ناصح دلسوز
یادش بخیر کلاس اول بودیم یا دوم؟
| مـن یــار مـهـربـانــم |
| دانـا و خـوش زبانم |
| گویـم سخـن فـراوان |
| بـا آنـكـه بـی زبانم |
| پنـدت دهـم فــراوان |
| من یـار پـنــد دانـم |
| من دوستی هنـرمند |
| با سود و بی زیانم |
| از مـن مـبـاش غافـل |
| مـن یـار مـهـربـانم |
چه شعر قشنگی! درسته کتاب بهترین دوست انسانه! اما همین دوست هم خوب و بد داره! بعضی هاش دوست نابابه! هر چیزی کتاب شد که خوب نمی شه!
تازه بین خوباش هم باز فرقه! یکی خیلی توپه! یکی هم نه بدک نیست! قابل تحمله!
بین این همه کتاب به نظر شما کدوم بهترینه؟ بهترین کتاب سال؟ نه، بهترین کتاب دهه ؟ نه، بهترین کتاب قرن ؟ بابا بذار خیالتو راحت کنم بهترین کتاب جهان از روز اول خلقت تا حالا؟
درسته! قرآن بهترین کتابی که می شه اسم برد!
چراش دیگه معلومه ولی بخاطر اینکه بی راه حرف نزده باشیم و یه ادعای گزاف نکرده باشیم نظر اول مرد تاریخ بشریت، کسی که همه علما و دانشمندان افتخار به شاگردی مکتبش رو دارن، کسی که هر کس یه جوری می خواد خودشو به او وصل کنه ، نظر مولای متقیان، امیرالمومنین علی علیه آلاف التحیة و السلام در نهج البلاغه را بیان می کنیم.
امیرالمومنین (علیه السلام) می فرمایند:
اعلموا أن هذا القرآن هو الناصح الذی لا یغشّ، و الهادی الذی لا یُضلّ، والمحدِّث الذی لا یکذب، و ماجالس هذا القرآن احد الا قام عنه بزیادة أو نقصان، زیادة فی هدیً، أو نقصان من عمیً
ترجمه: آگاه باشید! همانا این قرآن پند دهنده ای است که نمی فریبد، و هدایت کننده ای است که گمراه نمی سازد، و سخنگویی است که هرگز دروغ نمیگوید. کسی با قرآن همنشین نشد مگر آنکه بر او افزود یا از او کاست. در هدایت او افزود و از کوردلی و گمراهی اش کاست.
1- نهج البلاغه ترجمه مرحوم محمد دشتی، خطبه 176
منبع : تبيان