خبرهای اجتماعی امروز
خبرگزاري فارس: زني در دادگاه خانواده با بيان اينكه شوهرم در مقابل من مواد مخدر مصرف كرده است، گفت: شوهرم معتاد است و دست بزن نيز دارد ولي طي 8 سال زندگي مشترك، اعتياد خود را انكار ميكند و من در حال حاضر خواهان طلاق هستم.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، زني جوان با مراجعه به دادگاه خانواده 2 (ونك) درخواست طلاق خود را به قاضي عموزادي رئيس شعبه 268 اين مجتمع قضايي خانواده ارائه كرد.
اين زن جوان كه حاضر نبود در صندلي كنار شوهرش بنشيند، در مقابل قاضي عموزادي شروع به صحبت كرد و گفت: من ديگر حاضر نيستم در كنار شوهرم به زندگي ادامه دهم و خواهان طلاق هستم.
مرد نيز در دادگاه حاضر بود و با بيان اينكه همسرم را طلاق نميدهم، گفت: همسرم خانه را ترك كرده و من از او ميخواهم بر سر زندگيش بازگردد چرا كه من خوشگذران و معتاد نيستم.
وي با اشاره به اينكه ميتوانم رفاه همسرم را با تهيه وسايل منزل و خانهاي كه دارم فراهم كنم، ادامه داد: كارمند سادهاي هستم كه ميتوانم به راحتي رفاه زندگيمان را فراهم كنم و در حال حاضر تقاضاي تمكين همسرم را دارم.
مرد بار ديگر در برابر قاضي عموزادي بيان كرد: همسرم مدعي شده است كه در بهمن سال 88 به خانه پدر او رفته و آنجا زندگي كرديم ولي من با مدرك ثابت ميكنم كه پدر همسرم در اين زمان فوت شده بود، بنابراين همسرم دروغ ميگويد.
وي با اشاره به اينكه من هيچگاه خانه را ترك نكردم و برادران همسرم مرا از خانه بيرون كردند، گفت: زنم حتي براي مسافرتهايش مانند سفر حج از من پول گرفت و راهي شد ولي حال مدعي است كه من هيچگاه خرجي او را ندادهام.
برادر زن كه 60 داشت، نيز در دادگاه حاضر شد و خطاب به مرد گفت: در گذشته اين مرد 37 ميليون تومان به عنوان قرض از من گرفته است ولي پولي به من پس نداده است.
وي ادامه داد: او دائم در توهم است چرا كه شيشه مصرف ميكند و حيف است كه خواهرم در كنار او زندگي كند چرا كه خواهرم مدرك ليسانس داشته و با او بسيار متفاوت است.
برادر زن با بيان اينكه فرزند خواهرم در حال حاضر يك سال است كه كنار ما و بدون دادن خرجي از سوي پدرش زندگي ميكند، ادامه داد: روزي شوهر خواهرم مواد مصرف كرد و آنقدر فرزندش را كتك زد كه بدنش كبود شد و ما با اطلاع از اين موضوع فرزندش را نزد خواهرم برديم.
زن با بيان اينكه شوهرم مريض است و تعادل ندارد، گفت: پدرم يك روحاني بود اما شوهرم به او كه از دنيا رفته است، دائماً فحش داده و انگ نزولخواري ميزند.
برادر زن با بيان اينكه شوهر خواهرم دست بزن دارد، افزود: با بررسي و تحقيقي كه كرديم، متوجه شديم كه او در ژاپن ترياك مصرف ميكرد ولي در حال حاضر به شيشه معتاد است حتي مدرك از پزشك نيز داريم.
مرد بيان كرد: تمام اين حرفها دروغ محض است و من فرد شريفي هستم كه 400 الي 500 هزار تومان حقوق ميگيرم و وضع مالي مناسبي نيز دارم؛ ابتدا مغازه مواد غذايي داشتم ولي از من كلاهبرداري كردند و پولهايم را از دست دادم؛ با اين حال ميتوانم زندگيم را بچرخانم.
زن با اشاره به اينكه هنگامي كه مصرف مواد مخدر توسط او را ديدم او خواست مرا خفه كند، گفت: براي شوهرم وام گرفتم و قسط آن را نيز هنوز از روي حقوقم ميدهم.
برادر زن افزود: ما حاضريم مهريه و نفقه را ببخشيم ولي او خواهرم را طلاق بدهد.
وي ادامه داد: اگر شما استعلام بگيريد، متوجه ميشويد كه چه كسي براي شوهر خواهرم شغل مناسب پيدا كرده است؛ او هيچ چيزي نداشت و حتي ما براي او خانه تهيه كرديم ولي امروز ادعا ميكند كه خرج ما را او ميدهد.
برادر زن با بيان اينكه اگر اين مرد شهامت داشت همسرش را طلاق ميداد، گفت: او حقوق خواهرم را گرفت و از اين موضوع سوءاستفاده كرده است.
زن بار ديگر در برابر قاضي عموزادي افزود: شوهرم زني را در خانه آورده و به فرزندم نشان داده و گفته كه او مادرش است و اين موضوع را خود فرزندم با گريه برايم تعريف كرده است.
وي بيان كرد: شوهرم بسيار چشمچران بوده و مشكل روحي و رواني نيز دارد و من از ادامه زندگي با او ميترسم.
مرد گفت: من كاملاً سالم هستم حتي تابهحال لب به سيگار نيز نزدم؛ طي اين هشت سال زندگي فقط يك بار ترياك كشيدم و چون حالم بد شد، ديگر نكشيدم.
زن با بيان اينكه او جلوي چشمانم در آشپزخانه مواد مخدر مصرف كرد و حالا دروغ ميگويد، گفت: من ديگر او را نميخواهم و فقط طلاق ميخواهم.
قاضي عموزادي خطاب به طرفين (زن و مرد) بيان كرد: بهتر است از يكديگر طلاق توافقي بگيريد و نزاع نكنيد.
مرد با بيان اينكه من زندگيام را دوست دارم، ادامه داد: من حاضر نيستم همسرم را طلاق بدهم با اينكه ميدانم نسبت به آنها برتري دارم.
زن بيان كرد: مهريهام 500 سكه بهار آزادي است ولي حاضرم به دليل طلاق و رهايي آن را به طور كامل ببخشم.
قاضي عموزادي رئيس شعبه 268 اين مجتمع قضايي خانواده خطاب به مرد گفت: تا 10 اسفند امسال به شما فرصت ميدهم، نسبت به طلاق فكر كنيد تا حكم طلاق توافقي را صادر كنيم چرا كه زن اصلاً تو را نميخواهد.
انتهاي پيام/*
خبرگزاري فارس: زني در دادگاه خانواده گفت: شوهرم عاشقانه با من ازدواج كرد ولي در حال حاضر با دختران دوست شده و مخفيانه زن گرفته است؛ به همين دليل من فقط طلاق ميخواهم.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، زني 38 ساله با مراجعه به دادگاه خانواده 2 (ونك) دادخواست مهريه خود را به قاضي حسن عموزادي رئيس شعبه 268 اين مجتمع قضايي خانواده ارائه كرد.
اين زن در مقابل قاضي اين شعبه با بيان اينكه به شوهرم اصلاً اعتماد ندارم چرا كه او دائم با دختران دوست ميشود، گفت: روزي فرزندم به خانه آمد و در خصوص شوخي يك خانم در ماشين با شوهرم گفت و بعد از اين موضوع ديگر طاقت ندارم و مهريه و طلاقم را ميخواهم.
وي ادامه داد: من همين امروز، نفقه و مهريهام را ميخواهم چرا كه درآمدي ندارم و زندگي برايم بسيار سخت ميگذرد.
زن با بيان اينكه يك پسر و يك دختر كوچك دارم، افزود: مهريهام 414سكه بهار آزادي است ولي اگر شوهرم 114 سكه را بدهد، 300 سكه را به او ميبخشم.
مرد 44 ساله در مقابل قاضي عموزادي با بيان اينكه همسرم در گذشته 300 سكه را لفظاً به من بخشيده است و فقط 114 سكه به گردن من است، گفت: همسرم در اتوبان از ماشين پياده شد و مرا ترك كرده است و من 2 بار به دنبال او رفتم؛ او 6 ماه فرزندانم را از من مخفي كرد و به خانه بازنگشت.
زن با بيان اينكه خانهدار هستم چرا كه شوهرم اجازه رفتن به سر كار را به من نداده است، گفت: هنگامي كه شوهرم را ترك كردم، پيامكهاي بدي برايم فرستاده و به خانوادهام فحش ميداد و مدام با چاقو درب منزل ما ميآمد و مرا تهديد كرد؛ يك بار نيز نيمه شب همراه با يك خانم به تلفن من زنگ زده و به من فحش داد.
مرد گفت: هر وقت همسرم بخواهد مهريهاش را ميدهم البته در صورت بخشش 300 سكه به صورت ثبتي اين كار را انجام ميدهم.
زن با بيان اينكه من از خانواده ثروتمندي بودم ولي در دانشگاه عاشق شوهرم شده و پاي بر روي همه چيز گذاشتم، افزود: ما هر دو دانشجوي پزشكي بوديم كه تصميم به ازدواج گرفتيم؛ بي خبر از اينكه با يكديگر به اين مشكل ميرسيم.
وي با اشاره به اينكه شوهرم حتي با مربيان و معاون مدرسه فرزندم دوست ميشد، گفت: زماني كه 114 سكه مهريهام را بگيرم، مابقي آن را ميبخشم.
زن در حضور قاضي عموزادي بيان كرد: من در خانه پدرم كلفت داشتم ولي در خانه اين مرد مانند كلفتها با من رفتار ميشد؛ من نميخواهم اسمم ديگر در شناسنامه شوهرم باشد و طلاق نيز ميخواهم.
مرد با بيان اينكه همسرم را طلاق نميدهم چرا كه نميخواهم فرزندانم، بچه طلاق شوند، گفت: همسرم عاشق من بود و دائم در كلاس دانشگاه و در كنار دانشجويان ديگر، براي به دست آوردن من گريه ميكرد و حتي يك بار دستگيره ماشين مرا رها نكرد و در مقابل دانشجويان ديگر و دوستانش خواهان ازدواج با من شد.
وي ادامه داد: پدرم پزشك عمومي است و خودم نيز فوقليسانس دارم و در زمان تحصيل در مقطع فوق ليسانس، دانشگاه همسرم تغيير كرد و او از دانشگاهي ديگر به سراغ من ميآمد و خواهان ازدواج با من بود و من فقط از روي دلسوزي با او ازدواج كردم؛ همسرم در ابتدا شماره تلفن خود را در كتابخانه دانشگاه به من داد و از آن موقع خواهان ازدواج با من بود.
مرد با اشاره به اينكه استاد دانشگاه هستم و در دانشگاه تربيت معلم به صورت حقالتدريس فعاليت ميكنم، گفت: همسرم به اموال ديگران نگاه ميكرد و هركسي كه مال زيادي داشت، به دنبالش ميرفت.
زن بيان كرد: به دليل اينكه شوهرم را دوست داشتم، با او ازدواج كردم و دليل اين ازدواج، اموال او نبود؛ در حال حاضر اگر پول نيز به پايم بريزد، باز نخواهم گشت چرا كه ديگر نميخواهم با او زندگي كنم.
قاضي عموزادي خطاب به زن بيان كرد: به دليل آنكه خودت ميخواهي به زندگي مشترك ادامه دهي، بنابراين نفقه نيز به تو تعلق نميگيرد.
مرد نيز بار ديگر لب به سخن گشود و افزود: تا مرداد سال آينده مهريه همسرم را ميدهم و در حال حاضر يك ميليون و 700 هزار تومان دارم و ميتوان اين مقدار را به او بدهم.
زن در ادامه بيان كرد: من نميتوانم صبر كنم و مهريهام را همين الآن ميخواهم.
مرد در پاسخ به سؤال قاضي در خصوص ازدواج مجددش گفت: با زني به طور موقت ازدواج كردم كه البته جدا از يكديگر زندگي ميكنيم؛ من به خاطر پسر 10 سالهام حاضر نيستم همسرم را طلاق بدهم و در صورت ازدواج پسرم، همسرم را طلاق ميدهم.
قاضي عموزادي خطاب به مرد بيان كرد: در حال حاضر 114 سكه را به عنوان مهريه نوشتهام كه اگر بدهي 300 سكه بهار آزادي بخشيده شود.
زن نيز خطاب به مرد گفت: اگر اين تعداد سكه را به طور نقد بدهي، من نيز 300 سكه را ميبخشم و ديگر ادعايي ندارم.
جلسه دادگاه براي رسيدگي بيشتر به آينده موكول شد.
انتهاي پيام/
خبرگزاري فارس: رئيس جمهور آغاز طرح پزشك خانواده و تلاش براي تحت پوشش بيمهاي قرار دادن همه مردم را دو گام دولت در حوزه بهداشت عمومي در سال آينده ذكر كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از دفتر امور رسانههاي رياست جمهوري، محمود احمدينژاد رئيس جمهور همزمان با ميلاد مسعود پيامبر مكرم اسلام صلّي الله عليه و آله و سلّم و حضرت امام صادق عليه السّلام با حضور در بيمارستان خاتمالانبياء(ص)، مركز علوم اعصاب و بزرگترين بخش «icu» كشور را در اين بيمارستان افتتاح كرد.
رئيس جمهور حدود سه ساعت از قسمتهاي مختلف اين دو بخش بازديد و از تمامي بيماران قطع نخاعي و جانبازان بستري شده در آن عيادت كرد.
در اين ديدار تعدادي از بيماران و همراهان آنان مشكلات و دغدغههاي خود را در فضايي صميمي با رئيس جمهور در ميان گذاشتند.
احمدينژاد در حاشيه اين مراسم آغاز طرح پزشك خانواده و تلاش براي تحت پوشش بيمهاي قرار دادن همه مردم و تمام خدمات درماني را دو گام دولت در حوزه بهداشت عمومي در سال آينده ذكر كرد.
وي ولادت رسول اكرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) را تبريك گفت و با اشاره به ضرورت كمك به جانبازان و توجه به درمان آنان تصريح كرد: جانبازان كشورمان همه هستي خود را براي عزت و عظمت كشور و آرمانهاي ملت ايران فدا كردهاند كه بايد به آنها توجه كرد.
رئيس جمهور درمان جانبازان را جزو پيچيدهترين و سختترين خدمات درماني دانست و گفت: اميدوارم مشابه مجموعه مجهزي كه امروز با همت مسئولان در بيمارستان خاتم الانبيا(ص) براي خدمتدهي به بخشي از جانبازان عزيزمان فراهم شده است، در تمام استانها ايجاد شود تا با توجه به اينكه مسافرت جانبازان قطع نخاع و شيميايي از استانهاي ديگر به تهران مشكل است، آنها بتوانند در استانهاي خود از اين خدمات بهرهمند شوند.
احمدينژاد افزود: بايد تا آنجا كه امكانپذير است، سلامت جانبازان را حفظ و يا سطح سلامت آنها را ثابت نگه داشت كه اميدوارم سال آينده دولت بتواند اين بخش را قويتر دنبال كند.
وي مجموعههاي توانبخشي را از جمله نيازهاي ضروري جانبازان دانست و با اشاره به اينكه برخي طرحها و مجموعهها در مراكز استانها شروع شده است، گفت: بايد به جايي برسيم كه در هر استان حداقل يك مجموعه توانبخشي وجود داشته باشد تا جانبازان براي تأمين نيازهاي خود به آنجا مراجعه كنند.
رئيس جمهور در ادامه با اشاره به برنامههاي دولت در حوزه سلامت عمومي گفت: دولت در بخش سلامت عمومي، دو اقدام اساسي را دنبال ميكند كه يكي از آنها توسعه خدمات بهداشتي، سلامتي و درماني كشور است و اميدوارم در سال آينده در اين زمينه با يك جهش مواجه باشيم.
احمدينژاد افزود: در اين زمينه طرح بزرگ پزشك خانواده كه در روستاها اجرا شده بود، از سال آينده در شهرها نيز آغاز خواهد شد و اميدوارم در طول 2- 1 سال آينده نهايي شود.
وي با تأكيد بر اينكه بايد روند درماني و رسيدگي به سلامت مردم كشور تغيير كند، اظهار داشت: هرمي كه هماكنون وجود دارد، معكوس است. هركس زماني كه كسالتي داشته باشد، از همان ابتدا به پزشك متخصص مراجعه ميكند، در حالي كه درست نيست و سلامت همه افراد بايد در ابتدا توسط پزشك عمومي بررسي شود تا به تشخيص پزشك عمومي، افراد به پزشك متخصص مراجعه كند. اميدوارم به جايي برسيم كه سلامت هر فرد تحت نظر يك پزشك خانواده باشد. اين موضوع ميتواند تحولي در بخش سلامت و درمان كشور ايجاد كند.
رئيس جمهور يكي ديگر از سياستهاي دولت را گسترش بيمهها برشمرد و گفت: بيش از 90 درصد افراد جامعه تحت پوشش خدمات درماني و بخش قابل توجهي تحت پوشش بيمه تأمين اجتماعي هستند كه بايد تلاش كرد تا همه افراد جامعه تحت پوشش اين دو بيمه قرار گيرند.
احمدينژاد همچنين با تأكيد بر اينكه بيمهها بايد تأمينكننده تمام خدمات حوزه سلامت مردم باشند، ادامه داد: بايد تمامي خدمات سلامت و درمان تحت پوشش بيمه باشد، در حالي كه هماكنون برخي بيماريها بهخصوص بيماريهاي خاص و صعبالعلاج تحت پوشش بيمه نيستند و خانوادهها هزينههاي بسيار سنگيني براي درمان بيماران خود پرداخت ميكنند كه اميدوارم در سال آينده در اين زمينه يك گام بلند برداشته شود.
رئيس جمهور همچنين خاطرنشان كرد: همه بايد به سلامت خود اهميت دهند زيرا حفظ سلامت يك اصل است و اگر سلامتي باشد، همه چيز خواهد آمد و براي انسان شيرين خواهد بود ولي اگر سلامتي از دست برود، هيچ چيز در زندگي لذت و شيريني ندارد.
انتهاي پيام/*
خبرگزاري فارس: وزير آموزش و پرورش با اشاره به مصوبه ديماه 89 مجلس گفت: بر اين اساس، بايد آموزشياراني كه شرايط مدنظر اين مصوبه را دارند، در سقف سهميه 4 هزار نفري باقيمانده از قانون سال 88 استخدام شوند و ساير افراد نيز بايد در آزمون استخدامي شركت كنند.
حميدرضا حاجيبابايي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» در رابطه با جزئيات استخدام آموزشياران نهضت سوادآموزي بر اساس قانون مصوب ديماه 89 مجلس اظهار داشت: بر اساس قانون مصوب 15 مهر 88 مجلس شوراي اسلامي، آموزش و پرورش موظف شده است تا 7 هزار آموزشيار نهضت سوادآموزي را طي 5 سال استخدام كند كه امسال 3 هزار و 200 نفر از آنان استخدام شدند و جذب 3 هزار و 800 نفر ديگر نيز بايد در مدت باقيمانده انجام شود.
وي تصريح كرد: البته در آن تاريخ، 14 هزار نفر شرايط مصوبه مدنظر مجلس را داشتهاند اما امكان استخدام تنها 7 هزار نفر ايجاد شده است بنابراين براي افراد باقيمانده بايد قانون اخير مجلس را (مصوب ديماه 89) از لحاظ حقوقي بررسي كرده و راهكارهاي اجرايي آن را بيابيم.
حاجيبابايي ادامه داد: مصوبه اخير مجلس در راستاي اصلاح قانون مصوب 15 مهر 88، مقرر كرده است كه بايد آموزشياران نهضت سوادآموزي را در سقف سهميه 4 هزار نفري باقيمانده از قانون سابق استخدام كنيم كه بر اين اساس، نميتوانيم بيشتر از 4 هزار نفر را جذب كنيم بنابراين حداقل 7 هزار نفر از 14 هزار نفري كه شرايط مدنظر قانون 15 مهر 88 مجلس را داشتهاند به همراه نفرات ديگري كه يكسال كمتر از آنان سابقه دارند، باقي ميمانند.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه براي استخدام افراد مازاد بر سهميه مقرر شده در قانون اخير مجلس، فعلاً قانوني وجود ندارد، تصريح كرد: بايد شرايط اجرايي مدنظر قانون اخير مجلس را به طور دقيق بسنجيم و هر آنچه را كه مدنظر قانون است، اجرا كنيم.
* شاخصهاي جديد براي استخدام آموزشياران در مصوبه مجلس
وي با بيان اينكه 3 هزار و 200 نفري كه امسال استخدام شدهاند، داراي بالاترين سابقه كاري بودهاند، افزود: قانون اخير مجلس تا حدودي با قانون مصوب سال 88 تفاوت دارد و علاوه بر شاخص «سابقه كار»، «نياز منطقه و رشته» را نيز قيد كرده است كه بر اين اساس، تمام شاخصهاي مدنظر قانون بايد با هم درنظر گرفته و اجرا شود.
حاجيبابايي درباره زمان و چگونگي برگزاري آزمون استخدامي براي افرادي كه مشمول مصوبه اخير مجلس براي استخدام نميشوند، خاطرنشان كرد: قانون مقرر كرده است كه تا 6 ماه پس از مصوبه مجلس بايد آزمون استخدامي برگزار شود كه در اين رابطه نيز بايد تكليف قانوني را اجرا كنيم.
به گزارش توانا، بر اساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي در ديماه امسال كه با هدف اصلاح قانون تعيين تكليف معلمان حقالتدريس و آموزشياران نهضت سوادآموزي (مصوب 15 مهر 88) صورت گرفت، آن دسته از آموزشياران نهضت سوادآموزي كه تا تاريخ اين مصوبه، 60 ماه سابقه "غيرمستمر " داشته باشند، در رديف سهميه 4 هزارنفري سابق استخدام ميشوند و سابقه "مستمر " براي استخدام آنها شرط نيست.
انتهاي پيام/ط
خبرگزاري فارس: كاوشهاي باستانشناسان در نيروگاه برقي واقع در شرقيترين بخش روسيه، منجر به كشف آثاري از يك تمدن ناشناخته شد.
به گزارش خبرگزاري فارس، در ادامه حفاريهاي باستانشناسان در نيروگاه برق منطقه سيل زده ماگادان واقع در شرقيترين بخش روسيه، اشيا و آثاري از فرهنگهاي نخستين اما ناشناخته اين سرزمين كشف شد.
از جمله آثار كشف شده در اين منطقه قطعهها و تكههايي از ظروف سفالي بود كه در كنار اشيايي ساخته شده از سنگهاي آتشفشاني قرار داشتند.
سنگهاي آتشفشاني يا اوبسيديانها، شيشههايي آتشفشاني هستند كه مركز و منبع آنها صدها كيلومتر دورتر از محل كشف آنها قرار دارد، از اين رو دانشمندان درحال بررسي دلايل انتقال اين آثار به اين منطقه هستند.
به گفته باستانشناسان كشف اشيايي اين چنين در ناحيه ماگادان مسبوق به سابقه بوده به نحوي كه در كاوشهاي سال 2010، آثاري همچون سرنيزههاي كريستالي در اين ناحيه كشف شد كه متعلق به يكي از قديميترين اقوام مناطق شمال شرقي روسيه بوده است.
همچنين در ادامه حفاريها در سكونتگاهي باستاني متعلق در اين محدوده، باستانشناسان موفق به كشف مجسمهاي سنگي از شخصي شدند كه در حدود سه هزار سال پيش در اين منطقه زندگي ميكرده است. علاوه بر آن باستانشناسان دهها ابزار سنگي و اشيايي سفاليي را نيز در اين مكان كشف كرده بودند.
با وجود تمام آثار به دست آمده، همچنان، اصالت و هويت تمدن كشف شده ناشناخته باقي مانده و محققان درصددند براي پي بردن به راز اين تمدن، فعاليتهاي خود را ادامه دهند.
انتهاي پيام/
خبرگزاري فارس: بر اساس نتايج تحقيقات يك پژوهش، نشان داد كاربران سايت «ياهو چت» به خصوص دانش آموزان و دانشجويان از گروههاي در معرض خطر ابتلا به ويروس ايدز هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، بررسي رفتارهاي مخاطرهانگيز مرتبط با ايدز و فاكتورهاي موثر بر آن در بين كاربران ايراني سايت ياهو چت بسيار تأثيرگزار است. در اين راستا طراحي يك برنامه آموزشي براي كاربران اينترنتي و همچنين عموم مردم مخصوصاً دانشآموزان و دانشجويان كه از گروههاي پرخطر انجام رفتارهاي مخاطرهانگيز مرتبط با ايدز هستند، الزامي است.
مطابق آمار سازمان جهاني بهداشت و برنامه پيشگيري سازمان ملل متحد در سال 2007، به طور كلي 32،2 ميليون نفر در جهان با بيماري ايدز زندگي ميكنند كه از اين ميان 14،7 ميليون نفر زن و 5،2 ميليون نفر كودكان زير 15 سال هستند.
امروزه 1،2 ميليون مرگ بر اثر ابتلا به ايدز به صورت سالانه در جهان گزارش ميشود كه مطابق آمارها در سال 2005 ميزان ابتلا به ايدز در ايران نيز 14 هزار نفر بوده است.
كاربران ايراني سايت ياهو چت يكي از پرخطرترين گروههاي داراي رابطه آزاد و محافظت نشده هستند كه بررسي رفتارهاي مخاطرهانگيز در مورد ايدز و عواملي كه باعث ايجاد آن ميشود، ميتواند نقش موثري در پيشگيري از ايدز داشته باشد، اما با اين وجود مطالعهاي روي آنها صورت نگرفته است.
اين مطالعه داراي دو هدف كلي است كه در قدم نخست به بررسي اطلاعات دمگرافيك، سطح دانش، درك و نگرش كاربران فارسي سايت ياهوچت پرداخته شده است و در قدم بعدي رفتارهاي مخاطرهانگيز شناسايي و ارتباط آنها با فاكتورهاي ذكر شده بررسي شده است.
اين پژوهش يك مطالعه توصيفي _ همبستگي است كه با مشاركت 200 كاربر ايراني سايت ياهوچت بين ماههاي تير و شهريور 1389 به روش نمونهگيري صورت پذيرفته است.
ابزار گردآوري دادهها نيز يك پرسشنامه پرسشگر ساخته بود كه شامل 4 قسمت پرسشنامه اطلاعات دمگرافيك، پرسشنامه سنجش آگاهي، پرسشنامه سنجش درك و نگرش و پرسشنامه رفتارهاي مخاطرهانگيز مرتبط با ايدز بوده است.
اعتبار ابزار به روش مروري بر مطالعات و نظر متخصصان و پايايي آن به روش آلفاي كرونباخ محاسبه شده است كه دادهها نيز به كمك نرمافزار آماري SPSS مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است.
نتايج حاصل از اين پژوهش در مورد مشخصات دمگرافيك نشان داد اكثر كاربران (46 درصد) بين 20 تا 23 سال سن و مذكر (72،1درصد) بودند.
اكثر كاربران مجرد (81 درصد) و با خانواده (76 درصد) زندگي ميكردند، 45،5 درصد از كاربران اينترنتي ذكر كردند كه از ايدز آگاهي دارند اما فقط 15،2 درصد از آنها دانش قابل قبولي در مورد ايدز داشتند.
در بين اين افراد 28،3 درصد نگرش درستي در مورد ايدز داشتند و 58،3 درصد از كاربران حداقل يك رفتار پرخطر مرتبط با ايدز طي يك سال پيش انجام داده بودند.
اين مطالعه نشان داد فاكتورهاي زيادي نظير سطح تحصيلات، سن، جنس، سطح تحصيلات پدر، سطح دانش در مورد ايدز تأثير معنيداري بر روي پيشگيري از انجام رفتارهاي مخاطرهانگيز دارد.
نتايج اين مطالعه ميتواند در طراحي يك برنامه آموزشي براي كاربران اينترنتي و همچنين عموم مردم مخصوصأ دانشآموزان و دانشجويان كه از گروههاي پرخطر انجام رفتارهاي مخاطرهانگيز مرتبط با ايدز هستند، استفاده شود.
اين پژوهش توسط هادي جعفري منش از دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني شهيد بهشتي صورت پذيرفته است.
انتهاي پيام/ش
خبرگزاري فارس: مديركل حفاظت محيط زيست استان اردبيل با اشاره به اينكه منطقه حفاظتشده «آقداغ» در جنوب شهرستان خلخال قرار دارد، گفت: در دور دوم سفرهاي استاني هيئت دولت، منطقه شكار ممنوع «آقداغ» به منطقه حفاظتشده تبديل شد.
اصغر خودكار در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به اينكه منطقه شكار ممنوع «آقداغ» به منطقه حفاظتشده تبديل شده است، اظهار داشت: منطقه حفاظتشده «آقداغ» در جنوب شهرستان خلخال كه جنوبيترين نقطه استان اردبيل محسوب ميشود، داراي 93 هزار هكتار وسعت است.
وي در ادامه افزود: در دور دوم سفرهاي هيئت دولت با ارتقاء سطح اين منطقه موافقت به عمل آمد و اخيراً نيز در روزنامه رسمي به صورت قانوني به ثبت رسيد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان اردبيل با اشاره به اينكه هماكنون با نصب تابلوهاي شناسايي در حال مشخص كردن حريم مناطق حفاظتشده در اين منطقه هستيم، بيان داشت: در اين منطقه 4 پاسگاه محيطباني ايجاد شده و يك پاسگاه ديگر نيز در اين منطقه در حال احداث است.
وي با بيان اينكه براي هر پاسگاه محيطباني اين منطقه 6 محيطبان در نظر گرفته شده است، اضافه كرد: براي حفاظت بهينه از اين منطقه به تجهيز نيرو و امكانات آن نيز پرداختيم.
خودكار در پايان گفت: اعتبار تبديل اين منطقه به حفاظتشده از طريق سفرهاي دور دوم و سوم هيئت دولت و اعتبارات استاني و ملي تأمين شده است.
انتهاي پيام/
خبرگزاري فارس: نخستين گروه از زائران عمرهگزار ايراني براي انجام مناسك عمره مفرده وارد عربستان سعودي شدند.
علياكبر غيرتي، مديركل حوزه رياست سازمان حج و زيارت در گفتوگو با فارس با اعلام اين خبر اظهار داشت: نخستين پرواز زائران عمرهگزار ايراني روز گذشته به مقصد فرودگاه جده عربستان سعودي انجام شد و عمرهگزاران كشورمان در ادامه جده را به مقد مدينه منوره ترك كردند و صبح امروز وارد مدينه منوره شدند.
وي خاطرنشان كرد: در نخستين پرواز زائران كشورمان كه از 2 فرودگاه تهران و مشهد انجام شد، حدود يك هزار زائر عمرهگزار به عربستان سعودي اعزام شدند.
مديركل حوزه رياست و روابط عمومي سازمان حج و زيارت در پاسخ به اين سؤال كه زائراني كه تاريخ پرواز آنها با تأخير مواجه شده چگونه بايد از زمان اعزام خود مطلع شوند، اظهار داشت: پس از آنكه تاريخهاي جديد پرواز اين گروهها توسط سازمان حج مشخص شد، اين تاريخها به مديران كاروانها اطلاع داده ميشود و مديران كاروانها نيز زمان حركت را به زائران اعلام ميكنند و نيازي به مراجعه زائران به سازمان حج و زيارت نيست.
وي متذكر شد: گروههايي كه تاريخ پرواز آنها با تأخير مواجه شده است، بهتدريج و همزمان با گروهاي ديگر اعزام ميشوند و نگراني وجود ندارد.
لازم به توضيح است به دليل عدم صدور بهموقع ويزا از سوي عربستان سعودي به عمرهگزاران كشورهاي اسلامي، اعزام زائران كشورمان كه قرار بود از 25 بهمن آغاز شود با تاخير چند روزه مواجه شد.
انتهاي پيام/*
خبرگزاري فارس: دو زبانه بودن و يادگيري زبان دوم در اواخر زندگي، ميتواند به كاهش روند زوال ذهن و بروز بيماري آلزايمر كمك كند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، نتايج تحقيق پژوهشگران دانشگاه «يورك» تورنتو در كانادا نشان ميدهد كساني كه به بيش از يك زبان صحبت ميكنند به طور ميانگين 4 سال ديرتر به آلزايمر مبتلا ميشوند.
بنابراين گزارش، يادگيري زبان در سالهاي اوليه زندگي به طور بسيار مؤثري از زوال ذهن جلوگيري ميكند؛ نتايج اين تحقيق در انجمن آمريكايي پيشبرد علوم ارائه شده است.
به گزارش شبكه خبري «پرس تي وي»، از نظر كارشناسان تأخير در بروز بيماري آلزايمر از اين طريق شگفت انگيز است زيرا دارويي با تأثير مشابه تاكنون شناخته نشده است؛ افراد دو زبانه داراي توانايي شناختي بهتري هستند و عملكرد مغزشان به خصوص در قسمت فرمان دهنده در هر سني مدام رو به افزايش است در حالي كه ذهن افراد معمولي با افزايش سن رو به زوال ميرود.
يادگيري زبان جديد حتي در سن 60 سالگي ممكن است به اندازه ديگر فعاليتها مانند فعاليتهاي اجتماعي موجب فعال نگه داشتن ذهن شود؛ دو زبانه بودن مانند داشتن مخزن اضافي سوخت در اتومبيل است و وقتي سوخت خودرو تمام ميشود، هنوز ميتوان به حركت ادامه داد.
انتهاي پيام/ش
خبرگزاري فارس: مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي گفت: اين دفتر امور زنان روستايي به تشكيل صندوقهاي شهرستاني حمايت از توسعه فعاليتهاي زنان روستايي اقدام كرده است.
فروغالسادات بنيهاشم در گفتوگو با خبرنگار زنان باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامي شاخصهاي اقتصادي و اجتماعي مرتبط با زنان روستايي از جمله سواد، بهداشت، ميزان عضويت در تشكلهاي اقتصادي و اجتماعي و ميزان دسترسي آنها به منابع مالي و اعتباري براي توسعه فعاليتهاي كشاورزي افزايش پيدا كرد.
وي در ادامه افزود: در حال حاضر تفاوت شاخصهاي باسوادي و بهداشتي بين زنان شهري و روستايي بسيار اندك است و تقريباً از اين نظر از فرصتهاي نسبتاً برابري برخوردارند.
مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه سازمانهاي مسئول با تأثيرگذاري در سطوح قانونگذاري و اجرايي و توسعه ظرفيتهاي اقتصادي و اجتماعي موجب توسعه فعاليتها و مشاركت زنان روستايي در عرصههاي اجتماعي و اقتصادي ميشوند، عنوان كرد: در قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه ظرفيتهاي خوبي براي توسعه فعاليتهاي اجتماعي و اقتصادي زنان روستايي وجود دارد.
* نقش مؤثر زنان روستايي در توسعه كشاورزي پايدار
بنيهاشم خاطرنشان كرد: نقش زنان روستايي در توسعه كشاورزي پايدار در تمام دنيا مورد توجه برنامهريزان است؛ زنان روستايي به دليل نقشي كه در الگوي مصرف خانوار دارند و نوع فعاليتهايي كه در حوزه كشاورزي انجام ميدهند همچنين به دليل اينكه بيشتر به فعاليتهاي دستي و سنتي ميپردازند، نقش آنها انطباق زيادي با فنون و روشهاي توسعه پايدار دارد.
وي با اشاره به اينكه زنان روستايي در ترويج فنون و روشهاي توسعه پايدار بسيار مؤثر هستند، تصريح كرد: دفتر امور زنان روستايي و عشايري، سياست تقويت نقش زنان روستايي در توسعه كشاورزي پايدار را مورد تأكيد قرار داده و سه پروژه را در اين رابطه تعريف كرده است.
مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهدا كشاورزي در خصوص اين پروژهها گفت: مديريت پسماندهاي خانگي و كشاورزي، توليد "ورميكمپوست "، توليد محصول سالم از طريق آموزشهاي مبارزه بيولوژيك با آفات و فرآوري اين محصولات جهت عرضه به بازار پروژههاي دفتر امور زنان روستايي و عشايري در زمينه تقويت نقش زنان روستايي در توسعه كشاورزي است.
* 80 درصد پرورش طيور و 60 درصد پرورش دام توسط زنان انجام ميشود
بنيهاشم در پاسخ به پرسشي در خصوص حضور زنان در بخش دامداري عنوان كرد: دامداري يكي از حوزههاي كشاورزي است كه زنان نقش بسيار مؤثري در آن دارند و بيشتر زنان روستايي در نظام بهرهبرداري سنتي فعال هستند؛ اگر چه آمار ملي در اين زمينه وجود ندارد ولي مطالعات موردي نشان ميدهد كه بيش از 80 درصد پرورش طيور توسط زنان روستايي انجام ميشود؛ اين رقم در مورد دام به ويژه دام سبك نيز بيش از 60 درصد است.
وي در خصوص ميزان مشاركت زنان در فعاليتهاي كشاورزي بيان كرد: برخي آمارها از حضور 60 درصدي زنان در زراعت برنج، حضور 90 درصدي در توليد سبزي و صيفي و حضور 50 درصدي زنان در زراعت پنبه و دانههاي روغني حكايت دارد.
مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي در پاسخ به پرسشي در خصوص وضعيت بيكاري در ميان زنان روستايي گفت: زنان روستايي دچار بيكاري نيستند بلكه مشكل آنها ناپايداري يا به اصطلاح غير مولد بودن فعاليتهاست؛ با وجود فعاليتهاي زياد و مبتني بر مهارت زنان روستايي، اكثر فعاليتهاي آنها در بخش غير رسمي و از نظر اقتصادي به صورت حاشيهاي صورت ميگيرد كه نه در آمارهاي اشتغال وارد ميشود و نه از امكانات فعاليتهاي رسمي برخوردار ميشوند.
* صندوقهاي اعتبار خرد زنان روستايي زمينهساز ورود به ساختارهاي رسمي
بنيهاشم ادامه داد: براي رفع اين معضل، دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي از طريق توسعه صندوقهاي اعتبار خرد زنان روستايي و هدايت فعاليتهاي آنها در قالب تشكلهاي رسمي و قانوني تلاش كرده است تا زمينههاي ورود فعاليت زنان روستايي را به ساختارهاي رسمي و قانوني فراهم كند كه قانون توسعه مشاغل خانگي نيز اقدام بسيار مطلوبي براي تحقق اين امر است.
وي اضافه كرد: دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاوري با اجراي طرح ايجاد و توسعه مراكز كارآفريني، زمينههاي اشتغال پايدار و مولد را براي زنان روستايي فراهم ميكند.
* 12 ميليون زن روستايي و عشايري در كل كشور
مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي در خصوص جمعيت زنان روستايي و عشايري بيان كرد: در مجموع حدود 12ميليون زن روستايي و عشايري در كشور وجود دارد كه يك ميليون از اين تعداد را زنان عشايري تشكيل ميدهند همچنين حدود 4 ميليون "بهرهبردار " كشاورزي در كشور وجود دارد كه سهم زنان در آن مشخص نيست چرا كه در سرشماري به افرادي "بهرهبردار " اطلاق ميشود كه صاحب ملك و زمين هم باشند.
بنيهاشم گفت: هر ساله ستاد انتخاب نمونههاي بخش كشاورزي تعدادي از زنان را به عنوان نمونه انتخاب ميكند؛ علاوه بر اين دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي نيز با اجراي طرح ايجاد مراكز رشد و توسعه كارآفريني زنان روستايي از زنان روستايي داراي ايدههاي نو و جديد كه قابليت توسعه را داشته باشند، حمايت ميكند.
وي با اشاره به اينكه از سال 1368دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي، به ايجاد مراكز رشد و توسعه كارآفريني براي حمايت از زنان روستايي اقدام كرده است، اظهار داشت: در حال حاضر اين مراكز با عنوان اتاقهاي رشد در سطح دهستانها نيز تشكيل شده است كه با شناسايي افراد كارآفرين به لحاظ فني و مالي از آنها حمايت ميكند تا قادر به توليد و عرضه محصولات خود باشند؛ درحال حاضر در 12 استان اين مراكز به صورت فعال وجود دارد و در سال جاري اين دفاتر در سه استان تشكيل شدهاند كه هنوز در مراحل مقدماتي قرار دارند.
* حمايت از زنان روستايي با ايجاد صندوق حمايت از توسعه سرمايهگذاري
مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي، تأمين بودجه مربوط به توسعه توانمنديهاي فني، آموزشي و مهارتي را عمدتاً از سوي وزارتخانه و از حوزه ترويج در بودجههاي ملي و استاني دانست و اضافه كرد: علاوه بر اين مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري نيز يكي از منابع جدي تأمين بودجه در اين امور است همچنين تسهيلات به زنان روستايي و عشايري از طريق منابع بانك كشاورزي در قالب سرمايه در گردش، طرح حضرت زينب(س) ويژه زنان سرپرست خانوار و طرح حضرت زهرا(س) و تسهيلات صندوق مهر امام رضا(ع) ارائه ميشوند.
بنيهاشم تأكيد كرد: در سال جاري با حمايت شركت مادر تخصصي صندوق حمايت از توسعه سرمايهگذاري بخش كشاورزي، دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي به تشكيل صندوقهاي شهرستاني حمايت از توسعه فعاليتهاي زنان روستايي و عشايري اقدام كرد.
وي افزود: اين صندوق كه از تجميع صندوقهاي اعتباري خرد به وجود آمده، يك صندوق غير دولتي است كه 51 درصد سهام آن متعلق به زنان روستايي و عشايري و 49 درصد سهام آن مربوط به دولت است و اعضاي اين صندوق به منابع مالي لازم براي توسعه فعاليتهاي خود دسترسي دارند.
مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي ادامه داد: در حال حاضر اين صندوق در شهرستان مرودشت استان فارس تشكيل شده و مشغول به فعاليت است كه اميدواريم با تشكيل اين صندوقها در تمام شهرستانها زمينه مناسبي براي توسعه شبكه فعاليتهاي زنان روستايي و عشايري در بخش كشاورزي فراهم شود.
انتهاي پيام/
خبرگزاري فارس: كارشناس مسئول تالابها و مشاور معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: مشكلات برخي تالابها نظير هامون،شادگان، هورالعظيم و انزلي در "مجمع جهاني تالابهاي آينده " مطرح ميشود.
مسعود باقرزاده كريمي در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس، گفت: 20 سال پيش كنوانسيون رامسر رها شده بود و اين مسئله به قدري بود كه باعث شد تا ژاپنيها حتي به فكر تغيير نام اين كنوانسيون باشند اما با پيگيريهاي صورت گرفته از سوي مسئولان محيط زيست در آن دوره از زمان اين امر منتفي شد.
وي با اشاره به برگزاري مجمع جهاني تالابهاي آينده طي هفته آينده گفت: اين اقدام فرصت بسيار خوبي است و ميتوانيم از اين تربيون استفاده و برخي مشكلات را مطرح و كمكهاي لازم را كسب كنيم.
باقرزاده كريمي با اشاره به كشورهاي همسايه مانند افغانستان و عراق گفت: برخي موضوعات نياز به همكاري كشورهاي همسايه دارد.
وي در ادامه با بيان اينكه تالاب هامون نيز يكي از موضوعات بسيار مهمي است كه در حاشيه اين اجلاس دنبال ميشود، اظهار داشت: كتابي درباره وضعيت تالاب هامون به چاپ رسيده كه در اجلاس به شركتكنندگان در اجلاس داده ميشود.
وي بيان كرد: قصد داريم با مطرح كردن مشكلات برخي تالابها مشاركت ساير كشورها را جذب كرده و با فشاري كه از سوي مجامع بينالمللي ايجاد ميشود، همكاري برخي كشورها را جلب كرده تا براي نجات تالابها وارد عمل شوند.
مشاور معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: با توجه به اخبار اخير ، وضعيت بارشها در افغانستان خوب بوده است اما خيلي نميتوانيم روي سيلابها حسابي باز كنيم.
باقرزاده كريمي همچنين اظهار داشت: قصد داريم در مذاكرات خود مشكلات تالابهاي شادگان، هورالعظيم و انزلي كه قرار است با همكاري ژاپن مديريت اكولوژيكي آن را اجرا كنيم، مطرح شوند.
انتهاي پيام/
خبرگزاري فارس: كارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: چاقي بيماري كشندهاي نيست اما با بسياري از بيماريهاي غيرواگير به صورت مستقيم و غيرمستقيم ارتباط دارد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، فرشته فزوني امروز در نشست خبري برنامه بسيج كشوري اطلاعرساني و آموزش همگاني صحيح با محوريت پيشگيري از اضافه وزن و چاقي كه از 3 تا 10 اسفند در سراسر كشور اجرا ميشود اظهار داشت: احتمال ابتلا به بيماري ديابت، آرتروز، افزايش فشار خون، نارسايي قلبي، نقرس، ديسك كمر، نارسايي تنفسي، سكته قلبي، عفونتهاي ريوي، سنگ كسيه صفرا، واريس، نازايي، سرطان سينه، سرطان پروستات، بالا رفتن چربي خون، تصلب شرائين (سخت شدن جدار رگها) و كاهش متوسط سن و همچنين احساس محروميت اجتماعي و حقارت در افراد چاق بيشتر است.
فزوني با اشاره به اينكه در حدود 52 درصد زنان و 36 درصد مردان بزرگسال بين 45 تا 65 سال كشور مبتلا به فشار خون بالا هستند گفت: فشار خون بالا در درازمدت ميتواند باعث آسيب به قسمتهاي مختلف بدن شود كه در مغز اين امر ميتواند باعث خونريزي رگهاي خوني و نهايتاً سكته مغزي شود و در كليهها ميتواند با آسيب به عروق كليوي موجب نقص فعاليت كليه شود.
وي تصريح كرد: چاقي به عنوان يكي از عوامل مهم زمينهساز براي ابتلا به فشار خون بالا ميتواند در بروز اين نارساييها نقش اساسي ايفا كند.
فزوني با بيان اينكه در حدود 40 درصد زنان و 33 درصد مردان بزرگسال 45 تا 65 سال كشور قند خون بالا دارند ادامه داد: قند خون بالا زمينه را براي بروز بيماري ديابت فراهم ميكند كه ديابت نيز يكي از مهمترين مشكلات بهداشتي جهان محسوب ميشود كه با افزايش قند خون مشخص خواهد شد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر بيش از 250 ميليون انسان در جهان با ديابت زندگي ميكنند.
فزوني افزود: بيمارهاي قلبي و عروقي، بيماري كليه، عارضه چشمي، آسيبديدگي اعصاب، عفونتهاي مكرر و كاهش وزن از عوارض ديابت است و افرادي كه در بزرگسالي به ديابت نوع 2 مبتلا ميشوند عمدتاً افراد چاق هستند. ولي با پيشگيري از چاقي ميتوان به طرز قابل توجهي از تعداد بيماراني كه از ديابت و عوارض آن رنج ميبرند كاست.
وي با اشاره به اينكه كلسترول بالا در 30 درصد مردان و 36 درصد زنان 25 تا 64 سال كشور وجود دارد اظهار داشت: كلسترول بالا خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي را افزايش ميدهد و افراد چاق معمولاً به دليل شيوه زندگي كه دارند از غذاهاي پرچرب، سرخكرده و فستفودها به مقدار زيادي استفاده ميكنند و از طرفي فعاليت بدني كمي دارند كه مجموع اين عوامل سبب ميشود تا افراد چاق كلسترول بالاتر داشته و به دنبال آن خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي در آنها افزايش يابد.
فزوني با بيان اينكه تنها 12 درصد مردان و 14 درصد زنان 15 تا 64 ساله در كشور روزانه 5 واحد ميوه و سبزي مصرف ميكنند افزود: ميوهها و سبزيها جزء مهمي از يك رژيم غذايي سالم هستند كه مصرف روزانه و به مقدار كافي آنها ميتواند نقش مهمي در پيشگيري و درمان بيماريهاي مزمني چون ديابت نوع 2، بيماريهاي قلبي عروقي، سكته مغزي، سرطان و چاقي داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني مصرف ناكافي ميوه و سبزيها علت 31 درصد از بيماري ايسكميك قلب و 11 درصد از سكته مغزي را دربر دارد.
انتهاي پيام/ش
خبرگزاري فارس: معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: معضل سوء تغذيه و چاقي بين مردم كشور در حال افزايش است به طوري كه 3 تا 10 درصد بودجه بهداشتي كشور صرف مشكلات چاقي ميشود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، احمدرضا فرسار در حاشيه نشست خبري خود در زمينه اجراي برنامه بسيج كشوري اطلاع رساني و آموزش همگاني تغذيه صحيح با محوريت پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در پاسخ به خبرنگار فارس اظهار داشت: سوء تغذيه و چاقي عوارض بسياري را در بر دارد در اين راستا نيز متأسفانه 3 تا 10 درصد بودجه كل بهداشتي كشور صرف هزينه مشكلات و معضلات چاقي ميشود.
وي افزود: بيماري ديابت از جملهبيماريهايي است كه بر اثر چاقي ايجاد ميشود در حالي كه با پيشگيري از سوء تغذيه ميتوان از بيماري ديابت جلوگيري كرد زيرا درمان بيماري ديابت بسيار گران سنگين است و كم موفق به حساب ميآيد.
فرسار به عوارض چشمي و قلبي بر اثر سوء تغذيه و چاقي نيز اشاره كرد و گفت: مشكلات چاقي در حال حاضر «ميليونها روز» كوتاهي عمر و در نهايت مرگ بيماران را در بر دارد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به نامگذاريهاي برنامه هفته بسيج كشوري اطلاع رساني و آموزش همگاني تغذيه صحيح با محوريت پيشگيري از اضافه وزن و چاقي كه از 3 تا 10 اسفند در سراسر كشور اجرا ميشود، اشاره كرد و افزود: روز 3 اسفند روز تغذيه و سلامتي با موضوع رفتارهاي سالم و رفتارهاي ناسالم تغذيه و روز 4 اسفند روز سلامت و چاقي با موضوع روند اضافه وزن و چاقي در تمام گروههاي سني اختصاص يافته است.
فرسار به روزهاي ديگر اين هفته از جمله روز 5 اسفند روز تغذيه، سلامت و راهنماي غذايي ايرانيان با موضوع گروههاي غذايي، واحدها، جايگزينها، تعادل و تنوع در برنامه غذايي، 6 اسفند روز تغذيه، سلامت و فستفودها با موضوع و محورهاي اصلي مضرات فستفودها، نكاتي كه به سالم شدن فستفودها كمك ميكند.
وي افزود: 7 اسفند نيز روز تغذيه، سلامت و ديابت با موضوع نقش تغذيه در پيشگيري از ديابت و نحوه تغذيه در بيماران ديابتي و همچنين 8 اسفند روز تغذيه، سلامت و بيماريهاي قلبي و عروقي با محورهاي نقش تغذيه در پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي و تغذيه بيماران مبتلا نامگذاري شده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي خاطرنشان كرد: 9 اسفند نيز روز تغذيه، سلامت و روغنهاي خوراكي با موضوع خصوصيات يك روغن خوراكي مناسب، نحوه مصرف نگهداري و خطرات اسيد چرب ترانس و استاندارد آن و در نهايت 10 اسفند با عنوان روز تغذيه، سلامت و اماكن عمومي با موضوع و محورهاي اصلي تغذيه سالم در اماكن و مراكز عمومي، (رستورانها، سلفسرويس ادارات، مهدكودكها، مدارس، كارخانهها، پادگانها) نامگذاري و اختصاص يافته است.
انتهاي پيام/ش
خبرگزاري فارس: سرپرست سازمان مديريت بحران كشور گفت: 70هزار كيلومترمربع بافت فرسوده در كشور وجود دارد كه متناسب با بودجهاي كه در اختيار سازمان قرار ميگيرد نسبت به بازسازي اين بافتإها اقدام ميكنيم.
حسن قدمي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، اظهار داشت: از برنامههاي آينده سازمان مديريت بحران كشور مقابله و پيشگيري از حوادثي همچون خشكسالي، سيل و زلزله است.
وي با اشاره به اينكه هماهنگي در ميان سازمانها و نهادهاي مديريت بحران كشور از مهمترين برنامههاي اين سازمان است، گفت: در حال حاضر نبود هماهنگي در ميان سازمانهاي مديريت بحران موجب مشكلاتي در بين دستگاههاي مديريتي شده است.
سرپرست سازمان مديريت بحران كشور،ايران را از كشورهاي حادثه خيز دانست و بيان داشت: در كشور با حوادث و بلاياي مختلفي مواجع هستيم كه مهمترين آنها سيل و زلزله است.
قدمي در خصوص آتشسوزيهاي اخير جنگلهاي ايران، اظهار داشت: سال گذشته به دليل خشكساليهاي پياپي آتشسوزيهايي در جنگلهاي ايران صورت گرفته كه براي رفع اين مشكل در حال برنامهريزي هستيم.
وي در خصوص بازسازي بافتهاي فرسوده گفت: بافتهاي فرسوده روستايي با تسهيلاتي كه در اختيار روستائيان قرار گرفته است بازسازي شدهاند. بازسازي بافتهاي فرسوده شهري نيز به بودجه بيشتري احتياج دارد كه با هماهنگيهاي صورت گرفته با شهرداريها و شوراي شهرها در سال آينده بخش عمده بافتهاي فرسوده شهري بازسازي ميشوند.
*شهرداري و شوراي شهر بايد براي بازسازي بازار تهران تصميمگيري كنند
سرپرست سازمان مديريت بحران كشور در پاسخ به اين پرسش كه براي باسازي بازار تهران چه برنامههايي داريد، گفت: سازمان مديريت بحران كشور برنامه خاصي براي بازار تهران ندارد و در اين خصوص شهرداري و شوراي شهر تهران بايد تصميمگيري كنند.
انتهاي پيام/ش
خبرگزاري فارس: عضو كميته كشوري تغذيه با شير مادر و تغذيه كودكان گفت: شير مادر از چاقي كودكان در بزرگسالي پيشگيري ميكند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، خليل فريور امروز در نشست خبري برنامه بسيج كشوري اطلاعرساني و آموزش همگاني صحيح با محوريت پيشگيري از اضافه وزن و چاقي كه از 3 تا 10 اسفند در سراسر كشور اجرا ميشود اظهار داشت: تغذيه با شير مادر براي نوزادان بسيار مفيد است و اين فوايد نهتنها براي نوزاد بلكه براي مادر نيز بسيار مفيد و موثر است زيرا مادر به دليل مسائل دوران بارداري مبتلا به چاقي ميشود و در صورتي كه به نوزاد خود تا دو سالگي شير دهد چاقي مادر نيز در سالهاي ديگر كمتر خواهد شد.
وي افزود: در دوران كودكي براي پيشگيري از چاقي فرزندان بايد ساعات نشستن كودك در مقابل تلويزيون و كامپيوتر به يك ساعت محدود ميشود. زيرا نشستن كودكان در مقابل تلويزيون و همچنين كامپيوتر از معضلات اساسي و شايع چاقي در بين كودكان به حساب ميآيد.
فريور به استفاده از ميانوعدههاي مناسب براي كودكان و نوجوانان نيز اشاره كرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهديم كه فرزندان ما در مدارس از ميانوعدههاي نامناسب كه بيشتر از روغن و شكر استفاده ميشود تغذيه ميكنند و مصرف ميوه و آجيل در ميانوعدهها بسيار كم شده است.
* ترويج دوچرخهسواري در بين نوجوانان
وي به ترويج دوچرخهسواري در بين نوجوانان و افراد جامعه به عنوان يك راهكار بسيار مناسب براي پيشگيري از چاقي اشاره كرد و افزود: تغذيه بر اساس ميل كودك نيز به عنوان احترام به كودكان بايد توسط والدين صورت پذيرد كه اين مسئله نيز در راستاي رعايت بهداشت تنوع غذايي كودكان و نوجوانان امر مهمي تلقي ميشود.
* كودكان امروز كم تحركند
مينو فروزاني، استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران از متخصصان پيشكسوت امور تغذيهاي كشور نيز در اين نشست خبري گفت: بچههاي امروزي نسبت به گذشته بسيار كمتحركتر هستند و استفاده از تغذيه نامناسب از جمله چيپس و پفك در بين آنها بسيار شيوع يافته است كه اين امر از معضلات جامعه كودك امروزي به حساب ميآيد.
وي افزود: زندگي آپارتماني و محدوديت زندگي در مجمتعهاي مسكوني امروز نيز از معضلات كودكان و نوجوانان جامعه ما محسوب ميشود.
فروزاني به مصرف بسيار نوشابه در بين كودكان كه باعث معضلات بسيار در سوء تغذيه و چاقي در جامعه شده است اشاره كرد و اظهار داشت: كودك امروز نبايد وقت و تمام استراحت خود را در نشستن خلاصه كند و با وجود محدوديتهاي زندگي آپارتماننشيني جامعه امروز بايد فرهنگ بازي و نشاط كه در گذشته در كوچه و حياط صورت ميپذيرفت كه اين امر باعث تخليه انرژي اضافي كودكان ميشد اصلاح شود.
انتهاي پيام/ش