نخستین تجربیات با هسته 2.6
نخستین تجربیات با هسته 2.6
Name: Minimum version: How to find version:
Gnu C Compiler
2.95.3 gcc --version
Gnu Make
3.78 make --version
binutils
2.12 ld -v
util-linux
2.10o fdformat --version
module-init-tools
0.9.9 depmod -V
procps 2.0.9 ps --version
[
procps 2.x
] [
procps 3.x
]
برای سیستم فایلها :
e2fsprogs
1.29 tune2fs
jfsutils
1.0.14 fsck.jfs -V
reiserfsprogs
3.6.3 reiserfsck -V 2>&1 | grep reiserfsprogs
xfsprogs
2.1.0 xfs_db -V
nfs-utils
1.0.5 showmount --version
و سایر ابزارهایی که ممکن است به آنها نیاز داشته باشید :
pcmcia-cs
3.1.21 cardmgr -V
quota-tools
3.09 quota -V
PPP
2.4.0 pppd --version
isdn4k-utils
3.1pre1 isdnctrl 2>&1 | grep version
oprofile
0.5.3 oprofiled --version
برای پیکربندی هسته جدید، ابزارهای جدیدی آماده شده است . مانند xconfig ، gconfig که کاملا بازبینی و بهینه سازی شدهاست و gconfig نیز کاملا جدید است . برای استفاده از xconfig باید کتابخانههای QT را داشته باشید و برای استفاده از gconfig کتابخانههای GTK مورد نیاز است . تصویر گزینه xconfig جدید را نمایش میدهد .
یک نکته مهم اینکه ممکن است شنیده باشید که سیستم صوتی هسته جدید از OSS به ALSA تغییر پیدا کردهاست . بنابراین قبل از شروع به کار، alsa-lib و alsa-utils را دانلود و نصب کنید . برای این کار کافی است این دو بسته را که دو فایل ۳۰۰ و ۵۰۰ کیلوبایتی هستند را دریافت و بستههای آنرا با دستور bzip2 -d باز کرده و سپس configure/. و make install را برای هر دو آنها اجرا کنید تا کامپایل و نصب شوند . نصب این دو بسته به راحتی انجام میگیرد . در صورتی که با اجرای دستور make install به اشکال بر خوردید، ابتدا دستور make و سپس make install را اجرا کنید .
ممنون wget عزیز ! دریافت هسته تمام شد . آماده باشید برای کامپایل و نصب هسته جدید . شروع میکنیم . ابتدا در ترمینال فایل را به مسیر usr/src منتقل میکنم و سپس فایل را از حالت فشرده در میآورم :
اکنون یک دایرکتوری با نام linux-2.6.0 در مسیر usr/src ایجاد شده است . یک لینک symbolic با نام linux به آن میسازم :
عملیات کامپایل شروع شد . بر خلاف هسته 2.4 ، خروجی روی صفحه بسیار محدودتر و تنها محصولات کامپایل نمایش داده میشوند . خوب دقیقا پس از حدود ۱۰ دقیقه، هسته بطور کامل کامپایل و تبدیل به یک بسته دبیان شد . پردازنده دستگاه من یک اتلون تاندربرد 1.33GHz است . البته مدت زمان کامپایل با توجه به گزینههایی که انتخاب میکنید، بسیار متنوع خواهد بود . اکنون بسته هسته را نصب میکنم :
در صورتی که از دایرکتوری boot لیست گرفته شود، فایلهای مربوط به هسته 2.6 در آن مشاهده میشوند . اکنون گراب را پیکربندی میکنم . البته در صورتی که از لیلو استفاده میکنید، هنگام نصب بسته، لیلو بطور خودکار پیکربندی میشود . برای پیکربندی گراب، فایل آنرا در vi باز میکنم :
و خطوط مربوط به هسته جدید را اضافه میکنم :
kernel /vmlinuz-2.6.0 root=/dev/hda3 ro hdb=scsi video=rivafb: 1024x768@85