آورده اند كه چون اين آيت : يا ايها الذين امنوا اطيعوا الله و اطيعوا الرسول و اولى الامر منكم . فرود آمد، جابر گفت : يا رسول الله ! اولوالامر كيستند كه حق تعالى طاعت ايشان را با طاعت خود و طاعت تو مقرون كرده است ؟ گفت : يا جابر! هم خلفانى و ائمه المسلمين بعدى ، اولهم على بن ابى طالب . ايشان خليفتان من اند و امامان مسلمانان اند بعد از من . اول ايشان على بن ابى طالب عليه السلام است ، آنگه حسن و حسين عليه السلام ، آنگه على بن الحسين ، آنگه محمد بن على عليه السلام كه در تورات معروف است به باقر، و تو او را دريابى يا جابر! و چون وى را بينى سلام منش برسان . بعد از آن يك يك را نام برد تا به حجة القائم عليه السلام رسيد. گفت : مردى بود كه نامش نام من بود و كه نيتش ، كنيت من بود. حق تعالى به دست وى مشارق و مغارب زمين را بگشايد. او را غيبى بود كه به آن غيبت بر امامت او ثابت نماند مگر مؤمنى كه حق تعالى دل او را با ايمان امتحان كرده بود. جابر گفت : گفتم : يا رسول الله ! شيعت او را به انتفاع باشد؟ گفت : باشد، همچون انتفاع مردمان به آفتاب ، اگر چه ابرى در پيش او آيد. چون ظاهر شود جهان را پر عدل و داد كند بعد از آنكه پر جور و ظلم شده باشد. شعر:
متى تطلع الشمس المنيرة للهدى
|
فتترك عرنين الظلاله اجدعا
|
يروح به الدين الحنيفى غالبا
|
و يصبح خد الظلم بالعدل اضرعا
|
جابر گفت : حق تعالى مرا عمر داد تا امام محمد باقر عليه السلام را دريافتم . روزى پيش امام زين العابدين على بن الحسين عليه السلام نشسته بودم . پسرش محمد باقر عليه السلام از حجره زنان بيرون آمد. او كودك بود. چون او را بديدم گوشت و پوست من بلرزيد. گفتم : اى كودك ! روى فرا كن ، روى فرا من كرد. گفتم : پشت بر من گردان ، پشت بر من گرداند. گفتم : شمايل رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم دارد، به خداى كعبه . گفتم : باقرى ؟ گفت : اى جابر! برسان پيغام جدم رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم . گفتم : مولاى من ، رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم مرا بشارت داد كه تو را دريابم . گفت : چون وى را دريابى ، سلام منش برسان . يابن رسول الله ! جدت رسول خدا تو را سلام مى رساند. گفت : على جدى رسول الله ما دامت السموات و الارض و عليك يا جابر! بما بلغت ، السلام . جابر گفت : من پيش وى آمد و شد مى كردم و از وى مسئله مى پرسيدم . روزى از من مسئله (اى ) پرسيد. گفتم : به خداى كه من در نهى رسول خدا صلى الله عليه و آله وسلم نروم كه گفته است : ايشان كه از شما عالمتر باشند، از ايشان بياموزيد و ايشان را مياموزيد. امام محمد باقر عليه السلام گفت كه راست گفت جدم رسول خدا صلى الله عليه و آله وسلم ، و لقد اءوتيت الحكم صبيا ، يعنى : مرا در كودكى علم و حكمت داده اند؛ كل ذلك بفضل الله علينا و بركاته