكدي داريم.
(بيانات در ديدار با دانش آموزان و دانشجويان و اقشار مختلف مردم به مناسبت13آبان14/08/1376)