خواص میوه و سبزیجات
فوائد زیتون
نحوه استفاده : به عنوان سالاد و جانشین غذا استفاده میگردد و خواص بسیار زیادی دارد که در زیر به آن اشاره خواهد شد :
خواص : زیتون Olive
نام علمی Olea europaea
گیاه شناسی
زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا سه متر ولی هنگامیكه در شرایط مساعد پرورش می یابد ارتفاع آن حدود 12متر و قطر تنه اش به 3 متر میرسد .
چوب درخت زیتون بسیار سخت و مقاوم است . رنگ آن زرد است كه خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد . از چوب زیتون برای تهیه اشیاء چوبی ظریف استفاده می شود . برگهای آن سبز رنگ ، بیضوی و دراز و بوضع متقابل یكدیگر بر روی ساقه قرار گرفته اند .
منشاء درخت زیتون احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .
زیتون معمولا در اوائل تابستان شروع به گل دادن می كند و میوه آن كم كم ظاهر می شود . در اواخر تابستان میوه آن به ثمر می رسد . در این هنگام زیتون سبز است و بتدریج تبدیل به بنفش و قهوه ای و سپس سیاه می شود بطوریكه در اواخر پائیز كه موقع برداشت میوه است رنگ آن بكلی تیره است .
خواص داروئی:
زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشك است و روغن زیتون گرم و خشك است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشك می باشد .
1)دم كرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون می باشد . بدین منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آنرا بمدت 15 دقیقه بجوشانید . سپس كمی قند بآن اضافه كرده و بمقدر یك فنجان دوبار در روز از آن بنوشید . بعد از دو هفته باید بمدت 8 روز نوشیدن این دم كرده را قطع كنید و سپس ادامه دهید .
2)روغن زیتون نرم كننده و صفرا بر است .
3)روغن زیتون دفع كننده سنگ كیسه صفرا است برای این منظور باید آنرا با آبلیمو مصرف كرد .
4)روغن زیتون كرم كش است .
5)روغن زیتون برای رفع سرفه های خشك مفید است .
6)برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید .
7)بدن بچه هایی را كه مبتلا به نرمی استخوان و كم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد
8)برای رفع خشکی لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .
9)برای برطرف كردن خراش و ترك پوست ، گلیسیرین و روغن زیتون را بمقدر مساوی با هم مخلوط كرده و روی پوست بمالید .
10)دم كرده برگ درخت زیتون تب بر است .
11)جوشانده برگ درخت زیتون برطرف كننده نقرس و روماتیسم است .
12)برای سرباز كردن جوشها و كورك ها زیتون را له كرده و روی جوش یا كورك بمالید .
13)دم كرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان كننده مالاریا است .
14)پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است
15)جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است
16)برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم كندر و 16 گرم سیاه دانه مخلوط كرده و بمدت سه روز از آن بخورید
17)مصرف روغن زیتون از امراض قلبی و سرطان جلوگیری می كند .
18)و بالاخره روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز می باشد زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود.
منبع : کتب طب سنتی
توضیحات : روغن زیتون برای هیچ كس مضر نیست و همه افراد می توانند از آن استفاده كنند فقط میوه تازه و یاقوتی آن معده راسست می كند و ممكن است تولید استفراغ نماید
خواص چغندر یا لبو
اسم من ((چغندر)) است !
خام من به اندازه عسل خاصیت دارد.
درمان بى دریغ رعشه هستم .
درد مفاصل و نقرس را درمان مى كنم خوردن آب برگ من ، مسكن سردرد و دندان درد است .
و آنها كه از شوره مو رنج مى برند، علاج ناراحتى خود را در من خواهند یافت ...
من چغندر هستم . به من چگندر و چندرهم مى گویند. اعراب مرا ((سلق )) صدا مى كنند. در گذشته به پخته بیخ من لبلبو و اكنون لبو مى گویند.
گیاه شناسان قدیم ایران بیخ مرا از دسته میوه ها و سبزیها جدا كرده و جزو هویجها شمرده اند ولى برگ من در دسته سبزیهاست . برگ من سحرگاه بى مزه و شامگاه شیرین است . زیرا در روز با كمك نور آفتاب ، قند مى سازم و شب بتدریج آنرا جهت ذخیره به بیخ خود كه انبار من است مى فرستم و به همین جهت است كه اگر برگ مرا صبح بچینند و میل نمایند، جزء سبزیهاى خنك بوده ، و عصر خنكى كمترى دارم ، و خیلى متاءسفم كه شما نمى توانید برگ و بیخ مرا خام خام میل نمایید والا مى توانستم ادعا كنم كه خداوند بعد از عسل ، شفا را در من قرار داده است .
بیخ من اگر خام خورده مى شد، بدون شك شما مى توانستید آنرا عسل گیاهى بدانید. من با این كه خاصیت مسهلى ندارم معذلك پاك كننده شكم هستم . به هضم غذا كمك مى كنم و التهاب معده را فرو مى نشانم . مفیدترین و بهترین اعضاى من ، برگ من است و بعد ساقه هاى آن و سپس بیخ من كه پخته آن ((لبو)) نام دارد.
قند من براى مبتلایان به مرض دیابت خوب نیست ، ولى در عوض خداوند مصلح آن ، یعنى دواى مرض قند را در ساقه و برگ من قرار داده است . مشروط بر این كه صبح زود آنرا بچینید و در سایه حفظ نمایید.
برگهاى كلفت من سنگین و دیر هضم است ، ولى در اثر پختن سختى و نفخ آن از بین مى رود، خنكى برگهاى نازك من زیاد است ، و قوت غذایى كمترى دارد، ولى در عوض دواى بسیار خوبى است . خوردن پخته من رعشه را معالجه مى كند، مخصوصا برگ سرخ رنگ آن اگر آنرا خام با سركه و خردل بخورید، طحال را باز مى كند و ورم آن را فرو مى نشاند، جهت درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است . آب برگ من با داروهاى مسهل ، به اخراج بلغم كمك مى كند. جهت درد مفاصل و نقرس سودمند است .
اگر بیخ مرا با عسل ممزوج كرده و در بینى بكشید فضولات را پاك مى كند. خوردن آب برگ من جهت سردرد و دندان درد مفید است . كمپرس با آب برگ من قرمزى چشم را از بین مى برد. مخصوصا اگر با روغن بادام یا عسل مخلوط كرده باشید. شستشو با جوشانده برگ من ، شوره و چربى سر را از بین میبرد. مخصوصا اگر آن را گرم كنید و با پنبه یا باند روى پلك چشم كمپرس كنید. اگر چند قطره آب نیم گرم برگ مرا در گوش بچكاند، درد آن را ساكت مى كند. مخصوصا اگر با روغن بادام یا عسل مخلوط كرده باشید. شستشو با جوشانده برگ من ، شوره و چربى سر را از بین مى برد و شپش را نابود مى كند. ضماد برگ من با بوره (اسید بوریك ) جهت كك مك و طاسى به كار مى رود، و همچنین براى ورم پشت پا و استسقاء و سایر اورام مفید است ، تنقیه با آب نیم گرم من جهت ورم روده و گرفتگى آن نافع است . اگر دست و پاى شما و كودكان شما در اثر سرمازدگى تركى پیدا كرده است ، نگران نباشید آن را مدتى در آب گرم من بگذارید برطرف خواهد شد. مالیدن برگ پخته من پس از سرد شدن ، درمان سوختگى آتش و آب جوش است و آفتاب زدگى را معالجه مى كند. ضماد برگ كوبیده من جهت تسكین درد و پاك كردن كك مك و معالجه طاسى و با عسل جهت دمل و جوشهاى جلدى و با حنا جهت رویاندن مو و رشد آن و با روغن بادام جهت فروكش كردن اورام و خوردن آن با خردل مسكن شكم درد بوده ، و بادشكن مى باشد.
من به علت داشتن ارسنیك و گوهر شب چراغ و روبیدیم از بیمارى جذام جلوگیرى مى كنم و به علت داشتن فسفر غذاى مغز بوده ، و نیروى حافظه را زیاد مى كنم . اعصاب را محكم مى نمایم و حرارت خون را مى نشانم و استخوان بندى را تقویت مى كنم . من براى درد كلیه مفید مى باشم ، من داراى مواد ازته ، مواد قندى ، املاح معدنى مثل كلسیم و آهن نیز مى باشم و این خاصیت در برگ من زیادتر است . آب لبو براى بهبود التهاب مثانه ، رفع یبوست و بیماریهاى پوست مصرف مى شود. بو داده پوست بیخ مرا مى توان مانند قهوه دم كرده و نوشید. من داراى ویتامین ((آ)) به صورت جوهر زردك ، و انواع ویتامین هاى ((ب )) و ((ث )) بوده اشتهاآور هستم ، برگ قرمز من به علت داشتن ویتامین هاى زیاد و كمى آرسنیك و روبیدیم تا بخواهید مفید است .
حال كه خواص لبو را دانستید و توجه فرمودید كه بیخ من تمام مواد لازم را از نظر ویتامین و آنزیم جهت هضم و جذب قند دارد، بد نیست بدانید كه قندى كه با كمك داروهاى شیمیایى از بیخ من گرفته مى شود، فاقد این عوامل مفید بوده و براى اینكه در بدن شما سوخته و نیروى لازم را تحویل دهد، ناچار است كه این عوامل را از غذاهاى دیگر و ذخایر بدن گرفته ، انسان را دچار كمبود آنها ساخته و موجب گرسنگى نامرئى گردد و سرانجام صدها مرض ایجاد نماید، قند سفید یك غذاى محرك و بیمارى زاست و در زندگى نیم مصنوعى شما از غذاهاى كشنده محسوب مى شود. مرگ تدریجى كه از خوردن قند سفید به انسان دست مى دهد، عامل بسیارى از ناخوشى ها و ناراحتى هاى جسمى و روحى است . دندان را خراب مى كند خون را كثیف مى نماید. كبد را كه سكان كشتى بدن است خراب مى نماید و سلسله اعصاب را ضعیف مى سازد. به این جهت من به شما توصیه مى كنم كه براى شیرین كردن كام خود، حتى المقدور شیرینى هاى طبیعى مثل عسل ، مویز، شیره خرما و از بیخ پخته من (لبو) استفاده نمایید و اگر خواستید قند سفید بخورید از قند نیشكر بهره مند شوید.
منبع : زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری
خواص دارویی سیر
سیر فشار خون بالا را پایین آورده و فشار خون پایین را معتدل می كند . لثه ها را محكم می كند . جرم میناهای دندان را پاك می كند . بسیاری ازخالهای روی بدن رااگر سیر به آنها بمالند برطرف می گردند . گل مژه و جوش چشم با مالش یك حبه سیر به زودی خوب می شود . برای رفع میخچه و زگیل یك قطعه سیر پخته داغ را روی محل گذاشته چند مرتبه در یك روز آن را تكرار كنید . سیر جوشانده برای درمان برونشیت و آسم مفید است . ضد صرع است و از شدت تشنج و تكرار آن می كاهد .
ضد اسپاسم است و گرفتگی های عضلانی را رفع می كند .
سیر پخته برای تقویت جریان خون بسیار مفید است و باعث رقیق شدن خون می شود .
میكروبها و ویروسها را به ویژه در ریه ها از بین می برد .
از بدن در برابر بی تعادلی غدد محافظت می كند .
سرخرگها را از رسوبها پاكسازی می كند .
كرمهای معده را از بین می برد و از عفونت روده جلوگیری می كند .
اگر سیر را با كافور روی مفاصل دردناك بمالند ، درد را تسكین می دهد .
كبد را فعال می كند .
برای درمان و پیشگیری یبوست و سرماخوردگی مفید است .
سیر برای آنفلوانزا ، برونشیت ، اسهال خونی ، زخم معده و بیماریهای عفونی مفید است
سیر برای جلوگیری از پیشرفت عفونت ناشی از بیماری ایدز نیز مفید است . از سیر برای درمان سرطان نیز استفاده می كنند و برای بیماریهای قلبی مفید است .
سیر و ایدز: مصرف سیر مقاومت بیماران ایدزی را در برابر عفونتهای روده ای افزایش می دهد . بیماران ایدزی اغلب با عفونتهای انگلی روبه رو می شوند واین عفونتها به تحلیل و زوال سلامتی مبتلایان به ایدز كمك می كند .
سیر و قلب:سیر مهم ترین گیاه دارویی است كه برای درمان اختلالهای قلبی ـ عروقی مورد استفاده قرار می گرفت .سیر گیاهی است كه باعث كاهش كلسترول می شود ، اكسیده شدن كلسترول در مواد چربی داخل شریانها را كاهش می دهد ، فشار خون را پایین آورده و خون را رقیق می كند تا از لخته شدن خون كاسته شود .تمامی این مراحل بالا مراحل شكل گیری یك حمله قلبی و سكته قلبی است كه سیر با خواص دارویی خود باعث پیشگیری ازشكل گرفتن یك سكته یا حمله قلبی می شود.
سیر و سرطان در انسان سیر باعث جلوگیری از به وجود آمدن سرطان شده و زخمهای قبل از سرطان بیمار تسكین داده شده
http://ashpaziworld.iranblog.com
خواص موسیر
موسیر گیاهی است شبیه سیر که ریشه اش فقط یک پیاز درشت است. برگهایش باریک و دراز و گلهایش بنفش مایل به قرمزند. گل آذینش خوشه ٔ ساده است. در حدود 40 گونه از این گیاه شناخته شده که همگی در نواحی معتدل و مناطق بحرالرومی می رویند. برخی از گونههای موسیر را در باغ به عنوان گل زینتی نیز میکارند. پیاز این گیاه خوراکی است و در ترشیها و اغذیه بکار میرود و بویش از سیر کمتراست.
خواص داروئی گیاه موسیر
از فرآوردههای موسیر برای کم کردن قند خون در افراد دیابتی مورد استفاده است و هم چنین از خواص گندزدائی آن برای دفع انگل ها همراه غذا از آن استفاده میشده است و علاوه بر آن برای ضدعفونی کردن آب مورد استفاده داشته است.
تركیبات شیمیایی
موسیر از نظر تركیبات شیمیایی دارای حدود 1-0/06 درصد اسانس میباشد كه شامل آلیل پروپیل - دی سولفید و دو تركیب گوگردی میباشد همچنین دارای آلیسین - آلیساتین 1و2 میباشد
خواص درمانی
مقوی، اشتها آور، ضد عفونی کننده دستگاه گوارش (از بین بردن انقباضات دردناک معده و روده) وبادشكن - ضد عفونی كننده - پایین آورنده فشار خون - بازدارنده رشد جرمهای گرام نگاتیو گروههای تیفوئید و شبه حصبه یا پاراتیفوئید و ورم روده كوچك میباشد - همچنین خاصیت جرم كشی دارد و همچنین موجب اتساع شریانها و رفع تصلب شرائین میشود مدر - قاعده آور - معرق و ضد سم است .همچنین برای تصفیه آواز - رفع نفس تنگی - فراموشی - فلج - رعشه و اكثر بیماریهای عصبی مفید استدردهای مفاصل - سیاتیك - نقرس - درد لگن خاصره و امثال اینها را تسكین میدهد و برای قطع اخلاط غلیظه - دفع بادهای تهی گاه خارج ساختن زالوی در حلق مانده - برای اخراج اقسام كرم معده و كرم كدو مفید است . در سرد مزاجان برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم مفید است
روش خشک کردن میوه جات با هوای داغ
خشک کردن میوه جات با هوای داغ
هدف عمده خشک کردن ماده غذایی، افزایش ماندگاری محصول نهایی است. کاهش رطوبت محصول ، در فرآیند خشک کردن تا حدی انجام می شود که رشد میکروبی واکنش های شیمیایی را محدود کند.
در اکثر فرآیندهای خشک کردن ، از هوای داغ استفاده می شود؛ اما سالیان متمادی است که در سراسر جهان خشک کن های هوایی مورد استفاده قرار می گیرد. به نظر می رسد این خشک کن ها با سرعتی که در خشک کردن مواد غذایی دارد برای حفظ رنگ ، بو و مزه آنها موثر باشند.
خشک کن های هوایی باعث کریستاله کردن مواد غذایی شده و آنها را شبیه تر به شکل اولیه خود خشک می کنند. دکتر مرتضوی می گوید: «ساختمان اصلی هر خشک کن اتمسفری شامل یک اتاقک است که ماده غذایی در آن جای می گیرد و مجهز به یک دمنده و تعدادی لوله است تا امکان رد و بدل شدن هوای داغ را در اطراف ماده غذایی فراهم کند.
به این ترتیب آب از سطح محصول حذف شده و طی یک مرحله از خشک کن خارج می شود. این نوع خشک کن ها به طور وسیعی در تولیدکلوچه ، میوه خشک ، سبزی خرد شده و غذای حیوانات خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. گاهی به طور خاص ، گرمترین هوا را در تماس با سردترین ماده غذایی قرار می دهند تا سرعت خشک شدن محصول را در ابتدای عملیات خشک کردن افزایش دهند.
منبع :جام جم انلاین
سبزی ها و میوه ها ، محتوی نوعی مواد سلولزی هستند كه فیبر نامیده می شوند . امروزه كلیه محققان علوم تغذیه و پزشكی به این نتیجه رسیده اند كه مصرف میوه ها و سبزی ها موجب كاهش بروز سرطان روده بزرگ می شود. بدین ترتیب كه مواد فیبری با تسریع حركت غذا در دستگاه گوارش، سرعت تخلیه روده را افزایش می دهند كه این امر موجب كاهش تماس مواد سرطان زا با دیواره روده می شود. همچنین مواد سرطان زا با فیبرها تركیب و بدون جذب شدن از بدن خارج می شوند. اثر دیگر فیبرها جذب اسیدهای صفراوی و كاهش عمل باكتری ها بر روی آنها است . فیبرها به رشد باكتری های مفید روده ای نیز كمك می كنند.
توصیه امسال سازمان بهداشت جهانی برای سلامت تغذیه، قرار دادن یك ظرف پر از سبزیجات برای هر نفر در وعده غذایی است .
یك مطالعه نشان داد در افرادی كه مستعد ابتلا به سرطان روده بوده اند مصرف روزانه سیزده گرم سبوس گندم به مدت 8 هفته، رشد بدخیم سلول های روده كاهش یافته است . مصرف فیبر ، میزان ابتلا به سرطان سینه را در زنان كاسته است چون مانع از جذب استروژن اضافی در سلول های سینه می شود.
متخصصان تغذیه ، مصرف روزانه 25 گرم مواد فیبری را توصیه می كنند كه از بهترین منابع فیبری، سبوس گندم، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا سبز و حبوبات دیگرمثل نخود و عدس، آرد كامل گندم و نان ها و شیرینی های تهیه شده از آن، همچنین آلو، سیب ، مركبات و هویج می باشند.
سبزیجات محتوی كالری كمی هستند و تهیه آنها هزینه زیادی ندارد ، شامل نمی شود از اینرو سعی كنید:
1- همیشه از نان تهیه شده با سبوس به جای نان تهیه شده با آرد سفید استفاده كنید. مثلاً نان سنگك خیلی بهتر از نان باگت یا نان لواش است.
2- در رژیم غذایی روزانه و هنگام تهیه غذاها از سبزی های تازه بهره بگیرید.
3- دركنار هر غذا یك ظرف سالاد تهیه شده از سبزیجات فصل مصرف كنید. همچنین از سیر، پیاز و گوجه تازه استفاده كنید.
4- گندم بو داده كه حاوی سبوس است ، هم خوراكی لذیذی است و هم بسیار مفید است.
5- مصرف موادی چون توت خشك، انجیر خشك و كشمش در بین وعده های غذایی بسیار مفید است، هم از نظر تأمین املاح كافی برای بدن و هم از نظر تأمین فیبر.
یك توصیه خوب:
متخصصان تغذیه معتقدند خوردن روزی یك عدد سیب با پوست، شما را از ابتلا به سرطان روده مصون می دارد و تأیید كننده همان مثل معروف است كه : "An apple a day, keeps the doctor away"
فواید مصرف میوه ها و سبزی ها
تحقیقات بسیار نشان داده است، كسانی كه سبزیجات زیادی مصرف می كنند با دریافت بیشتر موادی به نام فیتوكمیكال ها، مقاومت بیشتری در برابر ابتلا به سرطان دارند. فیتوكمیكال ها موادی هستند كه موجب رنگها وعطرهای متنوع سبزی ها می شوند و در بدن تمایل زیادی به جذب مواد سرطانزا دارند و مانع تأثیر مخرب آنها بر روی سلول ها می شوند . در بین سبزی ها، خانواده چلیپائیان( تره تیزك یا شاهی) دارای بیشترین اثر ضد سرطانی است. از دیگر سبزیهای مفید این خانواده ، كلم، كاهو و اسفناج است.
برخی محققان اعلام كرده اند با مصرف سبزی های خانواده چلیپائیان ، خطربروز سرطان سینه و روده بزرگ تا 40 درصد كاهش می یابد.
سالادهای ضد سرطان
تحقیقات نشان داده است كه مصرف تركیبات آنتی اكسیدانی همراه با هم، اثر بیشتری دارند ؛ بدین ترتیب اگر ویتامینهایC وE با هم مصرف شوند، خیلی مؤثرترند.
پس با هر وعده ی غذا یك ظرف سالاد میل كنید. سالاد شما باید محتوی سبزی های تیره رنگ خصوصاً اسفناج باشد و برای تأمین ویتامینC كافی از كلم بروكلی، گوجه فرنگی، فلفل سبز، فلفل قرمز و لوبیا سبز استفاده كنید. برای تأمین ویتامینE، یك قاشق غذاخوری روغن مایع كانولا ، آفتابگردان یا روغن زیتون به سالادتان بیفزائید و از سس مایونز استفاده نكنید. برای تكمیل این معجون سلامتی ، كمی جوانه گندم نیز به سالادتان بیفزایید.
منبع : تبیان
فواید گریپ فروت را بشناسید
به موجب برنامه های رژیم غذایی كه طی سال ها از سوی سازمان نظارت بر مواد غذایی و دارویی آمریكا(FDA) تنظیم یافته، معلوم شده است كه گریپ فروت از قدرت بی نظیری برای سوزاندن و از بین بردن چربی ها برخوردار است. گریپ فروت، میوه ی مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده می شود؛ و مقدار زیاد فیبر گیاهی اش، گرسنگی را فرو می نشاند....
- سرشار از ویتامین C و پتاسیم است.
- منبعی غنی از فولات، آهن، كلسیم و سایر مواد معدنی می باشد.
- انواع سرخ و صورتی آن سرشار از بتاكاروتن است كه بدن آن را به ویتامین A تبدیل می سازد.
- فیبر گیاهی اش فراوان، ولی مقدار كالری اش جزئی است.
- دارای بیوفلاوونوئید و شماری دیگر از مواد گیاهی است كه از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماری های قلبی مراقبت می كنند.
- امكان دارد در افراد حساس به مركبات، واكنش حساسیت زا ایجاد كند. گریپ فروت، میوه ای توپر، خوش طعم و مغذی است.
نصف گریپ فروت، افزون بر 50 درصد مقدار مجاز خوراكی توصیه شده ی (RDA) ویتامین C را در بردارد. هم چنین 325 گرم پتاسیم، 25 میكروگرم فولات، 40 میلی گرم كلسیم و 1 میلی گرم آهن دارد. یك فنجان گریپ فروت شیرین نشده( بدون شكر) مقدار 95 میلی گرم ویتامین C و بیش از 150 درصد مقدار مجاز خوراكی توصیه شده (RDA) دارد. هم چنین بسیاری از سایر مواد مغذی در چنین میوه ی تازه ای جای گرفته است.
در گذشته، بسیاری از مردم، از خوردن گریپ فروت بدون شكر، به خاطره عصاره ی تلخ و ترش آن، خودداری می كرده اند، ولی به طور معمول با آمیختن آب گریپ فروت سرخ یا صورتی با سفید، مزه ی شیرین حاصل می شود.
اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم در آمیزیم، نوشابه ی نیروبخشی پدید می آید كه نیاز به شیرین كردن ندارد.
به موجب برنامه های رژیم غذایی كه طی سال ها از سوی سازمان نظارت بر مواد غذایی و دارویی آمریكا(FDA) تنظیم یافته، معلوم شده است كه گریپ فروت از قدرت بی نظیری برای سوزاندن و از بین بردن چربی ها برخوردار است. گریپ فروت، میوه ی مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده می شود؛ و مقدار زیاد فیبر گیاهی اش، گرسنگی را فرو می نشاند.
چنان چه می خواهید از وزن تان بكاهید، روزانه پیش ازهر خوراكی، آن را بخورید تا جلوی پرخوری تان را بگیرد، در ضمن میان وعده ی ایده آلی به شمار می رود.
جالب این كه گریپ فروت سرشار از پكتین (فیبر محلول) است كه به كاهش كلسترول خون كمك می كند. وانگهی، پژوهش های اخیر حاكی از آن است كه میوه ی مورد بحث، دارای مواد دیگری است كه از بروز بیماری ها پیشگیری می كند.
به عنوان مثال، گریپ فروت های سرخ و صورتی، سرشار از لیكوپن هستند و این ماده، یك ماده ی آنتی اکسیدان است كه به نظر می آید خطر بزرگ شدن پروستات را کاهش می دهد. محققان هنوز مكانیسم عملكرد لیكوپن را نشان نداده اند، لیكن بررسی 6 ساله ی دانشگاه هاروارد كه توسط 48 هزار پزشك و سایر كارشناسان بهداشت صورت گرفت، حكایت از آن داشته است كه مصرف 10 وعده مواد غذایی سرشار از لیكوپن در هفته، سبب كاهش 50 درصد سرطان پروستات می شود.
از دیگر مواد گیاهی موجود در گریپ فروت، می توان از اسیدفنولیك نام برد كه مانع تشكیل نیتروزامین(مواد سرطان زا) بالیموندیدترپن و مونوترپن می شود. مواد مذكور موجب تولید آنزیم هایی می شوند كه در جلوگیری از پیدایش سرطان اثر دارند و نیز بیوفلاوونویید كه از عملكرد هورمون هایی كه باعث رشد غده (تومور) می شود، جلوگیری می كند.
گروهی از مبتلایان به روماتیسم مفصلی، لوپوس و شماری دیگر از مبتلایان به اختلالات التهابی دریافته اند كه مصرف هر روزه ی گریپ فروت نشانه های مرضی شان را کاهش می دهد. تصور می رود كه این ویژگی از مواد شیمیایی گیاهی كه مانع ایجاد پروستاگلاندین یعنی ماده ی التهاب زاست، ناشی می شود.
افرادی كه به مركبات حساسیت دارند، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می دهند. این حالت ممكن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد.
سایر خواص غذایی و درمانی گریپ فروت
1ـ میوه ی گریپ فروت، اشتها را تقویت می كند.
2ـ گریپ فروت، عمل هضم را آسان می كند و ترشح شیره ی معدی و كیسه ی صفرا را سرعت می بخشد.
3ـ گریپ فروت دارای ویتامین C و بیوفلاوونوئید است. این ها در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثرند.
4ـ گریپ فروت به تولید قند و مواد حیاتی مورد نیاز بدن كمك می كند.
5ـ گل های گریپ فروت، خاصیت ضد تشنج و لرز را دارد و دم كرده ی آن را موقع تشنج، زكام و تب می نوشند.
6ـ اگر گریپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرارآور آن زیاد می شود و سموم را از بدن خارج می كند .
7ـ گریپ فروت، خون را تصفیه می كند و كلیه و كبد را پاك می سازد.
8ـ گریپ فروت، ضد خونریزی بواسیر است.
9ـ گریپ فروت، میوه ای خنك است و عطش را رفع می كند.
10ـ گریپ فروت، اختلالات مفصلی را درمان می كند.
11ـ گریپ فروت، برای كسانی كه موهای سرشان می شكند، تجویز می شود.
12ـ گریپ فروت، برای كسانی كه عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.
13ـ گریپ فروت، علاوه بر مواد معدنی (آهن و كلسیم) دارای ویتامین های B3 ,B2 ,B1,A است.
مضرات : امكان دارد در افراد حساس به مركبات، واكنش حساسیت زا ایجاد كند.
افرادی كه به مركبات حساسیت دارند ، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می دهند . این حالت ممكن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد.
ترجمه و تدوین: ا. امیر دیوانی
منبع : دنیای تغذیه- شماره دهم
ارزش غذایی هفت سین
در طول تاریخ بشر، اقوام مختلفی ظهور کرده اند و با خلق شیوه های گوناگون زندگی از خود، آداب و رسوم و سنتی را به میراث گذارده اند که بررسی، یادآوری، شناخت مفاهیم و تبلیغ و ترویج جوانب مثبت آن ضمن حفظ هویت ملی مایه مباهات، سرافرازی، خودباوری و بالاخره پایداری قومی در مقابل فرهنگ بیگانه می شود.
سنن و فرهنگ ایرانیان از ریشه و قدمت خاصی برخوردار و تامل برانگیز است. یکی از این سنن، پیام نیاکان ما در زمینه هفت سین است.
ایرانیان در روند تدریجی و تکاملی صدها سال از زندگی پرنشیب و فراز و پُر بار خویش، در اول بهار که آغاز سال نو و شکوفایی مجدد طبیعت در این منطقه از کره زمین است، همواره با حفظ آیین شکوهمند و غرورآفرین نوروز با چیدن هفت خوراکی که به زبان شیرین و غنی پارسی با حرف "سین" شروع می شود، در سفره هفت سین، پیام تغذیه ای سالم زیستن را سینه به سینه به نسل معاصر رسانده اند.
اگر به ارزش های غذایی حیات بخش، اعجاز آور و حیرت انگیز خوراکی های تشکیل دهنده سفره هفت سین شامل: سیر، سنجد، سماق، سرکه، سیب، سبزی و سمنو که تا کنون مطالب زیادی در مورد علل یا خواص آن نگاشته شده به شرح مختصر زیر توجه و دقت شود، آن وقت درمی یابیم که در بطن تک تک خوراکی های تشکیل دهنده هفت سین، پیام با ارزش و گرانبهایی برای حفظ سلامتی نهفته است.
ایرانیان در سفره هفت سین، پیام تغذیه ای سالم زیستن را سینه به سینه به نسل معاصر رسانده اند.
1- مصرف سیر علاوه بر میکروب زدایی و سایر خواص متعدد، در جهت کاهش کلسترول، جلوگیری از تصلب شرایین، متعادل نگه داشتن فشار خون و حفظ سلامت بدن از جمله قلب و عروق در سراسر دنیا توصیه می شود.
2- مصرف سنجد در طب تغذیه، علاوه بر خواص مختلف جهت درمان آرتروز توصیه می شود.
3- مصرف سماق همراه کباب علاوه بر خواص متعدد، جهت کاهش مضرات اوره ی گوشت توصیه می شود.
4- مصرف انواع سرکه از جمله سرکه انگور قرمز(که حاوی لیکوپن است) یا سرکه سیب با خواص اعجاز آور مختلف شامل: کاهش دهنده ی مضرات چربی مصرف شده در بدن، باز نگه دارندگی عروق و خاصیت ضد سرطانی آن به هر شکل ممکن بالاخص در ترشی ها و سالاد توصیه می شود.
5- کلیه فرهیختگان امور تغذیه در سراسر جهان مصرف یک سیب در روز را نه تنها برای دفع سموم از بدن، تقویت دستگاه گوارش، تامین ویتامین ها و املاح لازم جهت حفظ سلامتی و شادابی توصیه می کنند، بلکه آن را موجب بی نیازی از مراجعه به پزشک می دانند.
6- مصرف مداوم انواع سبزی تازه جهت تامین فیبر، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های لازم به دلیل خاصیت ضد سرطانی و ضد بیماری قلبی آن مورد توصیه تمامی متخصصان تغذیه است.
7- تهیه سمنو با آرد جوانه گندم که سرشار از ویتامین E (به عنوان آنتی اکسیدان قوی و بی اثر کننده رادیکال های آزاد در بدن) و انواع ویتامین های B است و مصرف آن ضمن تامین کالری، برای حفظ جوانی، سلامتی، ضد پیری و افسردگی همواره توصیه می شود.
گرد آوری توسط وب سایت آکاایران
خواص کدو در درمان چاقی و دیابت
كدو سبز سرشار از ویتامین A است . ویتامین A در بینایی ، رشد و نمو بدن و سیستم ایمنی بدن مؤثر است و باعث مصونیت در برابر بیماری های عفونی می شود . همچنین در درمان چاقی و کاهش قند خون نیز تاثیر بسزایی دارد .
|
افزایش سلامت كلی
اگرچه مانند سبزیجات ریشهای مثل بابا آدم، و مقوی نیست اما در كدو تاثیرات ضد سرطانی یافت شده است. بعضی بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده است كه آب گرفته شده از كدو با آب ، كدو تنبل و از لحاظ جلوگیری از جهش سلولی(تغییرات سرطانی)یكسان است. سلامت مردان را افزایش میدهد. در بررسیهای پژوهشی، عصاره گرفته شده از كدو به كاهش اثر حالتی در مردان به نام benign prostatic hypertrophy یا BPH (بزرگی غده پروستات )كمك میكند. در این وضعیت، غده پروستات به طور مشكوكی بزرگ میشود كه میتواند باعث ایجاد مشكل ادراری و فعالیت جنسی شود. به خصوص در تركیب با دیگر مواد غذایی گیاهی، كدو در كاهش علائم BPH نقش موثری دارد. محافظت در برابر بیماریهای قلبی ـ عروقی موادمغذی موجود در این كدو بسیار موثر هستند. در سیستم طبقه بندی غذایی، كدو تابستانی سرشار از ویتامینC ، منگنز و همچنین منبع بسیار خوبی از ، ویتامین Aكه در آن (شبه كاروتن از قبیل بتا كاروتن وجود دارد) فیبر، پتاسیم، فولات، مس، ریبوفلاوین و فسفر است. بسیاری از این مواد مغذی برای پیشگیری از بیماریهای تصلب شرائین و بیماریهای قلبی ـ دیابتی مفید هستند. منیزیم موجود در كدو تابستانی برای كاهش خطر حمله قلبی و سكته نیز مفید است. منیزیم همراه با پتاسیم، پایین آورندههستند. ویتامین C و بتا كاروتن یافت شده در كدو تابستانی از اكسیده شدن كلسترول جلوگیری میكنند. از آنجایی كه اكسیداسیون كلسترول در دیواره رگهای خونی روی میدهد بنابراین این مواد مغذی به كاهش پیشرفت تصلب شرائین كمك میكنند. بدن از ویتامین فولات به منظور كاهش متابولیك خطرناكی به نام homocysteine كه عامل حمله قلبی و سكته در سطحهای بالاست، استفاده میكند. و در آخر، فیبر كدوی تابستانی كاهندهست كه در نتیجه آن خطر تصلب شرائین و بیماریهای قلبی ـ دیابتی را كاهش میدهد. كدو، غذایی علیه بیماریها موادمغذی در كدو تابستانی برای پیشگیری از بیماریها مفید است. خوردن غذاهایی با فیبر بالا باعث میشود تا سم های سرطان زا از سلولهای کولون دفع شوند، همچنین فولات، ویتامین C و بتا كاروتن از این سلولها در برابر مواد شیمیایی كه باعث سرطان کولون میشود محافظت میكنند. آنتی اكسیدانهای ویتامین C خاصیت ضد التهابی دارند كه در شرایطی چون ورم مفاصل و استخوان و آرتروزهای روماتیسمی و هر جا كه تورم وجود داشته باشد موثرند. مس یافت شده در این نوع كدو نیزتاثیر بسزایی در كاهش علائم دردناك در آرتروزهای روماتیسمیدارد. چگونه ذخیره و انتخاب كنیم. در هنگام خرید كدو، آنهایی را بخرید كه سنگینتر از اندازهشان باشد و پوستی براق و تمیز دارند. پوست آن نباید خیلی سفت باشد چون پوست سفت نشاندهنده بیش از حد رسیده بودن كدو و تخمهای سفت و گوشت ریش ریش است. كدوهایی را كه اندازه متوسط دارند خریداری كنید چون آنهایی كه خیلی بزرگ هستند ممكن است الیافی یا ریشهدار باشند، همچنین آنهایی كه خیلی كوچك هستند مزه خوبی ندارند. كدو تابستانی خیلی نازك و شكننده است و باید آنها را با دقت حمل كرد. سوراخهای روی كدو نشان دهنده فساد و خرابی در آن است. كدو را باید نشسته دركیسه پلاستیكی در یخچال نگهداری كرد. در این صورت تا هفت روز میتوان آنها را نگهداری كرد. كدو را میتوان فریز كرد در این حالت گوشت آن نرمتر میشود. برای این كار دو دقیقه قبل از فریز كردن پوست آن را بكنید. |
| حال که به مزایا و فوائد بسیار زیاد کدو پی بردید می توانید آن را به طرق گوناگون سرو کنید . سبزی خردکن آکاالکتریک یکی از بهترین وسایلی است که شما را در تهیه انواع مختلف غذا با کدو یاری می کند . برگرفته از سایت best2me.com |
پرتقال و حفظ سلامتی ما
پرتقال از خانواده Rutaceae بوده و به انگلیسی Orange نامیده می شود. منشأ آن را از چین و آسیای جنوب شرقی می دانند. این میوه در طب سنتی چینی كاربردهای فراوانی داشته است. هم اكنون به طور وسیعی در سراسر دنیا پرورش داده می شود و مشهورترین مركبات است.
درختان یا درختچه های همیشه سبزی كه مركبات بر روی آنها رشد می كنند، می توانند به 10 متر یا بیشتر هم برسند. مركبات به لحاظ اینكه سرشار از «ویتامین C» هستند معروف می باشند. دانشمندان كشف كرده اند كه این میوه ها همچنین از انواع وسیعی مواد مغذی گیاهی و انواع مختلف فیبر غذایی برخوردار هستند.
مشخصات
پرتقال درختی است یا به عبارت بهتر درخت كوچكی است دارای برگ های سبز، گل ها و میوه آن معطر و گل های آن به رنگ سفید و میوه آن متوسط (در برخی ارقام درشت)، پوست آن نارنجی كمی ناصاف و گوشت آن شیرین و یا ترش و بسته به انواع مختلف دارای رنگ زرد، زرد تیره و قرمز می باشد.
درخت پرتقال و به طور كلی مركبات، درجه حرارت پایین را تحمل نمی كنند و باید در مناطق نیمه حاره ای و در آب و هوای مدیترانه ای با زمستان های نسبتا گرم كاشته شوند. درجه حرارت كمتر از 4 تا 5 درجه سانتی گراد در مدت طولانی به آنها صدمه می زند.
در مناطق شمال ایران و همچنین در جنوب ایران كاشته می شود. ارقام مختلف پرتقال را با پیوند شكمی روی پایه های نارنج كه از بذر حاصل شده باشند، به دست می آورند. در برخی موارد برای به دست آوردن ارقام جدید با كاشتن بذر پرتقال نیز برای تكثیر آن استفاده می شود. نهال های بذری خیلی دیر بارور می شوند، ولی پوست میوه آنها نازك تر و طعم آنها نیز شیرین تر می شود.
مواد مغذی پرتقال
علاوه بر محتوای بالای «ویتامینC»، پرتقال تأمین كننده یك سری مواد مغذی گیاهی حفاظت كننده و آنتی اكسیدان شامل آلفا و بتاكاروتن، لوتئین و بتا كه پیتوزانتین می باشد.
آب پرتقال
این آبمیوه را می توان به طور تازه و یا به صورت بسته بندی شده و فرآیند شده مصرف نمود. یك لیوان معمولی آب پرتقال تازه، تأمین كننده 800 میلی گرم «ویتامین C» و 400 میلی گرم فولات می باشد. به هنگام مصرف مداوم روزانه میوه و سبزیجات، یك لیوان آب پرتقال به عنوان یك «واحد» میوه محسوب می گردد.
خواص و كاربرد پرتقال
پوست و آب پرتقال تقویت كننده معده، ضد نفخ، محافظت كننده از بروز عوارض كمبود «ویتامین C» و ادرارآور می باشد. مصرف جوشانده پوست آن، برای آرام كردن سرفه، رفع سرماخوردگی و سوء هاضمه مفید می باشد. پوست آن به عنوان مرهم برای اگزما و ناراحتی های پوستی مفید است. جوشانده برگ های پرتقال مانند سایر مركبات برای شستشوی ورم ها و كاهش درد آنها نافع است. پرتقال به طور كلی ضد اسپاسم و آرام بخش است.
اسانس پرتقال اثر ضد عفونی كننده دارد و از پوست آن گرفته می شود، اما چون خیلی زود فاسد می شود، همیشه باید تازه مصرف شود و اگر نگهداری شود برای مدت كم، در جای تاریك و خنك باید گذاشته شود.
در هند معتقدند كه میوه پرتقال خون را تصفیه می كند و تشنگی را فرو می نشاند و اشتهاآور است. آب پرتقال برای رفع ناراحتی های صفراوی و اسهال های صفراوی نافع است. در چین تخم پرتقال را له كرده و شب روی پوست صورت می گذارند و معتقدند كه برای برطرف نمودن چین و چروك صورت نافع است. برگ پرتقال در هند و چین به عنوان مسكن و در فیلیپین در موارد هیستری و سكسكه كاربرد دارد. دم كرده گل ها و شكوفه آن در موارد آشفتگی و دل به هم خوردگی مفید و مسكن و آرام بخش است و سوء هاضمه را رفع می كند.
در طب چینی پرتقال به طور منظم برای تحریك دستگاه گوارش و درمان یبوست به كار می رود. آنها معتقدند كه پرتقال در مقابله با اسهال خونی، سوء هاضمه و تشكیل بیش از حد مخاط مفید است. در موارد استرس و بی خوابی برای آرام كردن اعصاب پرتقال داده می شود. از دیر باز پرتقال را برای توانایی آن در مبارزه علیه اسكوروی (كمبود ویتامین C) و حفظ استحكام لثه ها می شناخته اند.
مصرف پرتقال سبب قلیایی نمودن خون شده و اعمال عضلات را تسهیل می كند. به علاوه بدن را در برابر ابتلا به انواع عفونت حفظ می كند. عصاره پرتقال گاهی در كیك سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
فواید كلیدی پرتقال:
* به مبارزه علیه بیماری های قلبی كمك می كند.
* در افراد سیگاری، به حفظ مقدار «ویتامین C» بدن كمك می كند.
* با سرماخوردگی مقابله می كند.
* نقش حفاظتی در برابر مبتلا به سرطان دارد.
چه مقدار مصرف كنیم؟
یك پرتقال متوسط به وزن 160 گرم، 25 درصد دریافت توصیه شده روزانه بزرگسالان برای فولات (از جمله ویتامین
های گروه B ) و بیش از دو برابر نیاز به دریافت «ویتامین C» را تأمین می كند.
انتخاب و نگهداری:
- انواعی از پرتقال را كه دارای پوست نازك بوده و نسبت به اندازه شان، سنگین هستند، انتخاب كنید.
- پرتقالی را كه دارای قسمت های نرم است، انتخاب نكنید، چون نشانگر خرابی آن است.
- در صورتی كه پوست آن شل و چروك خورده باشد، نشانگر ماندگی میوه است.
نحوه مصرف:
- ترجیحا میوه را به صورت تازه مصرف كنید.
- به سالاد میوه یا سبزیجات، پرتقال اضافه كنید.
- در كنار انواع غذاهای گوشتی، به منظور افزایش جذب آهن غذا، از پرتقال یا آب آن استفاده كنید، خصوصا افزودن آب پرتقال به مرغ آب پز بسیار طعم خوبی به غذا خواهد داد.
- داخل كیك، میلك شیك (مخلوط با شیر) و انواع شربت از پرتقال استفاده كنید. به علاوه از آن در تهیه مارمالاد می توانید استفاده نمایید.
سالومه آرمین
فواید سیب زمینی در درمان زخم ها و سوختگی ها
تحقیقات جدید نشان می دهدکه پودرساخته شده از سیب زمینی معمولی می تواند خون را منعقد کند، بریدگی های کوچک را ببندد و به روشهای جراحی کمک می کند . مصرف نكردن سیب زمینی در وعده های غذایی مختلف می تواند موجب بروز مشكلات عصبی و پرخاشگری شود.
مراقبت از پوست :
ویتامین C و B کمپلکس و مواد معدنی مانند پتاسیم ، منیزیوم ، فسفر و روی برای پوست مناسب هستند .
علاوه بر این تفاله ای که از سیب زمینی خام خرد شده به دست می آید ، وقتی با عسل مخلوط شود می تواند به عنوان خمیر آرایشی بر روی پوست و صورت به کار رود .این تركیب حتی جوش و خالهای روی پوست را نیز درمان می کند . علاوه بر این تفاله خام سیب زمینی برای التیام سوختگی ها نیز به کار می رود . سیب زمینی رنده شده ، حتی عصاره آن ماده بسیار خوبی برای نرم و تمیز کردن پوست مخصوصاً اطراف آرنج و پشت دستهاست.
گیاهی علفی ، یک ساله و دارای ساقه های تغییر شکل یافته زیر زمینی است که غده آن از تورم و ضخیم شدن قسمتهای انتهایی این ساقه ها به وجود می آید.
سیب زمینی دارای انواع زیادی است که بر مبنای زود رس یا دیررس بودن ، رنگ پوست و بافت ، شکل غده ضخامت پوست و سایر صفات گروه بندی می شوند .
در ایران کشت ارقام ذیل از سیب زمینی متداول است . 1- اسلامبولی 2- پشندی 3- همدانی 4- آلفا
سیب زمینی ازنظر اهمیت غذایی بعد از گندم و برنج در رتبه سوم قرار دارد و تولید سالیانه آن در دنیا به حدود 290میلیون تن می رسد .
متوسط عملکرد یک هکتار سیب زمینی در ایران 7تن است .
فواید : 1- سیب زمینی دارای مقدار زیادی ویتامین( آ – ب- ث)نشاسته و مواد معدنی است .
2- سیب زمینی به علت داشتن ویتامین برای قلب مفید است .
3- سیب زمینی به علت داشتن فسفر ، تقویت کننده نیروی جنسی و مغز می باشد .
4- اگر سیب زمینی رنده شده را به صورت مرهم بر روی سوختگی های سطحی بگذارید و این کار را دو ساعت به دو ساعت تکرار کنید سوختگی به زودی التیام می یابد.
5- برای درمان ضرب خوردگی می توان 200گرم سیب زمینی پوست کنده را پخته و پس از له کردن ، آ ن را در پارچه نازکی بریزید و وقتی که گرمی آن معتدل شد ب صورت مرهم ، روی عضو ضرب خورده بگذارید .
6- مرهم پوره سیب زمینی بیماری جرب را درمان می کند ، لذا باید 200گرم سیب زمینی را پوست کنید و آ ب پز کنید و پس از له کردن به صورت پوره در آورید و در پارچه نازکی ریخته وقتی ملایم شد روی محل مورد نظر قرار دهید .
7- رژیم غذایی با سیب زمینی ، بیماری دیابت را معالجه می کند . لذا اشخاص بیمار باید سیب زمینی را به صورت آب پز ، پوره ، سرخ کرده ، و تنوری مصرف کنند
8- در معالجه اسهال ، ورم روده و التهاب دستگاه هاضمه از جوشانده سیب زمینی به صورت تنقیه استفاده می شود .
9- اگر سیب زمینی آب پز را با گیاهان یا دانه های لعاب دار ( مانند قدومه ، اسپرزه – و غیره ) به صورت جوشانده در آورند و مرهم آن را بر روی ورمها و التهابات سطحی ،کوبیدگی ها ، ضرب خوردگی ها ، و ورم حاد انگشتان قرار دهند اثر شفا بخشی خواهد داشت
10- اگر سیب زمینی رنده شده یا گرد سیب زمینی را در محل سوختگی ها ی بدن ، خراشهای سطحی پوست ، بیماری اگزما قرار دهند و روزی چند مرتبه تعویض نمایند آنها را تسکین خواهد داد .11- سیب زمینی ضد کم خونی است .
12- جوشانده سیب زمینی مخلوط با دم کرده شیرین بیان، ادرار آور است و برای اشخاصی که به سنگ کلیه و مثانه و بند آمدن ادرار مبتلا هستند مفید است .
13- جوشانده برگ و گل سیب زمینی به مقدار 30گرم دریک لیتر آب ، نوشابه ای به وجود می آورد که به مقدار کمی دارای مواد مخدر و خواب آور است .
14- جوشانده 30 گرم برگ سیب زمینی در یک لیتر آب ، برای اشخاص که مبتلا به رماتیسم و نقرس هستند تجویز می شود .
15- سیب زمینی ،سبزی سالم و مفیدی است که مصرف ان برای اشخاص مبتلا به ورم مفصل یا باد مفصل و اشخاصی که زیاد چاق شده اند و نباید چربی و روغن بخورند تجویز شده است .
16- سیب زمینی از سبزیها یی است که خیلی زود هضم می شود .
17 با سیب زمینی رنده شده مخلوط با روغن زیتون ، مرهمی می توان تهیه نمود که برای معالجه مفاصل دردناک بسیار مفید است .
18- جوشانده برگ و گل سیب زمینی به مقدار 30 گرم در یک لیتر آب برای اشخاص مبتلا به اسهال ، تشنج و حملات عصبی مفید است .
19- سیب زمینی غشاء معده را اصلاح می کند و اسهال و اسهال خونی را درمان می نماید .
20- سیب زمینی به علت داشتن مقدار زیادی مواد نشاسته ای یک غذای نیرو بخش می باشد .
21-آب سیب زمینی خام را در مورد زیادی ترشی اسید معده ، انواع اولسرهای معده و اسهال کودکان شیر خواره تجویز کرده اند و نتایج بسیار مفیدی از آن گرفته اند .
22- آب سیب زمینی خام برای درمان زخم معده ، مفید است .چون مزه سیب زمینی خام نامطبوع است می توان آن را با عسل یا آب گوجه فرنگی یا هویج مخلوط کرد و مصرف نمود .
23- اگر سیب زمینی خام را رنده کرده و با روغن زیتون مخلوط کنند برا ی معالجه بواسیر مفید است .
24- اگر سیب زمینی خام را رنده کرده و با روغن زیتون مخلوط نمایند برا ی معالجه زخم های ناشی از سوختگی ، کورک و دمل های چرکی و اولسرهای ساق پا که بر اثر کمبود ویتامین ث ایجاد می گردد مفید است .
شما می توانید سیب زمینی را پخته و داخل اسلایسر (سبزی خردکن آکاالکتریک) ریخته و به صورت پوره در بیاورید و از آن در مصارف دارویی که در بالا ذکر شد استفاده کنید .
ghalbe3alin.blogfa.com
خواص شنبلیله چیست
شنبلیله سبزی اصلی قورمه سبزی ، غذای مطبوع ایرانی است . این گیاه در نواحی مختلف ایران ، مصر ، هند ، الجزیره ، ایتالیا و اسپانیا می روید . شنبلیله دارای مواد چرب ف مواد نشاسته ای ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهای بنام گونل لین می باشد .
تركیبات شیمیایی:
البته این گیاه دارای طعم و اسانس معطر می باشد . تحقیقات جدید نشان داده است كه شنبلیله دارای اسید نیكوتینیك یا نیاسین كه ویتامین B3 نیز نامیده می شود ،می باشد . این ویتامین عامل جلوگیری كنند ه از بیماری پلاگرا می باشد و همچنین اثر گشاد كننده عروق را نیز درا است
خواص داروئی:
یكی از دانشمندان با تحقیقات زیادی كه روی شنبیلیه انجام درد دریافت كه شنبلیله در رفع سل استخوانی اطفال بسیار موثر است . شنبلیله در طی قرون گذشته در ایران برای بسیاری از بیماریها مصرف می شده است . برای این منظور حتی از دانه شنبلیله استفاده شده است و بیماریها سریعا بهبود پیدا می كند .شنبلیله چون دارای مواد فسفره ،آهن ،ازته و یاستازهای مختلف می باشد تقویت كننده لوزالمعده نیز می باشد و بنابراین دستگاه هاضمه را بكار انداخته و لاغری های مفرط را از بین می برد .
شنبلیله بطور كلی شفادهنده بیماریهای روحی و جسمی است وحتی اثرات مفیدی در اشخاص مبتلا به مرض قند و سل ریوی و استخوانی درد . در قدیم شنبلیله برای مداوای بیماری قند بكار می رفته است دانه شنبلیله با این همه خواص مفید دارای بوی ناپسند است بنابراین برای استفاده از آن دانه در شده آنرا با مواد معطر باید مخلوط نمود كه بوی بد آن را تا اندازه ای برطرف كنند .
طرز استفاده:
برای تهیه پماد شنبلیله 3 تا 4 قاشق سوپخوری در دانه شنبلیله را با سركه مخلوط كرده و برای رفع التهابهای سطحی پوست بدن مصرف كنید .برای تقویت عمومی بدن بهتر است كه دانه شنبلیله و گیاه آن را قبل از غذا مصرف كرد
فواید انار در اسلام
حضرت محمد (ص) فرموده اند: "هرکس انار بخورد، کینه و دشمنی را از خود دور کرده است."انار اولین بار در شرق ایران یافت شد و بعد به هندوستان، آفریقا، چین، اروپا و آمریکا برده شد.برای هزاران سال انار به عنوان گنجینه قدرت شناخته می شد. انسان ها برای زیبا تر شدن از این میوه استفاده می کردند. در مصر، مردگان را با انار دفن می کردند.
در چین، هسته انار را شکر می زنند و در جشن عروسی برای خوشبختی عروس و داماد آن را می خورند.
انار جزوی از نشانه و سمبل نجابت در مردم اسپانیا است.انار سمبل باروری و ازدواج است.انار به عنوان رنگ برای پارچه استفاده می شود.حال 12 فایده مهم و اصلی انار را برای شما بیان می کنیم.
1- انار و خاصیت آنتی اکسیدانی
تحقیقات نشان داده است که انار 3 برابر چای سبز، آنتی اکسیدان دارد. لازم به ذکر است که نقش آنتی اکسیدان ها، حفاظت از بدن در برابر استرس ها، آلودگی های شیمیایی و میکروبی، بیماری قلبی و سرطان هاست.
2- انار و قلب و عروق
آب انار جلوی تصلب شرایین و بیماری قلبی را می گیرد. انار، از کلسترول بد( LDL) در برابر اکسیده شدن محافظت می کند.آب انار همانند آسپیرین عمل می کند.آب انار از به هم پیوستن پلاکت های خونی جلوگیری می کند، پس مانع از لخته شدن خون می گردد.انار موجب کاهش فشار خون بالا می گردد.آب انار باعث کاهش چربی خون می شود.تحقیقات نشان داده است که اگر روزی سه چهارم لیوان آب انار بنوشید و این کار را مدت 3 ماه انجام دهید، مقدار اکسیژن بیشتری به قلب می رود و باعث سلامتی قلب می شود.آب انار، جلوی تخریبات DNA و بیماری های حاصل از تخریب آن را می گیرد.
3- انار و سرطان
آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک می کند.انار از سرطان پروستات جلوگیری می کند و یا رشد آن را آهسته می کند.از سرطان پوست نیز جلوگیری می کند.
4- انار و دیابت
قند موجود در آب انار همانند قند موجود در آب دیگر میوه ها است. از این نظر بیماران مبتلا به دیابت باید در مصرف آن احتیاط کنند و در این مورد با پزشک خود مشورت کنند.
5- انار و کلیه
انار، از بی نظمی و اختلال در کار کلیه ها می کاهد و به طور کلی ادرارآور است.
6- انار و بیماری آلزایمر
افرادی که در هفته 2 لیوان یا بیشتر آب انار می نوشند، احتمال پیشرفت و بروز آلزایمر در آن ها نسبت به افرادی که در هفته نصف لیوان آب انار مصرف می کنند، 76 درصد کمتر است.
7- انار و بیماری های عفونی
انار از تعداد کرم های روده می کاهد.در هنگام تب، به بیمار، انار یا آب آن را بدهید، چرا که در رفع تشنگی بسیار مفید است.انار برای گلودرد بسیار مفید است.شمایی که سرما می خورید، آب انار برای شما دواست.با نوشیدن آب انار، بیماری های عفونی را از بدن دور کنید.
8- انار و پوست
هسته انار از پیرشدن پوست جلوگیری می کند.اگر می خواهید جوان بمانید، انار مصرف کنید، زیرا خوردن انار باعث می شود که 6 سال جوان تر به نظر آیید
9- انار و گوش و چشم و دندان و صدا انار و عسل برای گوش درد مفید است.
انار و آب انار برای بهبود بینایی و جلوگیری از ضعیف شدن چشم خوب است.انار از خرابی دندان و لثه جلوگیری می کند آب انار برای صدای گرفته و خشن مفید است.
10- انار و بارداری
مادران باردار روزانه نصف لیوان آب انار مصرف کنند تا از زود به دنیا آمدن و از صدمات مغزی در نوزاد خود جلوگیری کنند.انار منبع خوب ویتامین های A ، E، C، B3 و اسید فولیک، پتاسیم و فیبر است.یک لیوان آب انار، 40 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را فراهم می کند.
11- انار و یائسگی
انار موجب کاستن استرس و پریشانی ناشی از یائسگی می گردد.
12- انار و کاهش وزن
انار موجب هضم بهتر مواد غذایی می گردد.آب انار برای بهبود اشتها نیز مفید است.دقت کنید که آب انار بدون شکر و فاقد فروکتوز( نوعی قند) برای کاهش وزن مفید است.شمایی که قصد کاهش وزن دارید، به جدول زیر دقت کنید:یک واحد انار که معادل یک عدد انار متوسط یا 154 گرم انار است، مواد مغذی زیر را دارد:
مواد مغذی موجود در انار
مقدار آب 124/69گرم
انرژی 105 کالری
پروتئین 1/46 گرم
فیبر 0/9 گرم
قند 25/52 گرم
کلسترول 0 میلی گرم
آب انار تازه بهتر است یا آب انار پاستوریزه یا بسته بندی شده در پلاستیک؟
آب انار تازه که خود فرد می گیرد، بسیار بهتر از آب انار پاستوریزه است. آب انار واقعی دارای ویتامین و املاح است. آب انار حدود 16 درصد نیاز فرد به ویتامین C را تامین می کند و همچنین منبع خوب ویتامین B5 ، پتاسیم و آنتی اکسیدان است.
حرارت زیاد در حین پاستوریزه کردن، موجب از بین رفتن مقداری از مواد مغذی موجود در انار می شود.خوشبختانه امروزه، همه ی ما از مضرات نگه داری مواد در ظروف پلاستیکی آگاه هستیم. قوطی پلاستیکی، مواد شیمیایی را به محتویات داخل قوطی تزریق می کند که این مواد برای سلامتی خطرناک است.
به جای داروهای شیمیایی برای سلامت قلب بهتر نیست که از این میوه گرانبها استفاده کنیم؟ به راستی می توانیم سلامتی و خوشحالی خود را با انار تضمین کنیم.پس بیایید از هم اکنون انار را جزو برنامه غذایی روزانه ی خود قرار دهیم.
مریم سجادپور- کارشناس تغذیه
خواص چای سبز در طب سنتی
خواص چای سبز در طب سنتی
پژوهشگران همچنین از این مطالعات دریافتند فواید چای سبز ظاهرا برای زنان بیشتر بود. زنانی كه روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز مینوشیدند
نحوه استفاده :
به صورت دم کرده مصرف میگردد
خواص :
چای سبز خطر مرگ قلبی را كاهش میدهد چای سبز خطر مرگ در اثر بیماری قلبی را بیش از بیست و پنج درصد كاهش میدهد.
از فواید بسیار چای سبز صحبت های زیادی می شود و حتی چای را بهترین نوشیدنی پس از آب می دانند . چای محتوی میزان کمی از رنگدانه ها ، مثل کافئین و ... است .
چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست می آیند. تفاوت در این است که برای تهیه چای سبز برگها را بخار داده ، گرد می کنند و سپس آنرا خشک می نمایند . ولی برای تهیه چای سیاه برگها ، خشک شده ، تخمیر شده،در برخی اوقات مواد و رنگهای شیمیائی به آن اضافه میگردد و برشته می شود یعنی فرآیند بیشتری به روی چای صورت می گیرد.
هم چای سیاه و هم چای سبز دارای رنگدانه هایی می باشند که اثر کاهش ابتلا به سرطان های مختلف در آنها دیده شده است . زمانی که چای با غلظتی مناسب دم بکشد ، تنها محتوی نیمی از کافئین یک فنجان قهوه است . با اینحال چای بدون کافئین هم وجود دارد .
ترکیب شیمیایی برگ چای
مواد متشکله برگ چای عبارتند از مواد سلولزی ، مواد صمغی ، دکسترین ، پکتین ، مواد چربی ، مواد مومی ، نشاسته ، قند ، اسید گالیک ، اسید اگزالیک ، کورستین ، مواد پروتئینی ، الیاف ، مواد معدنی ، تانن ، کافئین یا تئین ، ترکیبات معطر و بالاخره دیاستاز.
مصرف دمکردهٔ چای باعث تسریع حرکات تنفسی، سرعت در گردش خون، رفع خوابآلودگی، احساس تجدید نیرو، تقویت نیروی فکری، گوارش بهتر غذا و تعریق میشود از اینرو چای را هنگام خستگی، ضعف عصبی، میگرن، بیماریهای قلبی و آسم میتوان تجویز نمود.
در پژوهشهای امروزه مشخص شده چای ممکن است در کاهش خطر برخی بیماریهای مزمن عمده مثل سکته، حمله قلبی و بعضی سرطانها مفید باشد،
نوشیدن چای میتواند از پوسیدگی دندانها جلوگیری کند؛ اینها اخبار بسیار خوبی برای مردم تمام دنیاست چون چای پس از آب پر مصرفترین نوشیدنی در دنیاست .
مصرف چای تأمین کننده رنگدانه هایی است که شما به طریق دیگر دریافت نمی کنید، پس با مصرف متعادل این نوشیدنی مفید زمینه های سلامتی را درخود فراهم آورید .
صرفنظر از آب، چای پرمصرف ترین نوشیدنی در جهان است و هرساله سه میلیارد كیلوگرم چای در جهان تولید میشود. بررسیهای آماری نشان میدهد در حدود 80 درصد مردم ژاپن چای سبز مینوشند به طوری كه بیش از نیمی از آنها روزانه سه فنجان یا بیشتر از آن مصرف می كنند.
پژوهشگران همچنین از این مطالعات دریافتند فواید چای سبز ظاهرا برای زنان بیشتر بود. زنانی كه روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز مینوشیدند در مقایسه با كسانی كه یك فنجان یا كمتر مصرف می كردند 31 درصد كمتر باخطر مرگ در اثر بیماری قلبی روبرو بودند.
چای سبز طول عمر را میافزاید
نتایج یك بررسی جدید در ژاپن نشان میدهد كه اگر به طور مرتب چای سبز بنوشید، احتمال مرگ ناشی از بیماریهای قلبی- عروقی 25 درصد كاهش پیدا میكند.
تجزیه و تحلیل اطلاعات ثبت شده نشان داد كه افرادی كه روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز مینوشیدند نسبت به افرادی كه چای سبز نمینوشیدند، 16 درصد كمتر در معرض مرگ به هر علت بودند. هنگامی كه مرگ به علت بیماری قلبی در نظر گرفته میشد، نوشیدن چای سبز 26 درصد خطر مرگ را كاهش میداد، اما در مورد مرگ ناشی از سرطان نوشیدن چای سبز تاثیری نداشت.
منبع : کتب طب سنتی
خواص عناب
عناب از جنس " Zizyphus"و از نوع "jujuba"و از خانواده "Ramnaceae"می باشد. عناب به صورت ارقام اهلى و وحشى در ایران، افغانستان، چین، هندوستان والجزایر وجود دارد. زیستگاه این گیاه را منطقه خاورمیانه بویژه كشورهاى ایران و افغانستان میدانند.
عناب درختى است خاردار كه در مقابل سرما و گرما مقاوم می باشد. سازگارى این درخت در مقابل شرایط سخت اقلیمى و نوع خاك سبب شده كه كشت آن در مناطق سردسیر نیز توسعه یابد. عناب در اكثر روستاهاى بیرجند و در زمینهاى نامرغوب می روید و حاصل بالنسبه رضایت بخشى تولید می كند. لیكن مانند هر گیاه دیگرى در زمینهاى خاكى و حاصلخیز و در شرایط آبیارى مطلوب، حاصل بیشتر و بهترى ایجاد می كند. طول این درخت بسته به موقعیت، از 6 تا 10 متر می رسد.
گونه هاى زیادى از جنس عناب شناسائى شده كه از نظر كیفیت میوه با یكدیگر تفاوت زیادى دارند. در چین دورگه هائى از عناب بدست آورده اند كه میوه آنها به طور محسوسى از نظر كیفیت گوشت و درشتى از والدین آنها برتر است. در سال 1960 ارقامى از این عنابها به ازبكستان و آذربایجان شوروى سابق برده شده كه در آنجا نیز با دورگیرى ارقام بهترى را ایجاد نموده اند. در حال حاضر بیش از 36 رقم عناب در كلكسیون انستیتوى ژنتیك آكادمى علوم آذربایجان وجود دارد. برخى از عنابهاى این مجموعه از نظر طول به 3/7 سانتیمتر و از نظر قطر به 2/6 سانتیمتر میرسد. میوه این عنابها ترش و شیرین و با درجه گوشتى 91% و میانگین وزن 13 گرم میباشد.
در كشور آمریكا نیز نسبت به اصلاح عناب قدمهاى ارزندهاى برداشته شده به طورى كه نگارنده در سال 1964 در محوطه دانشگاه ایالتى نیومكزیكو درختان عنابى را مشاهده كرده است كه میوه آنها درشت و بدون هسته بود. امیدوارم روزى دسترسى به درختهاى مذكور براى گرفتن پیوندك حاصل شود.
برگ هاى عناب بیضى و درخشان و دندانه دار است. زیبائى برگ ها و میوه عناب موجب شده كه این درخت در بسیارى از منازل بیرجند كشت شود.
> عناب معمولاً توسط پاجوش، قلمه زدن وخواباندن ساقه هاى جوان ازدیاد حاصل میكند. لیكن براى اصلاح میتوان به كشت عناب از طریق بذر نیز اقدام نمود. در روستاهاى بیرجند معمولاً عناب بیش از سنجد كشت میشود چون میوه عناب بیش از سنجد طالب و قیمت دارد.
چوب عناب به رنگ قرمز خوش رنگ میباشد و به لحاظ رنگ قشنگ و سختى و استحكام فوق العاده در ساخت مبلمان و اشیاى زینتى از قبیل مجسمه، عصا و نیز منبّت كاریها و دسته پیپ از آن استفاده می شود.
عناب گلهاى زرد كوچك و زیادى ایجاد میكند كه كمتر از 10% آنها به میوه تبدیل میشود، طبعاً شرایط سخت محیطى در ریزش بیشتر گلها مؤثر میباشد.
میوه رسیده عناب قرمز و در حالت نارس به رنگ زیتونى میباشد. گوشت میوه شیرین و زرد رنگ است.
میوه عناب مصارف خوراكى و داروئى دارد. شیخالرئیس ابوعلى سینا در خواص عناب گفته است "منضج اخلاط غلیظه و ملین صدر و احشاء و مسهل اخلاط رقیقه و رافع خشونت سینه و حلق و صوت، عارض از حرارت و سرفه، و صاف كننده خون و مولد خون صالح و مسكن التهاب و تشنگى و حدّت خون و گرمى و وجع جگر و مثانه و امراض مقعده و لزع امعاء و معده است") صفحه 14447 دهخدا اقتباس از مخزنالادویه.
میوه هاى ریز ارقام وحشى عناب به مقدار زیادى داراى ویتامین C میباشند (1750 میلى گرم درصد گرم)، میوه هاى درشت ارقام پرورش یافته داراى مقادیر كمترى از ویتامین Cهستند(500 تا 750 میلى گرم در 100گرم)، لیكن بااین وجود میزان ویتامین C آنها ده برابر میزان ویتامین C لیمو ترش میباشد. عناب علاوه بر ویتامین C داراى ویتامین P وپكتین و مقادیر زیادى آهن، مس و پتاس میباشد كه جملگى در ساختن هموگلوبین خون مؤثر میباشند.
یك درخت عناب در فضاى باز و مواظبت كافى 80 تا 100 كیلوگرم عناب میدهد. بهتر است عناب بر روى درخت خشك شود تا از كیفیت بهترى برخوردار باشد، لیكن ترجیحاً پس از برداشت باید چند روزى در مقابل آفتاب قرار گیرد.
کتاب بیرجند نگین کویر
فواید شنبلیله و خواص دارویی شنبلیله
شنبلیله سبزی اصلی قورمه سبزی ، غذای مطبوع ایرانی است . این گیاه در نواحی مختلف ایران ، مصرف هند و الجزیره ، ایتالیا و اسپانیا می روید . شنبلیله دارای مواد چرب و مواد نشاسته ای ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهای بنام گونل لین می باشد .
خواص : شنبلیله Fenugreek
نام علمی Trigonella gracum
خواص داروئی:
یكی از دانشمندان با تحقیقات زیادی كه روی شنبیلیه انجام دارد دریافت كه شنبلیله در رفع سل استخوانی اطفال بسیار موثر است . شنبلیله در طی قرون گذشته در ایران برای بسیاری از بیماریها مصرف می شده است . برای این منظور حتی از دانه شنبلیله استفاده شده است و بیماریها سریعا بهبود پیدا می كند .
شنبلیله چون دارای مواد فسفره ،آهن ،ازته و یاستازهای مختلف می باشد تقویت كننده لوزالمعده نیز می باشد و بنابراین دستگاه هاضمه را بكار انداخته و لاغری های مفرط را از بین می برد .
شنبلیله بطور كلی شفادهنده بیماریهای روحی و جسمی است وحتی اثرات مفیدی در اشخاص مبتلا به مرض قند و سل ریوی و استخوانی دارد . در قدیم شنبلیله برای مداوای بیماری قند بكار می رفته است دانه شنبلیله با این همه خواص مفید دارای بوی ناپسند است بنابراین برای استفاده از آن دانه پودر شده آنرا با مواد معطر باید مخلوط نمود كه بوی بد آن را تا اندازه ای برطرف كنند .