راسخون

نماز اول وقت

alibeiki کاربر نقره ای
|
تعداد پست ها : 1003
|
 هشدار حضرت مهدی به نماز اول وقت

زهری می گوید:
« من تلاش فراوانی برای زیارت حضرت صاحب الامر علیه السلام داشتم؛ اما به این خواسته نرسیدم. تا آن که به حضور محمد بن عثمان عمروی ـ نایب دوم حضرت در غیبت صغری ـ رفتم و مدتی ایشان را خدمت نمودم. روزی التماس کردم که مرا به محضر آن حضرت برساند.

قبول نکرد؛ ولی چون زیاد تضرع کردم، فرمود: فردا، اول روز بیا.
روز بعد، اول وقت به نزد او رفتم. دیدم شخصی آمد که جوانی خوشرو و خوشبو در لباس تجار همراه او بود و جنسی با خود داشت.
در این جا عَمروی به آن جوان اشاره کرد، که این است آن کسی که می خواهی.
من به حضور آن حضرت رفتم و آنچه خواستم سؤال کردم و جواب شنیدم.

بعد حضرت، به در خانه ای که خیلی مورد توجه نبود، رسیدند و خواستند داخل آن خانه شوند که عمروی گفت: اگر سؤالی داری بپرس، که دیگر او را نخواهی دید.
رفتم که سؤالی بپرسم؛ اما حضرت گوش ندادند و داخل خانه شدند و فرمودند:
«
»
alibeiki کاربر نقره ای
|
تعداد پست ها : 1003
|
در یکی از مجالس مناظرات حضرت ثامن الحجج "ع" ، عمران صابی – که از مادی گران بود – حضور یافت و در نزد مامون در باره توحید، با امام هشتم "ع" به بحث پرداخت. هر سوالی که مطرح می کرد، امام "ع" با استدلال محکم جواب او را می فرمود. بحث و مناظره به اوج خود رسیده و کاملا داغ شده بود که وقت نماز فرا رسید.

عمران صابی گفت: یا سیدی! لا تقطع علی مسالتی فقد رق قلبی: سرورم سوال مرا قطع مکنید؛ که احساس می کنم دلم نرم شده و آماده پذیرش حقیقت است.
اما امام رضا "ع" تحت تاثیر احساسات عمران صابی قرار نگرفته و نماز اول وقت را فدای بحث و بررسی نکرده فرمودند:
" نصلی و نعود". نماز را می گزاریم و باز می گردیم.

امام "ع" با همراهان نماز گزاردند و پس از نماز به مجلس باز گشته و به بحث ادامه دادند.
(عیون اخبار الرضا "ع" ، ج.1 ص 172)

در بیان دیگری امام رضا"ع" از پیامبر اکرم "ص" روایت می کنند:
" شیطان پیوسته از مومن خائف و هراسان است؛ مادام که او نمازهای پنجگانه خود را به موقع و با رعایت لوازم آن انچام دهد. پس هرگاه آنها را تباه کند، شیطان بر وی غالب می شود و او را وارد گناهان بزرگ می کند".
(وسایل الشیعه ، ج.2 ص 81-)