راسخون

اخبار ایران و جهان

Sem_440 کاربر نقره ای
|
تعداد پست ها : 3093
|
وزير نفت همچنين در پاسخ به سوالي درباره احتمال ادغام وزارت نفت و نيرو گفت: همان‌طور كه شوراي اطلاع‌رساني دولت اين موضوع را تكذيب كرد هيچ تصميمي براي ادغام وزارت نفت و نيرو نگرفته و تصميمات موجود فقط براي چهار وزارتخانه‌اي بوده كه ادغام آنها به‌طور رسمي اعلام شد و موضوع ديگري در دستور كار دولت نبوده است.
وزير نفت در نشستي با خبرنگاران به مهم‌ترين سوالات آنان در زمينه‌هاي مختلف از جمله ميزان توليد نفت ايران، ميزان سرمايه‌گذاري، نوع قرار‌داد‌ها، چالش‌هاي اوپك، قرارداد كاركنان شركت نفت و پيش‌فروش گاز پارس جنوبي و تغييرات در وزارت نفت پاسخ داد.

به گزارش ايسنا، سيد مسعود ميركاظمي در پاسخ به سوالي مبني بر امكان به اشتراك گذاشتن ميدان‌هاي نفتي كشور تصريح كرد: همه كشور‌هاي توليد‌كننده نفت و گاز اجازه به اشتراك گذاشتن ميادين خود دارند. اين درحالي است كه براساس قانون اساسي كشور اين امكان براي ما فراهم نيست و تنها مي‌توانيم با قرار‌داد‌هايي از نوع بيع متقابل و يا فاينانس قرار‌داد ببنديم.

وي با تاكيد بر اين‌كه اين شرايط مانعي براي فعاليت‌هاي ما نيست، گفت: به اين‌گونه نخواهد بود كه اگر قرار‌دادي بيع متقابل يا فاينانس نبود، ديگر نتوانيم قرار‌داد ببنديم.

ميركاظمي در مورد اولويت‌هاي فعاليت خود در اوپك براي حفظ منافع اعضاء گفت: در رسانه‌ها تنها امنيت انرژي و عرضه و تقاضا مطرح مي‌شود در حالي كه اين يكسونگريست. ما سعي كرده‌ايم در زمان رياست ايران در اوپك تحليل‌ها را واقع‌بينانه ارائه كنيم و براساس همين واقعيت‌ها تصميمات درست را اتخاذ كنيم.

وي با اشاره به ديدار خود در سال گذشته با عنوان نايب رييس اوپك با اتحاديه اروپا گفت: در اين ملاقات ما كاهش ماليات‌ها را مطرح كرديم، ضمن اين‌كه امنيت تقاضا را به‌صورت جدي پيگيري مي‌كنيم، چرا كه اكنون 4.5 ميليون بشكه از ظرفيت اوپك خالي است.

وي تغيير ارز در مبادلات را يكي ‌ديگر از اولويت‌هاي خود عنوان كرد و افزود: اگرچه در ايران اين موضوع حل شده است، اما در ساير كشور‌هاي عضو اين موضوع بايد به‌طور جدي پيگيري شود.

وزير نفت در مورد برنامه‌ ساماندهي قرار‌داد كاركنان شركت نفت نيز گفت: حجم بالايي از نيروها به دليل برون‌سپاري پروژه‌ها، پيمانكاري است به همين دليل تغيير حجمي اين موضوع آسان نيست، ضمن اين‌كه اگر بخواهيم قرار‌داد كاركنان ديپلم و زيرديپلم، روابط كشور را ساماندهي كنيم مجبور مي‌شويم با تعدادي زيادي از آنها قرار‌داد نبنديم و اين‌گونه بسياري شغل خود را از دست خواهند داد.

وي همچنين گفت كه بخش پايين‌دستي به بخش خصوصي واگذار شده كه در اين مورد نيز نمي‌توان كاري كرد. البته به گفته‌ وي كارگروهي در معاونت نيروي انساني وزارت نفت در حال پيگيري اين موضوع است تا كمترين خسارت وارد شود.

ميركاظمي در مورد شانزدهمين نمايشگاه نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي گفت: اين نمايشگاه نسبت به سال گذشته رشد و نشاط بيشتري داشت، البته ما به اين ميزان قانع نيستيم.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اعداد متفاوت ارائه شده در مورد افت توليد متذكر شد: نگراني در مورد افت توليد در سطح بين‌المللي وجود دارد، چرا كه اكثر چاه‌ها در جهان بيش از 50 سال فعاليت كرده‌اند و به نيمه‌ دوم عمر خود رسيده‌اند، حتي بعضي از آنها آخر عمر خود را سپري مي‌كنند. چه توليد، صيانتي باشد چه نباشد كاهش توليد اتفاق مي‌افتد.

به گفته وي در كاهش توليد ايران بايد به سمهيمه‌ اعلام شده‌ اوپك نيز توجه كرد.

وي در مورد قيمت ايده‌آل نفت ايران توضيح داد: قيمت نفت براساس تعادل در عرضه و تقاضا تعيين مي‌شود و اين موضوع به پيش‌بيني رشد جهان مربوط است. با توجه به اين‌كه نمي‌توان پيش‌بيني كرد چه زماني اقتصاد از بحران تمام مي‌شود، تعيين قيمت مشكل است.

وي با بيان اين‌كه عوامل مختلفي در تعيين قيمت موثرند، گفت: بعضي از كشور‌ها علاقه‌مند هستند قيمت نفت را با 40دلار دو سال پيش مقايسه كنند اين درحالي است كه بايد نفت را در مقايسه با قيمت ساير كالا مقايسه كرد.

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر ارائه‌ آمار ميزان توليد استخراج نفت ايران تصريح كرد: دليلي براي ارائه‌ اين آمار ندارم، همان‌طور كه برخي از كشور‌ها ميزان مصرف و يارانه پرداختي خود به ساير انرژي‌ها را اعلام نمي‌كند.

ميركاظمي در مورد پيش‌فروش گاز برخي از گازهاي پارس جنوبي كه معاون اول رييس‌جمهور در افتتاحيه شانزدهمين نمايشگاه نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي مطرح كرده بود، توضيح داد: علي‌رغم اين‌كه برخي درصددند نفت ايران را در انزوا قرار دهند، خريدار براي گاز ايران زياد است. كشور‌هايي هستند كه حاضرند صد در صد گازهاي توليد‌شده در دو سال آينده‌ ايران را خريداري كنند. منظور آقاي رحيمي از اين سخنان اين بود كه گاز ايران خريدار دارد و دغدغه‌اي براي فروش آن نداريم.

وي در پاسخ سوال خبرنگاري كه پرسيد آيا اين گاز به‌ تركيه پيش‌فروش شده است، گفت: كشور تركيه در حال مذاكره است و درخواست افزايش گاز را دارد.

وي در مورد اختلاف دولت و مجلس در تعيين بهاي گاز اظهار كرد: همكاري دولت و مجلس در اين زمينه بايد افزايش يابد، ضمن اين‌كه در اين زمينه نيز تعامل خوبي برقرار شده است.

رييس سازمان اوپك در ادامه اين نشست در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه كدام يك از چالش‌هاي پيش‌روي اوپك را مهم‌تر مي‌دانيد، تاكيد كرد: رفع تمام چالش‌ها را دنبال مي‌كنيم كه اين چالش‌ها شامل قيمت دلار و ارز مبادله، مذاكره با كشور‌هاي غيراوپك، گردش مالي اعضاء و امنيت تقاضاست.

البته وي به امنيت تقاضا در اين سخنان تاكيد بيشتري داشت و افزود: نمي‌شود امنيت انرژي را از اوپك خواست و به كشور‌هاي عضو لشگر‌كشي كرد و براي برخي ديگر اعمال محدوديت كرد. بايد شجاعانه مسائل مربوطه را به گوش كشور‌هاي قدرتمند رساند.

وي در مورد ريالي يا ارزي‌بودن بورس نفت نيز اظهار كرد: وظيفه‌ ما ارز است، اما ترجيح مي‌دهيم كه ارز مبادله در بورس دلار نباشد.

وي توسعه‌ ميادين نفت و گاز به‌خصوص ميادين مشترك را در اولويت دانست و افزود: ظرفيت توليد كشور بالاي چهار ميليون بشكه است كه گاهي به‌دليل تعميرات و محدوديت سهميه اوپك اين ميزان به چهار ميليون بشكه مي‌رسد.

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين‌كه قيمت نفت در چه حدي تعيين شود كه كشور‌هاي توليد‌كننده ضرر نكنند، تصريح كرد: بهتر است اين سوال به‌گونه‌اي ديگر مطرح شود. در واقع بايد پرسيد تا چه‌ حد كشور‌ها بايد ماليات نفت و فرآورده‌هاي نفتي را كاهش دهند يا اين‌كه بايد مشخص شود چرا اين كشور‌ها يارانه‌هاي خود را به ساير انرژي‌ها نمي‌دهند.

وزير نفت همچنين در پاسخ به سوالي درباره احتمال ادغام وزارت نفت و نيرو گفت: همان‌طور كه شوراي اطلاع‌رساني دولت اين موضوع را تكذيب كرد هيچ تصميمي براي ادغام وزارت نفت و نيرو نگرفته و تصميمات موجود فقط براي چهار وزارتخانه‌اي بوده كه ادغام آنها به‌طور رسمي اعلام شد و موضوع ديگري در دستور كار دولت نبوده است.

وي در پايان در پاسخ به سوالي مبني بر دليل تغييرات اتوبوسي مديران وزارتخانه تاكيد كرد كه اين وزارتخانه علي‌رغم حجم گسترده در كشور تغييرات زيادي در سطح مديران نداشته است، ضمن آنكه از زمان انتصاب وي به اين سمت وعده داده بود نحوه‌ي مديريت را اصلاح كند.

وي گفت: تعبير‌هايي مانند تغييرات اتوبوس اتوبوس مديران مانع از اين تغيير نمي‌شود، چرا كه سعي كرده‌ام در انتخاب بدنه از افراد شايسته، جوان، بانشاط و ريسك‌پذير استفاده كنم. ضمن اين‌كه تمامي اين انتصابات قريب به اتفاق از داخل بوده است.

وي دليل اعتراض‌هاي اخير‌ در اين زمينه را از سوي افرادي دانست كه منافع‌شان به خطر افتاده است.
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
كاترين اشتون ـ رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا ـ در اولين سفرش به عربستان با هدف تحكيم بين كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس و اتحاديه اروپا وارد منطقه شدند.
عرب‌نيوز گزارش داد كه ايران موضوع گفت‌وگوي رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا و وزير امور خارجه عربستان در گفت‌وگوي‌شان پيرامون مسائل دوجانبه و منطقه‌يي بود.

به گزارش ايسنا، پايگاه خبري عرب‌نيوز گزارش داد: كاترين اشتون ـ رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا ـ در اولين سفرش به عربستان با هدف تحكيم بين كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس و اتحاديه اروپا وارد منطقه شدند.

مايكل مان ـ سخنگوي اشتون ـ گفت كه دو طرف در گفت‌وگوهاي روز دوشنبه درباره آن چه وي نگراني‌ها درباره دخالت ايران در امور كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج‌فارس خواند گفت‌وگو كردند.

اشتون در گفت‌وگو با سعود الفيصل ـ وزير امور خارجه عربستان ـ علاوه بر آن درباره حقوق بشر، تروريسم، منع اشاعه تسليحات هسته‌يي، تجارت و انرژي نيز گفت‌وگو كرد.

اشتون در بيانيه‌اي اعلام كرد: حفظ روابط نزديك با كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج‌فارس بسيار مهم است، زيرا ما با چالش‌هاي مشترك بسياري روبه‌روييم و منافع مشترك بسياري داريم.

رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا در بخش ديگري از بيانيه‌اش نوشت: من معتقدم سفر من مي‌تواند مقدمات را براي يك گفت‌وگوي سياسي نزديك، صريح و باز بين اتحاديه اروپا و كشورهاي حاشيه خليج‌فارس در همه زمينه‌ها فراهم كند.

من علاوه بر آن اميدوارم كه درك بهتري از وضعيت سياسي اين كشورها پيدا كنم و مشتاقانه منتظر اين هستم كه در ديدار اتحاديه اروپا و شوراي همكاري خليج‌فارس كه بر روي تحولات اخير در منطقه متمركز خواهد بود نماينده اتحاديه اروپا باشم.

اشتون كه سفر دو روزه‌اش به رياض را روز دوشنبه به پايان رساند عصر دوشنبه به دوحه سفر كرد
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
مردی که به دور اشاره می کند، همان گزارشگر و عکاسی است که در امواج خروشان سونامی گرفتار شده و سعی می‌کند کنار باجه همگانی هم عکس بگیرد و هم جان خود را حفظ کرده و گزارش تهیه کند.

اما اکنون به یکی از شجاع‌ترین‌های ژاپن معروف شده است؛ چراکه جان خود را به خطر انداخته و دوربین به دست هنگام وقوع سونامی 11 مارس در ژاپن سعی نمود به کار حرفه‌ای خود ادامه دهد. دوستش که نظاره‌گر این صحنه بود، تصاویری از وی گرفته که می‌تواند این شجاعت را اثبات نماید.

Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
معاون اول قوه قضاييه با بيان اينكه «تخلف و نقض قوانين از هيچ مقامي پذيرفته نيست»، تاكيد كرد: نامه ارسالي از سوي رييس مجلس شوراي اسلامي مبني بر عدم اجراي قانون تشكيل وزارت ورزش و جوانان توسط دولت، با جديت رسيدگي خواهد شد و در اين راستا پرونده آن به واحدهاي قضايي مربوطه ارجاع شده است.
معاون اول قوه قضاييه تاكيد كرد: يكي از الزامات حركت عظيم اقتصادي در كشور، حفظ اتحاد و انسجام ملي است.

حجت‌الاسلام و المسلمين سيد ابراهيم رييسي در گفت‌وگو با ايسنا، توفيق طرح تحول اقتصادي را حاصل تلاش شبانه‌روزي دولت خدمتگزار دانست و تصريح كرد: همكاري قواي سه‌گانه در ايفاي رسالت خدمت‌رساني و پرهيز از حاشيه‌ها موجب دلگرمي مردم و آرامش فضاي سياسي كشور مي‌شود.

وي افزود: فرايند اجرايي كشور بايد حول محور قانون حركت كند و همه دولتمردان و مسئولان موظفند به اجراي قانون پايبند باشند.

معاون اول قوه قضاييه با بيان اينكه «تخلف و نقض قوانين از هيچ مقامي پذيرفته نيست»، تاكيد كرد: نامه ارسالي از سوي رييس مجلس شوراي اسلامي مبني بر عدم اجراي قانون تشكيل وزارت ورزش و جوانان توسط دولت، با جديت رسيدگي خواهد شد و در اين راستا پرونده آن به واحدهاي قضايي مربوطه ارجاع شده است.

رييسي ادامه داد: سازمان بازرسي كل كشور موظف است اين موضوع را در حوزه وظايف نظارتي بررسي و نتيجه را سريعا اعلام كند.

وي با بيان اينكه «تصميماتي كه منجر به عدم اجراي قانون مزبور شده قابل بررسي و پيگيري قانوني است»، خاطرنشان كرد: اخيرا گزارشاتي از طريق كميسيون اصل نود نيز در مورد تخلفات دستگاه‌ها به قوه قضاييه واصل شده كه اين گزارشات به دقت رسيدگي خواهد شد.
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
ائتلاف جوانان آزاده در این فراخوان که از طریق شبکه های اجتماعی اینترنتی منتشر شد، از همه مسلمانان جهان دعوت کرد، با برگزاری تظاهرات مقابل سفارتخانه های عربستان سعودی در نقاط مختلف دنیا، آزادی بازداشت شدگان سیاسی را خواستار شوند.
ائتلاف موسوم به جوانان آزاده در عربستان، در فراخوانی خواستار اعلام جمعه آینده بعنوان روز انقلاب و مقابله با حکومت آل سعود در ریاض و دیگر مناطق دنیا شد.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، ائتلاف جوانان آزاده در این فراخوان که از طریق شبکه های اجتماعی اینترنتی منتشر شد، از همه مسلمانان جهان دعوت کرد، با برگزاری تظاهرات مقابل سفارتخانه های عربستان سعودی در نقاط مختلف دنیا، آزادی بازداشت شدگان سیاسی را خواستار شوند.

ادامه تظاهرات در نقاط مختلف عربستان بویژه مناطق شرقی این کشور در اعتراض به بازداشت های سیاسی و تبعیض و نقض حقوق شهروندان، موجب شد مسئولان سعودی سرانجام 10 تن از بازداشت شدگان راآزاد کنند.
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
آیةالله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم، بسم الله الرحمن الرحیم، والحمد لله رب العالمین و صلّی الله علی محمد و آله الطیبین الطاهرین و لعنۀ الله علی اعدائهم اجمعین.
رُویَ عن الصادق(علیه‎السلام) قال: «لَا إِيمَانَ لِمَنْ لَا حَيَاءَ لَهُ».

مروری بر مباحث گذشته

بحث ما راجع به «حیاء» بود. عرض کردم یکی از مشکلات اساسی جامعه ما، همین مسأله رواج بی‎حیایی در روابط گوناگون دیداری، گفتاری و شنیداری است. گفته شد که حیاء فریضه‎ای از فرایض انسانی است که بازدارنده انسان از اعمال زشت و قبیح می‎باشد. در آخر جلسه گذشته رابطه بین عقل عملی و حیاء را مطرح کردم و روایاتی هم در این رابطه خواندم. روایت از علی(علیه‎السلام) بود که فرمودند: «اعقل الناس احیاهم»،  عاقل‎ترین مردم، باحیاترین آنها است. بعد رابطه حُسن و قُبح با اعمال شرعیه را که این هم رابطه با حیاء است، مطرح کردم وگفتم که احکام شرعیه ما بر محور مصالح و مفاسد است، مصلحت و مفسده همان حُسن و قُبح است. اگر مصلحت اهمّی باشد، حکم الزامی می‎آید و آن عمل واجب می‎شود و اگر مفسده، مفسده ملزمه باشد حکم حرمت می‎آید. آخر جلسه گذشته عرض کردم که مصلحت و مفسده همان حُسن و قُبح است و احکام شرعیه ما هم بر همین محور است؛ لذا رابطه مستقیم با حیاء دارد که برای‎تان توضیح می‎دهم.

حسن و قبح درجه دارد

حُسن و قُبح نسبت به بایدها و نبایدها است که به آنها احکام یا اعمال می‎گوییم. در این شکی نیست که زیبایی یک عمل با زیبایی عمل دیگر مساوی نیست. خود انسان درک می‎کند که یک عمل زیبا است، یک عمل دیگر را هم می‎بیند که زیبا است، امّا این دو را با هم مقایسه می‎کند، این مراتب حسن و قبح است.
بعد قُبح اعمال هم همین‎طور است، یک عمل زشت است، یک عمل زشت‎تر است. سیلی زدن به صورت غیر زشت است، قتل هم زشت است، امّا آیا این دو مساوی هستند؟ نه. لذا می‎گویند: حُسن و قُبح دارای مراتب است.

تبعیت احکام از مراتب مصلحت‎ها و مفسده‎ها

احکام ما که باید و نبایدها است چون بر محور حسن و قبح است، اگر مصلحت ملزمه باشد، حکم الزامی و جدّی است که نباید ترک کنی. اگر از آن طرف مفسده زیاد باشد، نباید انجام دهی. این مصلحت و مفسده مراتب دارد، آنهایی که اهلش هستند می‎فهمند، ما احکام واجب داریم و از آن طرف احکام مستحب داریم، مستحب آنجایی است که انجام عمل رجحان دارد، یعنی انجام دادن با انجام ندادنش فرق می‎کند؛ در انجام دادن یک چیزی نصیب انسان می‎شود، لذا می‎گویند: این کار رجحان دارد؛ امّا مصلحت، ملزمه نیست یعنی به اندازه‎ای نیست که لازم باشد، حتماً آن کار را انجام دهی. در باب مکروهات هم همین‎طور است. لذا تمام بایدها و نبایدها در شریعت اسلام بر محور «مصلحت‎ها و مفسده‎ها» و «حُسن‎ها و قُبح‎ها» است، همیشه این‎طور است.

شکر مُنعِم امری فطری است

چون من سراغ احکام شرعیه آمدم، می‎خواهم حیاء را در این فضا بحث کنم. ما در باب شکر مُنعِم بحثی داریم که یک امر فطری است.  از همان فطریات انسان است، یعنی اگر کسی به آدم محبتی کرد، احسانی کرد، انسانیّت اقتضا می‎کند که از آن تشکر کنیم. این مطلب، چیزی نیست که قابل انکار باشد، مگر این‎که شخصی مسخ شده باشد. شکر انواعی دارد، شکرِ قلبی داریم، زبانی داریم، عملی داریم. حتی در روایات این تعبیر آمده است که «الانسان عبید الاحسان».  انسان بنده احسان است.
ما الآن داریم در منطقه شریعت بحث می‎کنیم، چون وارد احکام شرعیه شدیم. کسانی که خودشان را متدیّن می‎دانند، مسلمان می‎دانند، مؤمن می‎دانند و می‎گویند ما معتقد به مبدأ و معاد هستیم، اینهایی که مدعی هستند که تمام نعمت‎هایی که در اختیار ما است چه متصل و چه منفصل  خدا به ما داده است، بحث درباره احکام شرعیه، مربوط به اینها است. عقل عملی جزء غرایز و فطریات است، این عقل اقتضا می‎کند که انسان از کسی که به او نیکی کرده است، به نحوی تشکر نماید.

عقل عملی، تشکر را لازم می‎داند

مثلاً اگر کسی کادویی به من داد و محبتی کرد، من در صدد این هستم که یک وقت آن را جبران کنم، یک شرایطی پیش بیاید که بتوانم جواب محبت او را بدهم، زمینه‎ای فراهم شود تا بتوانم جبران کنم که از آن به «مکافات» تعبیر می‎کنیم، این لزوم جبران را چه کسی به من می‎گوید؟ از درون من است، هیچ احتیاجی نیست که دیگری به من تذکر دهد. خودم فطرتاً این‎طور هستم. اینها همه عقل عملی است، تمام اینها درونی من است، خود درون من می‎گوید که جواب نیکی، نیکی است.

امّا اگر کسی بخواهد بر عکس عمل کند، یعنی جواب نیکی را با بدی دهد، اینجا عقل تقبیح می‎کند، خجالت می‎کشد، حیاء می‎کند، لازم نیست کسی به من بگوید، خودم به خودم می‎گویم: خجالت نمی‎کشی که فلانی این همه به تو محبت کرده است، حال تو این‎طوری با او رفتار می‎کنی و این‎طوری سزا می‎دهی؟!
دینداری یعنی «انجام خواسته‎های کسی که همه چیز به ما داده است!»

در باب عمل به احکام شرعیه، اعم از الزامی و غیر الزامی، یعنی واجب، مستحب، حرام و مکروه همه اینها، وجدان انسان می‎گوید: آن مُنعِمی که به تو این همه نعمت داده است، این همه محبت کرده است حالا از تو عملی را خواسته است، پس جواب احسان او را بده! باید تشکرت این باشد که به امر و نهی او جواب مثبت دهی. حالا می‎خواهد درخواستش یک درخواست مثبت یا منفی باشد، این هیچ فرقی نمی‎کند. مثلاً مولا می‎گوید: من این کار را از تو می‎خواهم، این کار را برای من بکن! من گره از کارت باز کردم، این گره را هم تو از کار من باز کن! حال اگر تو آن کار را نکنی درونت تو را نکوهش می‎کند. آیا منفعل نمی‎شوی؟ منزجر نمی‎شوی؟ خودت از خودت متنفر نمی‎شوی؟ درونت به تو می‎گوید: این چه برخوردی است؟ حیاء نمی‎کنی؟

پشتوانه عمل به «همه احکام» حیاء است

من در تعبیراتم عرض کردم: حیاء «انکسار النفس» است، انفعال در ربط با عمل قبیح است. عمل حرام، نزد عقل قبیح است، ترک واجب نزد عقل قبیح است. یعنی غریزه حیاء است که موجب می‎شود انسان به واجب عمل کند، همان غریزه حیاء است که موجب می‎شود حرام را ترک کند. البته این مطلب درجه‎بندی دارد.

کسی حیائش خیلی بیشتر است این هم به واجب عمل می‎کند و هم به مستحب، یکی حیائش کمتر است فقط به واجب بسنده می‎کند. منظور این است که به فرد بستگی دارد که آیا شخص بخیلی است یا این‎که واقعاً می‎خواهد کادوها و نیکی‎های طرف مقابل را جبران کند. در باب حرام و مکروه هم همین است. پشتوانه عمل به احکام حیاء است.

از خدا حیاء کن!

حالا من در بُعد معرفتی وارد نشدم. آنجا بحث از «حیاء من الله تعالی» است. گاهی هم در زبان‎ ما است که می‎گوییم: از خدا حیاء کن! از خدا خجالت بکش! این تعبیری است که ما خودمان می‎کنیم. لذا پشتوانه تمام احکام شرعیه ما، بایدها و نبایدها عبارت از همین حیاء است. حالا من آخر بحثم به سراغش می‎روم. من اینهایی را که می‎گویم می‎خواهم بر حسب آنچه که در معارف ما است بحث کرده باشم.

حیاء کلید هر خیری است

این تعبیر را در روایات داریم، در روایتی از علی(علیه‎السلام) است که خیلی هم زیبا است، می‎فرماید: «الحیاءُ مفتاحُ کلّ خیر» یعنی هر عمل نیکی که از تو سر بزند کلیدش حیاء است. واجب خیر است، مستحب خیر است، ترک حرام خیر است. من طلبه هستم، کسی نگوید ترک جنبه‎ عدمی است، نه خیر، ترک، کفّ نفس است. کفّ نفس امر وجودی است، من دارم نفسانی بحث می‎کنم. جلوگیری و خودداری امر وجودی است نه عدمی. اگر روی یک چیزی حکم واجب نیامد یعنی حرام است؟ خیر! این‎طور نیست.

«الحیاء مفتاح کل خیر» حیاء کلید هر خیری است. روایت دیگری از علی(علیه‎السلام) است که می‎فرماید: «الْحَيَاءُ سَبَبٌ إِلَى كُلِّ جَمِيل»  حیاء سبب هر عمل نیکی است که انسان انجام می‎دهد. روایت دیگری است که می‎فرماید: «الحیاء تمام الکرم و احسن الشیم».  غرضم این است که روایات متعددی داریم گفتم. اینها همه جزء معارف ما است که من در یک قالبی می‎ریزم و سطحش را پایین می‎آورم. پشتوانه تمام اعمال خیری که ما انجام می‎دهیم حیاء است و زیر بنای تمام آن گناهانی که ما می‎کنیم،  بی‎حیایی است، وقاحت است. حالا درست عکس است، از این طرف، زیر بنای تمام اطاعات حیاء است.

منشأ ملکات حسنه حیا است

در روایتی است که این را داود بن سرحان نقل می‎کند از امام صادق(علیه‎السلام) می‎گوید: «قال اباعبدالله (علیه‎السلام): يَا دَاوُدُ إِنَّ خِصَالَ الْمَكَارِمِ بَعْضُهَا مُقَيَّدٌ بِبَعْضٍ » این خصال زیبایی که در انسان پیدا می‎شود با هم رابطه دارند، حضرت اول رابطه را می‎فرماید، این را خداوند تقسیم کرده است؛ « يَكُونُ فِي الرَّجُلِ وَ لَا يَكُونُ فِي ابْنِهِ وَ يَكُونُ فِي الْعَبْدِ وَ لَا يَكُونُ فِي سَيِّدِهِ»  بله ممکن است یکی داشته باشد و یکی نداشته باشد. داشتن و نداشتنش را خدا تعیین کرده است. خصال یعنی ملکه که حالا من توضیح می‎دهم. «صِدْقُ الْحَدِيثِ» اوّل، راستگویی، خود راست گویی از حیاء نشأت می‎گیرد، چون آخر روایت دارد «و رَأْسُهُنَّ الْحَيَاء» چون من می‎خواهم بخوانم تا به آخر برسم.

حیاء منشاء «راستی در گفتار» و »راستی در ناامیدی از غیر خدا»

عقل عملی می‎گوید دروغ زشت است، قبیح است حیاء کن. نتیجه‎اش چه می‎شود؟ آدم از هر چیزی که بدش می‎آید به ضدش رو می‎کند. معمولی‎اش این است که به ضدش رو می‎کند. قُبح دروغ من را به راست‎گویی می‎کشاند، وقتی درک کردم که دروغ زشت است، حیاء می‎کنم و دروغ نمی‎گویم. «صِدقُ الحَدیثَ وَ صِدْقُ الْیَأْسِ»
چون هر کدام از اینها بحث دارد، من مجبورم اشاره‎ای رد شوم و بروم. یعنی آدم در زندگی‎اش که مدعی است، متشرع است می‎گوید: همه امور دست خدا است، مسبب الاسباب او است، از این حرف‎ها می‎زند بعد ته دلش را که می‎بینی پول و ریاست را مسبب الاسباب می‎داند. تمام امیدش به پول‎ها و ریاست است، از اینها دل نبریده است. اینها لفظی است. «یأس» یعنی انقطاع الی الله. باید تو تمام امیدت خدا باشد.

در روایت بلافاصله بعد دروغ، یأس را می‎گوید. صدق حدیث از مکارم اخلاق است، یأس هم از مکارم است یعنی انقطاع الی الله. اول امید به پول و ریاست نبند و بعد مدعی به دیانت شو! کسی که مدعی به دیانت است امید به پول و ریاست نمی‎بندد.

حیاء منشاء «بخشیدن» و «جبران کردن»

«وَ إِعْطَاءُ السَّائِلِ»کسی به تو مراجعه کرده است تمکن داری، می‎توانی کمکش کنی، امّا کمک نکنی و ردش کنی، خود وجدان تو می‎گوید این عمل تو قبیح است. باز همان حیاء پشتوانه می‎شود که به او کمک کنی. «وَ الْمُكَافَاةُ بِالصَّنَائِعِ » که من در بحثم این را مثال زدم. محبت کرده است، جواب محبت محبت است، جواب احسان احسان است.

حیاء منشاء «امانتداری»، «صله رحم» و ...

«وَ أَدَاءُ الْأَمَانَةِ» خیانت در امانت زشت است، قبیح است. باز همین‎جا است که عقل عملی انسان می‎گوید قبیح است، حیاء کن. حضرت همین‎جوری می‎آید یکی پس از دیگری بیان می‎کند. «وَ صِلَةُ الرَّحِمِ» از خویشاوند نبُر. بریدن از خویشاوند زشت است. «وَ التَّوَدُّدُ إِلَى الْجَارِ وَ الصَّاحِبِ» نیکی کردن به همسایه. واقعاً وجدان می‎گوید اذیت کردن همسایه کار خوبی نیست. «وَ قِرَى الضَّيْفِ» وجدان آدم از بی اعتنایی کردن به مهمان و از او پذیرایی نکردن، ناراحت می‎شود.

سرآمد همه خصال نیک «حیاء» است

حضرت تک تک خصال نیک را بیان می‎کند چه آنهایی را که جنبه‎های الزامی دارد و چه آنهایی را که جنبه الزامی ندارد، همه را به داود بن سرحان می‎فرماید و مثال می‎زند، بعد می‎فرماید: «وَ رَأسُهُنَّ الحَیاءُ» سرآمدش حیاء است، چون پشتوانه همه اینها حیاء است.
روایت دیگری از پیغمبر اکرم است که فرمودند: «قال رسول الله(صل‎الله‎علیه‎وآله‎وسلم): وَ أَمَّا الْحَيَاءُ فَيَتَشَعَّبُ مِنْهُ اللِّينُ وَ الرَّأْفَةُ وَ الْمُرَاقَبَةُ لِلَّهِ فِي السِّرِّ وَ الْعَلَانِيَةِ وَ السَّلَامَةُ وَ اجْتِنَابُ الشَّرِّ وَ الْبَشَاشَةُ وَ السَّمَاحَة»  یعنی همه خوبی‎ها از حیاء سرچشمه می‎گیرد. درست مقابل هم. وقاحت، بی شرمی پشتوانه تمام خلاف‎کاری‎ها و معاصی در جامعه است. از آن طرف در باب عمل به احکام شرعیه پشتوانه‎اش حیاء است.

«اسلامی شدن جامعه» به «باحیاء شدن» آن است

اگر یک جامعه‎ای بخواهد اسلامی باشد باید حیاء را تقویت کرد نه بی حیایی را. باید حیاء را تقویت کنی، همه چیز از درون این حیاء در می‎آید. من این را خواستم بگویم که از بزرگ‎ترین مشکلات جامعه ما ترویج بی‎حیایی است.

رابطه «حیاء» با «تقوا و ورع»

رابطه بین حیاء و عقل را گفتم، رابطه بین حیاء و احکام شرعیه را هم گفتم، نگاه کنید کلاسیک جلو می‎آیم. حالا رابطه بین حیاء و تقوا را می‎گویم. هر چه سطح حیاء بالا رود، سطح عمل هم بالا می‎آید. رابطه بین تقوا و ورع، یک وقت می‎گویی ورع هم‎دوش با تقوا است، یکی است، یک وقت می‎گویی نه دو تا است. تقوا پرهیز از محرمات است، ورع پرهیز از مشتبهات هم هست. هرچه سطح حیاء بالا رفت، مشتبه هم ترک می‎شود. نمی‎دانم این غذا حرام است یا حلال تا نفهمم حلال است نمی‎خورم. دست از مشتبه هم می‎کشم. نمی‎دانم این حرف حرام است یا حلال است، حرف نمی‎زنم. رابطه حیاء و تقوا، حیاء و ورع یک رابطه مستقیم است.

در روایتی دارد که علی(علیه‎ا‎لسلام) فرمود: «مَن قَلَّ حَیائُهُ قَلَ وَرَعُهُ»  حیاء که کم شد ورع هم کم می‎شود. ورع جنبه‎های عملی است. در روایت امام صادق تعبیر خصال  بود حالا من این را توضیح بدهم که بحثم را ببندم.

کارایی حیاء، پشتوانه جمیع ملکات انسانی

پشتوانه جمیع ملکات و فضایل انسانی است، ملکات حسنه است. ملکات بر اثر کثرت عمل به افعال حاصل می‎شود. من قبلاً دربحث‎هایم گفتم، کاری را مکرر انجام دادی ملکه می‎شود. ملکه که شد دیگر به آسانی انجام می‎دهی، آن چیزی که ملکه نشده است، انجامش سخت است. نماز خواندن ملکه شده هیچ سختی برایت ندارد. ملکات بر اثر تکرّر هستند. گفتیم ایمان مستمر، عمل مکرّر تقوا ساز است. امام تعبیر به خصال می‎فرمایند. همین حیاء است که موجب می‎شود تو عمل خوب کنی. همین حیاء است که موجب می‎شود دست از عمل زشت برداری و این ملکه‎‎ات می‎شود. زیربنای ملکات حسنه حیاء است و که زیر بنای ملکات سیئه است بی‎حیایی است.
«مَن قَلَّ حَیائُهُ قَلَ وَرَعُهُ» ورع از ملکات حسنه معنویه است. بحثم ادامه دارد من دیگر به این بحث کشیده شدم، ساده تمام نمی‎شود، تازه اوایل بحث حیاء هستم. ما به این نتیجه می‎رسیم این که اسلام آمده حیاء را مطرح کرده است، به این دلیل است که یک نقش زیر بنایی برای انسان سازی دارد. فرق تو باحیوان در حیای تو است.

Sem_440 کاربر نقره ای
|
|

کد خبر: ۱۵۹۶۱۵
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۵
تعداد بازدید: ۳۲۳۵
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
نيكزاد در پاسخ به اين كه اين وام بیست ميليوني خريد مسكن هم آنچنان زياد نيست كه كفاف خانه‌دار شدن ساير افراد جامعه را بدهد، گفت: در سال هاي گذشته، دیديم كه اعطاي تسهيلات به خانه‌دار شدن جوانان تبديل نشده است، چرا كه اين وام‌ها به سپرده‌‌گذاران پرداخت مي‌شود.
وزير مسكن با بيان اينكه افزايش سقف وام خريد مسكن راهکار مناسبي براي خانه‌دار شدن جوانان نيست، گفت: دولت برنامه‌هاي مناسبي براي تسهيل در خانه‌دار شدن جوانان در سال جاري دارد.

علي نيكزاد در گفت‌وگو با فارس و در پاسخ به اين كه دولت چه برنامه‌اي براي تسهيل در خانه‌دار شدن جوانان دارد، افزود: قرار است، براي تأمين مسكن نيازمندان و جوانان در سال 89 و 90 نزدیک دو ميليون و ششصد هزار واحد مسكوني در شهرها، روستاها، بافت‌هاي فرسوده و شهرهاي جديد در قالب مسكن مهر راه اندازی شود؛ به اين معنا كه ما با اين برنامه بتوانيم عرضه مسكن را به تقاضا نزديك كنيم.

وي ادامه داد: براي تسهيل خانه‌دار شدن جوانان و افراد كم درآمد، دولت با واگذاري زمين رايگان، واگذاري تسهيلات ارزان قيمت، تأمين تأسيسات زيربنايي و روبنايي، توسعه روش‌هاي صنعتي‌سازي و بالا بردن تسهيلات بانكي، آورده متقاضيان و جوانان متقاضي مسكن را كاهش دهد تا آنها به راحتي صاحب مسكن شوند.

نيكزاد با بيان اينكه اين اقدامات، موجب كاهش سهم بخش مسكن در هزينه خانوار خواهد شد، تأكيد كرد: در اين راستا، دولت تلاش كرده تا سهميه سال 90 را در سال 89 عقد قرارداد كند، به گونه ای كه در 9 ماه اول سال جاري، هيچ قراردادي به جز با خود مالكين بسته نخواهد شد.

وزير مسكن و شهرسازي ادامه داد: مي‌خواهيم در سال جهاد اقتصادي مجاهدت كنيم و همه توان خود را به كار بگيريم تا اين دو ميليون و ششصد هزار واحد مسكوني را در شهرها، روستاها و شهرهاي جديد به بهره‌برداري برسانيم.

وي خاطرنشان كرد: اگر اين اتفاق رخ دهد كه اتفاقا شدني هم هست، سبب خواهد شد تا آن نياز انباشته گذشته در بخش مسكن را به نسبت چشمگیري كاهش و دسترسي جوانان به مسكن را آسان كنيم.

* وام‌ها به جاي مسكن دار شدن، خريد و فروش مي‌شود

نيكزاد در پاسخ به اين كه اين وام بیست ميليوني خريد مسكن هم آنچنان زياد نيست كه كفاف خانه‌دار شدن ساير افراد جامعه را بدهد، گفت: در سال هاي گذشته شاهد بوديم كه اعطاي تسهيلات به خانه‌دار شدن جوانان تبديل نشده است، چرا كه اين وام‌ها به سپرده‌‌گذاران پرداخت مي‌شود.

وزير مسكن و شهرسازي ادامه داد: پس به جاي اينكه اين وام‌ها پرداخت و در بازار تبدل به خريد و فروش شود و يك واحد مسكوني ده‌ها بار دست به دست شود، بايد روش توليد مسكن را تغيير دهیم و افزايش توليد و قدرت انتخاب را براي جوانان بالا ببريم تا آنها با آورده شش ميليون تومان يا حتي كمي بيشتر يعني ده ميليون تومان صاحب مسكن شوند.

وي تأكيد كرد: دولت دنبال اين است كه جوانان بتوانند در شهرهاي كوچك و در مناسب‌ترين منطقه به راحتي صاحب مسكن شوند.
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
بنا به گفته رییس کمیته علمی، تحقیقاتی و فناوری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهم ترین اهداف این همایش "ارائه چشم اندازی روشن از وضعیت آموزش در ایران 1404"، "بررسی مسیرهای رسیدن به چشم انداز آموزش در ایران 1404" و شناسایی چالش های وضعیت فعلی آموزش در کشور" می باشد.
رییس کمیته علمی، تحقیقاتی و فناوری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهم ترین اهداف برگزاری همایش «آموزش در ایران 1404» را "ارائه چشم اندازی روشن از وضعیت آموزش در ایران 1404"، "بررسی مسیرهای رسیدن به چشم انداز در حوزه آموزش و شناسایی چالش های وضعیت فعلی آموزش در کشور" دانست.

دکتر عبدالحسین روح الامینی، رییس کمیته علمی، تحقیقاتی و فناوری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان این مطلب در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: " با توجه به تأکید و تصریح سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران مبنی بر برخورداری جامعه ایرانی از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی در افق 1404" این همایش با همکاری و مشارکت نهادهای فعال از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی علوم، تحقیقات و فن آوری، وزارتخانه های "علوم، تحقیقات و فن آوری ،بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی" ، "آموزش و پرورش"، کمیسیون های "آموزش و تحقیقات" و "بهداشت و درمان" مجلس شورای اسلامی ، دانشگاهها و پژوهشگاههای سراسر کشور و سایر فعالان و سیاست گذاران عرصه های گوناگون آموزش کشور صورت می پذیرد.

دبیر همایش افزود : همایش «آموزش در ایران 1404» خردادماه امسال توسط دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای ترویج و زمینه سازی برای تحقق چشم انداز، بر گزار می شود.

دکتر روح الامینی، دبیر این همایش همچنین افزود: " دانشگاه های تهران ، علوم پژشکی، صنعتی شریف، علامه طباطبایی و دانشگاه آزاد اسلامی از جمله دانشگاههای همکار و مشارکت کننده در بر گزاری این همایش هستند."

بنا به گفته رییس کمیته علمی، تحقیقاتی و فناوری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهم ترین اهداف این همایش "ارائه چشم اندازی روشن از وضعیت آموزش در ایران 1404"، "بررسی مسیرهای رسیدن به چشم انداز آموزش در ایران 1404" و شناسایی چالش های وضعیت فعلی آموزش در کشور" می باشد.

دبیرهمایش «آموزش در ایران 1404» در پایان ضمن اشاره به محورهای این همایش از جمله فلسفه و اهداف آموزش، رویکردهای نوین در آموزش، آموزش و مرجعیت علمی، اقتصاد آموزش، آموزش نخبگان، آموزش و روابط بین الملل، توسعه کیفی آموزش در کنار توسعه کمی، عدالت آموزشی و دسترسی اقشار مختلف و اخلاق آموزش، افزود: "این همایش در روزهای 28، 29، و 30 خرداد 1390 برگزار می شود و صاحبنظران به ارایه مقالات حول محورهای مورد اشاره خواهند پرداخت".
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
کتاب «همه دوستان من» یک تفاوت عمده با بیشتر کتاب‌های مشابه دارد و آن استفاده از دو زبان فارسی و آذری در گفت‌وگوهاست. حسن استفاده از زبان آذری، نزدیکی بیشتر مخاطبان آذری زبان به اصل خاطره، تقویت حس صمیمیت و در نتیجه باورپذیری بیشتر آن است.
سرویس دفاع مقدس ـ کتاب «همه دوستان من» مجموعه خاطره‌ای است که توسط غلامرضا قلی‌زاده تدوین شده است.

به گزارش «تابناک»، این کتاب محصول چندین ساعت گفت‌وگو با «فرج محمد قلی‌زاده» است و غلامرضا قلی‌زاده این گفت‌وگوی آذری را ترجمه، تألیف و تدوین کرده و انتشارات سریر با همکاری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان آذربایجان شرقی آن را به چاپ رسانده است.

کتاب دربردارنده یازده تا نوزده سالگی فرج محمد قلی‌زاده است؛ رزمنده‌ای که در کنار بسیجیان لشکر 31 عاشورای آذربایجان شرقی، در زمان دفاع مقدس حضور داشته است.

عنوان کتاب، نو و جذاب است و با محتوای اثر تناسب دارد. همچنین موضوع از تازگی و غنای لازم برخوردار است و سیر رشد یک نوجوان در دل جنگ و رسیدن به بلوغ عقلی، شرعی، اجتماعی، رزمی و سیاسی و تبدیل یک دانش‌آموز به یک فرمانده کارکشته نظامی، موضوعی ناب، غنی و منحصر به فرد است.

نگاه خوب راوی کتاب به شخصیت‌های دفاع مقدس از برجسته‌ترین ویژگی‌های «همه دوستان من» است که هر از گاه مخاطب خود را تحت تأثیر قرار می‌دهد و روح و روان او را با خود همراه می‌کند.

«همه دوستان من» به دلیل برخورداری از جزئی نگری در روایت، در شمار آثار حرفه‌ای به شمار می‌آید و هر سه دست‌اندرکار کتاب (راوی: فرج محمد قلی‌زاده؛ مصاحبه گر: موسی غیور؛ تدوینگر غلامرضا قلی‌زاده) تلاش کرده‌اند تا به جزئیات روایت‌ها توجه کرده و آنها را با دقت به خوانندگان عرضه کنند.

کتاب «همه دوستان من» یک تفاوت عمده با بیشتر کتاب‌های مشابه دارد و آن استفاده از دو زبان فارسی و آذری در گفت‌وگوهاست. حسن استفاده از زبان آذری، نزدیکی بیشتر مخاطبان آذری زبان به اصل خاطره، تقویت حس صمیمیت و در نتیجه باورپذیری بیشتر آن است.

مجموعه «همه دوستان من» با 535 صفحه خاطره و 48 صفحه عکس، اثری قابل اعتنا در حوزه خاطره‌نویسی دفاع مقدس است و اگر سیاست بازنگری به اثر در چاپ‌های بعدی جدی گرفته شود، قابلیت تبدیل یه یکی از آثار فاخر این حوزه را داراست.
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، قیمت فروش هر قطعه سکه تمام بهار طرح جدید را بین 440 هزار تومان تا 450 هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت هر قطعه نیم سکه 225 هزار تومان، ربع سکه با افزایش 12 هزار تومانی نسبت به دیروز، 165 هزار تومان و سکه یک گرمی 58 هزار و 500 تومان است.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، از افزایش دوازده هزار تومانی قیمت ربع سکه امروز نسبت به روز گذشته و رسیدن آن به 165 هزار تومان خبر داد و گفت: در چهار هفته گذشته، قیمت سکه با رشد غیرمتعارف 12 درصدی روبه رو بود.

محمد کشتی آرای در گفت وگو با مهر از افزایش و نوسانات شدید قیمت انواع سکه طی روز جاری در بازار خبر داد و گفت: بر این اساس، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم، امروز در بازار بین 475 هزار تومان تا 480 هزار تومان به فروش می رود.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر قیمت فروش هر قطعه سکه تمام بهار طرح جدید را بین 440 هزار تومان تا 450 هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت هر قطعه نیم سکه 225 هزار تومان، ربع سکه با افزایش 12 هزار تومانی نسبت به دیروز 165 هزار تومان و سکه یک گرمی 58 هزار و 500 تومان است.

وی با بیان اینکه قیمت هر گرم طلای زرد 18 عیار امروز نسبت به روز گذشته، تفاوتی نداشته است، قیمت آن را 40 هزار و 400 تومان اعلام کرد.

کشتی آرای، تنها دلیل افزایش نامتعارف قیمت ها در بازار را وجود تقاضای زیاد عنوان کرد و افزود: با وجود اقدامات انجام شده هنوز این تقاضا پابرجاست.

وی عنوان کرد: در چهار هفته گذشته، به طور متوسط قیمت جهانی طلا با رشد 4 درصدی همراه بوده و همین درصد رشد در قیمت طلای داخلی هم اتفاق افتاده؛ بنابراین، افزایش قیمت طلا در بازار داخلی مطابق با قیمت جهانی و منطقی است.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر تصریح کرد: اما در همین مدت، قیمت سکه ها رشد حدود 12 درصدی داشته است؛ یعنی رشد سکه ها 8 درصد بیش از رشد قیمت طلا در بازارهای خارجی و داخلی است. وی تاکید کرد که رشد 8 درصدی مذکور سکه ها بیش از قیمت منطقی طلا غیر متعارف و حبابی است.

قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی طی روز جاری 1494 دلار، قیمت فروش دلار در بازار آزاد داخلی 1120 تومان و هر یورو 1600 تومان است.
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
در همین راستا، به تازگی گروهکی تروریستی که خود را «شوالیه های آتش» می نامند، در فضای مجازی اعلام موجودیت نموده است.
به گزارش «عروج»، دامن زدن به موضوعات و مسائل قومی و قبیله‏ای برای نااَمن کردن کشور و مقابله با انقلاب اسلامی، از همان آغاز انقلاب در دستور کار دشمنان نظام و در رأس آن، آمریکا و رژیم بعث عراق قرار گرفت.

یکی از مناطق مهم در این توطئه، استان مهم، حساس و استراتژیک خوزستان بود، زیرا با وجود نفت و گاز فراوانی که در این استان هست، اهمیت آن برای ایران و نظام جمهوری اسلامی ایرن و ضد انقلاب و دشمنان، دو چندان است؛ بنابراین، بدیهی است که زمینه و انگیزه لازم برای آشوب و خرابکاری و ادعاهای تجزیه‏طلبی قومی، مذهبی جغرافیایی در آنجا وجود داشته باشد.

در همین راستا، به تازگی، گروهکی تروریستی که خود را «شوالیه های آتش» می نامند، در فضای مجازی اعلام موجودیت نموده است.

بنا بر این گزارش، این گروهک که دارای گرایش های وهابی است، برای دخالت های کشورهای عربی طرفدار مذهب وهابیت و همچنین ایجاد ناامنی و جداسازی مناطق عرب نشین استان خوزستان از کشور، در شهرهای آبادان و خرمشهر اعلام موجودیت نموده است.

سران این گروهک اعلام نموده اند، اکنون مشغول جمع آوری سلاح با هدف ترور شخصیت های استانی و مسئولین نظامی و انتظامی هستند.
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
مركز آينده‌پژوهي پارك و علم فناوري دانشگاه تهران برای رصد روندها، رويدادها و نوآوري هاي علمي عرصه علم و فناوري، رصدخانه ملي علم و فناوري را راه‌اندازي كرده که با ديده باني محيط علم و فناوري در داخل و خارج از كشور به تحليل، ارزيابي و پيش بيني حوزه هاي علم و فناوري مي پردازد.
رصدخانه ملي علم و فناوري ايران، وابسته به پارك علم و فناوري دانشگاه تهران، روز سه شنبه همزمان با افتتاح رسمي دانشكده علوم و فنون اين دانشگاه با حضور رييس‌جمهور راه‌اندازي شد.

حامد سروري، مسئول رصدخانه ملي علم و فناوري ايران، با اعلام اين مطلب به خبرنگار ايسنا اظهار كرد: مركز آينده‌پژوهي پارك و علم فناوري دانشگاه تهران به منظور رصد روندها، رويدادها و نوآوري هاي علمي عرصه علم و فناوري، رصدخانه ملي علم و فناوري را راه‌اندازي كرده که با ديده باني محيط علم و فناوري در داخل و خارج از كشور به تحليل، ارزيابي و پيش بيني حوزه هاي مختلف علم و فناوري مي پردازد.

وي تصريح كرد: بررسي روند مقالات علمي و ثبت اختراعات بين المللي، تحليل و پيش بيني بازار، تحليل كلان روندهاي جهاني و آينده پژوهي علم و فناوري، ارايه گزارش‌هاي راهبردي و مشاوره به سازمان هاي سياست گذار و تصميم ساز در عرصه علم و فناوري مانند معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و وزارت صنايع و معادن از جمله خدمات اين رصدخانه محسوب مي شود.

مسئول رصدخانه ملي علم و فناوري ايران خاطرنشان كرد: به منظور ديده باني محيط علم و فناوري اين رصدخانه شبكه اجتماعي دانش بنياني را راه اندازي كرده است كه اساتيد دانشگاه، دانشجويان، نخبگان و پژوهشگران كشور در شكل گيري و گسترش اين شبكه اجتماعي مشاركت خواهند كرد.

به گفته وي، علاقه مندان به عضويت در اين شبكه اجتماعي، مي توانند به نشاني اينترنتي www.isato.ir مراجعه كنند.

سروري خاطرنشان كرد: در طرح پايلوت اين رصدخانه، نقشه آينده نانو فناوري، جهان نماي آينده 2050، تحليل پتنت در حوزه نانو تكنولوژي و تحليل پروژه هاي برندگان جايزه نوبل شيمي انجام شده است.
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
فداحسین مالکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر در کابل، با اشاره به تلاش های مشترک جمهوری اسلامی ایران و دولت افغانستان برای آزادی دوازده مهندس ایرانی از چنگ آدم ربایان در استان فراه افزود: مهندسان ایرانی ربوده شده سالمند و از لحاظ جسمی مشکلی ندارند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، از آزادی یک مهندس ایرانی از چنگ آدم ربایان در استان فراه افغانستان خبر داد.

«فداحسین مالکی» در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر در کابل با اشاره به تلاش های مشترک جمهوری اسلامی ایران و دولت افغانستان برای آزادی دوازده مهندس ایرانی از چنگ آدم ربایان در استان فراه افزود: مهندسان ایرانی ربوده شده سالمند و از لحاظ جسمی مشکلی ندارند.

وی تصریح کرد: دخالت برخی عوامل خارجی را بی ارتباط به این قضیه نمی دانیم و از دولت افغانستان نیز خواسته ایم این موضوع را پیگیری کند.

مالکی با بیان اینکه هنوز خبر موثقی مبنی بر دست داشتن گروه طالبان در این آدم ربایی در دست نیست، افزود: به احتمال ربودن مهندسان ایرانی فراتر از این قضیه باشد، با توجه به اینکه برخی کشورهای خارجی نیز در منطقه حضور دارند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، طرح های بازسازی مهمی در افغانستان اجرا می کند، گفت: یکی از این طرح ها، ساخت جاده در استان فراه است که با اجرای آن، تحول اقتصادی خوبی در منطقه پدید خواهد آمد.

مالکی با اشاره به اینکه ربودن مهندسان ایرانی هرگز برای ما قابل پذیرش نیست افزود: از مردم استان فراه توقع داریم این حادثه را جبران کنند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل نیز با انتشار بیانیه تصریح کرد: تلاش های مشترک سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل و دولت افغانستان برای آزادی مهندسان ربوده شده ادامه دارد.

دوازده مهندس ایرانی و پنج کارگر افغان، عصر روز یکشنبه در استان فراه ربوده شدند.

Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
وي افزود: در هر قشري، ممكن است افرادي سودجو و منفعت طلب باشند. در بسيج طلاب سعي كنيم از نفوذ برخي طلاب كه گرايش ضدانقلابي و منافقانه دارند، جلوگيري كنيم تا زحمات خالصانه طلاب بسيجي با ايمان و پاك كه در سطوح گوناگون نظام مشغول كارند، زير سوال نرود.
مسئول نمايندگي ولي فقيه در سازمان بسيج، با بيان اينكه بايد هشيار باشيم تا جريان فتنه در بسيج نفوذ نكند، گفت: بسيج بايد بكوشد تا در مسايل سياسي با بيان شاخص‌ها و ملاك‌ها و شناخت جريان‌ها به شفافيت در جامعه كمك كند.

به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي بسيج، حجت الاسلام محمد كدخدايي، مسئول نمايندگي ولي فقيه در سازمان بسيج در جمع مسئولين سازمان بسيج طلاب سراسر كشور با اشاره به نقش روحانيت در پيروزي‌هاي انقلاب اسلامي گفت: روحانيون ممكن است در مسير دفاع از انقلاب با نامهرباني‌ها و بي‌مهري‌هايي از جانب برخي افراد يا گروه‌ها مواجه شوند، اما آنچه به كار روحانيت ارزش مي‌دهد، اخلاص و توجه به رضاي خداوند در فعاليت‌ها است كه بايد همچون گذشته طلاب بسيجي به عنوان مشعل داران انقلاب مسير را براي جامعه روشن كنند.

وي درباره اقدامات طلاب شركت‌كننده در اردوهاي راهيان نور اظهار داشت: ‌راهيان نور و كار بزرگ اعزام دانش آموزان سال دوم مقطع متوسطه به مناطق عملياتي جنوب كشور در سال كه به دست سازمان بسيج صورت مي‌گيرد، فرصت مناسبي است تا روحانيون نقش خود را براي بصيرت‌بخشي به جوانان و ترويج ارزش‌هاي اسلام و انقلاب ايفا كنند.

كدخدايي ادامه داد: در كاروان‌هاي راهيان نور كه عموما از تمامي اقشار جامعه شركت دارند، چه بسا افرادي كه حتي با انقلاب و نظام عناد داشته باشند حضور دارند، اما روحانيون به عنوان مروجين فرهنگ اسلام و انقلاب بايد با بصيرت بخشي به جذب اين افراد بپردازند.

مسئول نمايندگي ولي فقيه در سازمان بسيج در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به شروع فعاليت‌هاي برخي از جريان‌ها و احزاب مخالف انقلاب از هم اكنون براي ورود به انتخابات مجلس نهم، تصريح كرد: بايد هشيار باشيم تا جريان فتنه در بسيج نفوذ نكند.

وي افزود: در هر قشري، ممكن است افرادي سودجو و منفعت طلب باشند، در بسيج طلاب سعي كنيم از نفوذ برخي از طلاب كه گرايش ضدانقلابي و منافقانه دارند، جلوگيري كنيم تا زحمات خالصانه طلاب بسيجي با ايمان و پاك كه در سطوح مختلف نظام مشغول كارند زير سوال نرود.

كدخدايي در پايان با اشاره به نقش كم نظير بسيج از ابتداي انقلاب در بصيرت افزايي جامعه در مراحل مختلف، به ويژه در جريان انتخابات گذشته اظهار داشت: بسيج بايد بکوشد، در مسايل سياسي با بيان شاخص‌ها و ملاك‌ها و شناخت جريان‌ها به شفافيت در جامعه كمك كند.
Sem_440 کاربر نقره ای
|
|
وي افزود: در هر قشري، ممكن است افرادي سودجو و منفعت طلب باشند. در بسيج طلاب سعي كنيم از نفوذ برخي طلاب كه گرايش ضدانقلابي و منافقانه دارند، جلوگيري كنيم تا زحمات خالصانه طلاب بسيجي با ايمان و پاك كه در سطوح گوناگون نظام مشغول كارند، زير سوال نرود.
مسئول نمايندگي ولي فقيه در سازمان بسيج، با بيان اينكه بايد هشيار باشيم تا جريان فتنه در بسيج نفوذ نكند، گفت: بسيج بايد بكوشد تا در مسايل سياسي با بيان شاخص‌ها و ملاك‌ها و شناخت جريان‌ها به شفافيت در جامعه كمك كند.

به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي بسيج، حجت الاسلام محمد كدخدايي، مسئول نمايندگي ولي فقيه در سازمان بسيج در جمع مسئولين سازمان بسيج طلاب سراسر كشور با اشاره به نقش روحانيت در پيروزي‌هاي انقلاب اسلامي گفت: روحانيون ممكن است در مسير دفاع از انقلاب با نامهرباني‌ها و بي‌مهري‌هايي از جانب برخي افراد يا گروه‌ها مواجه شوند، اما آنچه به كار روحانيت ارزش مي‌دهد، اخلاص و توجه به رضاي خداوند در فعاليت‌ها است كه بايد همچون گذشته طلاب بسيجي به عنوان مشعل داران انقلاب مسير را براي جامعه روشن كنند.

وي درباره اقدامات طلاب شركت‌كننده در اردوهاي راهيان نور اظهار داشت: ‌راهيان نور و كار بزرگ اعزام دانش آموزان سال دوم مقطع متوسطه به مناطق عملياتي جنوب كشور در سال كه به دست سازمان بسيج صورت مي‌گيرد، فرصت مناسبي است تا روحانيون نقش خود را براي بصيرت‌بخشي به جوانان و ترويج ارزش‌هاي اسلام و انقلاب ايفا كنند.

كدخدايي ادامه داد: در كاروان‌هاي راهيان نور كه عموما از تمامي اقشار جامعه شركت دارند، چه بسا افرادي كه حتي با انقلاب و نظام عناد داشته باشند حضور دارند، اما روحانيون به عنوان مروجين فرهنگ اسلام و انقلاب بايد با بصيرت بخشي به جذب اين افراد بپردازند.

مسئول نمايندگي ولي فقيه در سازمان بسيج در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به شروع فعاليت‌هاي برخي از جريان‌ها و احزاب مخالف انقلاب از هم اكنون براي ورود به انتخابات مجلس نهم، تصريح كرد: بايد هشيار باشيم تا جريان فتنه در بسيج نفوذ نكند.

وي افزود: در هر قشري، ممكن است افرادي سودجو و منفعت طلب باشند، در بسيج طلاب سعي كنيم از نفوذ برخي از طلاب كه گرايش ضدانقلابي و منافقانه دارند، جلوگيري كنيم تا زحمات خالصانه طلاب بسيجي با ايمان و پاك كه در سطوح مختلف نظام مشغول كارند زير سوال نرود.

كدخدايي در پايان با اشاره به نقش كم نظير بسيج از ابتداي انقلاب در بصيرت افزايي جامعه در مراحل مختلف، به ويژه در جريان انتخابات گذشته اظهار داشت: بسيج بايد بکوشد، در مسايل سياسي با بيان شاخص‌ها و ملاك‌ها و شناخت جريان‌ها به شفافيت در جامعه كمك كند.