يادگار يار
|
|
| در ارتحال يادگار و فرزند گرانقدر امام راحل، حجت الاسلام والمسلمين حاج سيد احمد خميني(ره) اندوهي جانكاه را در جانمان داريم؛ پروانه اي عاشق روح ا... و نور چشم مكرم ايشان؛ او كه چون شمع مي سوخت و مي گداخت تا به حيات امام گرما و نشاط بخشد. وقتي كه خود را شناخت، تمام هستي خويش را وقف آرمانهاي امام و در راه تحقق انقلاب و حكومت اسلامي فدا كرد. همواره در تمامي مراحل سخت انقلاب، معين، هميار و مشاور خاص امام(ره) بود. |
| عاشق امام بود رابطه امام و حاج آقا يك رابطه عاشقانه بود. از خود ايشان شنيدم كه مي گفت: من همه كارهايي را كه براي امام مي كنم، براي اينكه ايشان پدرم است انجام مي دهم. در وصيت نامه شان هم كه نگاه بكنيم، مي بينيم در مورد امام نوشته اند: "پدرم، مراد و محبوبم"؛ واقعاً بين امام و( پدرم) بحث مراد و مريد و عاشق و معشوق بود. همين مطلب هم باعث شد كه ايشان زندگي شان را فدا بكنند. و در كنار امام فدا بشود" (1) امام(ره) نيز بارها به اين مطلب اشاره نموده اند كه حاج احمد آقا در تمامي فراز و نشيبها در كنار شان بوده و با صداقت و كياست متصدي امور سياسي و اجتماعي بوده اند. ايشان به امام و انقلاب علاقه مند بود و خالصانه به مردم و انقلاب خدمت مي كرد و خود و حياتش را در خدمت اين انقلاب و امام گذاشته بود. از حيث افكار، اعتقاد و عمل و اخلاق، به نحوي درخدمت پدر بزرگوارشان بودند كه به تعبيري از مجموعه رؤساي قوا در زمان حضرت امام(ره) امام در مورد ايشان فرموده بودند: "احمد، عزيزترين، نفوس در نزد من است.(2)" پيام رسان امين نفس كار اطلاع رساني، يكي از كارهاي مهم بيت بود. اين امر در تصميم گيري خيلي اثر دارد و حاج احمد آقا وظيفه داشت تصميم گيري امام را شخصاً پيگيري نمايد. ارتباط با رئيس جمهور، رئيس مجلس، فرماندهان جنگ، ائمه جمعه و ... اين مسأله بسيار حساس است و مي تواند پيام را كسي برساند در حالي كه تأثيرش بسيار متفاوت باشد نسبت به يك نفر ديگر. اما ايشان تصميم امام را همان طور كه خودشان (امام) مي خواستند، ابلاغ مي كردند؛ بدون اينكه لحن خود را تغيير دهد، مقدماتي اضافه كند يا مؤخراتي داشته باشد.(3) پيامها و بيانيه هاي امام(ره) براي درست رساندن آنها توسط خود ايشان انجام مي شد. اگر به نظرش مي رسيد كه كلمه اي اشتباه نوشته شده است، ممكن نبود كلمه اي را با اطمينان صد درصد خودشان، بدون مشورت با امام(ره) عوض كند. مهندس مير حسين موسوي، در ارتباط با ايشان مي گويد: در اغلب ملاقاتهايي كه با حضرت امام(ره) داشتم، ايشان حضور داشتند و كاملاً محسوس بود كه مورد اعتماد و وثوق حضرت امام قرار دارند. از اين مهمتر اينكه گوناگوني فراواني وظايف دفتر رهبري و جنبه هاي متنوع سياسي و فرهنگي اين وظايف، شرايط استثنايي كشور به هنگام اوايل انقلاب و نيز در طول جنگ، كاملاً نشان دهنده نقش استثنايي مرحوم حاج سيد احمد آقا در طول انقلاب است. مراقبت و نگهداري از امام(س) صيانت و حراست از جان و سلامت حضرت امام(ره) مقوله اي بسيار پيچيده بود كه شايد از نظر بسياري كه از دور ناظر بودند، ساده به نظر برسد. ولي مرحوم حاج سيد احمد آقا در اين زمينه نقش تعيين كننده داشتند.(4) حجة الاسلام والمسلمين انصاري كرماني، در اين باره مي گويد: "حاج احمد آقا تحت تأثير ارتباط عاطفي شان، با امام(ره) و مسايل مربوط به سلامت ايشان، بارها خودشان به شدت بيمار شدند." همچنين مي گويد: بارها امام(ره) به پزشكان مي فرمودند: "به من نرسيد، به احمد برسيد، حال احمد بدتر از من است." چندين مرتبه با گوش خودم شنيدم كه امام(ره) به حاج احمد آقا در بيمارستان مي فرمودند. "چرا استراحت نمي كني؟ چرا راحتي را بر خودت حرام كرده اي؟ "اما با اين همه، حاج احمد آقا در خلوت با همه وجود مي گفت: من نوكر امامم، من خدمتگزار امامم ... من پسر امامم." ايشان خود را مريد امام(ره) مي دانست و مي گفت: "بايد به گونه اي براي مرادم عمل كنم كه احساس كنم دارم بيشترين تلاش را براي حفظ ايشان معطوف مي دارم." حفظ بيت المال نقش حاج سيد احمد آقا در اداره دفتر امام(ره) و تنظيم امور، نقش كليدي و تعيين كننده بود كه با بهترين شيوه مديريت و اخلاق كريمه انساني و سعه صدر و بينش لازم ايشان (حاج احمد آقا) همراه بود. ولي دو نكته اساسي در اين رابطه وجود داشت. نخست اينكه، حاج احمد آقا در امور دفتر بدون رضايت و نظر امام كاري انجام نمي داد. و دوم اينكه حاج احمد آقا در امور مالي دفتر خصوصاً در قضيه وجوهات دخالت نمي كرد.(5) حاج احمد آقا حساسيت عجيبي نسبت به بيت المال داشت. در همان شبي كه امام رحلت فرمودند، اموال مربوط به حوزه را به شوراي مديريت حوزه علميه تحويل دادند و نگذاشتند اين امر حتي به صبح روز بعد بكشد.(6) مردمي بودن حاج سيد احمد آقا به عنوان چهره اي مهربان، صميمي، محبوب و دردآشناي مردم در دوران بعد از رحلت امام(ره) پيرو مراد خود و تداعي كننده و احياگر خاطرات شيرين حيات پر بركت امام عظيم الشأن بود. يادگار عزيز امام(ره)، در دوران كوتاه عمرش پس از رحلت امام(ره)، حامي مستضعفان و محرومان و خادم انقلاب و نظام اسلامي بود و طنين صداي دلنشين او تسلاي دل دردمند امت داغدار امام(ره) بود. پس از فراق پدر، بي قرار بود و همه همت خود را مصروف و معطوف به آن داشت تا وصايا و رهنمودهاي حكيمانه آموزگار بزرگ انقلاب اسلامي را به عنوان مشعل روشني بخش و هدايتگر انقلاب فروزان نگاه دارد. حجة الاسلام والمسلمين سيد محمد هاشمي مي گويد: از جمله خصلتهاي مرحوم حاج احمد آقا، مردمي بودن و روحيه تواضع و برخوردهاي صادقانه با دوستان و مردم مستضعف بود. ايشان مخفيانه به حل مشكلات زندگي افراد نيازمند مي پرداختند. بي ترديد، نام بلند سيد احمد خميني كه لحظه اي از ياد محرومان و نيازمندان غافل نبود و به اسلام و امام و انقلاب عشق مي ورزيد، تا هميشه بر پيشاني تاريخ انقلاب اسلامي خواهد درخشيد. و نام ايشان به عنوان پرچم دار نهضت الهي امام خميني(س)، در تاريخ مبارزات آزاديخواهان باقي خواهد ماند. پی نوشتها 1) حجة الاسلام سيد حسن خميني |
من هم موافقم ممنون از شما